Drug nemoj se ljutit ali vecu glupost odavno nisam cuo ...muz66 wrote:Da, jer tezi vozaci imaju problem sa krivljenjem tockova.
Biciklom kroz Sarajevo
-
mco
#5451 Re: Biciklom kroz Sarajevo
-
sema911
#5452 Re: Biciklom kroz Sarajevo
deckovi i djevojke imam malo pitanjce imam malu ideju bicikl sa elektro motorom,., radim u firmi u kojoj bi dobivao jeftino bicikle moje bi bilo samo naknadno instalirat motor i baterije pa pitanje jel to ima trzista u bih sarajevo i sl.
motori su snage na papiru 1kw u stvarnosti je malo manje a baterije garantuju nekih 30km pri brzini od 30km/h
cijenom nebi prelazilo 500km,.
motori su snage na papiru 1kw u stvarnosti je malo manje a baterije garantuju nekih 30km pri brzini od 30km/h
- coek
#5453 Re: Biciklom kroz Sarajevo
...
Last edited by coek on 24/02/2014 10:07, edited 1 time in total.
-
quarterback
#5454 Re: Biciklom kroz Sarajevo
mene bi to recimo zanimalo, redovno idem biciklom na posao a ne bi bilo lose da ljeti koristim takav bajk kako ne bih dolazio u goloj vodisema911 wrote:deckovi i djevojke imam malo pitanjce imam malu ideju bicikl sa elektro motorom,., radim u firmi u kojoj bi dobivao jeftino bicikle moje bi bilo samo naknadno instalirat motor i baterije pa pitanje jel to ima trzista u bih sarajevo i sl.
i sam sam razmisljao o necemu slicnom
- muz66
#5455 Re: Biciklom kroz Sarajevo
imam vise kilometara na biciklu nego vecina u autu, toliko o iskustvu. Nisu se ni meni krivile Krypton felge od citavih 28 maraka koje sam nekad davno vozio, jer sam znao sta vozim i koliko smijem. Kad se proljepota idemo spust niz Trebevic pa da vidimo na sta ce liciti tvoji 29" tockovi kad se spustimo na stazu. Ko od takmicara vozi iole grublji teren na 29"? Nikocoek wrote:Niđe veze.muz66 wrote:Da, jer tezi vozaci imaju problem sa krivljenjem tockova.
Nije lijepo samo prepisivati tudja, cesto pogresna, misljenja - malo licnog iskustva o temi o kojoj pricas ne bi skodilo.
Ja sam dobro preko 80, a nijedan tocak na mom 29er-u se jos nije iskrivio za ovu godinu svakakvog terena. I sta cemo sad?
- hakazvaka
#5456 Re: Biciklom kroz Sarajevo
Hahahahahahahahahaha, sigurno se salis? Molim te reci da se salis...muz66 wrote:imam vise kilometara na biciklu nego vecina u autu, toliko o iskustvu. Nisu se ni meni krivile Krypton felge od citavih 28 maraka koje sam nekad davno vozio, jer sam znao sta vozim i koliko smijem. Kad se proljepota idemo spust niz Trebevic pa da vidimo na sta ce liciti tvoji 29" tockovi kad se spustimo na stazu. Ko od takmicara vozi iole grublji teren na 29"? Nikocoek wrote:Niđe veze.muz66 wrote:Da, jer tezi vozaci imaju problem sa krivljenjem tockova.
Nije lijepo samo prepisivati tudja, cesto pogresna, misljenja - malo licnog iskustva o temi o kojoj pricas ne bi skodilo.
Ja sam dobro preko 80, a nijedan tocak na mom 29er-u se jos nije iskrivio za ovu godinu svakakvog terena. I sta cemo sad?
Hmmm, otprilike 90% takmicara svjetskog prvenstva vozi 29"?
Diametar tocka nema nikakve veze sa krivljenjem istog ba...
