Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Drvosjeca iz Dejcica wrote:Šta ovo nema vijesti na KLIX-u da je otvoren tunel 1. Mart? Al' kada Dodik podrigne o tome uredno izvjesti nadugo i naširoko.
Sutra naslov u AVAZ-u:
SKANDALOZNO!!!
OTVORILI AUTO-PUT KOJI NE VODI NIGDJE. KOLIKO SE UGRADIO IZETBEGOVIĆ...
BiH je danas dobila najsavremeniji tunel u regionu - Prvi mart. Od sutra ujutru u pet sati, kada će tunel u punom kapacitetu biti na raspolaganju korisnicima autoceste, put od Sarajeva do Zenice biće kraći za tačno 6 kilometara i 200 metara. Naša ekipa bila je danas u tunelu, evo kako izgleda.
Ne znam da li da me raduje ili ne činjenica da je kilometar tunela košta 40 miliona KM-ova? Govorim u kontekstu budućih tunela prema Mostaru...
Realno ovako kako ovaj tunel izgleda na papiru je top tunel u regionu ako ne i šire. Moglo je jeftinije ali bez LED rasvjete i dosta sigurnosnih sistema. Naravno da neće svaki tunel biti ovakav, pogotovo manji.
Pa u Hrvatskoj je svaki tunel takav, ne bih da omalovazam ovo sto su ovi nasi uradili jer je ovo stvarno vrh ali nije nista puno drugacije od ostalih u regionu...
Slažem se, sad da li su morali ići na ovaj nivo, pa i nisam nešto siguan, treba uzeti u obzir da će biti još samo dvije ovakve kontrole sobe na čitavom koridoru...
Astrix wrote:Pa u Hrvatskoj je svaki tunel takav, ne bih da omalovazam ovo sto su ovi nasi uradili jer je ovo stvarno vrh ali nije nista puno drugacije od ostalih u regionu...
Astrix wrote:Pa u Hrvatskoj je svaki tunel takav, ne bih da omalovazam ovo sto su ovi nasi uradili jer je ovo stvarno vrh ali nije nista puno drugacije od ostalih u regionu...
Nije baš svaki, jeste možda Učko u Istri koji je dug oko 5,1 km i plaća se posebno.
Mislim da tu ima previse suplje price i hvalisanja od strane autocesta, jer mislim da svaki tunel te duzine na autoputu (u Evropi mislim, ne u Africi), jednostavno mora biti takav
BiH je danas dobila najsavremeniji tunel u regionu - Prvi mart. Od sutra ujutru u pet sati, kada će tunel u punom kapacitetu biti na raspolaganju korisnicima autoceste, put od Sarajeva do Zenice biće kraći za tačno 6 kilometara i 200 metara. Naša ekipa bila je danas u tunelu, evo kako izgleda.
Crkoh od smijeha gledajući šefa projekta koji kaže: "Iskopano je 630.000 metara kvadratnih materijala, ugrađeno je 8000 kubika željeza ". Čovjek ne zna ni mjerne jedinice a šef projekta.
mayab wrote:Mislim da tu ima previse suplje price i hvalisanja od strane autocesta, jer mislim da svaki tunel te duzine na autoputu (u Evropi mislim, ne u Africi), jednostavno mora biti takav
Naravno, imaju propisani standardi za dužine tunela a ima i hvalisanja od strane auocesta (vlade) ali s obzirom da je to prvi takav tunel kod nas u BiH onda im ne treba uzeti za zlo.
Citam da je moguce da se gradi tunel kroz Prenj i da se na taj nacin skrati put i umanji cijena autoputa. Da li ce u tom slucaju da se izbjegne cvor u Jablanici ?
Zasto mora autoput proci kroz jablanicu?
Neka prave tunel 10km, to nije lokalni projekat.
Volio bih da sto prije zavrse i ovu dionicu do Tarcina jer ako je sad ne puste nece je za godinu dok se vlast izmjeni.
Hoce li se moci dobiti kakav kredit da se gradi dionica do Konjica?
Zasto ne uvedu vece akcize na gorivo tako da makar godisnje imaju 100 miliona eura od akciza. Ovim putevima se vise ne moze voziti. Politicki interes kao i svaki drugi jeste sto prije spojiti Sarajeo - Mostar, nedopustivo je da ti treba dva sata do Mostara uz onako losu magistralu.
Crkoh od smijeha gledajući šefa projekta koji kaže: "Iskopano je 630.000 metara kvadratnih materijala, ugrađeno je 8000 kubika željeza ". Čovjek ne zna ni mjerne jedinice a šef projekta.
Čuj sat vremena, pa od Vogosce do Zenice juga ima oko 60km. Brzinom od 120km/h eto te za 30 minuta.