Milorad Dodik ALL ABOUT

Locked
trinidad

#5451 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by trinidad »

seln wrote:
trinidad wrote:jbt, 222 stranice o dodiku :-)
pa sta je to??? ljubav, popularnost, mrznja, opsjednutost :?
U srednjem vijeku je se pricalo o kugi, u WW2 o Hitleru..a nije bila ni jedna od navedenih emocija.
aaa, strah znaci...
pa jest vala, kad vidis onoliku gromadu, nije ti svejedno :D
Last edited by trinidad on 21/09/2009 16:04, edited 1 time in total.
lesinar_banjaluka

#5452 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by lesinar_banjaluka »

i ja kad odem u srbiju,ja se izjasnjavam kao BOSANAC(paradoks)...najcesce dobijes naziv "boske",ili tako nesto...

druga stvar,ponavljam..ja NE NEGIRAM ZLOCINE,samo pozivam da pre nego sto pocente pljuvati po dodiku zbog ovakvih izjava,prvo proverite DA LI ON IMA KAKVIH DOKAZA VEZANO ZA OVE IZJAVE...ako ima,neka ih prilozi(pa idemo na sud),ako nema ,onda slobodno opalite po njemu iz sve snage,zasluzio je zatvor(u najmanjoj osnovi,za podizanje tenzija)...

*jedino na cemu insistiram...kultura dijaloga !!!
Abacija

#5453 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Abacija »

dallton wrote:@abacija je citirao izjavu biljanu plavsic o "12 miliona nas ima, pa ako 6 zagine ostali ce uzivati" - mislim da mu nije bila poenta raspravljati brojeve....
Upravo tako, evo link i za ostale izjave - http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 8#p3008118
Sezam

#5454 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Sezam »

lesinar_banjaluka wrote:i ja kad odem u srbiju,ja se izjasnjavam kao BOSANAC(paradoks)...najcesce dobijes naziv "boske",ili tako nesto...

druga stvar,ponavljam..ja NE NEGIRAM ZLOCINE,samo pozivam da pre nego sto pocente pljuvati po dodiku zbog ovakvih izjava,prvo proverite DA LI ON IMA KAKVIH DOKAZA VEZANO ZA OVE IZJAVE...ako ima,neka ih prilozi(pa idemo na sud),ako nema ,onda slobodno opalite po njemu iz sve snage,zasluzio je zatvor(u najmanjoj osnovi,za podizanje tenzija)...

Posteno :!:
seln

#5455 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by seln »

trinidad wrote:
seln wrote:
trinidad wrote:jbt, 222 stranice o dodiku :-)
pa sta je to??? ljubav, popularnost, mrznja, opsjednutost :?
U srednjem vijeku je se pricalo o kugi, u WW2 o Hitleru..a nije bila ni jedna od navedenih emocija.
aaa, strah znaci...
pa jest vala, kad vidis onoliku gromadu, nije ti svejedno :D
nije strah, vec zlo i oprez koji dolazi od kontakta sa zlim.
Abacija

#5456 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Abacija »

lesinar_banjaluka wrote: *jedino na cemu insistiram...kultura dijaloga !!!
:-) :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

E da si ti sad moderator, da li bi opomenuo @dragana zbog sljedece izjave?
draganbl wrote:
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 1#p3007971
A o Komšiću sam se već izjasnio - kreten.
Sezam

#5457 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Sezam »

Abacija wrote:
lesinar_banjaluka wrote: *jedino na cemu insistiram...kultura dijaloga !!!
:-) :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

E da si ti sad moderator, da li bi opomenuo @dragana zbog sljedece izjave?
draganbl wrote:
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 1#p3007971
A o Komšiću sam se već izjasnio - kreten.
A jesi li ti odgovoran za postove svakog Bosnjaka na ovom forumu? :oops:
Abacija

#5458 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Abacija »

lesinar_banjaluka wrote:sto se mene tice...dodiku je mesto u zatvoru,samo zbog finansijskih malverzacija!
Hvala na odgovoru.

