English Premier League

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Jack Be Nimble

#5451 Re: English Premier League

Post by Jack Be Nimble »

Ako Santos uzme Libertadores ne vjerujem da ce Neymar igdje ici ovog ljeta.
ProbuseniDolar

#5452 Re: Premier League 2011/12

Post by ProbuseniDolar »

Man Utd jedini favorit za titulu. Ista ekipa od prosle godine uz odlicna pojacanja (De Gea, A.Young, P.Jones). Bilo bi veliko iznenadjenje da ne odbrane titulu.

Najozbiljniji Unitedov suparnije je po meni Arsenal, slijedi ga Liverpool. Arsenal ostao na okupu, igraci su iskusniji, ovo je treca, cetvrta godina da igraju zajedno. Konacno je vrijeme da se bore za titulu. Mada pored Man Utd tesko. Liverpul doveo par jakih pojacanja. Po meni imaju najbolji napadacki dvojac u ligi. Vidjecemo kako ce se Henderson i Adam snaci.

Chelsea sve vise lici na Milan. Lampard, Drogba, Anelka, su igraci koji su odavno svoje odradili. Nema novih svjezih pojacanja. Novi trener je mlad perspektivan (mladji od mnogih igraca :D ) ali vidjecemo sta je spreman uraditi. Gledao sam ih u par prijateljskih, muce se kao i prosle godine.

Totenhem i City po mom misljenji nemaju sanse. Totenhem je dobra ekipa ali nesto im fali. Prognoziram im borbu za 4 mjesto. City je gomila dobrih igraca koje su prethodni klubovi jedva docekali da ih se rijese. Tevez hoce da ide, ovi nece da ga prodaju. Balotelijev potez ste svi vidjeli, sad mu se ni grad ne svidja. Ozbiljan trener kao npr. SAF bi mu se lijepo zahvalio na saradnji i rijesio ga se. Vlada ista (ako ne i gora) atmosfera kao i prethodne godine. Svak za se travu pase. Stvaraju se klanovi, netrpeljivost. Volio bih zboh Dzeke da je drugacije, ali ovo je nazalost realnost
shillen

#5453 Re: Premier League 2011/12

Post by shillen »

ManU glavni favorit , mislim da ce mali Hernandez da ubija ove sezone :)
Iza njih bi rek'o Liverpool ( moj favorit :D ) , imaju bas dobar tim , eventualno jos 1 pojacanje i mogu se boriti za sam vrh ...
Na trecem mjestu ocekujem ManCity , jednostavno previse para ulazu da bi gore prosli :mrgreen:
i onda Arsenal , jednostavno nemaju kvalitet i sirinu da se bore za prva 3 mjesta ..
i da ocekujem debakl totenhama , ne znam n ija sto al tako mi djeluju :roll:
Ali mi je Chelsea ni tamo ni vamo , ili ce bas propasti , ili ce se tackati sa Unitedom za prvaka , zavisi dosta i od Lige Prvaka ...
Sve u svemu , jedva cekam da krene , pa da gledamo najkompletniju ligu na svijetu :thumbup:
Richard Peti

#5454 .

Post by Richard Peti »

.
Last edited by Richard Peti on 16/03/2015 12:19, edited 1 time in total.
5okraka

#5455 Re: Premier League 2011/12

Post by 5okraka »

Manchester City je uz Man United najozbiljniji kandidat za prvo mjesto. To je sve sto imam reci za sada, a od Dzeke ocekujem barem 15 komada ove sezone u prvenstvu. Ozbiljan sam !

