Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#5451 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by -LIBERO- »

Mene samo fasciniraj u pojedinci koji sada seciraju poteze NS a ne uvrste u tu analizu najbitnije cinjenicea to kao recimo cinjenice da se izaslo u politcku utakmicu kao da recimo Sarajevo ili Zeljo igraju protiv Barselone ili Reala.

Ovi sa ogromnom vec decenijama gradjenom infrastrukturom,mrezom politicki odbora i generacijski vjernim biracima,novcem koji je misaona imenica za predizbornu kampanju za NS / pogledati kolicinu utrosenog novca na marketing kod ovih vodecih stranaka pogledajte koliko je za to novca imala NS,pojedini kantonalni odbori vecine ovh velikih stranaka su imali novca na raspolaganju kao NS za cijelo podrucje BiH itd.itd/

Da li treba pricati o tradicionalno razvrstanim medijima?
Da li treba pricati o medijskom i to otvorenom agitovanju SVIH medija za pojedine,naravno razlicite,politicke opcije i stranke?
Da li treba pricati o tome da ni jedan jedini relevantniji i mocniji medij nije imao ni trunku simpatija ili barem da se omoguci ravnopravna zastupljenost eto recimo NS u pristupu tim medijima?

ITD. ITD moze se ovako u nedogled,i jako su svi svjesni toga.

Moglo se na neki fazon,blef ili fintu napraviti neki prodor i vece iznenadjenej sto bi se oslikalo u nekih dodatnih 2/3%,ali to j maksimum u ovako poolariziranom drustvu i to je bio maksimum ,u prevedenom znacenju koji se oslanja na pocetak moga posta to ti je kao varijanta da Sarajevo ili Zeljo su ipak USPJELI izgubiti od Barselone i Reala sa SAMO 7-2,ali eto nije se uspjelo pa smo izgubili sa 7-1.

Jednostavno ovo je realnost,i jako je etsko za novonastale stranke naci prostora i ovako jako jako okostalom glasackom tijelu( primjer SDA,narod zna SDA ,oni nas prodali ,opljackali,unistili privatizovali drzavu po svojim familijama i opet dozive pad da su ipak druga stranka federacije i treca BiH :shock: :-) )

Nravno ne zelim amnestirati ;lse procjene i poteze iz redova NS bilo ih je,a da li zaista neko tvrdi da i vecih propusta ,gafova i gresaka nije bilo u SDP,SDA ili SNSD,a oni su fakticki pobjednici izbora.

Mojprijedlog je,napraviti analizu bez sentimentalnih odnosa,sto dovodi do iracionalne tolerancije,prema pojedincima ili odborima koji su grijesili.
Izmjeniti i osvjeziti kadrove unutar stranke ,stisnuti redove,ojacati strukturu unutar stanke i idemo dalje. :thumbup: :thumbup:
zavrzlama

#5452 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by zavrzlama »

Ja sam prije par mjesci napisao da ce NS dozivjeti kolaps iz razloga sto je krenula da podilazi onim u manjem entitetu sa ubacivanjem prefiksa"srpske" u ime stranke...kontajuci da ce tako hapiti i koji glas BIH srba...

gosposda iz NS je unaprijed znala da da nece ostvariti neki izborni rezultat...sad se postavlja pitanje, sto ako su znali, a opet su isli sistemom "podilazenja fasizmu"...odgovor znaju oni iz staba zvanog "kukavicije jaje"...
a znam i ja..zato da pokazu onim u manjem entitetu da postoji snaga i u fedraciji koja prihvaca realnost postojanja onog sto je bolesno i nepriodno,i da oni u manjem entitetu ne odustaju od sticenja tog entiteta zasnovanog na etnickom ciscenju,zlocinu i geonocidu..e pa gospodo iz NS,hajd sto su vas odjebali oni kojim ste podilazili...odjebase vas i oni koje ste mislili preveslati u federaciji..izborni rezultati govore puno toga,umjesto da otkinete SDP- koji glas(sto vam je bio strateski cilj) vi naprotiv pojacaste SDP ,jer se neki vasi clanovi i glasnogovornici svojim neiskustvom ofirase prerano :wink: ...
dzeno123

#5453 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by dzeno123 »

