Kosarkaska reprezentacija BiH

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Logovan

#5451 Re: Reprezentacija BiH

Post by Logovan »

Mjesto selektora svoje zemlje se ne odbija, novac uopšte tu nije bitan
http://www.sport.ba/kosarka/mjesto-sele ... ije-bitan/
SSemir

#5452 Re: Reprezentacija BiH

Post by SSemir »

pocela kampanja po medijima...fino fino :roll:
Artest

#5453 Re: Reprezentacija BiH

Post by Artest »

Sabe ili niko!
BHF_Manijak

#5454 Re: Reprezentacija BiH

Post by BHF_Manijak »

Nenad bi bio jedino dobar izbor jer je odveo one klince u A diviziju i sto je vec treniraio Vrabca, Buzu itd... A da sam sad nesto aman ubjedjen njegovim kvalitetima, vala i nisam. :roll:
matematicar_teski

#5455 Re: Reprezentacija BiH

Post by matematicar_teski »

vrijeme je da neki provjereni trener srpske nacionalnosti sjede na klupu. Posto nemamo para za mega trenere tipa duda, brada obradovic, kari,mi cemo se zadovoljiti bajicem :lol:
fixer

#5456 Re: Reprezentacija BiH

Post by fixer »

matematicar_teski wrote:vrijeme je da neki provjereni trener srpske nacionalnosti sjede na klupu. Posto nemamo para za mega trenere tipa duda, brada obradovic, kari,mi cemo se zadovoljiti bajicem :lol:
Posebno te iritira ovo srpske nacionalnosti, pretpostavljam?
matematicar_teski

#5457 Re: Reprezentacija BiH

fixer wrote:
matematicar_teski wrote:vrijeme je da neki provjereni trener srpske nacionalnosti sjede na klupu. Posto nemamo para za mega trenere tipa duda, brada obradovic, kari,mi cemo se zadovoljiti bajicem :lol:
Posebno te iritira ovo srpske nacionalnosti, pretpostavljam?
nimalo, kad bi bio duda :mrgreen:
kakavdanakneiskustvu

#5458 Re: Reprezentacija BiH

Post by kakavdanakneiskustvu »

ili neno marković
fixer

#5459 Re: Reprezentacija BiH

Post by fixer »

matematicar_teski wrote: Posebno te iritira ovo srpske nacionalnosti, pretpostavljam?
nimalo, kad bi bio duda :mrgreen:[/quote]
Bi li Obradovica?
matematicar_teski

#5460 Re: Reprezentacija BiH

fixer wrote:
matematicar_teski wrote: Posebno te iritira ovo srpske nacionalnosti, pretpostavljam?
nimalo, kad bi bio duda :mrgreen:
Bi li Obradovica?[/quote]
bi ali se ne pitam ja :) Vec je odluceno da bude Bajic.,koji mi se ne svidja ko trener.
van Basten

#5461 Re: Reprezentacija BiH

Post by van Basten »

jel ono Neno bio selektor kada je Teletovića dovodio do suza na klupi, pedagogški se derući na njega?
OldMayor

#5462 Re: Reprezentacija BiH

Post by OldMayor »

Neno mi je drag, ali to je opet polovicno rjesenje, jer ne vidim da mozemo ostvariti neki veci uspjeh. To opet samo ostavlja kosarku eto samo da se odrzi na zivotu.

Vidjeli smo sta je bilo sa vracanjem Bajramovica, sa vracanjem Sabeta - nista. I sad trebamo opet vratiti Markovica. Bolje neka radi sa mladima, dobru mu ide i ne vidim zasto to sad kvariti.

Ako mislimo napraviti neki rezultat, onda moramo dovesti vrhunsko trenersko ime. Zasto se ne bi drzava ukljucila pa da se dovede Obradovic ili Duda, neko treci? Posto smo nakaradna zemlja ovim bi pridobili i RS sto se tice para i navijaca, sponzora, mogli bi dobiti i igrace srpske nacionalnosti koji idu za Srbiju, a sto je najvaznije dobili bi vrhunskog trenera i znali bi na cemu smo.

