Sarajevski taksisti- dno dna
- dječak sa šibicama
#5451 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Mislim da Crveni i ostali mogu sami odluciti hoce li prihvatiti novi cjenovnik.
Mozda nece, mozda planiraju voziti te krace relacije.
Ovi klosari kabadahijski racunaju da ce profitirati, vidjecemo, vjerovatno hoce jer raja vecinom uzima taxi za neke relacije izmedju 5 i 10 km ja pretpostavljam. Ako se ne varam, sad im je start 1.5, kilometar marka, ako u tih 5 km bude uracunato 3 kilometra, onda su opet dobri pola marke po voznji.
Uglavnom, klosari gladne usi, malo koji biznis se isplati kao taxi biznis, a opet nema vecih cendravaca od njih, sve im smeta, stalno su oni nesto ugrozeni, serem im se u nova auta koja cuvaju. Davno sam rekao, najbolje da garaziraju svoje ljubimce, a da im gradjani placaju sto prolaze pored standa.
Mozda nece, mozda planiraju voziti te krace relacije.
Ovi klosari kabadahijski racunaju da ce profitirati, vidjecemo, vjerovatno hoce jer raja vecinom uzima taxi za neke relacije izmedju 5 i 10 km ja pretpostavljam. Ako se ne varam, sad im je start 1.5, kilometar marka, ako u tih 5 km bude uracunato 3 kilometra, onda su opet dobri pola marke po voznji.
Uglavnom, klosari gladne usi, malo koji biznis se isplati kao taxi biznis, a opet nema vecih cendravaca od njih, sve im smeta, stalno su oni nesto ugrozeni, serem im se u nova auta koja cuvaju. Davno sam rekao, najbolje da garaziraju svoje ljubimce, a da im gradjani placaju sto prolaze pored standa.
- Logovan
#5452 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Nisam htio izabrati kad vidim da si jedan bahati, bezobrazni i drski taksista koji voli klepnuti nekome 10 KM više nego što treba, pa sam ti sve popisao, a vidim da se ponosiš sa sobom. Takvi kao ti kvare ovaj grad, šaljete pogrešnu sliku o nama.Jon Spencer wrote: Trebao si sine izabrati jedan ili više ponuđenih odgovora, a ne odgovarati pojedinačno na svako pitanje.
Poprilično si nepismen, nekulturan, vulgaran i površan.
Sjedi jedan.
Na stotine i stotine negativnih komentara o vama, a ti se našao meni pravdati.
Javi se kad budete radili svoj posao kako Bog kaže.
- dječak sa šibicama
#5453 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Ima njih koji su ok, posteni koliko toliko, korektni ne odbijaju voznje, ne smrde u autu, drze neki nivo mada bi oni trebali biti nalickani, automobili super sredjeni unutra da mirise, da otvara vrata musterijama i slicno ali to je od nasih kabadahija suvisno ocekivati.emmir1 wrote: I fakat je u pravu, jedno 30 posto taxista u Sarajevo taxiju su smeće zbog kojih svi imaju lošu percepciju o cijelom Sarajevo taxiju
Ima njih dobrih, ali ova mraka gladna para im kvari prosjek i to je to.
- Edin H.
#5454 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Odlicna vijet za sarajevske taksiste ubera cim dodju u BiH i ovo prodje i kroz nase sudove.
http://www.bbc.co.uk/news/business-37802386
The ruling by a London employment tribunal means drivers for the ride-hailing app will be entitled to holiday pay, paid rest breaks and the national minimum wage.
Znaci taksisti Ubera ce imati pravo na placeni godisnji odmor, placeno bolovane i minimalnu nadnicu.
Crveni i Pajo, vi ste sljedeci.
The ruling by a London employment tribunal means drivers for the ride-hailing app will be entitled to holiday pay, paid rest breaks and the national minimum wage.
Znaci taksisti Ubera ce imati pravo na placeni godisnji odmor, placeno bolovane i minimalnu nadnicu.
