MuaDib wrote:
Ne postavljaj princip % stanovništva = % teritorije. Jer evo ti stvarna etnička slika BiH 1991. po naseljima.
To sto si ti tu stavio mapu, to je falsifikovana stvar, danas svako zna bojiti mape, koje je totalno irelevantno i da je tacno, jer i da izrazava takvo cinjenicno stanje, sto apsolutno ne, jer je sve skoro falsifikovana, naravno od srpskog autora, BiH bi bilo tako nemoguce podijeliti. Na toj mapi, prvo je sve obojeno u crveno, pa onda su se dodavale ponegdje plave i zelene tacke, eto da ima i njih.
Kako te samo nije sramota postaviti takav falsifikat ovdje kao sto je ta nazovi je "etnicka mapa BiH"? Sta mislis da si ti pametniji od mene, pa ces mi podvaliti taj falsifikat?
BiH je 1991 bila podijeljena administrativno na opcine i administrativni grad Sarajevo koje je cinilo vise opcina.
Ako zelimo imati kakvu takvu bazu na kojoj cemo podijeliti nesto sto nikad nicije nije bilo eksluzivno, jedini koliko toliko pravedan nacin je opcine u granicama iz 1991 i grad Sarajevo u granicama iz 1991.
Pa kud koji mili moji. Nekakve gluposti tipa vecinski milimetri BiH, zemlje koja je vecinom nenaseljena, inace kako su se ti falsifikatori vodili kad su bojili tu mapu, mislim kako su znali kome recimo obojiti totalno nenaseljene dijelove recimo Zelengore?
Takva mapa sto si je ti postao, to samo idiot moze staviti i reci to je to. Ta mapa ne postoji tehnicki nacin kako se ona na taj nacin moze obojiti i da to bude OK napravljena mapa koja odrazava stanje na terenu.
Ne, iskljuciv i jedini nacin su opcine u granicama iz 1991 godine i kao izuzetak, posto je on bio izuzetak i u ustavu BiH, administrativni grad Sarajevo u njegovim granicama iz 1991 godine.
Ako tako bojis mapu, ona ce biti totalno suprotna od tvoje,ne samo u bojama, nego zato sto je tvoja bojena ni po kakvom cinjenicnom stanju na terenu, a kamoli po popisu iz 1991 godine. Jednostavna ta mapa koju si postavio, to je laznjak koju su velikosrpski fasisti bojili. Sram te bilo, ovdje etiketiras u svakom drugom postu normalne ljude kao fasiste, a ovdje nam podvljajujes krivotvorene fasisticke mape, kreirane od strane velikosrba.
- POPIS PO OPCINAMA IZ 1991 GODINE
OPCINE U GRANICAMA IZ 1991 GODINE
GRAD SARAJEVO U GRANICAMA IZ 1991 GODINE