Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
DonVitoN

#5451 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by DonVitoN »

Ma vise se bojim da ce onaj portugalac Quiroz takticki nadmudiriti naseg strucnjaka.
dajdza-ze

#5452 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by dajdza-ze »

Naravno da niko ne tjera Safeta sa klupe jer treba biti posten pa reci da je napravio sto niko do sada nije. Na stranu je li to sto je znao ili imao srece uspjeh se pamti. Moje misljenje (laicko) je da bi sada (poslije sp) bilo pametno dovesti nekoga ko nije " opterecen" time da ne moze napraviti zavrsni rez i reci pojedinim igracima: hvala za ucinjeno ali nisi vise spreman pomoci dovidjenja. Ne zivi se od stare slave. Zar ne bi bilo lijepo da recimo rahimic i jos par igraca mogu igrati jos desetak godina na vrhunskom nivou. Ali ne ide to tako. Trebaju nam spremni, raspolozeni igraci, a da bi oni dosli moramo se oprostiti od nekih zasluznih ali ipak igraca koji vise nisu u top formi sto radi godina, sto radi lumpovanja do sitnih sati, i radi bilo kojih drugih razloga. Mislim da je poslije sp pravo vrijeme da dodje neko ko ima muda i znanja da to uradi. :bih: :bih: :bih:
Havatar

#5453 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Havatar »

dajdza-ze wrote:Naravno da niko ne tjera Safeta sa klupe jer treba biti posten pa reci da je napravio sto niko do sada nije. Na stranu je li to sto je znao ili imao srece uspjeh se pamti. Moje misljenje (laicko) je da bi sada (poslije sp) bilo pametno dovesti nekoga ko nije " opterecen" time da ne moze napraviti zavrsni rez i reci pojedinim igracima: hvala za ucinjeno ali nisi vise spreman pomoci dovidjenja. Ne zivi se od stare slave. Zar ne bi bilo lijepo da recimo rahimic i jos par igraca mogu igrati jos desetak godina na vrhunskom nivou. Ali ne ide to tako. Trebaju nam spremni, raspolozeni igraci, a da bi oni dosli moramo se oprostiti od nekih zasluznih ali ipak igraca koji vise nisu u top formi sto radi godina, sto radi lumpovanja do sitnih sati, i radi bilo kojih drugih razloga. Mislim da je poslije sp pravo vrijeme da dodje neko ko ima muda i znanja da to uradi. :bih: :bih: :bih:
Rahimic se oprasta na SP poslije toga vise nece igrati.
DonVitoN

#5454 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by DonVitoN »

Svaka njemu cast ali on se davno trebao oprostiti, on tri godine ne moze uvezati dvije tekme za klub ma kakve dvije tekme ne moze skupiti dvije tekme tokom sezone.

M.Besic, V.Salatic, N.Gudelj, A.Hadzic eto dva izaberi za poziciju DM probaj ih za sta sluze prijateljske tekme ali neka poziv ce dobiti Rahimic (37g) koji kaze da trenira i Zahirica koji u mocnom Bohumu ne moze do klupe.
OkoMeneBelo

#5455 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by OkoMeneBelo »

DonVitoN wrote:Svaka njemu cast ali on se davno trebao oprostiti, on tri godine ne moze uvezati dvije tekme za klub ma kakve dvije tekme ne moze skupiti dvije tekme tokom sezone.

M.Besic, V.Salatic, N.Gudelj, A.Hadzic eto dva izaberi za poziciju DM probaj ih za sta sluze prijateljske tekme ali neka poziv ce dobiti Rahimic (37g) koji kaze da trenira i Zahirica koji u mocnom Bohumu ne moze do klupe.
Hadzic je cisti prosjek. Cheep Man's Medunjanin.

Igra dosta ofanzivno u prosjecnoj ekipi ispodprosjecnge lige. Ima ispodprosjecne ocjene i zadnje dvije utakmice je preveo na klupis. Zaboravite ga.
DonVitoN

#5456 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by DonVitoN »

OkoMeneBelo wrote:
DonVitoN wrote:Svaka njemu cast ali on se davno trebao oprostiti, on tri godine ne moze uvezati dvije tekme za klub ma kakve dvije tekme ne moze skupiti dvije tekme tokom sezone.

Hadzic je cisti prosjek. Cheep Man's Medunjanin.

Igra dosta ofanzivno u prosjecnoj ekipi ispodprosjecnge lige. Ima ispodprosjecne ocjene i zadnje dvije utakmice je preveo na klupis. Zaboravite ga.
Pa on je zadnja opcija.
cyprus

#5457 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by cyprus »

OkoMeneBelo wrote:Malo sam pretjerao.

Imaju Dejaguh koji bi realno imao mjesta u nasoj reprezentaciji.
kapiten im je Nekunam koji je imao finu karijeru, 6 dobrih sezona u Osasuni, sada neznam kakav je.
Davari je standardan golman Eintrachta iz Braunschweiga,
Jahanbakhsha nisam nikada gledao ali sudeci po statistici to im je buduca zvijezda i mogo bi nam praviti problema.

