Desavanja u Hrvatskoj

Post Reply
Rudi33

#5451 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Rudi33 »

Havatar wrote:Japan je bio okupiran od strane Amerikanaca nakon sto su potpisali kapitulaciju a isto tako i Zapadna Njemacka nakon 45. Istocna Njemacka se nije razvila zato sto je bila pod ruskom okupacijom i pod komunizmom.
Ista stvar i sa Korejom. Ova Sjeverna se slabo oporavlja iako Rusi odavno otišli. :(
ubojica77

#5452 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by ubojica77 »

Havatar wrote:Japan je bio okupiran od strane Amerikanaca nakon sto su potpisali kapitulaciju a isto tako i Zapadna Njemacka nakon 45. Istocna Njemacka se nije razvila zato sto je bila pod ruskom okupacijom i pod komunizmom.
Okupacija Japana i Z.Njemacke nemaju veze s okupacijom jer se ona provela do uspostave vlasti u tim zemljama (nekoliko mjeseci),okupacija je bila u Istocnoj Njemackoj,koju su dugo kontrolirali Rusi. Njemacka se uzdigla,jakim uzletom industrije i sposobnim vodstvima,dok je Japan ako malo preciznije gledamo u velikom padu,pokopao ih uzlet Kineske industrije. Inace neznam kakve ovo ima veze s temom.
radostan dan

#5453 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by radostan dan »

šrilančananin wrote:
radostan dan wrote:trenutno, protiv bih bi se možda mogli nadati remiju, i to na maksimiru.

mandžukić dvije, šimunić šest utakmica...

ajmo dalje.

Bojim se da bi isli ispod 4 komada, inace , Bih je reprezntacija koja je dobila od Hrvatske 5 na domacem terenu, vrucem.
A i u ostalim utakmicama je bilo 3 i 4, sto nosi 4 gola, toliko bi i danas dobili, pa Vama iz HNL-a igraci igraju, tanki skroz i usudio bih se reci jedna od najlosijih na prvenstvu, samo sam realan, sramota je dobiti 5 komada kuci, to pravi razliku izmedju gubitnika i pobjednika, iskljucivo rezultat, a on je na strani Hrvatske.

Aorist je prošlo svršeno vrijeme i kao takvo može se tvoriti samo od svršenih glagola. Treba se koristiti za izražavanje radnje koja se svršila u prošlosti, naročito netom svršene radnje.
ubojica77

#5454 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by ubojica77 »

radostan dan wrote:
šrilančananin wrote:
radostan dan wrote:trenutno, protiv bih bi se možda mogli nadati remiju, i to na maksimiru.

mandžukić dvije, šimunić šest utakmica...

ajmo dalje.

Bojim se da bi isli ispod 4 komada, inace , Bih je reprezntacija koja je dobila od Hrvatske 5 na domacem terenu, vrucem.
A i u ostalim utakmicama je bilo 3 i 4, sto nosi 4 gola, toliko bi i danas dobili, pa Vama iz HNL-a igraci igraju, tanki skroz i usudio bih se reci jedna od najlosijih na prvenstvu, samo sam realan, sramota je dobiti 5 komada kuci, to pravi razliku izmedju gubitnika i pobjednika, iskljucivo rezultat, a on je na strani Hrvatske.

Aorist je prošlo svršeno vrijeme i kao takvo može se tvoriti samo od svršenih glagola. Treba se koristiti za izražavanje radnje koja se svršila u prošlosti, naročito netom svršene radnje.
Po svim svjetskim kladionicama HR je puno veci favorit od BiH u Brazilu,al ti valjda bolje znas od ljudi koji racunaju te stvari i od toga zive. Ako uzimamo relevantne faktore po kojima mozemo gledat favorita u mecu izmedu BiH i HR,a ne nacionalne osjecaje navijaca s ispodprosjecnim znanje u nogometu npr.tebe ili mene onda je favorit HR.
radostan dan

#5455 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by radostan dan »

Ako uzimamo relevantne faktore po kojima mozemo gledat favorita u mecu izmedu BiH i HR,a ne nacionalne osjecaje navijaca s ispodprosjecnim znanje u nogometu npr.tebe ili mene onda je favorit HR.
kao nenavijač bih, a ljubitelj NogometA od 1975., te uzevši u obzir sve relevantne faktore, tvrdim ono što sam napisao prije 3-4 stranice.

bih ima tim, vaš tim je sve više skup pojedinaca.
bih ima selektora, vi imate učenike na tom mjestu.

niko ne spori činjenicu da je cro rep. bila najjača na balkanu (i šire), od 1998. pa na dalje, ali...bile su to i bugarska, rumunija 1994. česi 1996., itd, itd.

niko ne kaže da je bih reprezentacija od koje će neko,iz -prvog i drugog šešira-, na predstojećem sp strepiti , ali trenutno, jedan na jedan, slabiji ste.
insomnia99

