Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post Reply
Havatar

#5451 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by Havatar »

Republika Kosovo priznala Krim
Thaçi: Republika e Kosovës do të njohë rezultatet e referendumit në Krime
Danguba

#5452 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by Danguba »

Havatar wrote:
pa i Krim je njih priznao... :-)

ako je istina, pravo su debilni...
biske

#5453 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by biske »

Danguba wrote:
Havatar wrote:
pa i Krim je njih priznao... :-)

ako je istina, pravo su debilni...
što? vrhunski taktički potez da omekšaju ruje i tako napokon dobiju stolicu u un-u. svaka im čast.
radostan dan

#5454 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by radostan dan »

:lol: :lol: :lol:

pa oni prije nego prdnu zovu u američku bazu da pitaju -
a) možemo li?
b) moramo li kolektivno ili ćemo pojedinačno?
valensija

#5455 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by valensija »

Moskopulos: Grčka nije priznala nezavisnost Kosova, ali je činjenica da ćemo svi morati da to uradimo

Tanjug | 19. mart 2014. 17:15

Šef grčke Kancelarije za vezu u Prištini izjavio je da je njegova izjava da bi sve članice EU trebalo da priznaju Kosovo istrgnuta iz konteksta.

Image

Šef grčke Kancelarije za vezu u Prištini Dimitris Moskopulos izjavio je danas Tanjugu da je njegova izjava da bi sve članice EU trebalo da priznaju Kosovo istrgnuta iz konteksta i da Grčka nije promenila svoj stav o nepriznavanju Kosova.

Prištinski dnevnik "Koha ditore" objavio je danas intervju s Moskopulosom pod naslovom "Kosovo treba da priznaju sve zemlje EU".

Moskopulos je priznao da jeste izgovorio tu rečenicu, ali je naglasio da je to bilo u određenom kontekstu, iz kojeg je ona izvučena.

"Kontekst intervjua bio je taj da je novinar želeo razjašnjenja u vezi s kosovskim pasošima sa šengenskom vizom", rekao je on, podsećajući da je Grčka dosad izdavala grčke vize građanima Kosova, a da od 20. marta prihvata šengenske vize u kosovskim pasošima.

"Tokom intervjua, postavljeno mi je pitanje o izgledima da Grčka prizna Kosovo, što me novinari pitanju novinari u svakoj prilici. Ja sam ponovio stav Grčke, koji želim da svi znaju: stav Grčke o Kosovu nije se promenio i ostaje isti", rekao je Moskopulos.

"Kada je reč o priznanju, mi nismo priznali Kosovo. Kada je reč o evropskoj perspektivi Kosova, mi je podržavamo. Mi želimo da ceo Zapadni Balkan, uključujući Kosovo, bude deo EU", dodao je on, podsetivši da je i ministar spoljnih poslova Grčke Evangelos Venizelos dao sličnu izjavu tokom posete Prištini.

Moskopulos je, međutim, primetio da je, prema njegovom mišljenju, logično zaključiti da će, kada dođe trenutak da Kosovo uđe u EU, sve članice Unije morati da priznaju Kosovo "jer je to formalnost, uslov koji mora biti ispunjen" pošto "zajednica poput EU ne može da primi u članstvo novu državu, a da je ne prizna."

"Kada dođe vreme da Kosovo postane članica EU, pošto ispuni nužne uslove, tada će svi morati da priznaju Kosovo kako bi moglo da uđe u Uniju. Kada će se to desiti, ja ne znam, i mislim da u ovom trenutku to niko ne zna, uključujući i one koji donose odluke o tim pitanjima", rekao je on.

"Po mom mišljenju, ja ne vidim kako to drugačije može da se desi, i dosad mi niko nije predstavio nikakvu alternativu", dodao je Moskopulos.

On je, takođe, istakao da treba imati u vidu da ulazak Kosova u EU neće biti u doglednoj budućnosti.

