HS kablovska

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Locked
The Realist

#5451 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

Alfa159 wrote:Sta je do mene???
Ja imam modem, ali mi je zakljucana ili sta vec konekcija na postojeci racunar!
Ja ne mogu novi racunar da skopcam ni na ovaj prikljucak koji je na ovom racunaru o tome se radi.
Dakle crkne mi racunar ja moram zvati i cekati "tehnicare" da mi dodju na novi racunar pustiti signal.
Izvoli se ti ne ljuti i da ovo su klasicna MAJMUNSKA posla!!!
Koliko znam, to su ukinuli :? :? .

Također, bilo je dovoljno da ih se samo nazove i oni resetuju sve i konekcija se na drugom računaru pojavi.
Mommy's_little_ Monster

#5452 Re: HS kablovska

Post by Mommy's_little_ Monster »

Zna li neko kakav je ovo Comedy Central Extra? Ima li se gdje viditi tv raspored? Ovo sto sam uspio naci nema veze s ovim kanalom koji imamo...

Sent from my GT-S5570 using Tapatalk 2
The Realist

#5453 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

Mommy's_little_ Monster wrote:Zna li neko kakav je ovo Comedy Central Extra? Ima li se gdje viditi tv raspored? Ovo sto sam uspio naci nema veze s ovim kanalom koji imamo...

Pogledaj ovdje: http://www.sbb.rs/epg/grid

Samo malo skrolaj dolje i to bi trebao biti pravi program, barem sam ja tu našao (imao isti problem kao i ti).
The Realist

#5454 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

AdrianMole wrote:Hajde da malo rezimiramo stanje sa novim kanalima.

Lista želja(uključeni su internacionalni kanali,jer ex-yu zavise od mnogih drugih faktora,osim financijskih)

Filmski:
1.FOX
2.Fox Movies
3.Cinemax
4.AXN
5.Cinestar
6.Cinestar A&T
7.Klasik TV
8.MGM

Dokumentarni/lifestyle:
1.Viasat Nature
2.Viasat History/Nature HD
3.Discovery HD Showcase
4.Style
5.E!Entertainment
6.Ginx tv
7.ID Discovery
8.Da Vinci Learning
9.National Geographic Wild HD

Dječiji:
1.Minimax
2.OK! kids
3.Disney Channel
4.Kids Co
5.Boomerang
Ove boldane bih stvarno volio (što se tiče dječijih, šta god još da dodaju, bio bi bonus, mada bih ja volio da Cartoon Netwoork stave na digitalnu.

Što se dokumentaraca tiče, sve je dobrodošlo, ali bih baš ove HD "prirodne" volio, jer to mi je nešto prelijepo gledati (radi boja).

No dobro, pitanje je šta mogu, a da ostane ova cijena, ali kao što ranije rekoh, neka naprave neki dodatni paket, siguran sam da bi mnogi uzeli, a.B.d.!
Mommy's_little_ Monster

#5455 Re: HS kablovska

Post by Mommy's_little_ Monster »

Hvala, nije vala nesto program al eto...

dottore

#5456 Re: HS kablovska

Post by dottore »

Ja ne mogu novi racunar da skopcam ni na ovaj prikljucak koji je na ovom racunaru o tome se radi.
Dakle crkne mi racunar ja moram zvati i cekati "tehnicare" da mi dodju na novi racunar pustiti signal.
do tebe je
sada sve radi sa MAC adresom modema, tako da iza modema ti kopcas sta ti je volja...
madnessa

#5457 Re: HS kablovska

Post by madnessa »

dottore wrote:
do tebe je
sada sve radi sa MAC adresom modema, tako da iza modema ti kopcas sta ti je volja...
Čak i kad je bilo sa MAC adresom računara dovoljno je bilo nazvati njihovu podršku za internet i oni to za 2min riješe sa svoje strane. Nije bilo potrebno da iko dolazi ili nešto naplaćuje... Ili se teta pogrešno "odrazila" ili je se nije dobro skontalo...
dmagic2

#5458 Re: HS kablovska

Post by dmagic2 »

mixone1995 wrote:Znaci kanali koje treba uskoro ocekivati u digitalnoj ponudi :

1.KCN Music 2
2.KCN Svet Plus
3.Eurochannel
4.TV5 Monde
5.HRT3
6.Valentino Etno
7.Valentino Folk
8.Player Channel
9.MTV Hits
10.Mtv Rocks
11.TRT Music
12.Comedy Central Extra
13.Nickelodeon
14.History HD
15.Travel HD
16.Crime&Investigation
17.MtV Music 24
18.MTV Dance

