Seju Kapetanovića.cindrlimindrli wrote:Kakav Papac, ja bih tu ubacio Musica.
BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- ultima_palabra
#5451 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
- dinty2
#5452 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
pa dobro et...nekog umjesto papcaultima_palabra wrote:Seju Kapetanovića.cindrlimindrli wrote:Kakav Papac, ja bih tu ubacio Musica.
ali bi stavio rahimića od prve minute ..jer se vratio na teren i vjerujem da bi mogao biti spreman protiv grka
- jeza u ledja
#5453 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Ne bi mi mrsko.....pa sam potrazio.ODVRATAN_i_GADAN wrote: p.s. Nisam 100% siguran ali mislim da brazilci godisnje "izvezu" preko 200 fudbalera i da im je ta "grana privrede" 2. ili 3. po dobiti!
p.s. 1 Svajcarci su ovo shvatili na vrijeme i sada strasne sume zaradjuju uglavnom na talentovanim strancima!
U svicarskoj ligi u 10 klubova trenutno ima 161 igrac sa svicarskim pasosem. Od njih je cak 126 igraca (78%) bar jednom igralo za neku od reprezentacija Svicarske. U Baselu, Sionu, YBu, Grasshopperu i Luzernu su 85% nema vise od 2 Svicaraca koji NISU igrali za reprezentacije Svicarske. Jedino Thun ima veci broj igraca sa CH pasosem koji NISU igrali za repku od ovih sto jesu (8 naspram 7).
Usporedbe radi, u Premijer Ligi, od trenutno 10 najjacih klubova (znaci da uzimam svih 16 sto bi jos pogorsalo prosjek), od 174 igraca sa BH pasosem, njih samo 71 je nekad zaigralo za neku od nasih reprezentacija. Znaci to je prosjek od 41%. Sad poredi 41% nasih u odnosu na 78% svicarskih! Od tih 10 samo 4 kluba imaju vise bivsih/sadasnjih reprezentativaca BH nego onih koji to nisu (Zeljeznicar, Sarajevo, SB i Olimpic).
Znaci 126 Svicaraca iz svicarske lige u odnosu na 71 Bosanca iz PL lige su igrali za reprezentacije, skoro duplo vise!
Od nasih fudbalera u inostranstvu kroz redove nasih reprezentacija je proslo tek oko pola.
Sto se tice svicarskih igraca u inostranstvu skoro svi su prije ili kasnije igrali za njihovu repku.
-
cindrlimindrli
#5454 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Mozda ljudi imaju bolju ligu od nase.jeza u ledja wrote: Znaci 126 Svicaraca iz svicarske lige u odnosu na 71 Bosanca iz PL lige su igrali za reprezentacije, skoro duplo vise!
- jeza u ledja
#5455 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Zato imaju i bolju reprezentaciju od nase.
- al_neri
#5456 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Sto nije zvao Kucukovica 
-
cindrlimindrli
#5457 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Nemaju bolju reprezentaciju, kad se dijasporcad definitivno pozdrave sa domovinom onda ce biti bolji.jeza u ledja wrote:Zato imaju i bolju reprezentaciju od nase.
-
PeppermintSA
#5458 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
dinty2 wrote:pa dobro et...nekog umjesto papcaultima_palabra wrote:Seju Kapetanovića.cindrlimindrli wrote:Kakav Papac, ja bih tu ubacio Musica.
ali bi stavio rahimića od prve minute ..jer se vratio na teren i vjerujem da bi mogao biti spreman protiv grka
hvala bogu pa se ti ništa ne pitaš
- ODVRATAN_i_GADAN
#5459 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Odlicno analizirano ali sam ja konkretno ciljao na Svajcarce koji su napustili drzavu, a ima ih po svim ligama Evrope. U Bundesligi prosle godine ih je bilo cini mi se deset (Benaljo, Svegler, Bunjaku, Ekiman... a ove godine su im se pridruzili Rodrigez, Saciri, Dzaka i Djuru! Od ove zadnje cetvorice samo je Djuru dosao iz Engleske, a prvonabrojana trojica su debelo placena sto ja vidim kao direktnu investiciju. Italija takodje pa vjerovatno jos i drasticnije, a najbolje se to vidi u Napoliju gdje su cini mi se trojica.
Mi sa ovakvom reprezentacijom osim moralne satisfakcije jako malo kao Drzava profitiramo zbog sveopsteg stanja u nasem fudbalu ali se i to polako mijenja kako stasaju skolovaniji fudbaleri i kako je samo takmicenje regularnije ali nam je fizicka sprema 0 bodova i mislim da je ista jako bitna kocnica u promovisanju nasih lokalnih igraca u reprezentativce pa tek onda kvalitet.
