To je nas memo,Golf 6 1.4,Optima uljecitroen xm wrote:[emoji38] [emoji38]
Ovaj tip prekucava igricu. Ko ono kada se djeca takmiče čiji je tata jači. [emoji38] Sve što je ikada kupio to je najbolje na svijetu.
Vrsni poznavalac tehnologije kupi kineza koji je rebrendiran u propali njemački brend čije ime su kupili vjerovatno Turci. I sve je to ok, kupuje ko šta može, ali frajer ga poredi sa LG-jem. Ma daj.
A što se tiče garancije za telefon... pa jel vidiš da ima garanciju. Boli njih neka stvar što ti ne živiš u Ljubuškom i što ga moraš poslati poštom. Ajd bar ga možeš poslati za razliku od onoga kupljenog u Kini.Na kraju krajeva možeš se i provozati, popiti kafu, upoznati i druge dijelove BiH.
Kineski mobiteli
Moderator: Benq
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#5451 Re: Kineski mobiteli
- zlo zlo
#5453 Re: Kineski mobiteli
japanac koliko znamkonektovan wrote:To je solidan tv i nista vise, a i velike su sanse da i tvoj sharp ima isto porijeklo k'o i telefunken, made in Turkey.zlo zlo wrote:a bogami ima guzice taj telefunken![]()
Predebeo ti je tv
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#5454 Re: Kineski mobiteli
Da, Japanac je, samo se pravi u Turskoj, koja je postala jedan o najvecih proizvodjaca televizora na svijetu. Grundig, telefunken, sunny, sharp, hitachi, panasonic, vox i jos mnogi drugi dolaze sa istih traka.zlo zlo wrote:japanac koliko znamkonektovan wrote:To je solidan tv i nista vise, a i velike su sanse da i tvoj sharp ima isto porijeklo k'o i telefunken, made in Turkey.zlo zlo wrote:a bogami ima guzice taj telefunken![]()
Predebeo ti je tv
mada neka ga rade gdje hoće
kao žilet je prema telefunkenu
-
exampLe.
#5455 Re: Kineski mobiteli
Jel' ovim Xiaomi likovima neko sihre bacio ili samo trollaju?
-
cikavelja
#5456 Re: Kineski mobiteli
De vi znalci objasnite , dual sim, da li to znaci da se , recimo, na obije kartice moze registrovati viber, WA , na jednom uredjaju i da uredjaj prepoznajuci koja je kartica u pogonu, otvara app sa tim brojem, ili sam ja nesto pobrko' ?
Fala.
Fala.
- kloniran
#5457 Re: Kineski mobiteli
ne moze, na viber moze samo jedna kartica, a ne mora biti nijedan od tih brojeva koji se koriste na telefonu, ali samo jedan broj moze na vibercikavelja wrote:De vi znalci objasnite , dual sim, da li to znaci da se , recimo, na obije kartice moze registrovati viber, WA , na jednom uredjaju i da uredjaj prepoznajuci koja je kartica u pogonu, otvara app sa tim brojem, ili sam ja nesto pobrko' ?
Fala.
- drug_profi
#5458 Re: Kineski mobiteli
kinez do 300 maraka, okta, min 2 GB RAM, sa odličnom kamerom....?
Postoji li?
Postoji li?
- SONY_91
#5459 Re: Kineski mobiteli
Ovisi šta podrazumijevaš pod odličnu kameru. Ako misliš baš odličnu onda naravno da ne postoji. Odlična kamera je u cjenovnom rangu 600+ KM (Xiaomi Mi5S, OnePlus 3T, MEIZU MX6).drugi profil wrote:kinez do 300 maraka, okta, min 2 GB RAM, sa odličnom kamerom....?
Postoji li?