E hajmo sada malo spustiti rucnu i razjasniti neke ocigledne stvari koje vecina forumasa (sdp-ovaca) ne zeli ili nece da vidi. Kakav crni neuspjeh nase stranke? O kakvom vi ne strucnom kadru govorite iz nase stranke? Jeli mozda Fahro Radoncic imo neki strasan plan i program osim sto je ko papagaj po tv i medijima ponavljo "ekooonomija", neka se Fahrine liste zasluzile da donesu toliki procenat glasova na kojima je bilo svega osim uglednih intelektualaca i politicara. Koliko para toliko i muzike prosto je ko pasulj. Uporedite budzet SPD i nase stranke. Govorite o nekom ne pojavljivanju nase stranke u medijima, a posto sam aktivno sudjelovao u radu na kampanji u slicnoj gradjanskoj opciji kao sto je nasa stranka znam koliko je tesko dobiti medijski prostor i jednostavno nema tog dogadjaja koji je interesantan medijima ako nije dosao iz vodecih stranaka. Pred izbore, da sam se zapalio ispred katedrale u znak protesta da ne mogu biti biran ukoliko sam predstavnik ostalih naroda ne bi dobio cenat avazovog prostora...A bi kako ne bi, objavili bi me mozda bez slike na izbornoj hronici u 3 sekunde. Ovakav sistem je poguban za manje stranke i rezultati ne mogu preko noci doci upravo zbog toga sto su vodece stranke kreirale proces biranja i izbora po svojoj volji odnosno kako to njima odgovara.
kurty

#5454 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kurty »

Sve to stoji sto si ti napisao, ali majka mu stara mogli su koji plakat staviti bar...
Evo u Brezi recimo... Komsija mi je Esad Bajtal, covjek 1/1...
Brojimo glasove, kad na listicu za Fedelarni parlament, Esad Bajtal i to nosilac liste :shock: :shock: :shock: :shock:

Ja se sokirao... Krivo mi bilo pravo sto nisam znao da je tu na listi... I ne samo ja, nego mnogi brezani

Da je na kucu svoju stavio plakat znali bi bar, a jedan onaj plakat ja, kako sam ja cuo 1,70KM
Alfons Kauders

#5455 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Alfons Kauders »

kurty wrote:Sve to stoji sto si ti napisao, ali majka mu stara mogli su koji plakat staviti bar...
Brojimo glasove, kad na listicu za Fedelarni parlament, Esad Bajtal i to nosilac liste :shock: :shock: :shock: :shock:

Ja se sokirao... Krivo mi bilo pravo sto nisam znao da je tu na listi... I ne samo ja, nego mnogi brezani

Da je na kucu svoju stavio plakat znali bi bar, a jedan onaj plakat ja, kako sam ja cuo 1,70KM
eee al bilo je zato love da se od lukavice do pala postave jumbo plakati NS RS i to jos zimus, dok sam picio na skijanje... a za vrijeme izbora 0 bodova...

i kod mene je bilo na listi solidnih ljudi...ali jebes ga kad znam da nece preci prag, da ne bacam glas... da sam bio u sa glasao bi makar za kanton...

lose odradjeno, katastrofa... i neko bi morao preuzeti odgovornost za te propuste...
dzeno123

#5456 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by dzeno123 »

kurty wrote:Sve to stoji sto si ti napisao, ali majka mu stara mogli su koji plakat staviti bar...

A mislis li ti da Esad Bajtal ne bi volio da je ko Fahro obljepio cijeli grad sa svojim plakatima?

Jednostavno, manje stranke bukvalno su u takvoj situaciji da nemaju za plakata i osnovnih stvari za kampanju ma koliko to bizarno zvucalo i nije pravedno. Ne da nije pravedno prema manjim strankama nego je nepravedno i prema ljudima. Gdje je jedan obican covjek mogao da procita plan i program nase stranke osim na oficijelnoj stranici a misljenja sam da je sacinjen i vise nego dobro. Jedno znam, kod Fahre Radoncica u avazu i na TV1 kod Sanele Dzenkins sigurno nije mogo...
kurty

#5457 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kurty »

dzeno123 wrote:

A mislis li ti da Esad Bajtal ne bi volio da je ko Fahro obljepio cijeli grad sa svojim plakatima?