Pod upitnikom ?!
19.VH1 Adria
20.Al Jazeera Balkans HD

Realno nije ni ovo lose, a vi pricajte sta hocete :dance:
Nije lose...ali ako nece poskupiti! Ja sam mislio da ce ubaciti 5-6 filmskih i recimo ovih muzickih jos par djecijih sa crticima tipa boomeranga i minimaxa,eto i HRT 3 i recimo RTL 2 Cro i napraviti dodatni paket od toga koji bi dodatno i placali.
AdrianMole

#5459 Re: HS kablovska

Post by AdrianMole »

Opet je ubačen TEST TS2.Na njemu je sada English Club Tv,program za učenje engleskog jezika ,namijenjen tržištu Istočne Evrope.
The Realist

#5460 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

Hajde, možda bude i interesantan kanal, ali mi je drago da su ponovo počeli sa stavljanjem testnih kanala :).
tito_sa

#5461 Re: HS kablovska

Post by tito_sa »

1.KCN Music 2
2.KCN Svet Plus
3.Eurochannel
4.TV5 Monde
5.HRT3
6.Valentino Etno
7.Valentino Folk
8.Player Channel
9.MTV Hits
10.Mtv Rocks
11.TRT Music
12.Comedy Central Extra
13.Nickelodeon
14.History HD
15.Travel HD
16.Crime&Investigation
17.MtV Music 24
18.MTV Dance

Pod upitnikom ?!
19.VH1 Adria
20.Al Jazeera Balkans HD

šta je realno ovdje dobro!?NIŠTA čemu skoro 20 muzicki programa a nemamo niti jedan kako treba filmski program,zato sto 90% muzicki programa je besplatno a da ne govorim o ostalom...sto se tice digitale nije ni za 5 km pretplate e ovo je realno
chakany

#5462 Re: HS kablovska

Post by chakany »

Mislim da ce uvesti jos nekih kanala na testnim frekvencijama, ne vjerujem da ce stati na ovome.Moze to jos bolje, i mora bolje.Treba nam FOX, FOX MOVIES, DOMA TV, RTL 2 HR, AXN itd itd itd.
Samo ko papagaji ponavljamo sta nam treba, ali nikako da docekamo to :lol:
Filmski kanali se trebaju uvoditi POD HITNO!!!
The Realist

#5463 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

tito_sa wrote:

1.KCN Music 2
2.KCN Svet Plus
3.Eurochannel
4.TV5 Monde
5.HRT3
6.Valentino Etno
7.Valentino Folk
8.Player Channel
9.MTV Hits
10.Mtv Rocks
11.TRT Music
12.Comedy Central Extra
13.Nickelodeon
14.History HD
15.Travel HD
16.Crime&Investigation
17.MtV Music 24
18.MTV Dance

Pod upitnikom ?!
19.VH1 Adria
20.Al Jazeera Balkans HD

šta je realno ovdje dobro!?NIŠTA čemu skoro 20 muzicki programa a nemamo niti jedan kako treba filmski program,zato sto 90% muzicki programa je besplatno a da ne govorim o ostalom...sto se tice digitale nije ni za 5 km pretplate e ovo je realno
Sve je dobro, samo još filmskih treba. To što fali filmskih kanala, ne znači da ovi što su uvedeni nevaljaju.
bahate

#5464 Re: HS kablovska

Post by bahate »

Ko da pegambera uvode a ne par pisljivih kanala :? pa kad ce vise ugledati svjetlo dana ti najavljeni kanali :? :run:
The Realist

#5465 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

bahate wrote:Ko da pegambera uvode a ne par pisljivih kanala :? pa kad ce vise ugledati svjetlo dana ti najavljeni kanali :? :run:

Pa većina ih je već tu, samo što stoje na Test kanalima, ali možeš ih gledati.

Ovi HD za sada štekaju.
tito_sa

#5466 Re: HS kablovska

Post by tito_sa »

The Realist wrote:
tito_sa wrote:

1.KCN Music 2
2.KCN Svet Plus
3.Eurochannel
4.TV5 Monde
5.HRT3
6.Valentino Etno
7.Valentino Folk
8.Player Channel
9.MTV Hits
10.Mtv Rocks
11.TRT Music
12.Comedy Central Extra
13.Nickelodeon
14.History HD
15.Travel HD
16.Crime&Investigation
17.MtV Music 24
18.MTV Dance

Pod upitnikom ?!
19.VH1 Adria
20.Al Jazeera Balkans HD

Sve je dobro, samo još filmskih treba. To što fali filmskih kanala, ne znači da ovi što su uvedeni nevaljaju.
SAMO JOŠ FILMSKIh :lol: pa ne mogu da ubace fox koji ima svaka digitalan sem HS i moja tv zato sto se placa a lopovi ubacuju samo besplatne programe koje moze svako da gleda na obicnoj satelitskoj :dance:
The Realist

#5467 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

I to opet ne mijenja činjenicu da su većina kanala, koje su uveli, dobri, pa kako god da su ih uveli.
tito_sa