E vidis, da nema potrebe za malverzacijama nebi pc ni postojao. ;-) :bih:
Abacija

#5459 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Abacija »

Sezam wrote:
Ja sam @lesirana pitao zato sto su on @dragan pricaju istu pricu a ne zato sto su iste nacije.
trinidad

#5460 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by trinidad »

Sandzak-X wrote: Ovdje svi se zovu onako kako volu da se zovu,ja ne mogu biti srbin,madjari u Vojvodini ce se naljutiti ako ih nazoves srbima,isto tako i rumuni,bugari,albanci,hrvati,a bogami ponajvise mi bosnjaci.

Sto se tice srba i BiH.....svi ovdje srbi ih (vas) zovu bosanci...i to nije samo ostalo iz perioda SFRJ...
NPR,moj drug srbin,otisao da radi u Bg,19 god ima,tako da nije prozivio SFRJ da bi znao nesto....i kad je dosao prica mi mi o tome kako mu je bilo tamo,kakvi su ljudi itd.....
i svo vrijeme mi prica o nekom smijesnom bosancu,kako je smijesan,kako im prica viceve dok rade,kako im prica doziljaje iz mladosti.....

i poslje nekog vrijemena ja ga pitam:pa cudime da u drzavnu firmu u Bg radi bosanac,bas cudno,a odakle je?
kaze:iz Banja Luke

ja kontram bosnjak pa ga protjerali...a kako se zove? ...kaze:Miodrag!

Pa kako vi zovete srbe iz bosne pitam ja zacudjeno,a on jos zacudjenije kaze:pa bosanci,svasta kako drugo da ih zovem! :thumbup: :bih:
pa zar je to karakteristika samo srbije, da se ljudi nazivaju po geografskim predjelima iz kojih dolaze :? zar, ovde nema krajisnika, hercegovaca, il' uze lociranih po gradovima gdje su rodjeni???

da ne bude off topic, pa i doticni lik gradi svoju politiku na kontriranju asimilaciji svega sto ima predznak srpsko, u predznak bosansko. pri tome mislim, naravno, na nacionalno, a ne na geografsko odredjenje.
klixober

#5461 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by klixober »

lesinar_banjaluka wrote:

Nismo mi ti koji trebamo provjeravati Dodikove "dokaze".Za Markale i Kapiju su vec donesene presude u Hagu,znaci sudski dokazano i presudjeno da su se zlocini desili i da je za to kriva vojska RS.Ako Laktasenko ima neke dokaze,valjda treba sa njima izaci,a ne ovako uvredljivo pisati po zrtvama tih zlocina.

Zbog ovakvog ponasanja,izjava,negiranja zlocina,u Njemackoj je vec dosta ljudi odlezalo u zatvoru.Red bi bio da i mi konacno postanemo pravna,demokratska,drzava i da ljudi pocnu odgovarati za negiranje zlocina.
klixober

#5462 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by klixober »

Primjetio sam jednu slicnost..Dodik - Kerum.I jedan i drugi su politicari na bitnim funkcijama...i jedan i drugi se sluze primitivnim rijecnikom,uvredama,autokratskim nacinom vladanja..ali ima jos jedna slicnost :
Srbina ni za partnera ni za zeta

O Kerumovoj najvećoj trgovačkoj konkurenciji - Agrokoru Ivice Todorića, povela se žustra rasprava. Kerumu nikako nije jasno bilo kako nekome uopće pada na pamet da ga je Todorić ikad poželio uništiti: "A zašto bi me uništio? To samo vi želite nekog uništiti. Todorić mene nikad nije želio uništiti, kao ni ja njega. Meni je draže imati jednog prijatelja nego sto neprijatelja. Riječ uništavanje ne postoji u mojoj genetici".

Tad se povuklo i pitanje otvaranja srpskih trgovačkih centara u Hrvatskoj i ulaganja Miroslava Miškovića na naše tržište. "Srbi nam nikad ništa dobrog nisu donijeli pa neće ni sad. Ne samo Srbi, nego i Crnogorci", rekao je Kerum govoreći o ulasku srpskog kapitala na hrvatsko tržište, dodajući kako onaj tko posluje sa njima neće dobro proći.