I nadam se da ce Norwich City izboriti opstanak na kraju sezone.
Ko to tamo peva

#5456 Re: Premier League 2011/12

Post by Ko to tamo peva »

5okraka wrote:Manchester City je uz Man United najozbiljniji kandidat za prvo mjesto. To je sve sto imam reci za sada, a od Dzeke ocekujem barem 15 komada ove sezone u prvenstvu. Ozbiljan sam !
Nece odigrati 15 utakmica,a kamoli da dadne toliko golova.
ja.neron

#5457 Re: English Premier League

Post by ja.neron »

još malo pa FA Community Shield (superkup) :-D
ja.neron

#5458 Re: Premier League 2011/12

Post by ja.neron »

http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... start=5600

evo stare teme vratio sam je na vrh :D
ultima_palabra

#5459 Re: Premier League 2011/12

Post by ultima_palabra »

Evo opet se govori o dolasku Sneijdera u United... ako prođe transfer biće veliki favoriti, ako ne onda umjereni.
vaučer

#5460 Re: Premier League 2011/12

Post by vaučer »

Branitelj naslova ManU se po meni zasad malo pojačao. Ostaje za vidjeti može li DeGea ponuditi stabilnost koju je davao VDSaar, Phil Jones je tek treći-četvrti stoper (iako sigurno vrhunski igrač za budućnost) a Ashley Young je jednini koji pojačava momčad u biti pripremajući preuzimanje Giggsove krilne pozicije. No uz sve to ipak su glavni konkuretni za naslov radi vrhunske uigranosti, dobrog timskog duha te iskusnog trenera. Naravno još je pun mjesec prelaznog roka i lako je moguće da će pojačati najtanji dio momčadi - sredinu terena, gdje su trpili prošle godine ne uspijevajući nametnuti igru u gostima (samo 3 gostujuće pobjede).

Chelsea igra na kartu svježeg i motiviranog trenera koji će izvući maksimum iz pomalo umorne i pohabane momčadi te koji će vratiti Torresa na puteve stare slave. Gledaju se pojačati plejmejkerom a očito će više igrati McEachran, talentirani istureni veznjak. Mislim da im je mjesto u Top 4 neupitno, ali sumnjam da imaju dovoljno za pucanj na naslov.

Manchester City ima bolesnu ekipu. U biti imaju dva kompletna PL tima, jedan izuzetan a drugi za gornju polovicu tabele. Koliko će Aguero nadomjestiti Teveza ako ode, ostaje za vidjeti, ali mislim da će najviše od njegovog dolaska profitirati Džeko. Ekipa sa velikim šansama za naslov, bez obzira na mlakog i defanzivnog (u gostima) trenera koji ostavlja dojam da ne izvlači ni blizu maksimum iz ekipe.

Arsenal izgleda pada pod teretom Wengerove tvrdoglavosti. Ekipa u kojoj nije sve u redu, osjeti se na terenu, osjeti se na tribinama (zviždanje cijelog stadiona nakon prijateljske utakmice :shock: ) i vidi se u njihovom poslovanju. Na kraju protekle sezone je bilo jasno šta im treba - dobar golman, stoper i defanzivni vezni. Arsene je zato kupio lakonogog Gervinha, prodao Clichya i promovirao Gibbsa u prvog lijevog beka :roll: Fabregas nije igrao ni minute, čeka odlazak doma a Nasrija odbija prodati pa će ovaj izvjesno otići dogodine kao slobodan igrač. Ne znam, Arsenal mi djeluje kao zreo za jednu sezonu otriježnjenja. Osjeća se zamor između ekipe i trenera a uprava će teško otpilati Wengera jer im je on savršen trener (malo troši a zarađuje ulaskom u Ligu Prvaka). Predviđam im glatko ispadanje u Europa ligu ako ne naprave drastičan zaokret u poslovanju do prvog septembra.

Tottenham uz Modrića i dva nova, kvalitetna napadača ima osnovu boriti se za Ligu Prvaka. Na njihovu žalost to se neće dogoditi već će Levy prodati srce ekipe, kupiti dva bezze Premierligaška napadača, prodati Defoa i Pavljučenka i sretno uskočiti u novu sezonu punih džepova. Mislim da će imati problema osigurati ikakvo mjeso u Europi ove sezone.