To je to sto se iranaca tice. Moguce je da podcjenujem par igraca iz domace lige ali je cinjenica da Iran nikada nebi imao sanse kvalifikovati se iz UEFA-zone.

U pet deka s Litvanijom. :)
Vala svako uzurpira ovaj forumski prostor :-D
OkoMeneBelo

#5458 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by OkoMeneBelo »

cyprus wrote:
Da, ukljucujuci razni kontrasa. I umjesto da se vrijedjas mogao si slobodno odgovoriti na moje tvrdnje. Ti smatras da bi Iran imao sanse kvalifikovati se iz UEFA-zone?
cyprus

#5459 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by cyprus »

OkoMeneBelo wrote:
cyprus wrote:
Da, ukljucujuci razni kontrasa. I umjesto da se vrijedjas mogao si slobodno odgovoriti na moje tvrdnje. Ti smatras da bi Iran imao sanse kvalifikovati se iz UEFA-zone?
Čovjek izjednači Iran sa Latvijom i Litvanijom i mene zove kontrašem :mrgreen: Hajd svega ti nađi bar još dva istomišljenika vezano za to (da nema onog znalca cindrlimindrlija, dovoljan bi ti bio i jedan :mrgreen: ), pa me onda slobodno sa punim legitimitetom zovi kontrašem :mrgreen:
OkoMeneBelo

#5460 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by OkoMeneBelo »

cyprus wrote:[
Čovjek izjednači Iran sa Latvijom i Litvanijom i mene zove kontrašem :mrgreen: Hajd svega ti nađi bar još dva istomišljenika vezano za to (da nema onog znalca cindrlimindrlija, dovoljan bi ti bio i jedan :mrgreen: ), pa me onda slobodno sa punim legitimitetom zovi kontrašem :mrgreen:
Nabrojo sam ti njihove najbolje igrace. Osim Dejagah, po cemu su oni bolji od igraca Litvanije? Kijanskas je standardan u Haifi, Zalikas u Championshipu, imaju jos desetak igraca u solidnim ligama (prva ruska, prva turska, cvajta) itd. Po cemu su to iranci toliko bolji? :?

Neodgovaras mi na pitanja.
1) Bil Iran imao sanse za plazman da igraju u UEFA-zoni?
2) Koji bi to njihov igrac, osim Dejaga, imao mjesta u nasoj reprezentaciji? Pa ti si prije sat vremena ismijavao igrace poput Gudelja a isti Gudelj bi kod njih bio zvijezda.

Ali eto, da nebudem ja kontras tebi: bod protiv Irana ogroman uspjeh. Ipak oni imaju iskustva na ovim nivou, izvukli su bod protiv Angole prije 10 godina u Njemackoj. :oops:
drug_profi

#5461 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by drug_profi »

OkoMeneBelo wrote:@drugi profil

Pa ti neznas o cemu pricas? Prvo kazes da bi bod protiv Nigeriji bio "planetarno iznenadjenje" ( :shock: ) kasnije kazes da je moguce da su nam sanse fifty-fifty. Dalje pricas o nekakvim iskustvu iranaca, kakvo bolan iskustvo? Mislis onaj bod protiv Angole prije desetak godina? :D

Da ponovim: Iran je na nivou Latvije. Moguce je da uzmu bod svima ali su ipak skoro svi na SP-u veliki favoriti protiv njih.
Sto se tice nigerije slazem se s lakijem i jezom, ma da nisam bas toliki optimista. Mi imamo jaku prvu postavu (u pet deka smo s svicarskom od koje se ocekuje puno) ali je problem nas kadar. Mi imamo dva kvalitetna napadaca, ostale zamjene su cisti prosjek. Hajrovic zna malo da zaguti kad udje s klupe ali neznam kako bi igro od prve. Jednostavno, moraju nam se kockice posloziti s kartonima i povredama.
Hvala sto pitas, znam o cemu pricam, ali nisam siguran za tebe. U istom postu si kontradiktoran sam sebi.

Da, bod protiv Nigerije bi bio dio od tih zamisljenih i zeljenih 4 boda koja bi cinila planetarno iznenadjenje, jer bi nas stavila u poziciju da mozemo proci dalje, sto je u slucaju debitanta na zavrsnim turnirima - (zamisli!) IZNENADJENJE :D. Takodje, taj bod protiv Nigerije sasvim precizno odgovara pretpostavljenoj vjerovatnoci od 50-50.
cyprus

#5462 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by cyprus »

OkoMeneBelo wrote:
cyprus wrote:[
Nabrojo sam ti njihove najbolje igrace. Osim Dejagah, po cemu su oni bolji od igraca Litvanije? Kijanskas je standardan u Haifi, Zalikas u Championshipu, imaju jos desetak igraca u solidnim ligama (prva ruska, prva turska, cvajta) itd. Po cemu su to iranci toliko bolji? :?