Tad ga je Stanković priupitao bi li ikad pristao na to da mu zet bude Srbin. "Nikako i nikad neće biti", rekao je oštro Kerum, dodajući kako je "tako odgojen". Kako je i sam često govorio da je pomagao Srbima, Stanković ga je upitao: "Zašto pomažete Srbima?". "Zato što sam dobar čovjek i jer su oni kojima sam pomogao dobri ljudi", uzvratio je Kerum.
I Dodik se cesto voli pohvaliti da je u ratu pomogao nekim Bosnjacima,dok danas radi sve da bosnjacki narod uvrijedi,ponizi.Tako i Kerum,hvali se da je u ratu pomagao Srbima,a danas govori da Srbina ne bi nikada za zeta.
klixober

#5463 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by klixober »

"Kerum je rasist i zato ga treba razriješiti s funkcije iako je legalno izabran za gradonačelnika", odlučan je bio Kajin u obraćanju novinarima.
http://www.index.hr/vijesti/clanak/dami ... 51433.aspx

Kajin sigurno ne mrzi Hrvate kada ovo kaze,isto kao sto onaj koji kaze da je Laktasenko fasista,ne mrzi Srbe.
dallton

#5464 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by dallton »

Republiku Srpsku smo gradili krvlju
e-Novine
Veličina slova:

Photo: BETA/Saša Đorđević
Premijer Republike Srpske nastavio je sa negiranjem zločina u Tuzli, pomalo analizirao istoriju a sve to na ceremoniji povodom obilježavanja 14. godišnjice obrane zapadnokrajiških opština Republike Srpske

Ceremonija je održana ispred Spomen-hrama "Sveta Petka" u Kozarskoj Dubici uz prisustvo brojnih zvaničnika sa premjerom Dodikom na čelu, a odslužena je liturgija kojom je odata počast palim borcima Kozarske Dubice u proteklom ratu

Banjalučki vladika Jefrem je uz sasluženje više svećenika osveštao hram koji je podignut u čast palim borcima Kozarske Dubice u proteklom ratu, a služena je i liturgija u čast stradalima. Brojne delegacije su položile vijence na spomen-ploče u porti, na kojima su ispisana imena 200 poginulih boraca, prenijele su banjalučke Nezavisne novine.

Središnjoj manifestaciji je prisustvovao i premijer RS Milorad Dodik, koji je rekao da je u rujnu 1995. godine RS vojno obranjena od hrvatske agresije, a da se danas vodi politička borba za identitet srpskog naroda u BiH i opstanak RS.

"Republiku Srpsku smo gradili krvlju, to najbolje zna narod zapadnokrajiških općina i ta povijest naše borbe nikada ne smije biti zaboravljena usprkos tome što nam nameću neke druge aršine te povijesti, koja nije bazirana na istini i činjenicama i pravdi", kazao je u nedjelju premijer RS Milorad Dodik.

Premijer RS govorio o bitkama koje su bile iza RS i političkoj borbi koja predstoji. On je kazao da se BiH ne može graditi na štetu RS i identiteta srpskog naroda. Komentirajući činjenicu da za navodne zločine Hrvatske vojske počinjene u agresiji na zapadnokrajiške općine - Kozarsku Dubicu, Novi Grad, Kostajnicu i Gradišku do danas nitko nije odgovarao, Dodik je rekao da BiH nije zainteresirana za naknadu štete i kažnjavanje zločina nad srpskim narodom:

"Događaji u zapadnom dijelu RS koji su imali obilježje hrvatske agresije sigurno su u proteklim vremenima tretirani kao patriotski čin, a ne zločin, pa iz toga proizlazi da ta tijela u BiH ne mogu i neće da prihvate činjenicu da je ovdje samo u nekoliko dana ubijeno više od stotinu ljudi, među kojima značajan broj civila i učinjena je značajna materijalna šteta".

Novinska agencija Srna prenijela je još jednu suludu izjavu premijera Republike Srpske koji je, komentirajući kritike povodom njegove izjave o Markalama i tuzlanskoj Kapiji, rekao da strani institut treba da izvrši supervještačenje tih slučajeva i da se on spreman ispričati ukoliko se potvrdi da nije u pravu kada je rekao da postoje nalazi drugačiji od sudskih verzija po kojima su za te zločine krivi Srbi. “Ja sam jasno rekao da postoje i nalazi koji su drugačiji od sudskih verzija po kojima su za te zločine krivi Srbi. Prateći proces generalu Đukiću za `tuzlansku Kapiju` vidio sam da postoje elementi za ono što sam kazao”, poručio je Dodik.