-
Pake
#5460 Re: Kineski mobiteli
Netačno
Postoji itekako dobra kamera u cjenovnom rangu ispod 3 stoje a to je Xiaomi Mi 4 sa otvorom blende f1.8 (što je najvažnije za dobru forku a ne megapixelii kako neki misle) i sa potpunim manuelnim podešavanjem kamere, te UHD video snimanjem
P.s. samsung s7 koji važi trenutno za referentnu mobitel kameru ima otvor blende f1.7
Većina mobitela pa i ovih koje ovaj spominje od 6 stoja ne prelazi ispod f2.0 ili je ta vrijednost, nprm xiaomi 5s iako je noviji ima tek f2.0
Postoji itekako dobra kamera u cjenovnom rangu ispod 3 stoje a to je Xiaomi Mi 4 sa otvorom blende f1.8 (što je najvažnije za dobru forku a ne megapixelii kako neki misle) i sa potpunim manuelnim podešavanjem kamere, te UHD video snimanjem
P.s. samsung s7 koji važi trenutno za referentnu mobitel kameru ima otvor blende f1.7
Većina mobitela pa i ovih koje ovaj spominje od 6 stoja ne prelazi ispod f2.0 ili je ta vrijednost, nprm xiaomi 5s iako je noviji ima tek f2.0
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#5461 Re: Kineski mobiteli
Ne znam da li moze ovaj novi telefon u ponudi BHTelecoma Coolpad. Reklamiraju ga da tel mozes "podijeliti" i napraviti dual space i napraviti 2 odvojena androida.kloniran wrote:ne moze, na viber moze samo jedna kartica, a ne mora biti nijedan od tih brojeva koji se koriste na telefonu, ali samo jedan broj moze na vibercikavelja wrote:De vi znalci objasnite , dual sim, da li to znaci da se , recimo, na obije kartice moze registrovati viber, WA , na jednom uredjaju i da uredjaj prepoznajuci koja je kartica u pogonu, otvara app sa tim brojem, ili sam ja nesto pobrko' ?
Fala.
https://bhtelecom.ba/mobiteli_detalji+M50ac6747b4e.html
Ako je to to.Dual space: na jednom mjestu dva zasebna Androida. Sigurnost vaših podataka nikad nije bila veća.
Display: 5.5" HD, IPS, FHD, zakrivljene ivice, 1280 x 720px, 267ppi
Kamera: 13 / 5 MP, Auto fokus, Blic
Procesor: Octa-Core 1.4 GHz 64-bit
Senzori: položaja, pokreta, blizine, ambientalnog osvjetljenja, hall, otiska prsta 360°
- kloniran
#5462 Re: Kineski mobiteli
Onda je moguce da moze, samo je pitanje da li mogu oba u isto vrijeme raditi, ali opet treba sacekati kakav review i ne zalijetati semali_milojica wrote:Ne znam da li moze ovaj novi telefon u ponudi BHTelecoma Coolpad. Reklamiraju ga da tel mozes "podijeliti" i napraviti dual space i napraviti 2 odvojena androida.kloniran wrote:ne moze, na viber moze samo jedna kartica, a ne mora biti nijedan od tih brojeva koji se koriste na telefonu, ali samo jedan broj moze na vibercikavelja wrote:De vi znalci objasnite , dual sim, da li to znaci da se , recimo, na obije kartice moze registrovati viber, WA , na jednom uredjaju i da uredjaj prepoznajuci koja je kartica u pogonu, otvara app sa tim brojem, ili sam ja nesto pobrko' ?
Fala.
https://bhtelecom.ba/mobiteli_detalji+M50ac6747b4e.htmlAko je to to.Dual space: na jednom mjestu dva zasebna Androida. Sigurnost vaših podataka nikad nije bila veća.
Display: 5.5" HD, IPS, FHD, zakrivljene ivice, 1280 x 720px, 267ppi
Kamera: 13 / 5 MP, Auto fokus, Blic
Procesor: Octa-Core 1.4 GHz 64-bit
Senzori: položaja, pokreta, blizine, ambientalnog osvjetljenja, hall, otiska prsta 360°
- SONY_91
#5463 Re: Kineski mobiteli
Ma ima tu još faktora koji igraju ulogu osim otvora blende. To sad znači po tebi da Mi4 ima kvalitet slike kao i iPhone 7 jer imaju isti otvor blende. Blenda je bitna ali ne znači sama bolji kvalitet slikePake wrote:Netačno
- AhmetShabo
#5464 Re: Kineski mobiteli
odgovorno tvrdim da je kamera na xiaomi mi4 za novac koji das najbolja moguca. Jedino sto je momak trazio 8 core procesor, a na mi4 je 4 quad.SONY_91 wrote:Ma ima tu još faktora koji igraju ulogu osim otvora blende. To sad znači po tebi da Mi4 ima kvalitet slike kao i iPhone 7 jer imaju isti otvor blende. Blenda je bitna ali ne znači sama bolji kvalitet slikePake wrote:Netačno
Većina mobitela pa i ovih koje ovaj spominje od 6 stoja ne prelazi ispod f2.0 ili je ta vrijednost, nprm xiaomi 5s iako je noviji ima tek f2.0. Čovjek je inače rekao odličnu kameru, a, po meni bar odlične kamere imaju iPhone 7, Galaxy S7 i slični. Sad, kineza naći ispod 300 KM da ima takvu kameru je nemoguće
. I, sama logika govori da Mi4 ne bi trebao imati bolju kameru od Mi5
.