-
peepeep
#5455 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Stajalište blizu AP-a (ne znam gdje je jer gore zovem kada sam u gostima centralu i oni pošalju auto koje uvijek dođe za par minuta) odakle često koristim - najbolji u gradu, čisti, uredni, ne dave pričom, auta sve novija, fino mirišu - ma milina vožnja.dječak sa šibicama wrote:Ima njih koji su ok, posteni koliko toliko, korektni ne odbijaju voznje, ne smrde u autu, drze neki nivo mada bi oni trebali biti nalickani, automobili super sredjeni unutra da mirise, da otvara vrata musterijama i slicno ali to je od nasih kabadahija suvisno ocekivati.
Stajalište kod bolnice (Koševo) - užas, smrdi po znoju i hrani, auto se raspada, "Đes' haveru, kakav si, šta ima, guzil' se šta?" priča... i to nije jedan takav nego dobar dio. Doduše davno sam se gore vozio, nisam odavno tako da sada ne znam kako je ali tako je bilo prije 3-4 godine.
Stajalište na Skenderiji:
1) Ženi pozlilo (loše joj, nije povraćala ni išta slično) ubacio je u taxi i kažem gdje da vozi a on upro sa pričom da je kratka relacija, da bi ga se moglo častiti i da je red jer njemu se ne isplati (oko 5 maraka je bila vožnja od Skenderije do Željinog stadiona), kažem vozi vidiš da nije dobro a on mrtav-hladan "je*e me se, meni se ovo ne isplati". Nije dobio na kafu iako inače dajem.
2) Oko pola 11 navečer, čeka se zadnja trola a lole su se izvukle sa stajališta i prebacile na trolejbusko stajalište i blokiraju tako trolu dok ne dođu drotovi da ih rastjeraju (ovo se desilo nekoliko puta).
3) Vučem računar, opet do Grbavice - hoćeš li? Hoću. Haj. Dođemo gore, on mi za kutiju promjera 50cm x 20 cm uzme 2 marke, jer to se broji kao dodatna prtljaga.
O određenim stanicama na kojima neće da voze "kratke relacija" i lopovluku na Aerodromu se priča naveliko i zna se više sve, da se ne lažemo. Ne radi se tu o ponekom kukolju već o dobrom broju koji najviše sliči na one naše uhljebe u državnim firmama (kojih ima ali nisu svi). Svi su krivi iako ima dio ljudi koji rade svoj posao pošteno i bez pogovora.
Baj d vej, šta bi sa onim prijedlogom da se počne naplaćivati start 5 km u SA-taxiju? Jel' to fakat ili je samo bombanje forumaških taxijevaca?
- Logovan
#5456 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Za lijeka mu zatrebalo. Idiot.peepeep wrote: 1) Ženi pozlilo (loše joj, nije povraćala ni išta slično) ubacio je u taxi i kažem gdje da vozi a on upro sa pričom da je kratka relacija, da bi ga se moglo častiti i da je red jer njemu se ne isplati (oko 5 maraka je bila vožnja od Skenderije do Željinog stadiona), kažem vozi vidiš da nije dobro a on mrtav-hladan "je*e me se, meni se ovo ne isplati". Nije dobio na kafu iako inače dajem.
- dječak sa šibicama
#5457 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Za sada prijedlog, rece mi poznanik taxista.peepeep wrote: Baj d vej, šta bi sa onim prijedlogom da se počne naplaćivati start 5 km u SA-taxiju? Jel' to fakat ili je samo bombanje forumaških taxijevaca?
I nije 5 kako pisu ovi (bolje da ne pisem epitet, dobicu ban) taksisti tu na temi, nego su predlozili 4 km, start i 2 kilometra ukljucena u cijenu. Nakon 2 predjena kilometra, taximetar nastavlja klasicno racunanje 1 km po kilometru.
- drag_gost
#5458 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Ja godinama idem iskljucivo Kale taksijem i zadovoljan sam.
- dječak sa šibicama
#5459 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
I da, navodno ce uskoro kanton/grad na licitaciji prodati cca 100 licenci, koliko ja razumih prednost ce imati ponudjaci sa paket ponudama. Drugim rijecima, ili se nekom liku stima 100 licenci za novu taxi firmu, ili ce biti vise takvih (po 20 licenci recimo).