Neodgovaras mi na pitanja.
1) Bil Iran imao sanse za plazman da igraju u UEFA-zoni?
2) Koji bi to njihov igrac, osim Dejaga, imao mjesta u nasoj reprezentaciji? Pa ti si prije sat vremena ismijavao igrace poput Gudelja a isti Gudelj bi kod njih bio zvijezda.

Ali eto, da nebudem ja kontras tebi: bod protiv Irana ogroman uspjeh. Ipak oni imaju iskustva na ovim nivou, izvukli su bod protiv Angole prije 10 godina u Njemackoj. :oops:
Metoda analize igrača koji igraju u Evropi :mrgreen: A iranska liga je kikiriki, jelde? :mrgreen: Na nivou litvanske?

PS Ja Gudelja ismijavo... Svašta :-)
cyprus

#5463 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by cyprus »

OkoMeneBelo wrote:
citrus wrote:
Metoda analize igrača koji igraju u Evropi :mrgreen: A iranska liga je kikiriki, jelde? :mrgreen: Na nivou litvanske?

Jok eto, u pet deka s portugalskom. :D
:thumbup:
OkoMeneBelo

#5464 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by OkoMeneBelo »

citrus wrote:

Jok eto, u pet deka s portugalskom. :D
IcedMFEarth

#5465 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by IcedMFEarth »

Kakvi su ovo vremenski paradoksi na forumu :D
Edin H.

#5466 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Edin H. »

Igrao je mali fudbal sa rajom :izet: :roll:
Butmiran

#5467 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Butmiran »

SAFETE ODLAZI! :oops:

http://www.index.hr/sport/clanak/susicu ... 25148.aspx

Kako te nije stid, ne zoveš Hodžića iz Želje?
luckylaka

#5468 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by luckylaka »

Butmiran wrote:SAFETE ODLAZI! :oops:

sve mi se cini da je tzv.novinarcic jedan od nas ovdje :evil:
Butmiran

#5469 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Butmiran »

luckylaka wrote:

sve mi se cini da je tzv.novinarcic jedan od nas ovdje :evil:
Pitanje je vremena kad će se javiti. :D

Nego da me ne razumijete pogrešno, ne govorim ja ovo za Hodžića jer navijam za Sarajevo, momak je dobar igrač i nadam se da će u budućnosti izboriti mjesto u reprezentaciji ali ga sada navoditi k'o napadača koji treba u Brazil je pomalo bezobrazno.
MOSALJOZE

#5470 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by MOSALJOZE »

Ma svakako da si upravu,ali kad vidiš koji debili to pišu,onda se samo možeš nasmijati
N.N.

#5471 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by N.N. »

Elvedin Begic;

Istakao je da je plasmanom BiH na SP porastao i interes sponzora koji svakodnevno kontaktiraju Savez, među kojima su i ugledne svjetske kompanije. Otkrio je da je N/FS BiH počeo pregovore i sa najvećim evropskim avio prijevoznikom Turkis Airlinesom, koji bi mogao biti jedan od pokrovitelja reprezentacije na predstojećem Mundijalu.

8-) :bih:
cvrčak_na_hedonizmu

#5472 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by cvrčak_na_hedonizmu »

Od kompletnog teksta, izvučeš ( jednu ) nerealnu rečenicu i popljuješ komplet članak. Blago tebi, da mi je tvoj mozak, rahat od svega.
ganjeta

#5473 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by ganjeta »

Ja pouzdano znam da je Safet lično rekao ocu Arminovom, da ako ovako nastavi zabijati i igrati, velike su šanse da bude u avionu za Brazil :izet: . Vi nastaviti sa pjenom, lakaop :thumbup: .

Inače, Armino preserava ali je ovaj put sve pogodio i svaka mu čast na tome :thumbup: . Vi koji vrijeđate momka, bujrum argumente i pobite ga, ha ya :wink: .
nKrkan

#5474 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by nKrkan »

WC ofišl song
Infaze Studio

#5475 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Infaze Studio »

ganjeta wrote:Ja pouzdano znam da je Safet lično rekao ocu Arminovom, da ako ovako nastavi zabijati i igrati, velike su šanse da bude u avionu za Brazil :izet: . Vi nastaviti sa pjenom, lakaop :thumbup: .

Inače, Armino preserava ali je ovaj put sve pogodio i svaka mu čast na tome :thumbup: . Vi koji vrijeđate momka, bujrum argumente i pobite ga, ha ya :wink: .
Nije sada da se javljam ili uzimam mamac da udjem u raspravu o tom clanku, ali kada kazes da je Gudelj klasicni razbijac, kao sto je to taj "novinar" napisao, onda se tu nema sta dalje raspravljati sa takvima.
Kladim se da mu ni slike nikada nije vidio.
Ali, opet ponavljam, uopste ne zelim da pridajem daljnju paznju tako necemu.
Post Reply