Dodik je još rekao da BiH nikada i nije bila država. Održao je i čas istorije pa je rekao kako od turske i austrougarske okupacije i aneksije, preko Kraljevine Srba, Hrvata i Slovenaca pa zatim prve i druge Jugoslavije nigdje nije bilo BiH kao države.

Smatra da je referendum bez srpskih glasova početkom 1992. godine odveo jugoslovensku republiku u secesiju i krvavi rat. Objašnjava da je do Daytona na tom prostoru postojala krnja Republika BiH bez vlasti na teritoriji koje su držali Srbi i Hrvati. Nakon 1995. uspostavljena je BiH na teritoriju avnojske BiH koja nije bila država.

Dodik dalje lamentira kako neke bošnjačke strukture pokušavaju ukinuti Republiku Srpsku uz optužbe za agresiju, genocid i etničko čišćenje. Ispada da su Srbi, koji žive na prostoru BiH prije nego što su uopšte postojali Bošnjaci, sami na sebe izvršili agresiju, sami sebe ubijali i protjerivali.

"Danas su krivi što ne prihvaćaju bošnjačku istinu o proteklom ratu. Ispada da Srbi ne smiju ni govoriti ni obilježavati brojna stratišta na kojima su stradali srpski civili i zarobljenici, a za koje se i dan-danas najčešće konstatuje - za ove zločine još niko nije odgovarao", kazao je Dodik Nezavisnim novinama.
krvlju, kvrlju, a zna se i cijom
Alfons Kauders

#5465 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Alfons Kauders »

lesinar_banjaluka wrote:i ja kad odem u srbiju,ja se izjasnjavam kao BOSANAC(paradoks)...najcesce dobijes naziv "boske",ili tako nesto...

care, zasto bi bilo ko od nas trazio dokaze za dodikovu izjavu? valjda ih on treba predociti... dokazi da su srpski teroristi pocinili oba zlocina su tu, godinama, i niko ih nije uspjesno osporio na sudu, naprotiv, potvrdili su ih svi sudovi... vjestacenje nisu radili isti ljudi, kao sto govori dodik, vec potpuno drugi timovi iz razlicitih zemalja (u tz nordbat, svedi i norvezani)... uostalom ne vidim da spore ostale slicne slucajeve... na tuzlu i pogotovo sarajevo su ispaljivane stotine granata dnevno, ali eto ove 3 nisu...

usput, ako ima dokaze, a mislim da svi ukljucujuci i forumase iz rs znamo da nema, onda je neiznosenje takvih dokaza i prikrivanje zlocina krivicno djelo, i to prilicno ozbiljno... ako nema dokaze, onda kleveta ljude iz cela opstinskih, policijskih i vojnih struktura u tuzli i sarajevu, naziva ih masovnim ubicama odgovornim za 180 mrtvih... sto je opet krivicno djelo...

kako god da ga okrenes, u svakoj normalnoj drzavi za ovakve gluposti bi odgovarao na sudu, vjerovatno fasovao jebenu novcanu kaznu a usput i malo zatvora, dok bi na bilo kakvu politicku karijeru mogao zaboraviti za sva vremena... to sto on uziva podrsku dobrog dijela srpskog naroda u ovakvom razmisljanju je posljedica ratne gebelsovske propagande koja traje i danas...

a ti sad vidi, ti si eto navijac - kako mislis da ce tuzlaci nakon ove izjave docekati navijace iz bl kada dodju u gostovanje borac ili igokea? pa bolan radi ovakvih sranja moze pasti mrtva glava...
vee-jay

#5466 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by vee-jay »

Alfons Kauders wrote: a ti sad vidi, ti si eto navijac - kako mislis da ce tuzlaci nakon ove izjave docekati navijace iz bl kada dodju u gostovanje borac ili igokea? pa bolan radi ovakvih sranja moze pasti mrtva glava...
pa to i jeste cilj Dodika: rat.
dallton

#5467 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by dallton »

vee-jay wrote:
Alfons Kauders wrote: a ti sad vidi, ti si eto navijac - kako mislis da ce tuzlaci nakon ove izjave docekati navijace iz bl kada dodju u gostovanje borac ili igokea? pa bolan radi ovakvih sranja moze pasti mrtva glava...
pa to i jeste cilj Dodika: rat.
upravo tako - zna se da ovakvim izjavama izazivas medjunacionalni sukob, ne mora biti sukob izmedju vojski, dosta je da se grupice sukobljavaju i eto ti konstantnog belaja...
Socijalista

#5468 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Socijalista »

Evo Dodo poceo luditi :D Sad fali samo jos da Incko neku budalestinu uradi i onda mislim da ce Dodo prekipiti i to bi bilo to. Izgleda da je Dodu naljutio Incko s onim potezima prije par dana (EP, DB). Sad mozemo svaki dan ocekivati svasta. Jos ako mu Mesic pocne kakiti iz susjedne nam Drzave :lol: U svakom slucaju bice dobro.