"I prijem Srbije će se desiti za nekoliko godina, kada prilike budu drugačije. Ja ne želim da prejudiciram kako će tada stajati stvari", kazao je grčki diplomata.
Uka

#5456 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by Uka »

radostan dan wrote::lol: :lol: :lol:

a) možemo li?
A srbija oaza otpora americkom imperializmu jel.... :lol: ,ko ondak osmanlijama :-D
radostan dan

#5457 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by radostan dan »

hrulj, ne dipr živ bio, detektovaće te u bonstilu...
Helikopter

#5458 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by Helikopter »

http://www.skyscrapercity.com/showthrea ... 2&page=117

Image

Milan Bandić i Shpend Ahmeti dogovorili saradnju Zagreba i Prištine

Delegacija grada Zagreba, predvođena gradonačelnikom Milanom Bandićem posjetila je danas opštinu Priština. Gosti iz glavnog grada Hrvatske su sa gradonačelnikom Prištine Shpendom Ahmetijem i drugim visokim zvaničnicima opštine dogovorili konkretnu saradnju u sedam različitih oblasti, od kojih je većina u oblasti javnih usluga

Milan Bandić i Shpend Ahmeti dogovorili saradnju Zagreba i Prištine
Na zajedničkoj konferenciji za novinare dvojice gradonačelnika, domaćin Shpend Ahmeti je kazao da su identifikovane i oblasti u kojima će se realizovati konkretna saradnja: "Govorili smo o parkingu i organizaciji parkinga, koju ima grad Zagreb i tu ćemo početi jako brzo sa preuzimanjem prakse i gospodin Bandić nam je ponudio svu moguću pomoć grada Zagreba."

Ahmeti je dodao da je bilo riječi o gradskom prevozu, odvozu smeća i uopšte čišćenja, te rukovođenju deponijama smeća.
"Razgovarali smo o konkretnim stvarima i već od sljedeće nedjelje ekipe će zajedno početi da rade i u Zagrebu i u Prištini i prve rezultate ćemo, nadam se, vidjeti već u junu kada ćemo moći da krenemo i sa implementacijom nekih od praksi", kazao je Ahmeti.

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić je podsjetio da je saradnja dva grada zvanično potpisana marta 2012. godine, ali da prijateljstvo datira još iz šezdesetih godina kada su studenti s Kosova formirali studenski klub u Zagrebu. "Drago mi je da sam danas ovdje zajedno sa još desetak mojih kolega, čelnih ljudi iz zagrebačkih ureda, i zajedno sa još dvadesetak poslovnih ljudi iz grada Zagreba. Mislim da je to jedna od najjačih privrednih delegacija u zadnjih dvadeset godina hrvatske neovisnosti i nešto manje kosovske neovisnosti."

Bandić je istakao da je cilj razmjeniti dobra iskustva, te da je on kao gradonačelnik, koji je na toj funkciji 15 godina, spreman svo svoje znanje, energiju i viziju podjeliti s kolegom Ahmetijem i njegovim suradnicima. Takođe je istakao da je zadovoljan garancijama koje je dobio od gradonačelnika Ahmetija da će poslovne ljude grada Zagreba etablirati na "tržišnoj utakmici" u Prištini. Bandić je obećao da će nakon realizacije nekih od projekata o kojima je danas pričano, doći i kulturna i sportska razmjena.

A upitan da prokomentariše zahtjev da mu se oduzme titula počasnog građanina Sarajeva, zbog izjave da država Bosna i Hercegovina treba da ima tri entiteta, Milan Bandić je poručio da treba pogledati cio intervjuu u kome on govori o Bosni i Hercegovini. "Ja sam preozbiljan čovjek da bih komentarisao, osim ono što sam rekao i stojim kod svake riječi koju sam izgovorio, samo pogledajte intervjuu od sat vremena. Inače sam jedan od najboljih poznavatelja politike u Bosni i Hercegovini i u Hrvatskoj, a sad bez lažne skromnosti i najveći. I najviše sam doprinio prijateljstvu tri naroda u Bosni i Hercegovini, a igrom slučaja sam i porijeklom iz Bosne i Hercegovine. Ali, kada bi Bosanci češće govorili Bosna i Hercegovina, a moji Hercegovci, Hercegovina i Bosna, manje bi bilo problema u Bosni i Hercegovini", kazao je Bandić.

