SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
ultima_palabra

#5451 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by ultima_palabra »

thepatriot wrote:Danas Gaši popio maru 8-)

http://www.dnevniavaz.ba/dogadjaji/crna ... tvoru.html
Jel se "novinar" nasekirao?
Urban B.

#5452 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Urban B. »

Jel iko sinoc oko pola2-2 cuo neku pucnjavu iz pravca ilidze,cula se i sirena neka!znal neko nesto o tome il su djeca samo petarde bacala!
erni3

#5453 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by erni3 »

Urban B. wrote:Jel iko sinoc oko pola2-2 cuo neku pucnjavu iz pravca ilidze,cula se i sirena neka!znal neko nesto o tome il su djeca samo petarde bacala!
Na Ilidzi nista nije bilo ;)
atko

#5454 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by atko »

To je ta demokratija ... za kriminalaca se blokiraju ulice da bi kolone vozila doticnog dopratile u bolnicu ... i vidi cuda ... isti dan dodje na red za CT
Joey Tribbiani

#5455 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Joey Tribbiani »

Drama u Sao Paulu
Buttona na ulici presreli naoružani pljačkaši

Aktuelni svjetski prvak u Formuli 1, vozač McLarena Jenson Button, prošao je bez povreda u pokušaju oružane pljačke tokom povratka sa staze Interlagos u hotel u Sao Paulu.

Foto: Press Assoc.
Button se nalazio u automobilu zajedno s ocem Johnom, menadžerom Richardom Goddardom i ličnim trenerom Mikeom Collierom kad su ih na ulici blokirali naoružani napadači.

No, policajac koji se nalazio za upravljačem Buttonova Mercedesa i kojeg je upravo zbog ovakvih opasnosti angažirao McLaren, sjajno se snašao i u filmskoj se sceni, udarajući u automobile koji su bili prepreka, pobjegao pljačkašima.

"Vraćali smo se sa staze i baš smo se probijali kroz gužvu u siromašnoj četvrti. Ispred nas je najprije istrčao pas što mi se činilo zgodnim, ali potom sam vidio čovjeka s pištoljem. Pitao sam ”nije li to pištolj” i čim sam to izgovorio, ispred nas su se pojavila još šestorica naoružanih. No, naš vozač je prava legenda, izvukao nas je, udarivši pritom u pet automobila. Bilo je zastrašujuće", opisao je Button koji nije imao nimalo dobar dan jer je prije bijega od pljačkaša zauzeo tek 11. mjesto u kvalifikacijama za nedjeljnu Veliku nagradu Brazila.

McLaren je objavio kako su nakon incidenta gradske vlasti Sao Paula ekspresno reagirale i dodijelile članovima ekipe dodatnu zaštitu.

"jebo brazil, sve indijanci, neću nikad tamo otić, treba me kidnapovat ili napast naoruzan neki idiot..."

=

Vandalizam u Sarajevu
Uvredljivi grafiti na Ambasadi Češke, Francuzima oteli 200 KM

Nepoznata lica su na ogradi rezidencije Ambasade Češke u Sarajevu ispisala grafit uvredljivog sadržaja, saopšteno je danas iz MUP-a Kantona Sarajevo.

Foto: Arhiv/Fotoservis
Policija je o ovom događaju obaviještena 6. novembra oko 00.50, o svemu je obaviješten i tužilac kantonalnog tužilaštva u Sarajevu. Uviđaj na licu mjesta obavili su službenici MUP-a Kantona Sarajevo.

Dvije nepoznate osobe jučer oko 12.00 sati u sarajevskoj opštini Stari Grad, uz prijetnju pištoljem, opljačkale su dvojicu francuskih državljana od kojih su oteli oko 200 KM.