#5456 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by insomnia99 »

ma realno hrvatska je kvalfikacije igrala jako loše...najviše zbog onog štimca.....ne samo da je loš trener nego je počeo ubacivati razne sammire,halilovice,pivariće.....loša atmosfera iz dinama je prešla na reprezentaciju..a štimac nikako nije legao javnosti...sve to je utjecalo na igre u reprezntaciji...

naravno i nezgodna skupina(svakako teža od one u kojoj je igrala bih)

što se tiče kovača,istina da je učenik,ali bio je to i bilić kad je došao na klupu....ja jako vjerujem kovaču...ima onaj njemački mentalitet i sigurno ništa neće prepustit slučaju....neće dati da mu se netko miješa u posao..da ne govoim da ga igrači poštuju puno više nego štimca....već protiv islanda je to izgledalo puno bolje.....vjerujem da će na SP biti još bolje.....

što se tiče hrvatske i bih.....realno, ako uzmemo prvih 11 te dvije ekipe su tu negdje....hrvatska ima veću širinu u ekipi što može jako bitno na velikom takmičenja...naravno i iskustvo sa prošlih takmičenja....

i koliko vidim ni mnogi susjedi nisu baš oduševljeni sušićem
ubojica77

#5457 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by ubojica77 »

radostan dan wrote:
Ako uzimamo relevantne faktore po kojima mozemo gledat favorita u mecu izmedu BiH i HR,a ne nacionalne osjecaje navijaca s ispodprosjecnim znanje u nogometu npr.tebe ili mene onda je favorit HR.
kao nenavijač bih, a ljubitelj NogometA od 1975., te uzevši u obzir sve relevantne faktore, tvrdim ono što sam napisao prije 3-4 stranice.

niko ne spori činjenicu da je cro rep. bila najjača na balkanu (i šire), od 1998. pa na dalje, ali...bile su to i bugarska, rumunija 1994. česi 1996., itd, itd.

niko ne kaže da je bih reprezentacija od koje će neko,iz -prvog i drugog šešira-, na predstojećem sp strepiti , ali trenutno, jedan na jedan, slabiji ste.
Opet ponavljam to je misljenje tebe kao navijaca BiH i osobe ispodprosjecnog znanja o nogometu,lups o 98'moj,pogledaj proslo EP. Temeljis svoje misljenje na euforiji jer ste se plasirali na SP i to je ogroman uspjeh,mi smo imali loseg izbornika .Nije HR bezveze tako visoko rangirana.
It_is_a_Leclerc

#5458 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by It_is_a_Leclerc »

Utakmica BiH - Hrvatska, bi bila dobra čisto da vide svi s kakvim mi fašistima živimo :)
radostan dan

#5459 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by radostan dan »

ubojica77 wrote:
radostan dan wrote:

Opet ponavljam to je misljenje tebe kao navijaca BiH i osobe ispodprosjecnog znanja o nogometu,lups o 98'moj,pogledaj proslo EP. Temeljis svoje misljenje na euforiji jer ste se plasirali na SP i to je ogroman uspjeh,mi smo imali loseg izbornika .Nije HR bezveze tako visoko rangirana.
e jbg... :mrgreen:
ubojica77

#5460 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by ubojica77 »

It_is_a_Leclerc wrote:Utakmica BiH - Hrvatska, bi bila dobra čisto da vide svi s kakvim mi fašistima živimo :)
Fasistima ,cetnicima, muslimanskim ekstremistima? Sve to nevalja.
kakavdanakneiskustvu

#5461 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by kakavdanakneiskustvu »

Rudi33 wrote:Nije prevaren, Maksimir, Zagreb, Hrvatska, to je moj dom! :kiselavoda:

http://sportski.net.hr/nogomet/reprezen ... i-je-stran

a roditelji mu iz iz fojnice
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#5462 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Truba »

da da iz fojnice gdje su ar bih ubili dva fratra
a ubice je kasnije pomilovao alija 2 puta a ejub ganić jednom
kakavdanakneiskustvu

#5463 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Creasy wrote:Image

Image

:-)

nema joj više profila?
kakavdanakneiskustvu

#5464 Re: Desavanja u Hrvatskoj

webby-x wrote:Od kada to Bošnjacima smeta "Za Dom Spremni" pa ovolika hajka
preko bošnjačkih medija? Koliko znam Armiji BiH taj poklič nije
smetao. Blaž Kraljević je pisao "Za Dom Spremni" na svakom
dokumentu pa ga postaviše za generala majora Armije BiH.

Ne smetaju ni HSP-ovci ministri u vladi, Platformi, iako im je to
praktično službeni pozdrav. Otkud takvo licemjerje sada?