Inace je najveci problem sa taxija to famozno udruzenje, jer svaki taxo je zapravo gazda svoje firme. A znamo kakve su bosanske gazde, bezobrazni, nekulturni, bahati.
Imao sam priliku voziti se taxijem u par europskih prijestolnica, to puno bolje izgleda nego kod nas. Recimo lik ima firmu, 30 vozila naprimjer, sva vozila su estetski prepoznatljiva recimo sva vozila su tamno-plave boje, Passat, Audi nebitno. Naravno, uredna, cista, vozac u kosulji sa kravatom, lezerno ali sa ukusom. Narucis taxi pola sata ili 15 minuta ranije, kazes adresu i vrijeme kada treba doci. Ne moras se ko zivotinja nadjacavati sa dispecerom koji se dernja tamo u nekoj prostoriji gdje sve odzvanja, cujes ih petoricu, nista ne razumijes sta ti govori. A zuri ti se. Istina, mozes i kod nas naruciti taxi, ali posto je on sam svoj gazda, uleti mu voznja i ti se pusi.
I ono najvaznije, vozac ti ne drobi cijelim putem o "teskom zivotu taxista" Dodiku, Bakiru ili pitanja tipa "gdje si se ti to sredila?"/ "jarane, guzi li se sta?"
Inace je najveci problem sa taxija to famozno udruzenje, jer svaki taxo je zapravo gazda svoje firme. A znamo kakve su bosanske gazde, bezobrazni, nekulturni, bahati.
Imao sam priliku voziti se taxijem u par europskih prijestolnica, to puno bolje izgleda nego kod nas. Recimo lik ima firmu, 30 vozila naprimjer, sva vozila su estetski prepoznatljiva recimo sva vozila su tamno-plave boje, Passat, Audi nebitno. Naravno, uredna, cista, vozac u kosulji sa kravatom, lezerno ali sa ukusom. Narucis taxi pola sata ili 15 minuta ranije, kazes adresu i vrijeme kada treba doci. Ne moras se ko zivotinja nadjacavati sa dispecerom koji se dernja tamo u nekoj prostoriji gdje sve odzvanja, cujes ih petoricu, nista ne razumijes sta ti govori. A zuri ti se. Istina, mozes i kod nas naruciti taxi, ali posto je on sam svoj gazda, uleti mu voznja i ti se pusi.
I ono najvaznije, vozac ti ne drobi cijelim putem o "teskom zivotu taxista" Dodiku, Bakiru ili pitanja tipa "gdje si se ti to sredila?"/ "jarane, guzi li se sta?"
- Edin H.
#5460 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
http://www.klix.ba/scitech/tehnologija/ ... /161028103Edin H. wrote:Odlicna vijet za sarajevske taksiste ubera cim dodju u BiH i ovo prodje i kroz nase sudove.
Ali ako propustis voznju, pedala.
- Sodom1
#5461 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
dječak sa šibicama wrote:I da, navodno ce uskoro kanton/grad na licitaciji prodati cca 100 licenci, koliko ja razumih prednost ce imati ponudjaci sa paket ponudama. Drugim rijecima, ili se nekom liku stima 100 licenci za novu taxi firmu, ili ce biti vise takvih (po 20 licenci recimo).
-
imim
#5462 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Neku noć zovemo ja i prijateljica iz Sloge žuti taxi. Sjedamo u auto, treba ona prvo do čvile, ja do otoke. Pita on nas jesmol se prije vozili njihovim vozilom na toj relaciji, i ako jesmo koliko je koštalo
Kao, zato što njegov taximetar računa 20% više, pa da zna koliko da naplati. Reko nismo, al hajd nije problem, odbit ćemo od cijene 20%. Krene glavnom cestom, i na socijalnom, skrene gore u sporednu prema Hitnoj. Kaže, ne mogu dole, ima policija. Znate, nije ovaj žuti taxi baš najsigurniji.