http://www.bosnjak-ks.com/clanak/vijest ... -pristine/

-------------------------------------
Komentar:
Svaka cast Hrvatskoj i Hrvatima kako su dobre komsije Albancima na Kosovu i Albaniji. Pomazu im sa saradnjom na sve moguce nacine i lobiraju za njih po Evropi. Nadam se da ce im to Allbanci Kosova i Albanci iz Albanije to lijepom saradnjom vratiti i unaprijediti njihove ekonomske i sve druge saradnje bitne za te drzave i taj dio Balkana. Albanija i Kosovo bi mogli od Hrvatske izmedju ostalih privrednih saradnji i kupiti najnovije vozove kao i pomoc u izgradnji i dizajniranju Autoputeva na Kosovu i Albaniji. :thumbup:
Uka

#5459 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by Uka »

ti se bas nasikirao :lol: .
Vas oni detektuju pa sami sebe deportujete u ag.... :D
I pazi na rijecnik......nisam ti ja Babo
Paranoid

#5460 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by Paranoid »

Tata, lada, pas i barikada...

Image
Image

Žeđ za blokadama i balvanima nije napustila Srbe sa severa Kosova, koji nikako da se naviknu da svoje probleme rešavaju mirno i civilizovano. Ovog puta setili su se da mogu da blokiraju magistralni put "Kod krsta", u selu Rudare, zbog, kako su naveli najnovijeg hapšenja Srba na Kosovu i Metohiji.

Budući da je za ove seljane, svaka barikada – povod za slavlje, građani su se hitro okupili i svojim automobilima, vešto i rutinski, preprečili autostradu, izvikivali parole, a pala je i pokoja četnička pesmica posvećena prisutnoj kosovskoj policiji.

PS: Dio teksta preuzet sa e-lukovicevih e-novina, a naslov je moj! 8-)
radostan dan

#5461 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by radostan dan »

sistem -plati pa klati...
Helikopter

#5462 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by Helikopter »

Albanija
http://farm3.static.flickr.com/2627/407 ... 030d_o.jpg
Image

http://www.skyscrapercity.com/showthrea ... 14&page=66

Kosovo
http://farm4.staticflickr.com/3031/2671 ... 9128_b.jpg
Image

http://www.skyscrapercity.com/showthrea ... 2&page=118

BIZNIS PRIVREDA 29.03.2014. u 19:51 21

Albanija i Kosovo potpisali sporazum o zajedničkom energetskom tržištu

Ministar energetike i industrije Albanije Damian Gjiknuri i ministar za ekonomski razvoj Kosova Fadil İsmayli danas su u Tirani potpisali sporazum o formiranju zajedničkog energetskog tržišta između dvije zemlje.

POVEZANO
Samuel Žbogar za Klix.ba: RS ne može biti kompenzacija za Kosovo
Kosovo svojim građanima zabranjuje učešće u sukobima u drugim zemljama
Haradinaj: Ispunjen uslov da se raspravlja o opozivu Vlade Kosova
Skender Brucaj izabran za novog vrhovnog poglavara Islamske zajednice u Albaniji
U historijskoj utakmici u Mitrovici Kosovo i Haiti odigrali neriješeno

Albanija i Kosovo potpisali sporazum o zajedničkom energetskom tržištu Aktivisti na trgu u Tirani (Foto: AFP) Ministar Gjiknuri je nakon potpisivanja sporazuma kazao da će zajedničko tržište između Albanije i Kosova biti ozvaničeno razvojem električne transmisije jačine 400 kilovata.

Također, naglasio je da će dalekovod, čija izgradnja je planirana u narednom periodu, osigurati energetsku sigurnost između dvije zemlje.Ministar Ismayli je izjavio da je potpisani sporazum vrlo pozitivan za obje zemlje dodajući da dvije države planiraju i saradnju u oblasti telekomunikacija.

http://www.klix.ba/biznis/privreda/alba ... /140329083
oakville

#5463 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by oakville »

radostan dan wrote::lol: :lol: :lol:

a) možemo li?
Govoriš o srbiji gdje su u zadnjih 24 godine svi političari postavljeni uz amanet zapada s namjerom da srbima bude gore?
CSKA

#5465 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by CSKA »

Ovi ameri nekada umiju bas da seruckaju.Prvo kazu da zuta kuca i zlocini na Kosovu nisu postojali,sve izmisljotina,mastarija...a sada je veoma vazno da se formira specijalni sud za ratne zlocine OVK.Jos hoce i savjet bezbjednosti UN da uvuku.