Jednostavno, manje stranke bukvalno su u takvoj situaciji da nemaju za plakata i osnovnih stvari za kampanju ma koliko to bizarno zvucalo i nije pravedno. Ne da nije pravedno prema manjim strankama nego je nepravedno i prema ljudima. Gdje je jedan obican covjek mogao da procita plan i program nase stranke osim na oficijelnoj stranici a misljenja sam da je sacinjen i vise nego dobro. Jedno znam, kod Fahre Radoncica u avazu i na TV1 kod Sanele Dzenkins sigurno nije mogo...
Eh jerane... Nekad treba i pojedinac gurati stranku... Ili gurati sebe... Nisam ni trazio da se obljepi cijeli grad, samo da je jedan jedini plakat bio
pare dare samo pare

#5458 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by pare dare samo pare »

kurty wrote:
dzeno123 wrote:

Eh jerane... Nekad treba i pojedinac gurati stranku... Ili gurati sebe... Nisam ni trazio da se obljepi cijeli grad, samo da je jedan jedini plakat bio
Evo gledam mjesecima ovu temu i svega sam se nagledao ali nekako mi sad dodje da dam kakav komentar.
Glasao za NS-NSP, Kantona Sa - za par pojedinaca. Po mom skromnom misljenju nisu ponudili nista tokom kampanje, moj glas je bio podstaknut cinjenicom da neke od njih znam licno. Najveca greska same stranke je bila ta sto su u ono malo prostora u medijima koji su imali gurali stalno petero ljudi. po meni lista za KS je po ljudskim potencijalima bila neuporediva sa bilo kojom drugom strankom ali to znam ja jer imam tamo poznanike, oni koji ih ne znaju licno pojma nemaju ko su ti ljudi. vecinom zato sto "jednostavno" posteno i cestito obavljaju svoje, vrlo odgovorne poslove. Ipak mislim da kada pogledate odnos glasova i to puno govori o samoj listi

NAŠA STRANKA - NOVA SOCIJALISTIČKA PARTIJA ZDRAVKO KRSMANOVIĆ

TANOVIĆ DANIS 1 4342
KOJOVIĆ PREDRAG 4 1004
HAVERIĆ TARIK 3 887
VLAŠIĆ JUSUPOVIĆ VESNA 2 680
KUSKUNOVIĆ AMELA 9 659
KRSMANOVIĆ ASJA 5 621
BEŠLIJA VILDANA 20 505
IMAMOVIĆ MUHAMED 7 483
PLEŠE ROBERT 15 480
HODŽIĆ MUAMER 16 452
SUKARA RADOJKA 8 435
FORTO EDIN 25 420
OBRADOVIĆ DRAGAN 11 415
ČORBO MERIMA 13 407
HOMOVIĆ LEJLA 12 393
RADOVIĆ RANKA 17 393
KOSANOVIĆ SLOBODAN 22 373
KRSTIĆ PAVLE 24 372
KERLA BIBIJA 38 368
BALIĆ EMINA 23 366
SAKIĆ KEMAL 6 346
KLIPO AIDA 18 337
BEGIĆ ELVEDINA 29 318
KNEŽEVIĆ ZDRAVKO 33 300
OSMANOVIĆ SABAHETA 35 286
EMINOVIĆ SENAD 10 280
DAKIĆ DAVOR 34 275
TABAKOVIĆ ELVEDIN 14 269
RUDALIJA ADIS 27 254
RAJIĆ ANTON 31 244
MERDŽANOVIĆ AZRA 32 244
RIGER SLOBODAN 39 238

ĐELILOVIĆ EMIN 21 232
SOFIĆ SENAD 37 226
ŽERO MERSUDIN 19 216
JAŠIĆ EDVADA 26 197
HRUSTEMOVIĆ NIHAD 36 195
KARAVDIĆ BAJAZID 28 176
MEŠEVIĆ MUHAMED 30 175