Liverpool može svašta, ali ne znam baš jeli to mogu odmah. Pokrili su sredinu dobrim igračima i dobrim zamjenama, napokon imaju dobro krilo nakon x godina a Suarez se iz dana u dan transformira u jednog od najboljih igrača. Ipak, svakoj ekipi treba vremena za prilagodbu a ako kupe (vrlo vjerojatno) beka i stopera Liverpool bi mogao početi protiv Sunderlanda s 4-5 potpuno nova igrača i 1-2 koji su tu tek od januara. Mislim da bi mogli završiti u Ligi Prvaka, dovoljno su jaki za to, ali za nešto više će trebati da se mnogo šta složi.

Borba za naslov City i United, borba za 3-4 mjesto Chelsea, Arsenal i Liverpool.
Charuga
Globalni moderator

#5461 Re: English Premier League

Post by Charuga »

Sad je sve na jednom mjestu!
skafiskafsnjak

#5462 Re: English Premier League

Post by skafiskafsnjak »

Samo na Sneijderu ostaje da prihvati !!!!

GGMU :evil: :evil: :evil: :evil:
fosil

#5463 Re: English Premier League

Post by fosil »

Barton otjeran iz Newcastlea. Kome li ce se uvaliti? :D
just principe

#5464 Re: English Premier League

Post by just principe »

ma Drogba, kakav Berbatov

nego mislim da se trebala ostaviti tema 2011/12 kad vec ima za ostale lige zasto ne bi i za engleze :roll:
Charuga
Globalni moderator

#5465 Re: English Premier League

Post by Charuga »

just principe wrote:nego mislim da se trebala ostaviti tema 2011/12 kad vec ima za ostale lige zasto ne bi i za engleze :roll:
Osim nase lige koje "ostale" lige imaju temu 2011/12? Nije valjda da racunas LP i EL?
just principe

#5466 Re: English Premier League

Post by just principe »

evo, http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 14&t=89955

ako ti mislis da je bolje prebaci, mada mislim da su ove teme zastarile, pa je bolje otvarati za sezonu
Ridjobrki

#5467 Re: Premier League 2011/12

Post by Ridjobrki »

vaučer wrote:Branitelj naslova ManU se po meni zasad malo pojačao. Ostaje za vidjeti može li DeGea ponuditi stabilnost koju je davao VDSaar, Phil Jones je tek treći-četvrti stoper (iako sigurno vrhunski igrač za budućnost) a Ashley Young je jednini koji pojačava momčad u biti pripremajući preuzimanje Giggsove krilne pozicije. No uz sve to ipak su glavni konkuretni za naslov radi vrhunske uigranosti, dobrog timskog duha te iskusnog trenera. Naravno još je pun mjesec prelaznog roka i lako je moguće da će pojačati najtanji dio momčadi - sredinu terena, gdje su trpili prošle godine ne uspijevajući nametnuti igru u gostima (samo 3 gostujuće pobjede).

Chelsea igra na kartu svježeg i motiviranog trenera koji će izvući maksimum iz pomalo umorne i pohabane momčadi te koji će vratiti Torresa na puteve stare slave. Gledaju se pojačati plejmejkerom a očito će više igrati McEachran, talentirani istureni veznjak. Mislim da im je mjesto u Top 4 neupitno, ali sumnjam da imaju dovoljno za pucanj na naslov.

Manchester City ima bolesnu ekipu. U biti imaju dva kompletna PL tima, jedan izuzetan a drugi za gornju polovicu tabele. Koliko će Aguero nadomjestiti Teveza ako ode, ostaje za vidjeti, ali mislim da će najviše od njegovog dolaska profitirati Džeko. Ekipa sa velikim šansama za naslov, bez obzira na mlakog i defanzivnog (u gostima) trenera koji ostavlja dojam da ne izvlači ni blizu maksimum iz ekipe.

