Aktuelnosti: FK Sarajevo

Sve o FK Sarajevo...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
fosil

#5451 Re: FK Sarajevo

Post by fosil »

Point. wrote:Izvinjavam se na upadu, ali bih zamolio da mi neko kaze zbog cega su stolice na Kosevu zelene boje? Sa onim bordo i nije Bog zna sto. Zbog cega nije ofarban u boje FK Sarajeva?
Mislim da je stadion Kosevo trebao biti kopija olimpijskog stadiona u Minhenu, pa po tome i zelene stolice. A kao kompenzaciju sto se "nama" pravi potpuno nov stadion, onima sa memli strane je natkriven sjever i to od materijala za zapadnu tribinu Koseva.
fole13

#5452 Re: FK Sarajevo

Post by fole13 »

NEMA IZGOVORA SVI NA KOŠEVO 21.08.2010 :D
therrarrius

#5453 Re: FK Sarajevo

Post by therrarrius »

hz__semir wrote:Image
:thumbup: :bih: fensi pra'o.
Gusztav

#5454 Re: FK Sarajevo

Post by Gusztav »

fosil wrote:
Point. wrote:Izvinjavam se na upadu, ali bih zamolio da mi neko kaze zbog cega su stolice na Kosevu zelene boje? Sa onim bordo i nije Bog zna sto. Zbog cega nije ofarban u boje FK Sarajeva?
Mislim da je stadion Kosevo trebao biti kopija olimpijskog stadiona u Minhenu, pa po tome i zelene stolice. A kao kompenzaciju sto se "nama" pravi potpuno nov stadion, onima sa memli strane je natkriven sjever i to od materijala za zapadnu tribinu Koseva.

Ne da je natkriven Sjever, nego je napravljena cijela sjeverna tribina, uz podršku Branka Mikulića, Ante Sučića i CK Saveza Komunista BiH. Oni su tobože smatrali da se Koševo ne treba pokrivati, a za ostatak novca napraviti sjevernu tribinu na Grbavici. Vidiš to navijači Želje ne znaju ili neće da znaju, bitno je baviti se komšijskom historijom, kada su komšije osnovane, kako su nastali, kako su se zvali i tome sl., a svoje stvari ne gledaju kao ni to da zahvaljujući njima redni broj sarajevskog derbija sadrži dvije cifre. Da su bili redovni prvoligaši i da nisu ispadali iz lige SFRJ brojka bi odavno bila trocifrena.
Charuga
Globalni moderator

#5455 Re: FK Sarajevo

Post by Charuga »

Gusztav wrote:Ne da je natkriven Sjever, nego je napravljena cijela sjeverna tribina, uz podršku Branka Mikulića, Ante Sučića i CK Saveza Komunista BiH. Oni su tobože smatrali da se Koševo ne treba pokrivati, a za ostatak novca napraviti sjevernu tribinu na Grbavici. Vidiš to navijači Želje ne znaju ili neće da znaju,
Sto nisu poceli sa gradnjom sjevera na Grbavici odmah 1983. ili 1984. godine kad su im "ostale" te pare? Sta su cekali dvije godine?

Da ne bude samo kako sam ja temu odveo u off jer ste vas dvojica poceli sa spominjanjem Grbavice na ovoj temi .. ;-)
Gusztav

#5456 Re: FK Sarajevo

Post by Gusztav »

Plavih_11 wrote:
Gusztav wrote:Ne da je natkriven Sjever, nego je napravljena cijela sjeverna tribina, uz podršku Branka Mikulića, Ante Sučića i CK Saveza Komunista BiH. Oni su tobože smatrali da se Koševo ne treba pokrivati, a za ostatak novca napraviti sjevernu tribinu na Grbavici. Vidiš to navijači Želje ne znaju ili neće da znaju,
Sto nisu poceli sa gradnjom sjevera na Grbavici odmah 1983. ili 1984. godine kad su im "ostale" te pare? Sta su cekali dvije godine?