Ali eto, ko da gledam, nace se neki polovican trener koji ce jos jednom po ko zna koji put upropastiti veoma dobru generaciju kosarkasa. :roll:
neno#4

#5463 Re: Reprezentacija BiH

Post by neno#4 »

Eh, da cujemo prijedloge za selektora..Samo ove realne, a ne tipa Kari, Zeljko, Duda i ostalo..
P.S. Neno sad i Neno od prije pet godina su nebo i zemlja. Sadasnji je za pet puta bolji od onoga koji je tada natjeran na selektorsko mjesto..Neno je bolji i od Ace..
SSemir

#5465 Re: Reprezentacija BiH

Post by SSemir »

pa jebiga, u zadnjim onim izlaganjima Harun M. rece da nas savez nudi vece pare nego sto Repesa ima u Hrvatskoj, onda je realno da ocekujemo nekog njegovog kalibra...
Tacticus

#5466 Re: Reprezentacija BiH

Post by Tacticus »

neno#4 wrote:Eh, da cujemo prijedloge za selektora..Samo ove realne, a ne tipa Kari, Zeljko, Duda i ostalo..
P.S. Neno sad i Neno od prije pet godina su nebo i zemlja. Sadasnji je za pet puta bolji od onoga koji je tada natjeran na selektorsko mjesto..Neno je bolji i od Ace..
markovic, zdovc i tabak
prvi jer je nas druga dvojica jer su srednja klasa a znaju nas mentalitet
i da prije pet godina markovic je gurao nogama i rukama za mjesto selektora niko ga nije tjerao i slazem se ovaj markovi i onaj markovic su dva razlicita trenera jer je sazrio, sto je trebao uraditi i prvi put kada je trebao biti malo pomocnik npr. tanjevicu i pesicu
fixer

#5467 Re: Reprezentacija BiH

Post by fixer »

SSemir wrote:pa jebiga, u zadnjim onim izlaganjima Harun M. rece da nas savez nudi vece pare nego sto Repesa ima u Hrvatskoj, onda je realno da ocekujemo nekog njegovog kalibra...
:thumbup: :mrgreen:
matematicar_teski

#5468 Re: Reprezentacija BiH

ivanovic
tanjevic(izdajnik)
tabak
zdovc
spahija

Realno jedan od njih, a moja najveca zelja je obradovic, dati mu 50 000 eura za dva mjeseca i da uzememo bronzu
neno#4

#5469 Re: Reprezentacija BiH

Post by neno#4 »

Obradovic ti ne bi radio ni za 200.000 eura, a kamoli za 50. Zato sto Zeljko prvo bira gdje ima neograniceni budzet i da on sastavlja tim po svojoj zelji..Nigdje se ne zuri, nisu kvalifikacije sutra..Samo nek momke zaobidju povrede i sve ce biti odlicno..Da se prvo rijesi krizaljka u mladim reprezentacijama..
It_is_a_Leclerc

#5470 Re: Reprezentacija BiH

Post by It_is_a_Leclerc »

Zašto ne Boša Tanjević ?! Ipak čovjek stoji dijelom stoji iza najvećeg uspjeha bh. košarke ikad.

Ne vjerujem ni da bi nas oderao za pare toliko.

Jesam li ja dobro pročitao danas negdje naslov - "BiH se kandidovala za Eurobasket 2017." ? Da li se u taj projekat ulazi onako ili ozbiljno imamo namjeru da budemo domaćini Eurobasketa ?
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#5471 Re: Reprezentacija BiH

Post by Admir_1984 »

It_is_a_Leclerc wrote:Zašto ne Boša Tanjević ?! Ipak čovjek stoji dijelom stoji iza najvećeg uspjeha bh. košarke ikad.