SAD: Veoma važan sud za “žutu kuću“
Izvor: Tanjug

Priština -- Osnivanje suda za zločine o kojima se govori u izveštaju Dika Martija veoma je značajan proces, kažu u američkom Stejt departmentu.

http://www.b92.net/info/vesti/index.php ... _id=832420
Havatar

#5466 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by Havatar »

ylli

#5467 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by ylli »

O vojsci novi saziv Skupštine

Priština -- Hašim Tači najavio da će danas biti raspuštena Skupština Kosova i da će glasanje za vojsku Kosova i rezervisana mesta za manjine ostati novom sazivu Skupštine.
http://www.b92.co.rs/info/vesti/index.p ... _id=844399
ylli

#5468 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by ylli »

vukmandusic wrote:vlasniku teme nije jasno da bez saglasnosti rs nema apsolutne saglasnosti BiH i ništa od priznanja. Kad si već toliko zapeo na nekakav referendum onda po takvim aršinima raspisati i u rs za dalji opsatanak u BiH ili otcepljenje, kako ti se to svidja?
ti bi da se ..... a da ti ne udje da prostiš... moraš realno gledati na stvari a ne samo šta je protiv srba kao u tvom slučaju ovdje... baš me briga za ostale, mi u srbiji to ne priznamo niti ćemo ikada
Gdje god ima Srba ista je prica , kao sta je napisao ovaj vukoje..c :D
A kad druge nacije traze u njihovoj drzavi sta oni traze na tudjem , onda te etiketuju kao "terrorista" .
Strasno kakve komsije imamo .
Havatar

#5469 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by Havatar »

ylli wrote:
vukmandusic wrote:vlasniku teme nije jasno da bez saglasnosti rs nema apsolutne saglasnosti BiH i ništa od priznanja. Kad si već toliko zapeo na nekakav referendum onda po takvim aršinima raspisati i u rs za dalji opsatanak u BiH ili otcepljenje, kako ti se to svidja?
ti bi da se ..... a da ti ne udje da prostiš... moraš realno gledati na stvari a ne samo šta je protiv srba kao u tvom slučaju ovdje... baš me briga za ostale, mi u srbiji to ne priznamo niti ćemo ikada
Gdje god ima Srba ista je prica , kao sta je napisao ovaj vukoje..c :D
A kad druge nacije traze u njihovoj drzavi sta oni traze na tudjem , onda te etiketuju kao "terrorista" .
Strasno kakve komsije imamo .
:thumbup:
ylli

#5470 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by ylli »

Ivica Dačić
"Zašto ne osude Kosovo kao Rusiju"

Beograd -- Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dacić izjavio da Srbija nema obavezu i da neće uvoditi nikakve sankcije Rusiji i da je stav Srbije "kristalno jasan".http://www.b92.net/info/vesti/index.php ... _id=846197

Nisu Albanci stvaljali iza sebe ovakih masovna groblja ,piz.o , a zato ste malo kazhnjeni nazhalost:
Potvrđeno: U masovnoj grobnici kod Raške tela kosovskih Albanaca
http://www.blic.rs/Vesti/Hronika/456142 ... /komentari
Helikopter

#5471 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by Helikopter »

VIJESTI REGIJA 28.05.2014. u 10:39 12

I pored oštrih kritika Nikolić i Jahjaga se srdačno rukovali u New Yorku

Na kraju dvoiposatne redovne rasprave o Kosovu u Vijeću sigurnosti UN-a, kosovska predsjednica Atifete Jahjaga rukovala se sa predsjednikom Srbije Tomislavom Nikolićem. Iako su dvoje državnika razmijenili oštre kritike na račun vlada u Beogradu i Prištini, nakon što su saslušali svih 18 govornika na sjednici Vijeća, pa čak razmijenili i replike, Jahjaga je prva prišla Nikoliću i pružila ruku, na što je srbijanski predsjednik uzvratio rukujući se prilično srdačno sa kosovskom predsjednicom, javlja Anadolu Agency (AA).