"O navedenom događaju je obaviješten tužilac kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a službenici policije rade na rasvjetljavanju navedenog događaja, identifikaciji i pronalasku izvršioca", navedeno je u saopštenju.

mamu im yebem
samo_ovaj_put

#5456 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by samo_ovaj_put »

da li je jos iko prenio ovu vijest?
5 0 5

#5457 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by 5 0 5 »

atko wrote:

To je ta demokratija ... za kriminalaca se blokiraju ulice da bi kolone vozila doticnog dopratile u bolnicu ... i vidi cuda ... isti dan dodje na red za CT

Mislim da je ovo iz predostrožnosti u slučaju da je tuča, pa i vožnja u bolnicu bio dio plana za bijeg. To se dešavalo prije u BiH, zar ne?
Skyfox

#5458 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Skyfox »

Danas oko 16h kod Palme, dva sata ranije sve je bilo na mjestu

Image

Image

na raskrsnici sad ne radi ni 1 semafor
vnm

#5459 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by vnm »

znam da semafori nisu radili ni oko 14h jer su mi tad dvojica pametnjakovica izletila iz pravca palme. sreca nisam brzo vozio inace bi ih pokupio samo tako.
Dori

#5460 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Dori »

Skyfox wrote:[/img]

Mozda se Torabi puni? :lol:
chengaba

#5461 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by chengaba »

Eno opet lola se zapucao sa Puntom u one žardinijere kod Vječne vatre i povaljao ih dvije-tri... :zoka:
bosanski

#5462 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by bosanski »

chengaba wrote:Eno opet lola se zapucao sa Puntom u one žardinijere kod Vječne vatre i povaljao ih dvije-tri... :zoka:
vrijeme je da se narod digne na noge protiv tih žardinjera
1906

#5463 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by 1906 »

Dori wrote:
Skyfox wrote:[/img]

Mozda se Torabi puni? :lol:

:lol: :lol: :lol: :lol:
terra_incognita

#5464 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by terra_incognita »

bosanski wrote:
chengaba wrote:Eno opet lola se zapucao sa Puntom u one žardinijere kod Vječne vatre i povaljao ih dvije-tri... :zoka:
vrijeme je da se narod digne na noge protiv tih žardinjera
:thumbup: :run:
Miki123

#5465 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Miki123 »

Opet!!!!!!????? kako je to genije uspio?
chengaba

#5466 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by chengaba »

Miki123 wrote:

Opet!!!!!!????? kako je to genije uspio?
Kiša je bila jebiga, klizavo, baca malo ga ga čepiš preko stoje djecemm. :zoka:
Na uviđaj su odmah došli policajci i iz Rada da počiste...
atko

#5467 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by atko »

505sCrtom wrote:
atko wrote:

Mislim da je ovo iz predostrožnosti u slučaju da je tuča, pa i vožnja u bolnicu bio dio plana za bijeg. To se dešavalo prije u BiH, zar ne?
Poenta je u tome kako da odmah dodje na red za CT ... kako to da gasiju niko ne rece termin za CT je 17.mart 2011 ... a recimo prijatelj mi povrijedi kicmu na radnom mjestu i ja ga odvezem u hitnu kaze haj na kosevo sto si nama dosu ... odemo na kosevo ... sto si doso vako kasno dodji sutra... ali ... nista ali dodji sutra ... dodje covjek sutra, kaze treba CT kicme uraditi termin je za tri mjeseca...

ili drugom, prijatelju pukne cir i povrati dva litra krvi ... al nemogu ga primiti 3 mjeseca nije uplaceno zdravstveno ... a sta je sa preostalih 28 godina uplacivanja i svih ostalih vidova doprinosa jednog skolovanog i uzornog pojedinca drustva :x

nemoze biti crnja hronika usrane demokratije :x :roll:
mrchinho

#5468 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by mrchinho »

demokratija - kada 2 budale (lopova) imaju vise prava od jednog pametnog (postenog)
poznanik

#5469 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by poznanik »

atko wrote:Poenta je u tome kako da odmah dodje na red za CT ... kako to da gasiju niko ne rece termin za CT je 17.mart 2011 ... a recimo prijatelj mi povrijedi kicmu na radnom mjestu i ja ga odvezem u hitnu kaze haj na kosevo sto si nama dosu ... odemo na kosevo ... sto si doso vako kasno dodji sutra... ali ... nista ali dodji sutra ... dodje covjek sutra, kaze treba CT kicme uraditi termin je za tri mjeseca...
ili drugom, prijatelju pukne cir i povrati dva litra krvi ... al nemogu ga primiti 3 mjeseca nije uplaceno zdravstveno ... a sta je sa preostalih 28 godina uplacivanja i svih ostalih vidova doprinosa jednog skolovanog i uzornog pojedinca drustva :x
nemoze biti crnja hronika usrane demokratije
:x :roll:
Kapitalizam, gospodine @atko, kapitalizam. Što smo tražili - to smo dobili :oops:
Nuclear Winter