Ljudi sad sam tek primjetio, ovo je 5555 odg. na ovu temu :sax:
Frankyee

#5469 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Frankyee »

Frankyee wrote:Predsjednik BOSS-a Mirnes Ajanović podnio je Tužilaštvu BiH prijavu protiv Milorada Dodika za krivična djela "pomoć učinitelju poslije učinjenog krivičnog djela" i "zloupotreba položaja ili ovlaštenja", saopćeno je iz te stranke.
Iz BOSS-a navode kako je je premijer RS-a, bezobzirno negirajući zločine protiv čovječnosti, javno priznao da će ometati Sud BiH u postupcima ratnih zločina, ističući posebno neizvršenje kazne za Novaka Đukića, koji je osuđen za ratni zločin na tuzlanskoj "Kapiji".

"Pored zahtjeva za hitan sastanak Komisije za istinu o Tuzli i zahtjeva Opštinskom vijeću Tuzla da se usaglasi odbrambena strategija oprotiv antidržavnih centara, koji u službi aboliranja četništva i agresije lažiraju činjenice o stradanju tuzlanske mladosti, Ajanović je izvijestio Tužilaštvo BiH da Milorad Dodik čini krivična djela u jasnoj namjeri da u slučajevima "Kapija" i "Markale" ometa krivični proces dokazivanja 'zločina protiv čovječnosti', 'ratnog zločina protiv civilnog stanovništva'.

Predsjednik BOSS-a Mirnes Ajanović ističe da Dodik na opisani način čini i krivično djelo 'ometanje rada pravosuđa' za šta je propisana kazna zatvora do deset godina", navodi se u saopćenju BOSS-a.

Da li ovakve akcije zaista imaju nekakve sanse?
Da li zaista od ove tuzbe ima neke koristi? jeli ovo istina ili samo patka za medije ?
Abacija

#5470 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Abacija »

Dodik nastavlja po starom

http://www.e-novine.com/region/region-b ... rvlju.html

Premijer Republike Srpske nastavio je sa negiranjem zločina u Tuzli, pomalo analizirao istoriju a sve to na ceremoniji povodom obilježavanja 14. godišnjice obrane zapadnokrajiških opština Republike Srpske

Ceremonija je održana ispred Spomen-hrama "Sveta Petka" u Kozarskoj Dubici uz prisustvo brojnih zvaničnika sa premjerom Dodikom na čelu, a odslužena je liturgija kojom je odata počast palim borcima Kozarske Dubice u proteklom ratu

Banjalučki vladika Jefrem je uz sasluženje više svećenika osveštao hram koji je podignut u čast palim borcima Kozarske Dubice u proteklom ratu, a služena je i liturgija u čast stradalima. Brojne delegacije su položile vijence na spomen-ploče u porti, na kojima su ispisana imena 200 poginulih boraca, prenijele su banjalučke Nezavisne novine.

Središnjoj manifestaciji je prisustvovao i premijer RS Milorad Dodik, koji je rekao da je u rujnu 1995. godine RS vojno obranjena od hrvatske agresije, a da se danas vodi politička borba za identitet srpskog naroda u BiH i opstanak RS.

"Republiku Srpsku smo gradili krvlju, to najbolje zna narod zapadnokrajiških općina i ta povijest naše borbe nikada ne smije biti zaboravljena usprkos tome što nam nameću neke druge aršine te povijesti, koja nije bazirana na istini i činjenicama i pravdi", kazao je u nedjelju premijer RS Milorad Dodik.