Skroz ujednaceno, dobri ljudi. Nekoliko njih je odskocilo, vjerovatno imaju vise poznanika i ljudi im vjeruju. Moja kolegica je bila na toj listi i dao sam joj glas jer znam kako se odnosi prema zadacima, koliko je odgovorna i koji su joj ljudski principi od kojih nece lako odstupiti pa je vjerovatno to slucaj i sa ostalim koji imaju malo vise glasova. Danisa necu staviti tu, tebe Pedja i Tarika jer vi ste ipak medijske licnosti a i vrtili ste se po debatama.
Ali taj izborni stožer ili kako vec ocito nije radio kako treba. Mogli su se napraviti neki plakati za sve kandidate ili slicno. Nije bas da je cijena 1,70 KM ali sto ih je vise to je i cijena niza.
Niste se oglasavali cak ni na svojoj stranici koliko ste mogli. Nisu bile ni biografije kandidata to je sramota. Po meni nekako kao da su ljudi bili suvise posteni pa su se potrudili da dobiju glasove na svoj obraz a na zalost to nije dovoljno.
Sarajevo jeste mali grad ali kanton je sirok pojam a ne krecemo se mi svi u istim krugovima. ovo je ipak politika.
Bez obzira ovo je super rezultat, ja bih doduse volio vidjeti neke druge clanove u skupstini KS jer nisam siguran koliko ce Danis imati vremena da se time bavi ali eto, narod zna.
Pedja, ja bih volio znati kako ce sada fukcionisati sistem komunikacije u stranci? Vama sada politike radi kantonalni odbor. Hoce li neko preuzimati odgovornost za reultate? hoce li biti ostavki jer vidim da ste vi zacrtali vise? sta je sa kantonalnim odborom? jel se biraju novi ljdui svugdje ili kako to sad ide?
hvala na odgovorima
Area_51

#5459 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Area_51 »

dzeno123 wrote:E hajmo sada malo spustiti rucnu i razjasniti neke ocigledne stvari koje vecina forumasa (sdp-ovaca) ne zeli ili nece da vidi. Kakav crni neuspjeh nase stranke? O kakvom vi ne strucnom kadru govorite iz nase stranke? Jeli mozda Fahro Radoncic imo neki strasan plan i program osim sto je ko papagaj po tv i medijima ponavljo "ekooonomija", neka se Fahrine liste zasluzile da donesu toliki procenat glasova na kojima je bilo svega osim uglednih intelektualaca i politicara. Koliko para toliko i muzike prosto je ko pasulj. Uporedite budzet SPD i nase stranke. Govorite o nekom ne pojavljivanju nase stranke u medijima, a posto sam aktivno sudjelovao u radu na kampanji u slicnoj gradjanskoj opciji kao sto je nasa stranka znam koliko je tesko dobiti medijski prostor i jednostavno nema tog dogadjaja koji je interesantan medijima ako nije dosao iz vodecih stranaka. Pred izbore, da sam se zapalio ispred katedrale u znak protesta da ne mogu biti biran ukoliko sam predstavnik ostalih naroda ne bi dobio cenat avazovog prostora...A bi kako ne bi, objavili bi me mozda bez slike na izbornoj hronici u 3 sekunde. Ovakav sistem je poguban za manje stranke i rezultati ne mogu preko noci doci upravo zbog toga sto su vodece stranke kreirale proces biranja i izbora po svojoj volji odnosno kako to njima odgovara.
Fino sroceno, nema sta. Djelimicno se slazem.

Kao prvo, Fahro je sam finansirao svoju kampanju, okupio neke ljude koji su je osmislili i proveli. Trebala je Nasa stranka spremno i sa finansijama docekati izbornu kampanju.

Pitanje: gdje onda ostade ta strasna pamet u Nasoj stranci da osmisli pravu, realnu izbornu kampanju kojom ce propagirati svoje ideje. Jel ono »ili mi ili oni« krajnji domet te kampanje. Zalosno - smijesno.

Drugo pitanje: ako je Fahro sam finansirao kampanju SBB, zasto onda prvoborci iz Nase stranke Danis Tanovic, Dino Mustafic, Srdjan Dizdarevic, Fadil Sero, ne posezase za vlastitim dzepovima i novcima da se isfinansira kampanja. Ta prica, nismo imali novce da se takmicimo sa velikim je jednostavno neodrziva, jer kad se ide u kampanju traze se finansijeri. Mene je tako nesto interesiralo, pa sam na stranici SDP pronasao sve pojedinacne uplate onh koji su zeljeli dati doprinos kampanji, mogla je i Nasa stranka napraviti NA VRIJEME slicnu akciju.

