Autoputevi u BiH - Koridor 5C

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
Država

#5451 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by Država »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:Šta ovo nema vijesti na KLIX-u da je otvoren tunel 1. Mart? Al' kada Dodik podrigne o tome uredno izvjesti nadugo i naširoko. :(
Sutra naslov u AVAZ-u:

SKANDALOZNO!!!

OTVORILI AUTO-PUT KOJI NE VODI NIGDJE. KOLIKO SE UGRADIO IZETBEGOVIĆ... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Država

#5452 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by Država »

BiH dobila najsuvremeniji tunel u regionu, od Sarajeva do Zenice za manje od sata

https://www.youtube.com/watch?v=4LPZnM3wkJU

BiH je danas dobila najsavremeniji tunel u regionu - Prvi mart. Od sutra ujutru u pet sati, kada će tunel u punom kapacitetu biti na raspolaganju korisnicima autoceste, put od Sarajeva do Zenice biće kraći za tačno 6 kilometara i 200 metara. Naša ekipa bila je danas u tunelu, evo kako izgleda.

:bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
Hendrix

#5453 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by Hendrix »

Morali su engleski zajebat makar negdje, Google Translate majka...HELD SPACE...šta je sad pa to?!?!?!?

Image
starii

#5454 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by starii »

realno jel putarina malo skupa?
pametolog

#5455 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by pametolog »

Hendrix wrote:Morali su engleski zajebat makar negdje, Google Translate majka...HELD SPACE...šta je sad pa to?!?!?!?

Image
to ti je skracenica za Help Elect Lagumdija and Damir
pametolog

#5456 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by pametolog »

starii wrote:realno jel putarina malo skupa?
realno putarina je realna, fening gore dole ne znaci nista posebno. Tesko je ocekivati besplatan autoput.
__Phoenix__

#5457 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by __Phoenix__ »

Hold, Held, Holden.

Ne znam da li da me raduje ili ne činjenica da je kilometar tunela košta 40 miliona KM-ova? Govorim u kontekstu budućih tunela prema Mostaru...
Drvosjeca iz Dejcica

#5458 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

__Phoenix__ wrote:Hold, Held, Holden.

Ne znam da li da me raduje ili ne činjenica da je kilometar tunela košta 40 miliona KM-ova? Govorim u kontekstu budućih tunela prema Mostaru...
Realno ovako kako ovaj tunel izgleda na papiru je top tunel u regionu ako ne i šire. Moglo je jeftinije ali bez LED rasvjete i dosta sigurnosnih sistema. Naravno da neće svaki tunel biti ovakav, pogotovo manji.
Astrix

#5459 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by Astrix »

Pa u Hrvatskoj je svaki tunel takav, ne bih da omalovazam ovo sto su ovi nasi uradili jer je ovo stvarno vrh ali nije nista puno drugacije od ostalih u regionu...
__Phoenix__

#5460 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by __Phoenix__ »

Slažem se, sad da li su morali ići na ovaj nivo, pa i nisam nešto siguan, treba uzeti u obzir da će biti još samo dvije ovakve kontrole sobe na čitavom koridoru...

Astrix wrote:Pa u Hrvatskoj je svaki tunel takav, ne bih da omalovazam ovo sto su ovi nasi uradili jer je ovo stvarno vrh ali nije nista puno drugacije od ostalih u regionu...
Sumnjam.
Drvosjeca iz Dejcica

#5461 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Astrix wrote:Pa u Hrvatskoj je svaki tunel takav, ne bih da omalovazam ovo sto su ovi nasi uradili jer je ovo stvarno vrh ali nije nista puno drugacije od ostalih u regionu...
Nije baš svaki, jeste možda Učko u Istri koji je dug oko 5,1 km i plaća se posebno.
Astrix

#5462 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by Astrix »

smart fon wrote:Ma sta on zna
Ti sigurno znas, znao ili ne, ne treba ti takav ton...
mayab

#5463 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by mayab »

Mislim da tu ima previse suplje price i hvalisanja od strane autocesta, jer mislim da svaki tunel te duzine na autoputu (u Evropi mislim, ne u Africi), jednostavno mora biti takav :idea:
rekla-kazala

#5464 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by rekla-kazala »

Država wrote:BiH dobila najsuvremeniji tunel u regionu, od Sarajeva do Zenice za manje od sata

BiH je danas dobila najsavremeniji tunel u regionu - Prvi mart. Od sutra ujutru u pet sati, kada će tunel u punom kapacitetu biti na raspolaganju korisnicima autoceste, put od Sarajeva do Zenice biće kraći za tačno 6 kilometara i 200 metara. Naša ekipa bila je danas u tunelu, evo kako izgleda.