Da ne bude samo kako sam ja temu odveo u off jer ste vas dvojica poceli sa spominjanjem Grbavice na ovoj temi .. ;-)
Pa, i gradilo se '83, '84.... (ne mogu se sad sjetiti kad je završeno) Utakmice u kupu uefa ste igrali sa onom velikom razapetom mrežom iza gola na sjevernoj strani, jer je iza bilo gradilište. Ja sam išao u srednju školu i sjećam se, a blizu sam i stanovao.
Charuga
Globalni moderator

#5457 Re: FK Sarajevo

Post by Charuga »

Gusztav wrote:Pa, i gradilo se '83, '84.... (ne mogu se sad sjetiti kad je završeno) Utakmice u kupu uefa ste igrali sa onom velikom razapetom mrežom iza gola na sjevernoj strani, jer je iza bilo gradilište. Ja sam išao u srednju školu i sjećam se, a blizu sam i stanovao.
Mislim da nisi u pravu ali o tome mozemo na nekoj drugoj temi ..
Last edited by Charuga on 20/08/2010 10:26, edited 2 times in total.
Obuca9

#5458 Re: FK Sarajevo

Post by Obuca9 »

Gusztav wrote:Ne da je natkriven Sjever, nego je napravljena cijela sjeverna tribina, uz podršku Branka Mikulića, Ante Sučića i CK Saveza Komunista BiH. Oni su tobože smatrali da se Koševo ne treba pokrivati, a za ostatak novca napraviti sjevernu tribinu na Grbavici. Vidiš to navijači Želje ne znaju ili neće da znaju, bitno je baviti se komšijskom historijom, kada su komšije osnovane, kako su nastali, kako su se zvali i tome sl., a svoje stvari ne gledaju kao ni to da zahvaljujući njima redni broj sarajevskog derbija sadrži dvije cifre. Da su bili redovni prvoligaši i da nisu ispadali iz lige SFRJ brojka bi odavno bila trocifrena.
Ma jok bolan, njih su komuniste mrzile i htjele ih ugasiti, nije se njima pomagalo. Najslađe mi je kad pročitam kako sami sebi lažu da su ih i države pokušavale ugasiti, ali nisu uspjele. Poslije drugog svjetskog rata, ugašeno je na desetine klubova širom države, a samo u Sarajevu, između mnogobrojnim ugašenim čak i dva najpoznatija kluba, koji su bili i viceprvaci Kraljevine Jugoslavije (SAŠK i Slavija), ali eto njih nisu uspjeli :lol: :lol:
tcz

#5459 Re: FK Sarajevo

Post by tcz »

neko, sliku sa tvvogosca kad smo zabili gol? da se vidi i vrjeme utakmice.

Hvala
internazionale

#5460 Re: FK Sarajevo

Post by internazionale »

hz__semir wrote:
Gusztav wrote:Ne da je natkriven Sjever, nego je napravljena cijela sjeverna tribina, uz podršku Branka Mikulića, Ante Sučića i CK Saveza Komunista BiH. Oni su tobože smatrali da se Koševo ne treba pokrivati, a za ostatak novca napraviti sjevernu tribinu na Grbavici. Vidiš to navijači Želje ne znaju ili neće da znaju, bitno je baviti se komšijskom historijom, kada su komšije osnovane, kako su nastali, kako su se zvali i tome sl., a svoje stvari ne gledaju kao ni to da zahvaljujući njima redni broj sarajevskog derbija sadrži dvije cifre. Da su bili redovni prvoligaši i da nisu ispadali iz lige SFRJ brojka bi odavno bila trocifrena.
Ma jok bolan, njih su komuniste mrzile i htjele ih ugasiti, nije se njima pomagalo. Najslađe mi je kad pročitam kako sami sebi lažu da su ih i države pokušavale ugasiti, ali nisu uspjele. Poslije drugog svjetskog rata, ugašeno je na desetine klubova širom države, a samo u Sarajevu, između mnogobrojnim ugašenim čak i dva najpoznatija kluba, koji su bili i viceprvaci Kraljevine Jugoslavije (SAŠK i Slavija), ali eto njih nisu uspjeli :lol: :lol:
- oni su bili mizeran drugoligaški klub dok nisu počeli furati priču radnički klub, one neke proleterske fore, pa su skupili
navijače na tu foru
pa im komunisti napraviše stadion
- pa su se, hrabri i dosljedni kakvi jesu, borili protiv sda i inih koji su isto tako pokušali da ih ugase
pri tome su im u klubu bili delimustafići, čuveni nedžad branković... na kraju im opština sa načelnikom iz sda
obnavlja stadion...
elem, uvijek su se borili protiv režima i zato su mi dragi
jufka developer

#5461 Re: FK Sarajevo

Post by jufka developer »

Opomena!!!