Trece pitanje: Jel stvarno mislis da je neko imao proteziranje u medijskom prostoru. Koliko se meni cini, tamo se termini zakupljuju, sto ce reci, nije Nasa stranka usla spremna u kampanju, nije obavila odgovarajuce pripreme, nije dobro osmislila svoje djelovanje u kampanji i sad trazi IZGOVOR u cinjenici da nije bilo para. Zasto ih nije bilo, ko je odgovoran.

Zbog sva tri pitanja, u normalnim politickim organizacijama, neko bi trebao snositi odgovornost, na isti nacin kako su nekada Pedja Kojovic i Danis Tanovic u otvorenom pismu to trazili od clanova SDP-a, pozivajuci se na lose izborne rezultate. Prolazak Pedje Kojovica u Skupstinu Kantona Sarajevo jeste dobra stvar, ali za njega licno, a za sire politicko djelovanje jako tanko. Ako niko tamo kod Nase stranke, ne bude odgovoran za izborni debakl, onda ta politicka stranka ima ozbiljan problem i ulazi u kategoriju, svi su ISTI.
Pedja Kojovic

#5460 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Pedja Kojovic »

Vi, forumasi koji pratite ovaj foru, cete o svemu biti obavjesteni, vjerovatno i prije nego ode u medije.
Bilo bi medjutim nepristojno pricati ovdje o stvarima o kojima nismo jos odlucili kao stranka.
Narucena je eksterna analiza (Iako se naravno mnogima cini da je to nepotrebno i da oni imaju potpuno jasnu sliku o svemu) i ovih ce dana biti prezentacija.
Nakon toga cemo donositi odluke.

p.k.
Dozer

#5461 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Dozer »

Area_51 wrote:
Trece pitanje: Jel stvarno mislis da je neko imao proteziranje u medijskom prostoru. Koliko se meni cini, tamo se termini zakupljuju, sto ce reci, nije Nasa stranka usla spremna u kampanju, nije obavila odgovarajuce pripreme, nije dobro osmislila svoje djelovanje u kampanji i sad trazi IZGOVOR u cinjenici da nije bilo para. Zasto ih nije bilo, ko je odgovoran.
Ovo je jedno od pitanja na koja se ovdje nikada nece dobiti iskren odgovor, a razlog je taj sto bi iskren odgovor automatski potopio vodece ljude NS.
Poznajem zenu iz Vogosce, recimo, koja je u pojakom biznisu i ima love, a takodjer je i clan NS (bar je bila, ne znam jel' i sada), i koja je krajem ljeta bila spremna dati stranci svojih vlastitih 20.000 KM za predizbornu kampanju. Ali, tada se izdesavalo sve ono oko koalicije sa NSP-om, pa onda i sa sarajevskim kantonalnim odborom, pa pocese ljudi odlaziti, i zena tu povuce rucnu jer je vidjela da se "u vrhu" desava nesto o cemu ona nema pojma. Onda je doslo i do nekih trzavica i sa odborom u Vogosci, gdje upravo rukovodstvo nije ispostovalo preuzete obaveze po pitanju nekih aktivnosti, i zena je definitivno odustala od te svoje donacije. A 20.000 KM bi za kampanju bila fina lova, ako nista bar za stampanje dovoljne kolicine letaka, pa mozda cak i za neki medijski nastup.

Prije neki dan cujem, takodjer od covjeka koji je bio u NS, da je krajem ljeta iz tog famoznog sarajevskog kantonalnog odbora potekla inicijativa internog karaktera, a navodno je pokrenuo upravo onaj Camil koji je i ovdje spominjan i koji je kasnije iskljucen iz NS, i koja je imala svrhu da se prikupe sredstva za kampanju. Cini mi se da rece da su inicijativu nazvali 100x1000, ili tako nesto. Uglavnom, ideja je bila da clanovi koji to mogu, a navodno ih je bilo podosta voljnih za to, daju po 1000 KM ili koliko mogu, i na taj nacin obezbijede dovoljno sredstava za koliko-toliko kvalitetnu kampanju. Naravno, ta inicijativa je propala.