Ali za novac i dobiveno , xiaomi mi4 camera je daleko najbolji izbor.
-
Pake
#5465 Re: Kineski mobiteli
nema za 100KM, najjeftiniji Dodž je 155 http://mobilshop.ba/brand/?doogee&b=16&k=1citroen xm wrote:U Mobil Šopu iz Ljubuškog je bila akcija nekog Doogea 1Gb RAM, 8 ROM, kvad kao ovaj..... za 100 KM pa ti vidi. Za 200 već idu telefoni 2/16.
ovo su najjeftiniji i apsolutno je istih spec kao i onaj mediacom u Bingu,
OUKITEL C3 1GB/8GB
139,00 KM
LEAGOO Z5 1G/8G
135 KM
http://mobilshop.ba/artikal/?oukitel-c3 ... ack&a=1727
http://mobilshop.ba/artikal/?leagoo-z5- ... rey&a=1673
Procesor (CPU) MTK6580 1.3GHz Quad core
Rezolucija displeja 854x480
camere 8/2 Mpx
RAM/ROM 1/8 GB
odnosno lošiji jer ima samo 5 inča ekran a Mediacom ipak 5,3 i sa rezolucijom 1280*720

- purgatorio
#5466 Re: Kineski mobiteli
Xiaomi imaju tu opciju svi na miui 8.cikavelja wrote:De vi znalci objasnite , dual sim, da li to znaci da se , recimo, na obije kartice moze registrovati viber, WA , na jednom uredjaju i da uredjaj prepoznajuci koja je kartica u pogonu, otvara app sa tim brojem, ili sam ja nesto pobrko' ?
Fala.
- SONY_91
#5467 Re: Kineski mobiteli
Pa, da je za taj novac dobar izbor sigurno da jest. A, što se tiče CPU, pa, SD801 je bolji izbor od mnogih MT sa 8 jezgri. SD801 je u rangu sa Helio X10, čak, ima i bolji GPUAhmetShabo wrote:odgovorno tvrdim da je kamera na xiaomi mi4 za novac koji das najbolja moguca. Jedino sto je momak trazio 8 core procesor, a na mi4 je 4 quad.
Ali za novac i dobiveno , xiaomi mi4 camera je daleko najbolji izbor.
-
Pake
#5468 Re: Kineski mobiteli
pa to je bio top Soc prije 2 godine sa kojima su dolazili flagshipovi Samsung s5 i LG g3
-
Pake
#5469 Re: Kineski mobiteli
Pake wrote: OUKITEL C3 1GB/8GB
139,00 KM
http://mobilshop.ba/artikal/?oukitel-c3 ... ack&a=1727
http://mobilshop.ba/artikal/?leagoo-z5- ... rey&a=1673
Procesor (CPU) MTK6580 1.3GHz Quad core
Rezolucija displeja 854x480
camere 8/2 Mpx
RAM/ROM 1/8 GB
ko ima rodbine u Švabiji može ga dobit za 100 KM sa ebay.de
http://www.ebay.de/itm/5-0-OUKITEL-C3-H ... 1771735232
[img]http://tomtop_w.guphotos.com/i/w?u=/images/P/U/P1473B-EU/P1473B-EU-1-9aef-gbdo.jpg[/img]
-
Pake
#5470 Re: Kineski mobiteli
Top 5 jeftinih i zanimljivih pametnih telefona od 50-110$
Ako želite kupiti novi pametni telefon a ne želite potrošiti minimalno novca, tada bi vam mogao pomoći naš novi Top 5 jeftinih pametnih telefona s vrlo niskom cijenom. Sve smo ih pronašli na Geekbuying webshopu.
http://www.racunalo.com/top-5-jeftinih- ... od-50-110/
Bluboo Mini se nalazi na Geekbuying webshopu, cijena mu je i više nego prihvatljivih 49,99$.