O tome pisi na svojoj temi!
Obuca9

#5462 Re: FK Sarajevo

Post by Obuca9 »

Image

Sutra se završava bordo sedmica, nadam se sa 9 bodova na kontu, kako je i planirano :D
internazionale

#5463 Re: FK Sarajevo

Post by internazionale »

navijači sarajeva moraju znati da je borba protiv ovih dešavanja sa malim plavim
borba protiv papanijade u našim redovima, u našem gradu...
neko namjerno potpiruje papanijadu, na razne načine
preko tv-a, čujem neke uvozne termine tipa "kume" ili "šabane"...
hz su postavile standarde sa kojima se ne smije igrati
šta ima veze ako su prešarali grafit
kad dođeš brate na AFH i vidiš sjever i istok i zapad kako grme... to ne može NIKO prešarati osim nas samih
bordo gandalf
Grijem se na: Gree Hansol 12

#5464 Re: FK Sarajevo

Post by bordo gandalf »

Sljedeci post koji je off sankcionise se banom...pa izvolite... :oops:
1946
Location: Sreća i ljubav, ponos i nada, ime mog kluba ime mog grada

#5465 Re: FK Sarajevo

Post by 1946 »

internazionale wrote:kad dođeš brate na AFH i vidiš sjever i istok i zapad kako grme... to ne može NIKO prešarati osim nas samih
:thumbup:
Jučer na kraju snimka na Vogošći, kad su igrači prišli sjeveru, ori se zapad, pjevaju penzioneri u 16 :)
Obuca9

#5466 Re: FK Sarajevo

Post by Obuca9 »

"Mi smo divovi" na početku klipa 8-) 8-) 8-) 8-)

DA SE NAJEŽIŠ !!!
kokuz_sa

#5467 Re: FK Sarajevo

Post by kokuz_sa »

ugovor sa Milanom potpisujemo??
valjda sam dobro skontao sta je Blekic kazao na konferenciji za potpisivanje ugovora od ovog Jorge Francisco da Silva Juniora

ajde sema da cujemo sta to radimo sa Milanom..mozda nam posalju Ibrahimovica na posudbu kada ga dovedu iz BARSE :D
Obuca9

#5468 Re: FK Sarajevo

Post by Obuca9 »

Nisam u toku :D :D Znam da je ovja Brazilac bio na probi u Milanu prije ovoga, da nije zadovoljio, pa da nisi s tim pomijšao?

A što se njega tiče, sama činjenica da je dogurao do probe u Milanu, dovoljno govori ;)

P.S.
Kud baš šugavi Milan :D

P.P.S.
http://www.sarajevo-x.com/sport/nogomet ... /100820063
http://www.fksinfo.com/np-1167-Juninho_ ... rajevu.htm
Last edited by Obuca9 on 20/08/2010 13:47, edited 1 time in total.
bordo gandalf

#5469 Re: FK Sarajevo

Post by bordo gandalf »

Juninho potpisao za FKS
"Klub sa ovakvim navijačima mora biti veliki"
Image
Brazilac Jorge Francisco da Silva Junior – Juninho danas je u prostorijama FK "Sarajevo" u Titovoj ulici predstavljen kao novo pojačanje "bordo tima".
Piše: A. Karadža
Foto: Feđa Krvavac/Fotoservis
Dvadesettrogodišnji Brazilac, koji je prošao sve selekcije slavnog Gremija, potpisao je dvogodišnji ugovor sa FK "Sarajevo", nakon što je zadovoljio ukuse šefa stručnog štaba Mirze Varešanovića.

Juninho se zahvalio na prilici koja mu je pružena i smatra da je "bordo tim" idealna prilika da napravi prvi korak u Evropi. Omaleni Brazilac je rekao da se dobro upoznao sa klubom za koji je potpisao ugovor, te da su mu se posebno svidjeli navijači, koje je gledao na utakmicima protiv "Slobode" i "Čelika".

"Klub koji ima ovakve navijače mora biti veliki. Jedva čekam da zaigram i pokažem šta znam", rekao je Juninho, koji treba riješiti još administrativne stvari prije nego zaigra za FK "Sarajevo".

Nova akvizija tima sa Koševa najbolje se snalazi na poziciji iza dva napadača ili kao drugi špic-igrač. Izuzetno je tehnički potkovan i podjednako dobro igra objema nogama.