E sad, iz ove perspektive, sa ove vremenske distance i bez ikakve namjere da budem maliciozan, a referisuci se na ta neka desavanja o kojima se moze procitati nekih 70-80 stranica unazad, postavljaju se logicna pitanja - zasto je ta interna akcija propala? Zasto je bas tada doslo do problema sa tim Camilom i on je iskljucen iz stranke, a i jos neki iz tog odbora su svojevoljno otisli? Zasto niko nije kontaktirao doticnu nesudjenu donatorku 20.000KM (a nije, jer mi to nije spomenula)?

Izgleda da se to rukovodstvo NS otudjilo od svog clanstva davno prije nego se bilo sta konkretno i pocelo raditi...
convict

#5462 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by convict »

Pedja, jedna od stvari koja je mene privukla našoj stranci bila je i najava kod osnivanja da će se stranka svugdje zalagati da se izaberu najbolji i najkvalitetniji kadrovi, čak i u slučaju da nisu članovi stranke. Osim u slučaju liste za Kanton Sarajevo (a i tu ne mislim na cijelu listu), dobro se odstupilo od tog pravila.

Mogu navesti primjer Zenice gdje su se na listi našle osobe koje su se stranci priključile mjesec dana prije izbora, nikad nisu platile ni 1 KM članarine, ali su na sastanku kad su se pravile liste bile prisutne i to je bilo dovoljno da im se ime nađe na listi. Nastranu što se radi o mediokritetima i što su osobe koje se nađu na listi lice koje stranka prikazuje javnosti. Bolje je bilo ići negdje sa 5 kvalitetnih kandidata nego sa 30 gdje se uvalio i ko treba i ko ne treba.

drugo, ti si ovdje ranije u jednom postu naveo par inicijativa koje su pokrenuli zastupnici naše stranke u opštinskim odborima i gradskom vijeću. da nisam to pročitao, zakleo bih se da niko nije prstom mrdnuo. džaba je nešto raditi ako se to neće izreklamirati, pa makar na stranici stranke. brzo će lokalni izbori i 10,000 ljudi koje je dalo glas našoj stranci će se pitati: čekaj, prošli put sam glasao za njih, došli su u opštinska vijeća, šta su uradili ?

Isto se odnosi na tebe i Danisa. Vi ste jedini koji imate neke mandate i od vašeg rada, odnosno percepcije o vašem radu u javnosti, će zavisiti da li će se Naša stranka kretati u pravcu onoga što je HNS u Hrvatskoj ili će doživjeti sudbinu liberala. Ja vam (odnosno nam) od srca želim ovo prvo.
Pedja Kojovic

#5463 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Pedja Kojovic »

dozer

Sasvim je sigurno da je uprkos nedostatku novca kampanja mogla biti bolja.
S druge strane ja zaista vjerujem - a i znam - da su svi, pogotovo rukovodstvo strane,
u smislu vremena i energije dali sve od sebe i da je taj napor bio motivisan zeljom za sto boljim rezultatom.
Dakle, to je bilo najbolje sto smo znali i mogli u zadatim okolnostima.
(Ja uopste ne sumnjam da ima ljudi koji bi pod istim okolnostima mogli uraditi stvari bolje od mene).
Sto se tice ideje o skupljanju sredstava...
Iskreno, mislim da je to jos jedna od "generalskih" prica poslije bitke.
Neke ideje zvuce sjajno i jednostavno - 100x1000km ili tako nekako, ali kad krenes u realizaciju...
Ni o donaciji od 20 000 km ne znam nista, a vjerujem da bih znao.
Sto se tice Camila...
Mislim da sam u jednom od svojih ranijih postova, u vrijeme kad se to desavalo, rekao sta mislim o njemu i citavom slucaju i ne bih da se ponavljam.
I na kraju...da sam svaki put kad sam cuo sljedece:
Ja bih vam dao lovu, sto me niste zvali ili znas sta ste vi trebali uraditi ili ja sam rekao da necete uspjeti...da sam dakle u svakoj ovoj prilici dobio 1km ne bismo imali problem da finansiramo kampanju.
Pesimizam je, iz licne perspektive, najefektnija socijalna strategija jer rezultat pokaze ili da si bio u pravu ili te prijatno iznenadi.

