Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Moderator: _BataZiv_0809
- Tito_i_Partija
#5451 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Za zmajeve znaju manje-vise svi, cak i Tyrion, ali je jedno je znat' za zmaja, a drugo vidjet' ga u punom letu. Zato mu je izraz lica takav.
-
lajkujMe
#5452 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Zadnji put kad su govorili o zmajevima bili su jos mali i kako imaju vremena jer treba vremena da porastu 
-
sizifinho
#5453 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Jarane, ljudi meni nekad kažu da spojlam, iako fkt nikad nisam. Uvijek pazim šta ću napisati, i koliko će to utjecati na prosječnog gledatelja.
I onda se pojavi lik i ladno napiše: "Catelyn Stark nije mrtva" što je fakat spojler, bar za ljude koji žele knjigu pročitat... meni je to bio najveći twist 3 ili 4.e knjige, nezz više gdje se pojavljuje. Koga zanima, nek kopira Spoiler za knjigu: Beric Dondarion je bio u službi Ned Starka, koji ga je poslao da zaustavi Planinu (brata od Hounda) koji je išao po selima i palio ih. Beric je poveo većinu Nedove garniture, što je Eddarda ostavilo bez zaštite na dvoru. Kasnije je taj Beric sa svojim vojnicima osnovao Bratstvo Bez Zastave s kojim je štitio seljane od Lannisterove vosjske. Neko ga se možda sjeća, to je onaj čovjek bez oka, što se borio sa Houndom pa ga zapalio, a Hound ga ubio. Onda ga je Thoros of Myr, crveni svećenik, oživio. Taj Beric je naišao na Catelyn leš u jarku, i podario joj svoj život, preko Thoros of Myra, koji ju je onda oživio. Budući da je dugo bila u vodi, i da joj je vrat prerezan, Catelyn ima sivu kožu i ne može pričati, podsjeća na hodajući kamen- zbog čega je zovu Lady Stoneheart.
Sad Lady Stoneheart vodi skupinu Bratstva Bez Zastave, i ide se svetiti svakome ko je izdao njenu porodicu. Jako bitan dio priče, koji daje jednu zanimljivu stranu priči, ali eto, u seriji su to izbacili.
Nego, vidim da ljudi idalje misle da će Daenerys moći kontrolisati zmajeve, ne svu trojicu, tako da će morati imat pomoć. Možda Tyrion, možda Jon, možda Bran, ko zna.
I onda se pojavi lik i ladno napiše: "Catelyn Stark nije mrtva" što je fakat spojler, bar za ljude koji žele knjigu pročitat... meni je to bio najveći twist 3 ili 4.e knjige, nezz više gdje se pojavljuje. Koga zanima, nek kopira Spoiler za knjigu: Beric Dondarion je bio u službi Ned Starka, koji ga je poslao da zaustavi Planinu (brata od Hounda) koji je išao po selima i palio ih. Beric je poveo većinu Nedove garniture, što je Eddarda ostavilo bez zaštite na dvoru. Kasnije je taj Beric sa svojim vojnicima osnovao Bratstvo Bez Zastave s kojim je štitio seljane od Lannisterove vosjske. Neko ga se možda sjeća, to je onaj čovjek bez oka, što se borio sa Houndom pa ga zapalio, a Hound ga ubio. Onda ga je Thoros of Myr, crveni svećenik, oživio. Taj Beric je naišao na Catelyn leš u jarku, i podario joj svoj život, preko Thoros of Myra, koji ju je onda oživio. Budući da je dugo bila u vodi, i da joj je vrat prerezan, Catelyn ima sivu kožu i ne može pričati, podsjeća na hodajući kamen- zbog čega je zovu Lady Stoneheart.
Sad Lady Stoneheart vodi skupinu Bratstva Bez Zastave, i ide se svetiti svakome ko je izdao njenu porodicu. Jako bitan dio priče, koji daje jednu zanimljivu stranu priči, ali eto, u seriji su to izbacili.
Nego, vidim da ljudi idalje misle da će Daenerys moći kontrolisati zmajeve, ne svu trojicu, tako da će morati imat pomoć. Možda Tyrion, možda Jon, možda Bran, ko zna.
Last edited by sizifinho on 14/05/2015 20:48, edited 1 time in total.