Predsjednik Upravnog odbora, Zijad Blekić, izrazio je svoje zadovoljstvo potpisom sa mladim Brazilcem, te je najavio potpisivanje ugovora sa slavnim italijanskim "Milanom", o čemu će više detalja biti poznato narednog mjeseca.

Iako je potpis Brazilca pozitivna stvar, FK "Sarajevo" sutra očekuje teška prvenstvena utakmica protiv mostarskog "Zrinjskog". Stručni štab pokušao je dogovoriti pomjeranje utakmice za nedjelju, ali su Mostarci isključili takvu mogućnost, jer se žele odmarati prije susreta sa "Veležom", koji ih očekuje u srijedu.

Varešanović je najavio rokade u timu, koje su posljedica umora i povreda nekoliko igrača koji su bili standardni u prva tri kola Premijer lige.

"Muharemoviću je pukao mišić i bit će odsutan dvije do tri sedmice. Nekoliko igrača je izuzetno umorno, pa će doći do promjene u sastavu", rekao je Varešanović.

On je izrazio nadu u pobjedu do koje će doći uz podršku navijača. Kako je naglasio, "Zrinjski" je jedna od najboljih ekipa u našoj ligi, ali kao i svaka druga ima slabosti, koje namjerava iskoristiti.

"Nama je lakše igrati protiv ekipa koje dođu da se nadigravaju, nego sa timovima koji se zatvore poput 'Čelika' i 'Slobode'", rekao Varešanović.

Susret između FK "Sarajevo" i "Zrinjskog" na rasporedu je u subotu u 21 sati na stadionu "Asim Ferhatović Hase". Uprava "Sarajeva" naglasila je da je ulaz na utakmicu za djecu i djevojke slobodan.
http://www.sarajevo-x.com/sport/nogomet ... /100820063
Baltazar_khan

#5470 Re: FK Sarajevo

Post by Baltazar_khan »

Lijepe vijesti :thumbup:
Ako bude ovo istina za Milan, očekujem prijateljsku na Hasetu sa njima. Vjerujem da bi to bio spektakl :dance:
Point.

#5471 Re: FK Sarajevo

Post by Point. »

Voovoozela wrote:
Zato što je Koševo muslimanski stadion a i nalazi se blizu objekta ZE(lena)TRA(nsverzala) pa je i to jedan od razloga, kužiš? A pošto ni to nije bilo dovoljno, odlučili su da mu daju "muslimanskije" ime pa se sad zove Stadion Asim Ferhatović Hase!
:sax:
E znao sam da ce se pojaviti neko sa ovakvim propalim pokusajem ironije. Al eto da ti ne propane fora, nasmijat cu se grohotom. :D

Pitam samo zato sto zelena boja nema nista sa FK Sarajevo, eto sto. Vidim vecina stadiona obojena u klupske boje a Kosevo nije. Ali da se opet ne zapalis ko kaubojska tava, here is a hint: "nas" sam, ako ti to sta znaci ;-)
Da ne bude zabune pa ce reci neko da nevolim zelenu boju, isto bih pitao i da je narandzasta. :-)

Zahvala ovima sto su odgovorili. :sax:
Obuca9

#5472 Re: FK Sarajevo

Post by Obuca9 »

Napunite mobitele, oslobodite memorije na karticama i upalite bluetooth receptore sutra prilikom ulaska na stadion... 8-)

Pored ovog, jos par iznenadjenja za sutrasnju, a jos vise za buduce utakmice.

MI SMO SARAJEVO!
Za one kojih nema na našim forumima :D

Postavljamo standarde ;)
amar007

#5473 Re: FK Sarajevo

Post by amar007 »

hz__semir wrote:
Napunite mobitele, oslobodite memorije na karticama i upalite bluetooth receptore sutra prilikom ulaska na stadion... 8-)

MI SMO SARAJEVO!

Postavljamo standarde ;)
Mogao je i elSaik ovo postaviti..

O kakvoj se suradnji sa Milanom radi zna li se?
Alkos

#5474 Re: FK Sarajevo

Post by Alkos »

hz__semir wrote:

MI SMO SARAJEVO!

Postavljamo standarde ;)
:thumbup: Grande FKS! :mrgreen:
bordo gandalf

#5475 Re: FK Sarajevo

Post by bordo gandalf »

hz__semir wrote:

MI SMO SARAJEVO!

Postavljamo standarde ;)
Koliko memorije treba :D :mrgreen:
Locked