#5468 Re: HS kablovska

Post by tito_sa »

[quote="The Realist"]I to opet ne mijenja činjenicu da su većina kanala, koje su uveli, dobri, pa kako god da su ih uveli.[/quot
hahahaaaaa ja nemam rijeci za tebe :-) ne da si realan nego si baš baš :zzzz:
sabanss

#5469 Re: HS kablovska

Post by sabanss »

tito_sa wrote: SAMO JOŠ FILMSKIh :lol: pa ne mogu da ubace fox koji ima svaka digitalan sem HS i moja tv zato sto se placa a lopovi ubacuju samo besplatne programe koje moze svako da gleda na obicnoj satelitskoj :dance:
Moja tv ima FOX
rizibizi

#5470 Re: HS kablovska

Post by rizibizi »

Moze mala pomoc na modulu preskeniram i dobijem testne kanale, koje su frekvencije na set top boxu da i komsiju pripazim?

Sto se tice kanala, kako je bilo do sada nije lose, iskreno od ovih 7-8-10 testnih najvise sam gledao MTV-jeve, nikleodon ili kako vec i comedy central a ovaj poker tv, valentino ovako i valentino onako, eurochanel na kojem se nista ne vidi bezze samo jos kanala koje trebam ukinuti poslije skeniranja. Ali eto samo nek je veselo nek se nesto desava.
chakany

#5471 Re: HS kablovska

Post by chakany »

rizibizi wrote:Moze mala pomoc na modulu preskeniram i dobijem testne kanale, koje su frekvencije na set top boxu da i komsiju pripazim?

Sto se tice kanala, kako je bilo do sada nije lose, iskreno od ovih 7-8-10 testnih najvise sam gledao MTV-jeve, nikleodon ili kako vec i comedy central a ovaj poker tv, valentino ovako i valentino onako, eurochanel na kojem se nista ne vidi bezze samo jos kanala koje trebam ukinuti poslije skeniranja. Ali eto samo nek je veselo nek se nesto desava.
Ne diraj Eurochannel života ti :) . To je jedan od boljih kanala koje su uveli :thumbup:
Gdje ćeš njega u isti koš sa Valentinovim kanalima :lol:
chakany

#5472 Re: HS kablovska

Post by chakany »

Što neko ne nazove da ih pita hoće li uvesti koji filmski kanal :lol:
Ja bih nazvao, ali stalno je zauzeto, prije ću dobiti Bangladeš, nego centralu HS-a :lol:
The Realist

#5473 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

tito_sa wrote: hahahaaaaa ja nemam rijeci za tebe :-) ne da si realan nego si baš baš :zzzz:
MTV Hits, MTV Rock, TravelHD, Comedy Central, Eurochannel, Nickelodion, HRT 3, Crime&Investigation, History HD, su dobri kanali, šta god ti rekao. Eurochannel ima problem sa slikom, ali ne znam koliko je to do njih.

Nekima se sviđa TV Monde (prekratko sam ga vidio), TRT Music je dobar za one koji vole takvu muziku (ono što sam pogledao, nije uopšte loše, ali nije nešto moj ukus, pa mi je svejedno), ovaj English Club je također koristan, samo je u specifičnoj kategoriji.

Tako da ovo do sada jednostavno jeste poboljšanje i to fino.

Naravno da to "moraju" zaokružiti sa filmskim kanalima i to minimalno 2-3 dobra kanala (bliže 3, nego dva), inače sve ovo uveliko gubi na kvalitetu. Također bi mnogi od nas voljeli još neke dokumentarne kanale, pogotovo HD i definitivno nećemo biti zadovoljni ako na ovome ostane, ali govoriti da ovo što su sada uveli nevalja, jednostavno neodgovara istini, jer ipak su ispunili NEKE želje mnogih nas.

Ne dovrše li ovo kako treba, naravno da će dobiti kritike, a vjerovatno i izgubiti dio korisnika.
The Realist

#5474 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

chakany wrote:Što neko ne nazove da ih pita hoće li uvesti koji filmski kanal :lol:
Ja bih nazvao, ali stalno je zauzeto, prije ću dobiti Bangladeš, nego centralu HS-a :lol:
Stvarno ne kontam kako ih ne možete dobiti. Meni se desi da su jednom, dva puta zauzeti, ali najkasnije onda ih dobijem.

No, pitanje ne treba postavljati, jer ti neće znati odgovoriti. Ja sam pitao i to ne jednom (preko telefona, kada god koji tehničar dođe, ali ne znaju, ili ne smiju reći) i uglavnom šute oko toga.
zlaataan

#5475 Re: HS kablovska

Post by zlaataan »

Da li će se uvesti ovaj Travel, a da nije HD?
Locked