-
omar little
#5454 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
brao, prika, sva sreca da mi sad nisi spojlo knjige koje bih nekad procitala u buducnosti.
makni to o smrti, ima ljudi koji nisu procitali (ni knjige ni tvoj ovaj post) ne moras im pokvariti.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
-
duboka_misao
-
sizifinho
#5457 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
pa izvini spojlano je ranije, čovjek je ranije to dva puta već napisao, čak i Genrdy se doveo u pitanje i spomenuo s kim, i to ti je spoiler... al eto, poslušah te, halaliomar little wrote:brao, prika, sva sreca da mi sad nisi spojlo knjige koje bih nekad procitala u buducnosti.makni to o smrti, ima ljudi koji nisu procitali (ni knjige ni tvoj ovaj post) ne moras im pokvariti.
-
omar little
#5458 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
nisam citala, znas da ja uvijek napisem da se bojim citati kad se zadaju prizivati knjige. preskocim 90% puta takva pisanja.sizifinho wrote:pa izvini spojlano je ranije, čovjek je ranije to dva puta već napisao, čak i Genrdy se doveo u pitanje i spomenuo s kim, i to ti je spoiler... al eto, poslušah te, halaliomar little wrote:brao, prika, sva sreca da mi sad nisi spojlo knjige koje bih nekad procitala u buducnosti.makni to o smrti, ima ljudi koji nisu procitali (ni knjige ni tvoj ovaj post) ne moras im pokvariti.
hvala ti, nek' ne bude nekom drugom spojlano.
- IcedMFEarth
#5459 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
1:40
Zaiskali ste, eto vam ga
- I am Happy
- Location: Profil/Postavke. Vracam avatar koji mi klix redovno izbrise
#5460 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Fina ova nova epizoda 
A gdje ovu nadjose... kostur
A gdje ovu nadjose... kostur
pici wrote:
jel ovo neka deformacija KuKa il je to majka priroda...lijepo dupence
- dječak sa šibicama
#5461 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
A sta se desava sa Sansinim bratom onaj sto je sa Hodorom, mali nepokretni, dosli su do onog drveta i sta sad?
-
nema me tamo
#5462 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Joj te su scene bile takav smor brateeeuu..
Pauzira ovu sezonu.
Hodor mi nedostaje.
Pauzira ovu sezonu.
Hodor mi nedostaje.
- AleksoMKD
#5463 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Pa valjda je u toku instalacija medju korenjedječak sa šibicama wrote:A sta se desava sa Sansinim bratom onaj sto je sa Hodorom, mali nepokretni, dosli su do onog drveta i sta sad?
Nisu valjda tolike vizije i snovi da mali tek tako krepa iza zida.
- karanana
#5464 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Mali je na opasnim drogama. Oni kosturovi sto su izlazili iz zemlje i ganjali ih dok su bjezali prema drvetu, jesu i ono whitewalkersi ili je to neka druga vrsta zivih mrtvaca? Cini mi se da whitewalkersi nisu kosturovi i da su vise zombiji.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#5465 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
po pročitanom, definitivno su knjige masakrirane... 
ima još kandidata za prijestolje bez tih teorija o Jonu, Dany ili Stannisu.
inače, mnogo, mnogo, mnogo draži lik od Stannisa mi je Davos. jedan od omiljenih.
što se tiče "šetača", zid nije samo fizička barijera, nego i magična. neko je već spominjao prolaz kroz koji mogu proći samo Vrane, iltiga Noćna straža (otuda i teorija da je Coldhands nekad bio pripadnik Night's Watch), ali kako stvari stoje šetači očito imaju neki plan kako preskočiti zid.
ima još kandidata za prijestolje bez tih teorija o Jonu, Dany ili Stannisu.
inače, mnogo, mnogo, mnogo draži lik od Stannisa mi je Davos. jedan od omiljenih.
što se tiče "šetača", zid nije samo fizička barijera, nego i magična. neko je već spominjao prolaz kroz koji mogu proći samo Vrane, iltiga Noćna straža (otuda i teorija da je Coldhands nekad bio pripadnik Night's Watch), ali kako stvari stoje šetači očito imaju neki plan kako preskočiti zid.
- 34sf4drgu67d25
#5466 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
A brodovima oko zida?