Mi cemo iz ovoga - izbora- izvuci zakljucke i pokusati raditi bolje i vise.

p.k.
Pedja Kojovic

#5464 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Pedja Kojovic »

convict

Slazem se djelimicno, u dijelu koji se odnosi na neke od kandidata, sa vasim postom.
Stranka je po organizaciji vrlo demokraticna u smislu da ljudi iz optinskih organizacija predlazu kandidate.
Rezultat je cesto...iracionalan.
Ja ipak smatram da je bolje imati takav demokratski princip i ako treba vise raditi sa ljudima na terenu nego uvesti
neku vrstu centralizacije u kojoj "centrala" odredjuje sve.
Danis i ja u KS...
Ja licno mogu reci da s dosta zebnje ocekujem pocetak rada u skupstini.
Polazim od pretpostavke da nista ne znam o tome, ali sam prosjecno inteligentan i spreman da ucim.
(CItam i pricam ovih dana s ljudima koji znaju dosta o tome).
Ono sto mi je najvaznije medjutim je da moje odluke budu uvijek u skladu s mojim uvjerenjima - od kojih sam mnoge iznjeo na ovom forumu - i u skladu s programom stranke.
Ova prethodna recenica je mozda rugobatan nacin da kazem da se nadam cu to "odraditi" posteno i transparentno i da ce Sarajevo imati neke stvarne koristi od mene.

p.k.
sarlo

#5465 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by sarlo »

Pedja Kojovic wrote: Danis i ja u KS...
Polazim od pretpostavke da nista ne znam o tome, ali sam prosjecno inteligentan i spreman da ucim.
Ono sto mi je najvaznije medjutim je da moje odluke budu uvijek u skladu s mojim uvjerenjima - od kojih sam mnoge iznjeo na ovom forumu - i u skladu s programom stranke.
Ova prethodna recenica je mozda rugobatan nacin da kazem da se nadam cu to "odraditi" posteno i transparentno i da ce Sarajevo imati neke stvarne koristi od mene.

p.k.
Nek bude Mubareć novo radno mesto.
Nemoj se sikirati, za par godina ces sve nauciti, a mi cemo ti pjevati:
http://www.youtube.com/watch?v=DfNU7rU4 ... re=related
ultima_palabra

#5466 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by ultima_palabra »

Peđa, hoće li Danis dati mandat Haveriću?
Pedja Kojovic

#5467 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Pedja Kojovic »

sarlo

Bilo bi me stid , ali je, kao i sve, i to valjda moguce.
Inace, Elemental, dobar bend.

pedja
Pedja Kojovic

#5468 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Pedja Kojovic »

ultima palabra

Iako je dosta ljudi mislilo da je Danis na listi samo proforme i da ce odmah nakom izbora svoje mjesto prepustiti nekom drugom to, od samog pocetka, dakle od momenta kad se pocelo razgovarati o listama, nije bila njegova namjera.
Iskreno, ja sam razmisljao o toj mogucnosti, ali sam ipak odlucio da prihvatim mjesto.
Ja sam se sa cetvrtog mjesta na listi popeo na drugo, sto znaci da je puno ljudi glasalo bas za mene i
mislim to treba ispostovati.

p.k.
sarlo

#5469 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by sarlo »

Pedja Kojovic wrote:sarlo

Bilo bi me stid , ali je, kao i sve, i to valjda moguce.
Inace, Elemental, dobar bend.

pedja
Problem je u kompromisu...u Godinima koje su pojeli skakavci od Borislava Pekica, on kaze da je na pocetku mali kompromis, malo popustanje, a na kraju zavrsi sa necim sasvim drugim.
Nisi necim posebnim zasluzio mandat.
Pricao si, bio raja sa nekim bitnim (zapravo dovoljno bitnim) i eto. Mislimo da nisi kvaran, roker si, ranjavan si u ratu (cini mi se na prvi pogled), gradska raja. Realni nisu neki Bog zna kakvi kvaliteti. Ovo je konkretan posao i podrazumjeva dosta znanja.
Ali nema veze, dopisivao si se sa rajom ovdje, drugi su gori od tebe i eto ti prilike. A nisi na vlasti, mozes se nadati samo pausalu.
Citaj materijale koje dobijes prije sjednice i prati dnevni red. Kad se bude mijenjao prostorni plan uvijek glasaj protiv, nikad neces pogrijesiti i uvijek ces biti na strani pravde.
I nemoj mnogo komunjarati.
Sa srecom od srca.
Area_51