Arsenal izgleda pada pod teretom Wengerove tvrdoglavosti. Ekipa u kojoj nije sve u redu, osjeti se na terenu, osjeti se na tribinama (zviždanje cijelog stadiona nakon prijateljske utakmice :shock: ) i vidi se u njihovom poslovanju. Na kraju protekle sezone je bilo jasno šta im treba - dobar golman, stoper i defanzivni vezni. Arsene je zato kupio lakonogog Gervinha, prodao Clichya i promovirao Gibbsa u prvog lijevog beka :roll: Fabregas nije igrao ni minute, čeka odlazak doma a Nasrija odbija prodati pa će ovaj izvjesno otići dogodine kao slobodan igrač. Ne znam, Arsenal mi djeluje kao zreo za jednu sezonu otriježnjenja. Osjeća se zamor između ekipe i trenera a uprava će teško otpilati Wengera jer im je on savršen trener (malo troši a zarađuje ulaskom u Ligu Prvaka). Predviđam im glatko ispadanje u Europa ligu ako ne naprave drastičan zaokret u poslovanju do prvog septembra.

Tottenham uz Modrića i dva nova, kvalitetna napadača ima osnovu boriti se za Ligu Prvaka. Na njihovu žalost to se neće dogoditi već će Levy prodati srce ekipe, kupiti dva bezze Premierligaška napadača, prodati Defoa i Pavljučenka i sretno uskočiti u novu sezonu punih džepova. Mislim da će imati problema osigurati ikakvo mjeso u Europi ove sezone.

Liverpool može svašta, ali ne znam baš jeli to mogu odmah. Pokrili su sredinu dobrim igračima i dobrim zamjenama, napokon imaju dobro krilo nakon x godina a Suarez se iz dana u dan transformira u jednog od najboljih igrača. Ipak, svakoj ekipi treba vremena za prilagodbu a ako kupe (vrlo vjerojatno) beka i stopera Liverpool bi mogao početi protiv Sunderlanda s 4-5 potpuno nova igrača i 1-2 koji su tu tek od januara. Mislim da bi mogli završiti u Ligi Prvaka, dovoljno su jaki za to, ali za nešto više će trebati da se mnogo šta složi.

Borba za naslov City i United, borba za 3-4 mjesto Chelsea, Arsenal i Liverpool.
Solidna analiza. :thumbup:
Riddle

#5468 Re: English Premier League

Post by Riddle »

Vaucer nikad ne razocara. :thumbup:
Jack Be Nimble

#5469 Re: English Premier League

Post by Jack Be Nimble »

Dobar je Man U, samo je pitanja novog golmana. U prijateljskim izgledao je solidno, ali pravi dokaz ce biti naravno u toku sezone. Takodjer, ako se povrijedi nemaju bas neku solidnu zamjenu za njega. A da nije bilo Edvina prosle sezone, tesko bi uzeli titulu. Edvin ih je spasio vise nego jednom.
Charuga
Globalni moderator

#5470 Re: English Premier League

Post by Charuga »

just principe wrote:evo, http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 14&t=89955

ako ti mislis da je bolje prebaci, mada mislim da su ove teme zastarile, pa je bolje otvarati za sezonu
Pobjegla mi je negdje na dno ili drugu stranu pa nisam vidio. Eto, sad je i ona spojena.
ultima_palabra

#5471 Re: English Premier League

Post by ultima_palabra »

Lukaku u Chelseaju, Zhirkov u Anzhiju...
Lucas Leiva

#5472 Re: English Premier League

Post by Lucas Leiva »

Ako City bude konkurisao za titulu, ja cu konkurisati za spansko prijestolje!
smoki_choko

#5473 Re: English Premier League

Post by smoki_choko »

obavijest poslana huan carlosu :lol:
Adem meda

#5474 Re: English Premier League

Post by Adem meda »

Kad pocinje sezona ??
BHF_Manijak

#5475 Re: English Premier League

Post by BHF_Manijak »

Adem meda wrote:Kad pocinje sezona ??