:D

ustaški pozdrav bi trebao smetati svakom normalnom čovjeku
kakavdanakneiskustvu

#5465 Re: Desavanja u Hrvatskoj

ubojica77 wrote:
radostan dan wrote:

koliko ja vidim,@radostan dan je napisao da je nenavijač bih
zavrzlama

#5466 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by zavrzlama »

BIH je bolji tim,ali je hrvatska repka psiholoski jaca od BIH...hrvati vec dugo vremena su zavrsili sa mentalitetom gubitnika,ulaze u utakmice ne respektirajuci bilo koga,a to je posljedica uspjeha u zadnjih 15-ak godina...
It_is_a_Leclerc

#5467 Re: Desavanja u Hrvatskoj

ubojica77 wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Utakmica BiH - Hrvatska, bi bila dobra čisto da vide svi s kakvim mi fašistima živimo :)
Fasistima ,cetnicima, muslimanskim ekstremistima? Sve to nevalja.
Muslimanski ekstremisti ?! WTF ?!
It_is_a_Leclerc

#5468 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Ne kontam. Opet uspoređujete klerikalne fanatike sa fašistima i nacionalistima. To vam je kao da usporedite Nives Celzijus sa Mirkom Kovačem..
Creasy

#5469 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Creasy »

ubojica77 wrote:
radostan dan wrote:

Ako ćemo pričati o lošem selektoru, Srbija je jača od Hrvatske. :D
dalmatinka

#5470 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by dalmatinka »

A što je s onima koji moraju živjeti s tobom? :-)
ubojica77

#5471 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by ubojica77 »

Creasy wrote:
Ako ćemo pričati o lošem selektoru, Srbija je jača od Hrvatske. :D
Onda je Srbija prvak svijeta.
ubojica77

#5472 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by ubojica77 »

kakavdanakneiskustvu wrote:
koliko ja vidim,@radostan dan je napisao da je nenavijač bih
Mozes vidjeti sta je napisao,al iz teksta vidis da je navijac BiH.
Truba

#5473 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Truba »

šta se ba ko ima pravdat kome za koga navija kome ba... KO SI... KO SI

ljudi navijaju za ono čemu srce vuče nema se tu šta mnogo pričati
isto ko ganjanje cura... za kojom ti srce drhti za njom ideš

pariz gori alžir pobijedio... veze francuske i alžira su možda manje nego veze hrvata iz bih i hrvata u hrvatskoj
pemanapemani

#5474 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by pemanapemani »

Black swan wrote:da da iz fojnice gdje su ar bih ubili dva fratra
a ubice je kasnije pomilovao alija 2 puta a ejub ganić jednom
Da, brutalan zločin. Ubojica je trebao dobiti u najmanju ruku doživotnu robiju, za takvo nešto nema opravdanja.

Nažalost, gledaš jednostrano i generaliziraš (ne pada mi na pamet da opravdavam ubojice fratara, da ponovo naglasim). Ako spominješ Fojnicu, trebaš onda spomenuti i djelovanje snajpera HVO-a sa krovova kapelica koje se nalaze u dvorištu samostana, trebaš spomenuti granate VRS naručene iz Rakovice za civile u toj istoj Fojnici. Jebi ga, mogao bi spomenuti i hrvatsku općinu Bakovići, ili kako se već zvala, a koja je formirana prije bilo kakvih sukoba Armije R BiH i HVO-a.

Dan danas u toj istoj Fojnici imaš spomenik "hrvatskim braniteljima" (na putu prema samostanu). Imaš pun ku.ac uslužnih i proizvodnih objekata čiji su vlasnici Hrvati. Skijalište Brusnica, podjela crkvene zemlje po planinama oko Fojnice...
Znači, ljudi normalno žive, trude se da održe hrvatsku i katoličku kulturu. Vjerovatno ima sporadičnih incidenata, ali ne sumnjam da i oni ne ostaju dužni. Život se odvija koliko toliko normalno.

S druge strane imaš manji entitet, skoro pola BiH. Teritorija sa koje su svi Hrvati protjerani. Nekad ih je na tom prostoru bilo između 150 000 i 200 000. Prema podacima Katoličke crkve, danas ih tamo živi oko 15 000, vjerovatno manje nego u Kantonu Sarajevo.

Jednostavno, nisi objektivan. To isto, već dva desetljeća, radi HDZ. Fabrikuje probleme sa Bošnjacima ne spominjući malo manje od pola BiH, gdje su Hrvati u daleko gorem položaju nego na područjima gdje su Bošnjaci većina.
To je produkt politike "humanog preseljenja", dogovora sa Miloševićem, "zemljice Bosne koja se prostire oko izvora istoimene rijeke, te koja nema povjesnu utemeljenost"...
Truba

#5475 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Truba »

brutalna egzekucija 2 "rukovodećih" fratara uz preživjelog trećeg "koji nije bio na funkciji" na kojeg se nije pucalo govori da je to defakto mafijaška egzekucija pijuna koji su primali naredbe s vrha...

a pomilovan od alije i ejuba

2 + 2= X
Post Reply