Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
johntra wrote:Padaju im cijene, samo tako...ne mora značiti da su baš grobovi...isto tako, ima ih koje su dugo na oglasima, pa zato nekima i padaju cijene...što me čudi, jer ja kad sam prodavao svoju, nikada više poruka nisam dobio i nikad brže auto na piku nisam prodao...
Padaju zbog Gulie, italijani 159 mjenjaju s Gulio,.
amar1994 wrote:alfe su trazene kod rejsera,za normalne pare se dobije jak auto,pa tako za cijenu G6 tdi 110ks dobijes 159 sa 1.9 jtd-m ili 2.4 jtd
johntra wrote:Šta, kad neko prodaje Alfu, po automatizmu smeće prodaje?
ne smije čovjek kupiti drugo auto?
Ne, nego auto koje radis, ulazes, namjestas, mapiras, handris se sa njim mjesecima i onda bujrum na prodaju za malo vecu cijenu od normalne tipujuci na one sto su balili pored piste dok se ona kreveljila da istrci 400 metara...
Nema veze sa Alfom nego sa svakim autom, malo ko daje svoj trud i rad uzalud.
Pa, sve to stoji, ali nećeš se udati za jedno auto, koliko god uložio u njega...e sad, druga je stvar što mnogi misle da uloženo mogu vratiti kroz povećanu cijenu prodaje, pa tu nastane belaj...
Prvo, meni takva auta uopšte nisu zanimljiva.
Drugo, na stranu estetska uljepšavanja, nisam neki ljubitelj ni toga, ali chipovanja :smajlikojipovraca:
Meni takva auta manje vrijede od fabrickih, koja nisu dirana.
mali_milojica wrote:Prvo, meni takva auta uopšte nisu zanimljiva.
Drugo, na stranu estetska uljepšavanja, nisam neki ljubitelj ni toga, ali chipovanja :smajlikojipovraca:
Zato sam i spomenuo ciljanu grupu. Normalnom covjeku su to auta sa greskom.
Nije to samo kod Alfe.
npr kupi golaca BMW 3, 318d i onda krene, M felge, M volan, kineski pragovi, sjedišta ako ima sreće, chip na 170 KS, zavali se 3000-5000. Pa Bog ti pamet dao, sto odmah ne uze 330d sa M opremom
mali_milojica wrote:
Lafete su bolje riješene nego na starim. Nije to bas toliko cesto kao nekad. Ali ako se kupi mezar, može biti veselo
pa nije da ih se nisam namijenjao ...350 je donja kvalitetna,150 gornja..
Ja sam na 156 svake godine mijenjao gornje lafete, na proljece obicno. Donje 2x u 6 godina. Gumica balans stange ne zna im se broj
Na 159 je relativno bolje riješeno i nije toliko učestalo
Kao sto rekoh, oko 1000. Ako ne valja krajnica, gumice, pisi jos 100-200
Ljude koji vole i voze alfe, posebno cijenim i poštujem [/quote]
ja bih dodao i koji odrzavaju pismeno.
mali_milojica wrote:Nije to samo kod Alfe.
npr kupi golaca BMW 3, 318d i onda krene, M felge, M volan, kineski pragovi, sjedišta ako ima sreće, chip na 170 KS, zavali se 3000-5000. Pa Bog ti pamet dao, sto odmah ne uze 330d sa M opremom
Eeeejjjj, taj 3.0 puno trosi i skupa registracija.
Sa ovim prvim se tjese da malo trosi, jeftin a isto ide.
Definitivno svako auto mi je najljepše onako kakvo je izašlo iz fabrike, eventualno neke felge zamjeniti. Pa taman neka je najsiromašniji model. Ovo što rade ćuneri kod nas i u svijetu tjera te samo glavu da okreneš.
mali_milojica wrote:Prvo, meni takva auta uopšte nisu zanimljiva.