Kolega iz mog kluba ima 90-ak kila i vozi nekakav Specialized 29" po svakakvim terenima, vjerovatno puno tezim nego sto ti vozis... i nema nikakvih problema sa njim, cak sta vise
Ja licno preferiram 26", ali ne budite smijesni ljudi dragi
- muz66
#5457 Re: Biciklom kroz Sarajevo
pa hajde ukljuci malo logiku, ili ti je programiranje dohakalo? sto je obruc dalje od nabe, logicno da ima vecu tendenciju da se iskrivi. duzi krak-veca sila. de mi tu listu sa 90% takmicara koji voze na 29". najveca opterecenja su na DH takmicenjima, i koliko tamo ima 29"? 
- hakazvaka
#5458 Re: Biciklom kroz Sarajevo
Ma druze moj, nemam se ja namjeru s tobom raspravljati sada 26 vs 29", isto ko da pricamo SRAM vs Shimanomuz66 wrote:pa hajde ukljuci malo logiku, ili ti je programiranje dohakalo? sto je obruc dalje od nabe, logicno da ima vecu tendenciju da se iskrivi. duzi krak-veca sila. de mi tu listu sa 90% takmicara koji voze na 29". najveca opterecenja su na DH takmicenjima, i koliko tamo ima 29"?
Nismo djeca...
Pricas gluposti napamet, bez uvrede.
Isto ko sto ti rece ovom liku da imas vise kilometara nego neki autom, tako ja vjerovatno od tebe imam vise kilometara
- muz66
#5459 Re: Biciklom kroz Sarajevo
sta ti vozis? 29"? ahahakazvaka wrote:Ma druze moj, nemam se ja namjeru s tobom raspravljati sada 26 vs 29", isto ko da pricamo SRAM vs Shimanomuz66 wrote:pa hajde ukljuci malo logiku, ili ti je programiranje dohakalo? sto je obruc dalje od nabe, logicno da ima vecu tendenciju da se iskrivi. duzi krak-veca sila. de mi tu listu sa 90% takmicara koji voze na 29". najveca opterecenja su na DH takmicenjima, i koliko tamo ima 29"?
Nismo djeca...
Pricas gluposti napamet, bez uvrede.
Isto ko sto ti rece ovom liku da imas vise kilometara nego neki autom, tako ja vjerovatno od tebe imam vise kilometaratako da...
- hakazvaka
#5460 Re: Biciklom kroz Sarajevo
29":
Kulhavy
Wells
Stander
Hermida
Craig
JHK/Schultz (obviously)
26":
Absalon
Sauser
Kabush
Killeen
To je znaci sve klasa svjetskih prvaka... nebitno jel 90%, pitao si da ti pokazemo jednog koji vozi utrke
Pretpostavljam da su staze na WC dovoljno zahtjevne i kamenite za te tvoje kriterije?
Kulhavy
Wells
Stander
Hermida
Craig
JHK/Schultz (obviously)
26":
Absalon
Sauser
Kabush
Killeen
To je znaci sve klasa svjetskih prvaka... nebitno jel 90%, pitao si da ti pokazemo jednog koji vozi utrke
Pretpostavljam da su staze na WC dovoljno zahtjevne i kamenite za te tvoje kriterije?
- muz66
- prorok
#5462 Re: Biciklom kroz Sarajevo
dijete drago, prodaj to i pocni se drogirat ccchakazvaka wrote:29":
Kulhavy
Wells
Stander
Hermida
Craig
JHK/Schultz (obviously)
26":
Absalon
Sauser
Kabush
Killeen
- SAID5
#5463 Re: Biciklom kroz Sarajevo
ako je to logika, onda svi trebamo voziti bmx, ako je teren malo ostrijimuz66 wrote:pa hajde ukljuci malo logiku, ili ti je programiranje dohakalo? sto je obruc dalje od nabe, logicno da ima vecu tendenciju da se iskrivi. duzi krak-veca sila. de mi tu listu sa 90% takmicara koji voze na 29". najveca opterecenja su na DH takmicenjima, i koliko tamo ima 29"?
- muz66
#5464 Re: Biciklom kroz Sarajevo
ne, vec trokolice sa kuglagerima umjesto tockovaSAID5 wrote:ako je to logika, onda svi trebamo voziti bmx, ako je teren malo ostrijimuz66 wrote:pa hajde ukljuci malo logiku, ili ti je programiranje dohakalo? sto je obruc dalje od nabe, logicno da ima vecu tendenciju da se iskrivi. duzi krak-veca sila. de mi tu listu sa 90% takmicara koji voze na 29". najveca opterecenja su na DH takmicenjima, i koliko tamo ima 29"?