- karanana
#5467 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
to sam ja i pitao zasto wildlingsi nisu isli brodovima.
mada ne znam koliko su whitewalkersi meshtri da naprave brodove. malo znamo o njima.
a oni jedino stanisa brinu i on se raspituje kako se boriti protiv njih.
mada ne znam koliko su whitewalkersi meshtri da naprave brodove. malo znamo o njima.
a oni jedino stanisa brinu i on se raspituje kako se boriti protiv njih.
-
sizifinho
#5468 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
mora se napraviti razlika.karanana wrote:Mali je na opasnim drogama. Oni kosturovi sto su izlazili iz zemlje i ganjali ih dok su bjezali prema drvetu, jesu i ono whitewalkersi ili je to neka druga vrsta zivih mrtvaca? Cini mi se da whitewalkersi nisu kosturovi i da su vise zombiji.
White walkersi nisu zombiji. WW su oni sto imaju jako plave oci, i sto one bebe uzimaju. Oni su inteligentni i zivi. A ljudi i zivotinje koje napadnu su zombiji
- dječak sa šibicama
#5469 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Koga je onda deba ubio, walkera ili zombija?
- pici
#5470 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
ćekaj te ćekaj te...de ne mogu pofaĆat...ovi whitewalkersi su podjeljeni kao neka močna bića koji upravljaju ovima koje oni dotaknu i pretvore u recimo sluge...jel to...

e al zašto su bebe uzimali...po mom mišljenju kao kad je bebće onda postane pravi whitewalkers a ovi ostali su zombiji podanici...
i ovo...WTF Dragonglass

e al zašto su bebe uzimali...po mom mišljenju kao kad je bebće onda postane pravi whitewalkers a ovi ostali su zombiji podanici...
i ovo...WTF Dragonglass
Last edited by pici on 16/05/2015 11:51, edited 1 time in total.
- AleksoMKD
#5471 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Mogu samo sa istocne strane zaobici zid ali tamo je Eastwatch zamak i flota Nocne Straze. Nijo to puno brodova ali su to ratni brodovi, galije i slicno dog bi ovi mogli samo vecim camcima dolazti i to bi bio masakr.karanana wrote:to sam ja i pitao zasto wildlingsi nisu isli brodovima.
Sa zapadne strane severno od zida je teren nepristupacan i nema se gde napraviti brod.
Walkera.dječak sa šibicama wrote:Koga je onda deba ubio, walkera ili zombija?
- pici
#5472 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
taj Eastwatch nisu nikako prikazali u seriji a trebao bi biti bitan...stvarno producenti masakriraju knjige al ne žali se debeli prdonja kad dobiva ogromne novce...nabijem ga na Dragonglass

- dječak sa šibicama
#5473 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Koliko im je onaj stari sto je zigu svoje cerke beba dao, ako ih sve pretvaraju u walkere, onda imaju citavu armiju walkera.
Plus zombiji.
A odakle Samu dragonglass?
Znam da puno pitam, ali puno se stvari desava, zaboravi covjek
I sta konkretno znaci "zima dolazi"? upratio sam pocetkom serijala da kad dodje zima, traje dugo, godinama valjda... ali znaci li to da sa zimom dolaze i walkeri?
Ako dolaze, cemu onda borba za prijestolje, kad ionako dolazi citava armija ovih zombija i walkera, proci ce kroz onaj zid ko budala kroz crveno.
Plus zombiji.
A odakle Samu dragonglass?
Znam da puno pitam, ali puno se stvari desava, zaboravi covjek
I sta konkretno znaci "zima dolazi"? upratio sam pocetkom serijala da kad dodje zima, traje dugo, godinama valjda... ali znaci li to da sa zimom dolaze i walkeri?
Ako dolaze, cemu onda borba za prijestolje, kad ionako dolazi citava armija ovih zombija i walkera, proci ce kroz onaj zid ko budala kroz crveno.
- pici
#5474 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
opet po meni
...mislim da whitewalkersi mogu samo dokle je snijeg ili led, a kad dodje zima da preplavi ledeno doba čitav Westeros ili njegov veći dio...dole do juga dje su Martellovi niko se ne ćeše za jajca za Winter is coming...
il je samo ovo...
il je samo ovo...
a yes debeli prdonja zakuHo"Winter is Coming" is the motto of House Stark. The meaning behind these words is one of warning and constant vigilance. The Starks, being the lords of the North, strive to always be prepared for the coming of winter, which hits their lands the hardest.
- dječak sa šibicama
#5475 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Mislim da slika sve govori.
Najebali su.