POVEZANO
Vučića lagali da mu je sin učestvovao u incidentu, on planirao dati ostavku
Mobilne brane štite Golubac u Srbiji od poplava, kilometar košta milion eura
Srbija će pomoći BiH u borbi protiv komaraca: Zaprašivanje za tri do pet dana
Albert Bunjaku postigao historijski gol za Kosovo protiv Turske
Srbija: Zbog poplava evakuisano skoro 32.000 ljudi
I pored oštrih kritika Nikolić i Jahjaga se srdačno rukovali u New Yorku Atifete Jahjaga (Foto: EPA) U svom obraćanju Vijeću, predsjednik Srbije Tomislav Nikolić rekao je da će Srbija nastaviti raditi u duhu Briselskog sporazuma, vodeći dijalog sa Prištinom o svim važnim pitanjima od zajedničkog interesa. Navodeći kako je Briselski sporazum, čija je prva godišnjica obilježena 19. aprila "vododjelnica" u međusobnim odnosima Beograda i Prištine, Nikolić je ipak, rekao da je ovaj sporazum poslužio kao okvir za "nastavak sponzorisanja samoproglašene nezavisnosti" Kosova.

Srbija protiv kosovske nezavisnosti

"Da se razumijemo, Srbija se metodom iznurivanja nikad neće natjerati da prizna nezavisnost Kosova", rekao je Nikolić u Vijeću sigurnosti UN-a. On je upozorio da EU mora uvažiti kako pitanje Kosova ostaje krucijalno za vlasti u Beogradu.

On se nije složio s odlukom Brisela da, kako je kazao "promoviše nezavisnost Kosova", ali i paralelne pregovore sa Prištinom oko mogućnosti da se ova zemlja kao neovisna evropska država u neko dogledno vrijeme nađe na kolosijeku pristupnih pregovora za EU.

Ostajući protiv otvaranja posebnog pregovora o pridruživanju Kosova sa EU (Stabilization and Association Agreement) Nikolić je priznao kako Srbija nema mogućnosti da to spriječi, ali je zatražio odgovor na pitanje da li je EU zajednica država ili zajednica država i paradržava.

"Ako se ta odluka ostvari, da Kosovo i Metohija pregovaraju sa Evropskom unijom nezavisno to će evropsku porodicu voditi u bezakonje, haos i opšti volunterizam", ustvrdio je srbijanski predsjednik u UN-u, u utorak navečer po lokalnom njujorškom vremenu.

Nikolić je dodao kako će Srbija ostati "rezolutno protiv promocije kosovske nezavisnosti”.

"Srbija neće biti primorana da prizna unilateralno proglašenu nezavisnost Kosova i Metohije metodom cijepanja. Niko nikad neće dobiti izbore u Srbiji ako on ili ona učini takvo opredjeljenje", rekao je Nikolić.

Nikolić je bio posebno kritičan i zbog procesa prerastanja kososvskih snaga sigurnosti u Oružane snage Kosova. To je čak nazvao "zveckanje oružjem" upirući prstom u "neke utjecajne zemlje" za podršku koja se pruža službenoj Prištini oko realizacije tog projekta.

Navodeći 18 zasebnih primjera, srbijanski predsjednik govorio je još o nesigurnoj situaciji na Kosovu, ističući ugroženost kosovskih Srba na prvom mjestu. On je rekao kako je na Kosovu na djelu "teror niskog intenziteta", kao i "etnički zločin niskog intenziteta" i da su oni okrenuti protiv kosovskih Srba.

Neočekivano, dobar dio svog, inače prilično dugog izlaganja predsjednik Srbije potrošio je na podsjećanje na bombardovanje koje je Srbija doživjela 1999. godine.