#5470 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Area_51 »

sarlo wrote:
Pedja Kojovic wrote: Danis i ja u KS...

p.k.
Nek bude Mubareć novo radno mesto.
Nemoj se sikirati, za par godina ces sve nauciti, a mi cemo ti pjevati:
http://www.youtube.com/watch?v=DfNU7rU4 ... re=related
Dragi Pedja, zar do sada nisi savladao taj dio politickog djelovanja da kao poslanik u bilo kojem parlamentu, u ovome slucaju Skupstine Kantona Sarajevo, ucestvujes u donosenju odluka, a ne da donosis odluke. Imam osjecaj Pedja da ti volis ODLUCIVAT, a to i nije dobro.

Za ovu rijec nepoznatog porijekla »iznjeo« koju bi ti kao pisac tekstova morao znati da je nepravilna, ne bih komentirao.

Svaka cast sto zelite nadam se neovisnu analizu, ali mi je ipak u usima prizvuk da se njome hocete pokriti i zadrzati postojece stanje. Odnosno, Nasa stranka nije imala nikakvu osmiljenu kampanju, stvar se vodila ad-hoc, pa je rezultat srezmjeran tome jako los. Promjene, Pedja, trebate promjene, sustinske i kadrovske.
Pedja Kojovic

#5471 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Pedja Kojovic »

area 51

Nisam mislio na odluke skupstine nego na svoje licne.
Hvala na pravopisnoj ispravci ("iznjeo").

p.k.
wewa

#5472 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by wewa »

Pedja Kojovic wrote: Iskreno, ja sam razmisljao o toj mogucnosti, ali sam ipak odlucio da prihvatim mjesto.
Ja sam se sa cetvrtog mjesta na listi popeo na drugo, sto znaci da je puno ljudi glasalo bas za mene i

p.k.
drago mi je da jesi - konacno imam svog predstavnika u vlasti, tj. koga gnjaviti kad i ako mi budu ugrozeni interesi :)

sretno! :bih:
Diogen_iz_Sinope

#5473 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Diogen_iz_Sinope »

Pedja Kojovic wrote:ultima palabra

Iskreno, ja sam razmisljao o toj mogucnosti, ali sam ipak odlucio da prihvatim mjesto.

p.k.
Cestitam na izboru, dago mi je da moj glas nije otisao uludda (a poslo me ove izbore, skoro pa je 100% mojih iksica uslo :D).

Iskreno dobio si moj glas sto si bio ovdje i izlagao svoje stavove i bio spreman skoro svakodnevno razgovarati sa ljudima na forumu. Izdurao si svasta ovdje ali nisi dozvolio sebi da se spustis na nizak nivo komunikacije. I tako si prosao moj test. :)

Ono sto bih volio vidjeti od tebe u buducem radu je da odrzis takav nivo i učestalost komunikacije kako u Skupštini, tako i ovdje. Transparentno, otvoreno i na nivou.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#5474 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Chmoljo »

Diogen_iz_Sinope wrote:
Cestitam na izboru, dago mi je da moj glas nije otisao uludda (a poslo me ove izbore, skoro pa je 100% mojih iksica uslo :D).

Iskreno dobio si moj glas sto si bio ovdje i izlagao svoje stavove i bio spreman skoro svakodnevno razgovarati sa ljudima na forumu. Izdurao si svasta ovdje ali nisi dozvolio sebi da se spustis na nizak nivo komunikacije. I tako si prosao moj test. :)

Ono sto bih volio vidjeti od tebe u buducem radu je da odrzis takav nivo i učestalost komunikacije kako u Skupštini, tako i ovdje. Transparentno, otvoreno i na nivou.
zato mislim da je zoom zaslužiodva-tri paušala od Pedje koliko mu je puta čistio temu :mrgreen:

ili bar da Pedja predloži Zakon o legaliziciji prostitucije :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Pedja Kojovic

#5475 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Pedja Kojovic »

diogen iz sinope

Hvala.

p.k.
Locked