Doogee X9 Pro možete također pronaći po vrlo povoljnoj cijeni pronaći na Geekbuying webshopu po cijeni od samo 79,99$.
Leagoo M5 Plus možete također pronaći po vrlo povoljnoj cijeni pronaći na Geekbuying webshopu, cijena mu je samo 89,99$.
Xiaomi Redmi 4A možete pronaći po vrlo povoljnoj cijeni pronaći na Geekbuying webshopu po cijeni od samo 89,99$.
Oukitel U20 Plus ja najskuplji od ove petorke, ali je i najbolji. I on se nalazi na Geekbuying webshopu a cijena mu je 109,99$.
Ako želite kupiti novi pametni telefon a ne želite potrošiti minimalno novca, tada bi vam mogao pomoći naš novi Top 5 jeftinih pametnih telefona s vrlo niskom cijenom. Sve smo ih pronašli na Geekbuying webshopu.
http://www.racunalo.com/top-5-jeftinih- ... od-50-110/
Bluboo Mini se nalazi na Geekbuying webshopu, cijena mu je i više nego prihvatljivih 49,99$.
Doogee X9 Pro možete također pronaći po vrlo povoljnoj cijeni pronaći na Geekbuying webshopu po cijeni od samo 79,99$.
Leagoo M5 Plus možete također pronaći po vrlo povoljnoj cijeni pronaći na Geekbuying webshopu, cijena mu je samo 89,99$.
Xiaomi Redmi 4A možete pronaći po vrlo povoljnoj cijeni pronaći na Geekbuying webshopu po cijeni od samo 89,99$.
Oukitel U20 Plus ja najskuplji od ove petorke, ali je i najbolji. I on se nalazi na Geekbuying webshopu a cijena mu je 109,99$.
- drug_profi
#5471 Re: Kineski mobiteli
Kamera koja moze napraviti ok sliku i pod slabim svjetlom npr.
Poslano sa Tipfeler mašine
-
Pake
#5472 Re: Kineski mobiteli
Gledaš da ima manuelno podešavanje kad ćeš u takvim uslovima štimat postavke i da je što manja vrijednost otvora blende, ispod f2.0
Jesil čuo ti kad za interpolaciju kamerejarobot wrote:Dileja je zaista legenda ali ovi iz binga lažu za specifikacije ovog modela barem što se kamere tiče prednja je 3 a zadnja 5 ( mediacom S532L )
http://www.mediacomstore.it/ITA/catalog ... duo-s.html
-
jarobot
#5473 Re: Kineski mobiteli
Koja interpolacija . de na tom linku oficijelna stranica pogledaj specifikaciju tog modela vidjećeš 5 i 3 a ako je interpolacija još u pitanju onda to govno nema ni 1 megapiksel kameru.Pake wrote:Gledaš da ima manuelno podešavanje kad ćeš u takvim uslovima štimat postavke i da je što manja vrijednost otvora blende, ispod f2.0
Jesil čuo ti kad za interpolaciju kamerejarobot wrote:Dileja je zaista legenda ali ovi iz binga lažu za specifikacije ovog modela barem što se kamere tiče prednja je 3 a zadnja 5 ( mediacom S532L )
http://www.mediacomstore.it/ITA/catalog ... duo-s.html
Mati mila hoćete da od govneta pitu napravite !!!
-
jarobot
#5474 Re: Kineski mobiteli
Nema za 300 km da u mraku radi dobru sliku .drugi profil wrote:Kamera koja moze napraviti ok sliku i pod slabim svjetlom npr.
Ako hoćeš telefon za noćne slike tad potraži nešto polovno .
Huawei p7 jako dobra kamera a i općenito odličan telefon možda najljepši napravljen telefon za 300 km možeš nov naći
zatim Nokia lumia 830 ako ti paše win10 mrak telefon kamera karl-zajs optikom odlična -također manje od 300 nov
LG G3 oko 300-350 km
Nokia lumia 930 takođe win10 telefo cajs optika super kamera..
To su 4 telefona koja znam da rade odlične dnevne i moćne noćne slike a da su do 300 km..
Sve ostalo je banana a pogotovo no name Kinezi...
- drug_profi
#5475 Re: Kineski mobiteli
Hvala svima.