Na koncu, Nikolić se na kratko osvrnuo i na katastrofalne poplave koje su zadesile njegovu zemlju, ali i Bosnu i Hercegovinu i Hrvatsku. Rekao je kako su članicama Vijeća sigurnosti UN-a podjeljen DVD (video materijal sa prizorima stradanja) i zahvalio se na već ukazanoj pomoći međunarodne zajednice. Istaknuo je kako se njegova, kao i ostale pogođene zemlje u regionu nadaju daljnjoj potpori za prevazilaženje šteta od poplave.

Jahjaga izrazila saučešće

Na samom početku svog obraćanja predsjednica Kosova Atifete Jahjaga javno je u Vijeću sigurnosti UN-a srbijanskom predsjedniku Nikoliću izrazila duboko saučešće zbog žrtava koje je Srbija imala tokom pomenutih poplava.

"Predsjedniče Nikoliću, naše misli i molitve su sa vašim građanima pogođenim ovom tragičnom prirodnom katastrofom", rekla je doslovice predsjednica Kosova tokom svog govora u Vijeću sigurnosti UN-a.

Jahjaga je isto tako zhvalila predsjedniku Nikoliću na iskazanoj podršci pregovorima koji se vode pod pokroviteljstvom EU radi daljnje normalizacije odnosa između Beograda i Prištine.

"Iako mi imamo naše razlike oko Kosova, važno je da smo prepoznali da je kosovska nezavisnost nepovratna", rekla je, sasvim suprotno Nikolićevim tvrdnjama, kosovska predsjednica.

U isto vrijeme, tokom svoga obraćanja u UN-u, Jahjaga je podsjetila i na surovu zbilju, koja se upravo u utorak ponovo našla u medijskim naslovima, o zajedničkim kosovsko-srpskim timovima za iskopavanje na lokaciji masovne grobnice u srbijanskom gradu Rudnica. Ona je kazala da su tamo i ostaci nekih od 1.712 nestalih osoba iz minulog rata na Kosovu , koje njihove porodice još traže.

"To su tijela kosovskih Albanaca, civila koje su oteli i ubili pripadnici srbijanskih snaga tokom rata", rekla je Jahjaga dodajući da zatvaranje ovog poglavlja nadilazi politiku.

"Kao lideri naših zemalja, naša je obaveza da pomognemo zatvaranju tog poglavlja, pomažući hiljadama uništenih porodica kroz davanje ovlasti komisijama koje rade na pitanju nestalih, istražujući njihove sudbine, i pokažemo političku volju i hrabrost da se pred lice pravde privedu svi oni koji su počinili ove strašne zločine", rekla je Jahjaga.

Jahjaga je govorila i o nastojanjima Kosova da se prilagodi standardima EU, u domenu pravosuđa i pune vladavine zakona.

Ona je posebno istaknula da je njena vlada preuzela zakonske mjere kako bi se osujetio odlazak mladih Kosovara na ratišta u Siriji. Istaknula je kako je u Prištini već usvojena legislativa koja daje mogućnost da se takvo djelo kažnjava i do 15 godina zatvora uz oduzimanje kosovskog državljanstva.

Kosovska predsjednica je također osudila ispisivanje nacionalističkih, antisrpskih grafita na zidovima manastira Visoki Dečani.

Nakon sjednice koja je razmatrala redovni polugodišnji izvještaj o radu UNMIK-a (Administracije UN-a na Kosovu), Nikolić i Jahjaga nisu davali nikakve izjave za novinare.

Ranije ovog mjeseca, prije prezentiranja izvještaja UNMIKA-a, koji je analizirao situaciju na Kosovu za tromjesečni period od 21. januara do 21. aprila ove godine, zemljama članicama Vijeća sigurnosti dostavljen je izvještaj generalnog sekretara Ban Ki-moona u pisanoj formi.