Jesam li ja dobro pročitao danas negdje naslov - "BiH se kandidovala za Eurobasket 2017." ? Da li se u taj projekat ulazi onako ili ozbiljno imamo namjeru da budemo domaćini Eurobasketa ?
pa u svakom slucaju mislim da bi ga trebalo kontaktirati i vidjeti hoce li, postoji li taj izazov u njemu i slicno. Sigurno mu nije do para, e sada kako on sve ovo ovde vidi to ne znamo, al ništa se ne gubi ako se obrate Boši i ispitaju situaciju

sigurno imamo potencijala i nismo baš neatraktivni da nas kao nekada odbijaju na prvu
neno#4

#5472 Re: Reprezentacija BiH

Post by neno#4 »

Admir_1984 wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Zašto ne Boša Tanjević ?! Ipak čovjek stoji dijelom stoji iza najvećeg uspjeha bh. košarke ikad.

pa u svakom slucaju mislim da bi ga trebalo kontaktirati i vidjeti hoce li, postoji li taj izazov u njemu i slicno. Sigurno mu nije do para, e sada kako on sve ovo ovde vidi to ne znamo, al ništa se ne gubi ako se obrate Boši i ispitaju situaciju

sigurno imamo potencijala i nismo baš neatraktivni da nas kao nekada odbijaju na prvu
Bosa je zavrsio sa karijerom.
OldMayor

#5473 Re: Reprezentacija BiH

Post by OldMayor »

Ako govorimo o realnom stanju, ja bih najvise volio da to bude Neno. Ali budimo realni, onda nam slijedi isti rasplet kao i dosad na EP i to je to.

I fakat sta je ovo sa EP 2017, je li to neka zezancija il sta? Jer ne bi valjalo da se zajebaju, jer ga onda nikad necemo dobit. :roll:

Ne znam sad kolko je ovo tacno, ali evo potencijalnih kandidata:
Lithuania, Latvia, and Estonia
Serbia, Macedonia, and Bulgaria
United Kingdom
Israel
neno#4

#5474 Re: Reprezentacija BiH

Post by neno#4 »

OldMayor wrote:Ako govorimo o realnom stanju, ja bih najvise volio da to bude Neno. Ali budimo realni, onda nam slijedi isti rasplet kao i dosad na EP i to je to.

I fakat sta je ovo sa EP 2017, je li to neka zezancija il sta? Jer ne bi valjalo da se zajebaju, jer ga onda nikad necemo dobit. :roll:

Ne znam sad kolko je ovo tacno, ali evo potencijalnih kandidata:
Lithuania, Latvia, and Estonia
Serbia, Macedonia, and Bulgaria
United Kingdom
Israel
Mislim da se mnogo varas, ali vrijeme ce pokazati. Najbolji dani nase kosarke te dolaze. Kakva zajebancija? U cetiri uzastopne godine smo domacini prvenstava za mlade B divizije, a Stokes bi nam rado dao i A diviziju, jer su protekle godine bili odusevljeni organizacijom, ali dvorane ne ispunjavaju uslove nazalost. Nikakva zajebancija..Druga je stvar, sto je realnost da imamo male sanse, ali se treba boriti.
OldMayor

#5475 Re: Reprezentacija BiH

Post by OldMayor »

neno#4 wrote:Mislim da se mnogo varas, ali vrijeme ce pokazati. Najbolji dani nase kosarke te dolaze. Kakva zajebancija? U cetiri uzastopne godine smo domacini prvenstava za mlade B divizije, a Stokes bi nam rado dao i A diviziju, jer su protekle godine bili odusevljeni organizacijom, ali dvorane ne ispunjavaju uslove nazalost. Nikakva zajebancija..Druga je stvar, sto je realnost da imamo male sanse, ali se treba boriti.
Nadam se da se varam, jer stvarno imamo finu ekipicu, koja sigurno moze vise.

Od praznih obecanja nemamo nista, Aco je svasta nesta naobecevao, a bez ikakvog osnova. Vidjet cete ovo, vidjet cete ono i onda dosli na EP i hladan tus u prvoj tekmi. To je ocito bio pogresan pristup.

Sto se tice EP bio bi najsretniji covjek na svijetu da to dobijemo, ali ne bih volio da to bude foluska saveza da ispadne kao eto vidite da radimo, cak smo i kandidati za EP.

Ne vidim poentu kandidature, ako svi znamo da je necemo dobiti. Zato i kazem jel zajebancija, jer nije isto kandidovati onako reda radi, i kandidovati se sa projektima izgradnje dvorane, dogradnje itd. Jer ovo trenutno sto imamo i jeste dovoljno za B divizije.
Post Reply