#5470 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Nuclear Winter »

poznanik wrote:
atko wrote:Poenta je u tome kako da odmah dodje na red za CT ... kako to da gasiju niko ne rece termin za CT je 17.mart 2011 ... a recimo prijatelj mi povrijedi kicmu na radnom mjestu i ja ga odvezem u hitnu kaze haj na kosevo sto si nama dosu ... odemo na kosevo ... sto si doso vako kasno dodji sutra... ali ... nista ali dodji sutra ... dodje covjek sutra, kaze treba CT kicme uraditi termin je za tri mjeseca...
Kapitalizam, gospodine @atko, kapitalizam. Što smo tražili - to smo dobili :oops:

Kakav crni kapitalizam.Možda smo ga tražili ali smo dobili BALKANSKO ROBOVLASNIŠTVO
exc0d14c

#5471 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by exc0d14c »

Sinoć izboden momak na Skenderiji u 19h. Valjda opet navijački obračun :roll:
terra_incognita

#5472 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by terra_incognita »

Jedno pitanje da ne otvaram novu temu:

-osoba A se kreće jednosmjernom ulicom (niz brdo)
-osoba B izlazi iz sporedne ulice u rikverc (uz brdo)
-osoba A je udari u gepek i obzirom da se auto kreće u nazad - umjesto da prokliže naprijed-okrene se i osba A ga sada udari sa strane jer je po kiši dobila skije i ne može se zaustaviti

...po dolasku policije osoba B tvrdi da nije izlazila u rikverc (iako je ta ulica njena adresa) i da se kretala ispred osobe A kad je ova udarila u sred vožnje

izjave su kontradiktorne i idu na sud...moje pitanje: da li će ovi uspjeti utvrditi da osoba B laže, po osnovu načina na koji se njeno vozilo okrenulo na cesti ??? Pri tome mislim na prostu činjenicu da bi u slučaju da je njena izjava tačna, auto samo nastavio da se kreće niz brdo a ne da bi se okrenuo na cesti....
atko

#5473 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by atko »

Nuclear Winter wrote:
poznanik wrote:

Kakav crni kapitalizam.Možda smo ga tražili ali smo dobili BALKANSKO ROBOVLASNIŠTVO
Upravo ... al tesko da je sta drugo i moglo ispast ... od nas 'vak'i kak'i smo
no_crnjak

#5474 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by no_crnjak »

terra_incognita wrote:Jedno pitanje da ne otvaram novu temu:

-osoba A je udari u gepek i obzirom da se auto kreće u nazad - umjesto da prokliže naprijed-okrene se i osba A ga sada udari sa strane jer je po kiši dobila skije i ne može se zaustaviti

...po dolasku policije osoba B tvrdi da nije izlazila u rikverc (iako je ta ulica njena adresa) i da se kretala ispred osobe A kad je ova udarila u sred vožnje

izjave su kontradiktorne i idu na sud...moje pitanje: da li će ovi uspjeti utvrditi da osoba B laže, po osnovu načina na koji se njeno vozilo okrenulo na cesti ??? Pri tome mislim na prostu činjenicu da bi u slučaju da je njena izjava tačna, auto samo nastavio da se kreće niz brdo a ne da bi se okrenuo na cesti....

buraz...nema svjedoka...nema dokaza da se taj rikverc'o....tesko ces ista dokazat...i ne nadaj se pozivu sa suda jos koji metar
ja sam imao slican ufar u julu,i idem na sud,mada jos cekam da me zovu...sreca imao sam svjedoka u raskrsnici
c0d14c

#5475 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by c0d14c »

terra_incognita wrote:Jedno pitanje da ne otvaram novu temu:

zavisi i od toga gdje je osoba A udarila osobu B u koji dio gepeka ako je sredina tesko da ce iskaz osobe A uzeti kao istinit, a ako je ipak u pitanju cosak onda bi trebali uzeti iskaz osobe A da je upravu :-) a najbolje da osoba A ipak pogleda imal kakav videonadzor tu u blizini pa da trazi kao dokaz
Locked