(Anadolija)Tagovi: Srbija Kosovo Tomislav Nikolić

PRETHODNE VIJESTI

93 Vučića lagali da mu je sin učestvovao u incidentu, on planirao dati ostavku 86 Mobilne brane štite Golubac u Srbiji od poplava, kilometar košta milion eura 60 Goloruke žene istjerale naoružanog pljačkaša iz prodavnice Na humanitarnom koncertu u Skoplju prikupljeno 25.000 eura za žrtve poplava
KOMENTARI NA ČLANAK - UKUPNO: 12

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Klix.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Klix.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Klix.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Da biste mogli komentarisati ovaj članak, potrebno je da budete registrovani član Klix.ba portala. Ukoliko ste već registrovani na našem forumu, možete koristiti iste pristupne podatke.
PRIJAVA REGISTRACIJA FACEBOOK PRIJAVA

TOP KOMENTARI

bosnjak kanak
28.05.2014. u 10:43420 dobra ova siptarka mogo bi je toma drmeknuti

ebeneezer.goode.3
28.05.2014. u 12:2956 nastqavi da karaš kauč
A92
28.05.2014. u 11:0729 a shto NATO ne podrzhi one separatiste u Kini u Shindjanu, pa da i oni dobiju republjik? lol

Tvrdoglavi Bosancina
28.05.2014. u 20:0602 Sto NATO ne podrzi separatiste u Francuskoj,Engleskoj i Spaniji ,uikupno sest pokreta a sve i jedan legitimniji i istorijski utemeljen za razliku od "Kosovara" koji su se prvo morali izmisliti
A92
28.05.2014. u 20:1102 zato shto su sve te zemlje koje si nabrojao dio NATO-a, a Srbija i Kina nisu.
SVI KOMENTARI

Erazmo_25
28.05.2014. u 11:0218 Ova dama govori 6 stranih jezika!!! Respekt!!

ebeneezer.goode.3
28.05.2014. u 12:2955 Albanci su inače najtalentovaniji narod na planeti za učiti strane jezike...
dzajic90
28.05.2014. u 12:5712 ebenezer pa naravno kad ih vise zivi u stranim drzavama nego u matici. prikaži sve odgovore

vlado.eight
28.05.2014. u 10:5545 "Da se razumijemo, Srbija se metodom iznuđivanja nikad neće natjerati da prizna nezavisnost Kosova", rekao je Nikolić u Vijeću sigurnosti UN-a.

sve rečeno. dakle već su ga prodali, sad razgovaraju o cijeni. e srbi srbi. najsmješnije je to što oni koji najviše propagiraju srpstvo, najviše i učine protiv tog srpstva. barem na terenu je tako.
da paradoks bude veći srpski narod na kraju da potpunu podršku takvim spodobama.
zrnce
28.05.2014. u 10:511610 KOSOVA REPUBLIK

FREE VOJVODINA
FREE SANDZAK
FREE PRESEVO

Mrav3
28.05.2014. u 22:0501 FREE BUJANOVAC
El_comadante

#5472 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by El_comadante »

i koliko još fali zemalja da prizna Kosovo da bi dobili stolicu u UN-u?
radostan dan

#5473 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by radostan dan »

jedna.
Helikopter

#5474 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by Helikopter »

El_comadante wrote:i koliko još fali zemalja da prizna Kosovo da bi dobili stolicu u UN-u?
Ma ja ne znam sto se Albanci sa Kosova zezaju sa priznavanjem Kosova kad im je lakse, jednostavnije i bolje da Kosovo prikljuce svojoj maticnoj drzavi Albaniji i automatski su priznati. Albanija je u NATO-u i uskoro ce u EU tako da je Kosovu najjedsnostavnije da se prikljuci Albaniji kao njena sjevero-istocna federalna jedinica i sa tim je sve rjeseno.

Koliko je drzava priznalo Kosovo? http://www.kosovothanksyou.com
Uka

#5475 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by Uka »

Hodžaj: Togo priznao Kosovo
Izvor: Beta

Priština -- Ministar spoljnih poslova Kosova Enver Hodžaj izjavio je da je Togo priznao Kosovo, javila je Radiotelevizija Kosova.

Hodžaj je pre tri meseca posetio Togo i tada je dobio obećanja da će vlada te zemlje priznati Kosovo, što je 107. priznanje Kosova kao nezavisne države.

Togo, sa populacijom od 6 miliona stanovnika, je država u zapadnoj Africi i graniči se sa Beninom, Ganom i Burkinom Faso.
Post Reply