Elem, nista lose ne vidim u pozivanjem igraca iz BiH pa makar i kao promociju ali naravno ciljano i ne u bitnim utakmicama osim ako nemaju bas bas kvalitet za iste mada...
Mi sa ovakvom reprezentacijom osim moralne satisfakcije jako malo kao Drzava profitiramo zbog sveopsteg stanja u nasem fudbalu ali se i to polako mijenja kako stasaju skolovaniji fudbaleri i kako je samo takmicenje regularnije ali nam je fizicka sprema 0 bodova i mislim da je ista jako bitna kocnica u promovisanju nasih lokalnih igraca u reprezentativce pa tek onda kvalitet.
Elem, nista lose ne vidim u pozivanjem igraca iz BiH pa makar i kao promociju ali naravno ciljano i ne u bitnim utakmicama osim ako nemaju bas bas kvalitet za iste mada...
- jeza u ledja
#5460 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Pa dobro to je sad diskutabilno, vjerovatno smo tu negdje (mislim da su jedna od rijetkih reprezentacija s kojim nikad nismo igrali) ali generalno kroz zadnjih 10 godina su bili uglavnom kvalitetniji i imali vise uspjeha, da ne govorimo o mladjim narastajima.cindrlimindrli wrote:Nemaju bolju reprezentaciju, kad se dijasporcad definitivno pozdrave sa domovinom onda ce biti bolji.jeza u ledja wrote:Zato imaju i bolju reprezentaciju od nase.
A sto se tice lige, ne zaboravi da se njen kvalitet ogleda i u broju stranaca kod njih, a mi ovdje govorimo o domacim igracima iz domacih pogona.
- jeza u ledja
#5461 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Pa tako i ja mislim. Medjutim neki se plase talova i pozivanja igraca po "zasluzi" ispod stola.ODVRATAN_i_GADAN wrote: Elem, nista lose ne vidim u pozivanjem igraca iz BiH pa makar i kao promociju ali naravno ciljano i ne u bitnim utakmicama osim ako nemaju bas bas kvalitet za iste mada...
- ODVRATAN_i_GADAN
#5462 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Paaaa to se svakako desava i ne samo kod nas. Cak se i nekakvi kupovi organizuju zbog istih i slicnih!jeza u ledja wrote:Pa tako i ja mislim. Medjutim neki se plase talova i pozivanja igraca po "zasluzi" ispod stola.ODVRATAN_i_GADAN wrote: Elem, nista lose ne vidim u pozivanjem igraca iz BiH pa makar i kao promociju ali naravno ciljano i ne u bitnim utakmicama osim ako nemaju bas bas kvalitet za iste mada...
p.s. Hicfeld je isprobao sve sto zna da hoda i da suta loptu, a njega i Safera nema smisla porediti trenerski!
- luckylaka
#5463 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Nije ni na tribinama (Ibra ima u ugovoru da igra samo utakmice sa jacim protivnicima ili kad trener odluci da moze sam rijesiti utakmicu)Inace ovu je pauzirao jer je PAPE insistirao kod Kasima da ga sacuva za Grckuzlajapravaraja wrote:Sto ovo Ibricic ne igra za Kasimpasu? Nije ni na klupi...
-
Rob_Atl
#5464 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Ne znam zasto Pape izbjegava Jasmina Burica koji brani u zivotnoj formi u Poljskoj, vala ni jednom ga nije pozvao a zove avdukica koji brani za borac nidje veze 
-
zlajapravaraja
#5465 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Suti, dobro je, makar vise ne zove SehicaRob_Atl wrote:Ne znam zasto Pape izbjegava Jasmina Burica koji brani u zivotnoj formi u Poljskoj, vala ni jednom ga nije pozvao a zove avdukica koji brani za borac nidje veze
Burica i Fejzica za rezervne golmane
- p206
#5466 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
to ti je kod nas tradicija, Papac kad je najbolje igrao u klubu nije ga bilo u rep. Rahimić isto... Kodro, Kapetanović... i u drugim sportovima... Teletovića dugo nije bilo, ima toga i u rukometu...Rob_Atl wrote:Ne znam zasto Pape izbjegava Jasmina Burica koji brani u zivotnoj formi u Poljskoj, vala ni jednom ga nije pozvao a zove avdukica koji brani za borac nidje veze
svi iz nekog drugačijeg razloga
- cvrčak_na_hedonizmu
#5467 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Naravno da nema, Safet je naša igračka legenda, dok Otmar to nijeODVRATAN_i_GADAN wrote:
p.s. Hicfeld je isprobao sve sto zna da hoda i da suta loptu, a njega i Safeta nema smisla porediti........