Premijer RS govorio o bitkama koje su bile iza RS i političkoj borbi koja predstoji. On je kazao da se BiH ne može graditi na štetu RS i identiteta srpskog naroda. Komentirajući činjenicu da za navodne zločine Hrvatske vojske počinjene u agresiji na zapadnokrajiške općine - Kozarsku Dubicu, Novi Grad, Kostajnicu i Gradišku do danas nitko nije odgovarao, Dodik je rekao da BiH nije zainteresirana za naknadu štete i kažnjavanje zločina nad srpskim narodom:

"Događaji u zapadnom dijelu RS koji su imali obilježje hrvatske agresije sigurno su u proteklim vremenima tretirani kao patriotski čin, a ne zločin, pa iz toga proizlazi da ta tijela u BiH ne mogu i neće da prihvate činjenicu da je ovdje samo u nekoliko dana ubijeno više od stotinu ljudi, među kojima značajan broj civila i učinjena je značajna materijalna šteta".

Novinska agencija Srna prenijela je još jednu suludu izjavu premijera Republike Srpske koji je, komentirajući kritike povodom njegove izjave o Markalama i tuzlanskoj Kapiji, rekao da strani institut treba da izvrši supervještačenje tih slučajeva i da se on spreman ispričati ukoliko se potvrdi da nije u pravu kada je rekao da postoje nalazi drugačiji od sudskih verzija po kojima su za te zločine krivi Srbi. “Ja sam jasno rekao da postoje i nalazi koji su drugačiji od sudskih verzija po kojima su za te zločine krivi Srbi. Prateći proces generalu Đukiću za `tuzlansku Kapiju` vidio sam da postoje elementi za ono što sam kazao”, poručio je Dodik.

Dodik je još rekao da BiH nikada i nije bila država. Održao je i čas istorije pa je rekao kako od turske i austrougarske okupacije i aneksije, preko Kraljevine Srba, Hrvata i Slovenaca pa zatim prve i druge Jugoslavije nigdje nije bilo BiH kao države.

Smatra da je referendum bez srpskih glasova početkom 1992. godine odveo jugoslovensku republiku u secesiju i krvavi rat. Objašnjava da je do Daytona na tom prostoru postojala krnja Republika BiH bez vlasti na teritoriji koje su držali Srbi i Hrvati. Nakon 1995. uspostavljena je BiH na teritoriju avnojske BiH koja nije bila država.

Dodik dalje lamentira kako neke bošnjačke strukture pokušavaju ukinuti Republiku Srpsku uz optužbe za agresiju, genocid i etničko čišćenje. Ispada da su Srbi, koji žive na prostoru BiH prije nego što su uopšte postojali Bošnjaci, sami na sebe izvršili agresiju, sami sebe ubijali i protjerivali.

"Danas su krivi što ne prihvaćaju bošnjačku istinu o proteklom ratu. Ispada da Srbi ne smiju ni govoriti ni obilježavati brojna stratišta na kojima su stradali srpski civili i zarobljenici, a za koje se i dan-danas najčešće konstatuje - za ove zločine još niko nije odgovarao", kazao je Dodik Nezavisnim novinama.
Eto, poceo se Dodo svadjati i sa ovim forumom. Ja ne znam koji politicari, strukture ili mediji jos pominju agresiju, genocid i etničko čišćenje osim nas ovdje. OK OK, pominje Oslobodjenje ali ne toliko i cesto da bi to Dodiku zapalo za oko.

P.S. Garant ce Sanja Vlaisavljevic u svojoj narednoj "kolumni" pisati o ovom gore. Znaci opet po nalogu...
draganbl

#5471 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by draganbl »

Abacija wrote:
Sezam wrote:
Ja sam @lesirana pitao zato sto su on @dragan pricaju istu pricu a ne zato sto su iste nacije.
Ako imaš nešto protiv mene i mojih stavova, možeš se i meni obratiti, pa ću dodatno obrazložiti na šta sam mislio kada sam napisao da je Komšić kreten.
U stvari, učiniću to odmah.
U jednom ranijem postu sam napisao da se kompletno tročlano predsjedništvo ponaša idiotski (sinonim - kretenski) jer nekoliko godina sjede u istoj prostoriji i ni o čemu se nijednom nisu dogovorili. Meni je to kretenizam, a onaj ko se tako ponaša - kreten.
Da ponovim, nisam mislio da Željka Komšića kretenom okarakterišem kao čovjeka, nego kao političara.
Drugu dvojicu kretena iz predsjedništva nisam pomenuo, jer nije bio taj kontekst. Ponoviću stav iz posta na koji se @Abacija poziva, a to je da tzv. umjerene građanske struje (Bijelić, Komšić) kod Bošnjaka nemaju nikakav niti autoritet, niti realnu političku moć. Stoga treba priznati da ni kod velike većine Bošnjaka ne postoji razvijena građanska svijest i želja za zajedničkim životom (pročitajte moj post na stranici prije prethodne za detaljnije objašnjenje).
dallton