Crkoh od smijeha gledajući šefa projekta koji kaže: "Iskopano je 630.000 metara kvadratnih materijala, ugrađeno je 8000 kubika željeza ". Čovjek ne zna ni mjerne jedinice a šef projekta. :shock: :shock:
Drvosjeca iz Dejcica

#5465 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

mayab wrote:Mislim da tu ima previse suplje price i hvalisanja od strane autocesta, jer mislim da svaki tunel te duzine na autoputu (u Evropi mislim, ne u Africi), jednostavno mora biti takav :idea:
Naravno, imaju propisani standardi za dužine tunela a ima i hvalisanja od strane auocesta (vlade) ali s obzirom da je to prvi takav tunel kod nas u BiH onda im ne treba uzeti za zlo. :wink:
Država

#5466 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by Država »

Pa zbunio se ba (šef projekta) ...
shin

#5467 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by shin »

Kad je jubilarno deseto otvaranje ovog tunela?
seoBIH

#5468 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by seoBIH »

Povraca mi se na komentare na klixu.

Image

Image

Image

:run:
rekla-kazala

#5469 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by rekla-kazala »

Država wrote:Pa zbunio se ba (šef projekta) ...
Da me probudiš u sred noći ne mogu zamjeniti metar kubni sa metrom kvadratnim i onda još krvavije tonu sa metrom kubnim. :shock:
Last edited by rekla-kazala on 25/08/2014 22:03, edited 1 time in total.
Država

#5470 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by Država »

rekla-kazala wrote:
Da me probudiš u sred noći ne mogu zamjeniti metar kubni sa metrom kvaratnim i onda još krvanije tonu sa metrom kubnim. :shock:
Jes', ali kad bi te turili pred kamere... :lol:
rekla-kazala

#5471 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by rekla-kazala »

Država wrote:
rekla-kazala wrote:
Da me probudiš u sred noći ne mogu zamjeniti metar kubni sa metrom kvaratnim i onda još krvanije tonu sa metrom kubnim. :shock:
Jes', ali kad bi te turili pred kamere... :lol:
da, al bi prije toga nešto popio kao i on. Uvjek su građevinci pomalo cugali. :lol: :lol:
bach

#5472 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by bach »

Ima li u tunelu pekara?
Frankyee

#5473 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by Frankyee »

Citam da je moguce da se gradi tunel kroz Prenj i da se na taj nacin skrati put i umanji cijena autoputa. Da li ce u tom slucaju da se izbjegne cvor u Jablanici ?
ragib

#5474 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by ragib »

Zasto mora autoput proci kroz jablanicu?
Neka prave tunel 10km, to nije lokalni projekat.
Volio bih da sto prije zavrse i ovu dionicu do Tarcina jer ako je sad ne puste nece je za godinu dok se vlast izmjeni.
Hoce li se moci dobiti kakav kredit da se gradi dionica do Konjica?
Zasto ne uvedu vece akcize na gorivo tako da makar godisnje imaju 100 miliona eura od akciza. Ovim putevima se vise ne moze voziti. Politicki interes kao i svaki drugi jeste sto prije spojiti Sarajeo - Mostar, nedopustivo je da ti treba dva sata do Mostara uz onako losu magistralu.
ragib

#5475 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by ragib »

rekla-kazala wrote:
Država wrote:BiH dobila najsuvremeniji tunel u regionu, od Sarajeva do Zenice za manje od sata

Crkoh od smijeha gledajući šefa projekta koji kaže: "Iskopano je 630.000 metara kvadratnih materijala, ugrađeno je 8000 kubika željeza ". Čovjek ne zna ni mjerne jedinice a šef projekta. :shock: :shock:
Čuj sat vremena, pa od Vogosce do Zenice juga ima oko 60km. Brzinom od 120km/h eto te za 30 minuta.
Post Reply