- phillie
#5468 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Kad je Zlatan otisao u Kinu, rek'o Pape "ne idi mi vise na oci, ja te zvati necu"
Sad kad i Miske ode tamo Pape promjenio pricu, sad bi i Papca zvao....e moj Pape, jesi bio igrac al za selektora nisi....
I jos mi nije jasno zasto samo dva napadaca (il ce mu Avdija igrati napadaca, ako ne daj Boze prvoj dvojici nesto bude? ). Jbt Stimac od 26 igraca zove sestoricu napadaca. Jest da mi nemamo toliko kvalitetnih, ali valjda imamo jos nekog osim Vede i Ede.
I jos mi nije jasno zasto samo dva napadaca (il ce mu Avdija igrati napadaca, ako ne daj Boze prvoj dvojici nesto bude? ). Jbt Stimac od 26 igraca zove sestoricu napadaca. Jest da mi nemamo toliko kvalitetnih, ali valjda imamo jos nekog osim Vede i Ede.
- Arteta
#5469 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Kako bi bilo odlicno kada bi Papac nasao klub. 
- splend
#5470 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
pa nemaju svi isti tretman. to je jucer i na konferneciji rekao. ako pandza ode u kinu, nece ga zvati. ako spahic ode, njega ce zvati. ako je ovo tesko shvatit, jbg onda.phillie wrote:Kad je Zlatan otisao u Kinu, rek'o Pape "ne idi mi vise na oci, ja te zvati necu"Sad kad i Miske ode tamo Pape promjenio pricu, sad bi i Papca zvao....e moj Pape, jesi bio igrac al za selektora nisi....
jucer je isto rekao, da su njemu stevanovic i ibricic napadaci. tako da ima 4 napadaca u ekipi. al jok, opet ne valja, trebao je jos 3-4 napadaca zvati
- MOSALJOZE
#5471 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
6 napadačasplend wrote:pa nemaju svi isti tretman. to je jucer i na konferneciji rekao. ako pandza ode u kinu, nece ga zvati. ako spahic ode, njega ce zvati. ako je ovo tesko shvatit, jbg onda.phillie wrote:Kad je Zlatan otisao u Kinu, rek'o Pape "ne idi mi vise na oci, ja te zvati necu"Sad kad i Miske ode tamo Pape promjenio pricu, sad bi i Papca zvao....e moj Pape, jesi bio igrac al za selektora nisi....
jucer je isto rekao, da su njemu stevanovic i ibricic napadaci. tako da ima 4 napadaca u ekipi. al jok, opet ne valja, trebao je jos 3-4 napadaca zvati
- luckylaka
#5472 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Ne problem je sto igramo lose a imamo rezultat,sta misli da igramo dobro gdje bi bili(vec u Brazilucvrčak_na_hedonizmu wrote:Naravno da nema, Safet je naša igračka legenda, dok Otmar to nijeODVRATAN_i_GADAN wrote:
p.s. Hicfeld je isprobao sve sto zna da hoda i da suta loptu, a njega i Safeta nema smisla porediti........Nema potrebe pozivati nove igrače, igramo dobro ( by Safet legenda ). Zna čovjek znanje
- luckylaka
#5473 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
A nasi bi 5 golmana Begovic,Avdukic,Sehic,Buric,FejzicaMOSALJOZE wrote:6 napadačasplend wrote:pa nemaju svi isti tretman. to je jucer i na konferneciji rekao. ako pandza ode u kinu, nece ga zvati. ako spahic ode, njega ce zvati. ako je ovo tesko shvatit, jbg onda.phillie wrote:Kad je Zlatan otisao u Kinu, rek'o Pape "ne idi mi vise na oci, ja te zvati necu"Sad kad i Miske ode tamo Pape promjenio pricu, sad bi i Papca zvao....e moj Pape, jesi bio igrac al za selektora nisi....
jucer je isto rekao, da su njemu stevanovic i ibricic napadaci. tako da ima 4 napadaca u ekipi. al jok, opet ne valja, trebao je jos 3-4 napadaca zvati![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
- Logovan
#5474 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Od viška ne boli glava (uključujući sve pozicije u ekipi).luckylaka wrote: A nasi bi 5 golmana Begovic,Avdukic,Sehic,Buric,Fejzica
- bachje
#5475 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
edin visca, gol u pobjedi danas 4-1