#5472 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by dallton »

Abacija wrote:

Dodik nastavlja po starom

http://www.e-novine.com/region/region-b ... rvlju.html

Eto, poceo se Dodo svadjati i sa ovim forumom. Ja ne znam koji politicari, strukture ili mediji jos pominju agresiju, genocid i etničko čišćenje osim nas ovdje. OK OK, pominje Oslobodjenje ali ne toliko i cesto da bi to Dodiku zapalo za oko.

P.S. Garant ce Sanja Vlaisavljevic u svojoj narednoj "kolumni" pisati o ovom gore. Znaci opet po nalogu...
pa zar nisi primjetio da smo mi u regiji (a ponekad i sire :-D ) najutjecajniji medij sto se tice politickih prilika u BiH a bogami i regionu :D a to je zato sto mnogi ovdje saradjuju s vecim brojem butika kako u zemlji tako i u inostranstvu, tako da je nasa roba uvijek najsvjezija :D
Abacija

#5473 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Abacija »

dallton wrote:
pa zar nisi primjetio da smo mi u regiji (a ponekad i sire :-D ) najutjecajniji medij sto se tice politickih prilika u BiH a bogami i regionu :D a to je zato sto mnogi ovdje saradjuju s vecim brojem butika kako u zemlji tako i u inostranstvu, tako da je nasa roba uvijek najsvjezija :D
Ne znam @dalltone, prevelika je to odgovornost. Kako si nas pohvalio mozda bi sljedeci put morao pripaziti, zagrijati stolicu pa nesto i ozbiljnije napisati. :D :sax:
Abacija

#5474 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Abacija »

zagazaga wrote:
draganbl wrote: .
Da ponovim, nisam mislio da Željka Komšića kretenom okarakterišem kao čovjeka, nego kao političara.
Drugu dvojicu kretena iz predsjedništva nisam pomenuo, jer nije bio taj kontekst. Ponoviću stav iz posta na koji se @Abacija poziva, a to je da tzv. umjerene građanske struje (Bijelić, Komšić) kod Bošnjaka nemaju nikakav niti autoritet, niti realnu političku moć. Stoga treba priznati da ni kod velike većine Bošnjaka ne postoji razvijena građanska svijest i želja za zajedničkim životom (pročitajte moj post na stranici prije prethodne za detaljnije objašnjenje).
daaa :roll: još samo treba da priznaju da ne žele da žive u ovakvoj BiH i da su sami sebe pobili i protjerali :roll: bogam' teško .... imal' još želja?

Ja mislim da želju za 'zajedničkim' životom i nema baš puno ljudi u BiH, ali za život jednih pored drugih uz uvažavanje ljudskih prava i zakona ima puno ljudi u cijeloj BiH. Ne moramo se voljeti ali MORAMO poštovati zakone.
Problem je sto @dragan ovo tumaci kao zivot u "vlastitim" (zatvorenim) enitetima koji pripadaju samo jednoj grupaciji, dok ja i ti tumacimo kao povratak izbjeglica gdje bi se zivjelo jedni pokraj drugih na istom spratu, u istom haustoru, u istoj ulici, istoj mjesnoj zajednici, istom gradu, pokrajini i istoj zemlji Bosni i Hercegovini.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#5475 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Chmoljo »

zagazaga wrote: daaa :roll: još samo treba da priznaju da ne žele da žive u ovakvoj BiH i da su sami sebe pobili i protjerali :roll: bogam' teško .... imal' još želja?

Ja mislim da želju za 'zajedničkim' životom i nema baš puno ljudi u BiH, ali za život jednih pored drugih uz uvažavanje ljudskih prava i zakona ima puno ljudi u cijeloj BiH. Ne moramo se voljeti ali MORAMO poštovati zakone.
evo kako se "krvlju" pravila RS:

http://www.e-novine.com/feljton/30119-i ... smrti.html
Locked