- hakazvaka
#5465 Re: Biciklom kroz Sarajevo
@muz66, pogledaj ovaj forum: http://www.mtb.ba/forum/index.php?topic ... n#msg26717 i procitaj sta ljudi koji voze te bicikle pisu o 29" 
btw, ljudi ti se smiju

btw, ljudi ti se smiju
- coek
#5466 Re: Biciklom kroz Sarajevo
...
Last edited by coek on 24/02/2014 10:06, edited 1 time in total.
- Jara
- kokuz_sa
#5468 Re: Biciklom kroz Sarajevo
imali ko da mi putem mape pokaze najbolji put bajkom od dobrinje pa do one ceste za hrasnicu
- muz66
#5469 Re: Biciklom kroz Sarajevo
djeco draga, matematika i fizika ne lazu. to sto je nas narod paglu pa se nafura na bilo sta to je novo, to je vec neka druga prica. da izbace bajkove sa 22" tockovima i kazu da je to hit, u roku mjesec bi makar trecina nasih furaca presla na 22". sto su uveli 27,5"? zato jer se 29" nisu pokazali kao dobro rjesenje. nema broja koliko sam bajkova rastavio i sastavio, i ne trcim serviseru kad mi se nesto pojebe vec sam rijesim svoj problem i sve perfektno fercera. a pojedinci sto su se nafurali na biciklizam prije 2 godine i trce raznim doktorima i majstorima cim nesto zaskripi nisu vrijedni da se trose rijeci na njih. vozdra 
- hakazvaka
#5470 Re: Biciklom kroz Sarajevo
Slazem se ja za marketingmuz66 wrote:djeco draga, matematika i fizika ne lazu. to sto je nas narod paglu pa se nafura na bilo sta to je novo, to je vec neka druga prica. da izbace bajkove sa 22" tockovima i kazu da je to hit, u roku mjesec bi makar trecina nasih furaca presla na 22". sto su uveli 27,5"? zato jer se 29" nisu pokazali kao dobro rjesenje. nema broja koliko sam bajkova rastavio i sastavio, i ne trcim serviseru kad mi se nesto pojebe vec sam rijesim svoj problem i sve perfektno fercera. a pojedinci sto su se nafurali na biciklizam prije 2 godine i trce raznim doktorima i majstorima cim nesto zaskripi nisu vrijedni da se trose rijeci na njih. vozdra
Meni licno se daleko vise svidjaju 26" tockovi...
ALI reci da je to notorna glupost, prevara i da se ti tockovi iskrive na "zahtjevnijem" (Trebevic?
- Admir_1984
- Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće
#5471 Re: Biciklom kroz Sarajevo
najbliže ti je kroz kasindolsku, pa onda onom novom cestom za hrasnicu (pored termalne rivijere) i onda izadješ na pravac za hrasnicu. samo kasindolska kriticna, ostalo sve trotoarkokuz_sa wrote:imali ko da mi putem mape pokaze najbolji put bajkom od dobrinje pa do one ceste za hrasnicu
- bordo gandalf
- Grijem se na: Gree Hansol 12
#5472 Re: Biciklom kroz Sarajevo
Sta to "prevozis" pa ne ides glavnomkokuz_sa wrote:imali ko da mi putem mape pokaze najbolji put bajkom od dobrinje pa do one ceste za hrasnicu
-
quarterback
#5473 Re: Biciklom kroz Sarajevo
za neke od vas samo drugarska informacija da je "haka zvaka" prije par godina bio sampion BiH u XCu
da sam na vasem mjestu ne bih progovorio vise ovdje ni jedne
- Ken_M
#5474 Re: Biciklom kroz Sarajevo
Nije te stid ovo napisati? Gdje je sampionat odrzan? Ko je ucestvovao?quarterback wrote:za neke od vas samo drugarska informacija da je "haka zvaka" prije par godina bio sampion BiH u XCu
-
donja_crtica
#5475 Re: Biciklom kroz Sarajevo
Ljudi se posvađaše na temi "Biciklom kroz Sa"
Kriza fakat..
Kriza fakat..