Ja mu kažem na Malti da se vrati na glavnu, da mu ne bih ja zvala policiju. Doveze prijateljicu pred zgradu, i računa nešto 3 kilometra, pa množi sabira.... kaže 5,50KM. Nastavim ja do Otoke, i računa pred ulazom cijenu. Ide ovako: 5,50KM pa množi nešto opet, sabira... 5,50KM + 1,50KM = 6 KM...al eto Vi dajte 5KM jer sam išao okolo

-
upsy_daisy
#5463 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Jest, i ja, međutim nešto im se dešava u zadnje vrijeme..dosta neoznačenih vozila, onda nema vozila, izbacuju pozive itd.drag_gost wrote:Ja godinama idem iskljucivo Kale taksijem i zadovoljan sam.
Nema ni onih kartica za besplatnu vožnju....
-
quarterback
#5464 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Danas je taj dan, bajk ostao juce na poslu pa sam jutros taksijem, sticajem prilika - crveni. Profesionalno, uredno, kulturno 
-
zdruzdjo
#5465 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
I pravite gresku ooooodmah.imim wrote:Neku noć zovemo ja i prijateljica iz Sloge žuti taxi. Sjedamo u auto..............
Blizu gdje zivim je tzv "stand zutog taksija"
Na samom standu ima stalno 5-6 vozila koja su kao taksi. mozda 2 da imaju TA tablice ali nemaju firmu. niko. i daleko su od zute boje.
kod sebe imaju rucne radio stanice (toki-voki) i tako ugovaraju voznje sa nekim dispecerom. sami vozaci su "ubi-Boze". Sa nekim od ne bih volio stajati ni na semaforu jedan do drugog.
Sve u svemu divlji da ne mogu divljiji biti. Ne hvalim nikoga ali stvarno sa njima vise ne bih sjedao. zuti je potonuo izgleda duboko. prije su bili ok ali sada stvarno ne hvala.
Ako mi treba taksi zovem crveni ili svog redovnog sa-taksu kojeg poznajam ako nije zauzet.
-
zdruzdjo
#5466 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Priznaj, ko' bez noge si.quarterback wrote:Danas je taj dan, bajk ostao juce na poslu..............
-
quarterback
#5467 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
nisam drug, kuci idem bajkomzdruzdjo wrote:Priznaj, ko' bez noge si.quarterback wrote:Danas je taj dan, bajk ostao juce na poslu..............
jebo snijeg, sve normalno
- supercali
#5468 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Posto izlazite u slogu a idem bas taj pravac iduci put zovnete mene i imate voznju gratisimim wrote:Neku noć zovemo ja i prijateljica iz Sloge žuti taxi. Sjedamo u auto, treba ona prvo do čvile, ja do otoke. Pita on nas jesmol se prije vozili njihovim vozilom na toj relaciji, i ako jesmo koliko je koštaloKao, zato što njegov taximetar računa 20% više, pa da zna koliko da naplati. Reko nismo, al hajd nije problem, odbit ćemo od cijene 20%. Krene glavnom cestom, i na socijalnom, skrene gore u sporednu prema Hitnoj. Kaže, ne mogu dole, ima policija. Znate, nije ovaj žuti taxi baš najsigurniji.
Ja mu kažem na Malti da se vrati na glavnu, da mu ne bih ja zvala policiju. Doveze prijateljicu pred zgradu, i računa nešto 3 kilometra, pa množi sabira.... kaže 5,50KM. Nastavim ja do Otoke, i računa pred ulazom cijenu. Ide ovako: 5,50KM pa množi nešto opet, sabira... 5,50KM + 1,50KM = 6 KM...al eto Vi dajte 5KM jer sam išao okolo
![]()
- Nothing
#5469 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Pozdrav,
koji taxi koristiti u Sarajevu da me ne ogule
?
koji taxi koristiti u Sarajevu da me ne ogule
- Jara
#5470 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Bilo koji ako ne uzimaš one na aerodromskom štandu.
- Edin H.
#5471 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
A zeljeznicka i autobuska?Jara wrote:Bilo koji ako ne uzimaš one na aerodromskom štandu.
- Nothing
#5472 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Ok. hvala na odgovoruJara wrote:Bilo koji ako ne uzimaš one na aerodromskom štandu.
Trebam od autobuske stanice do vjecne vatre
- Nothing
#5473 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
E bas trebam od autobuskeEdin H. wrote:A zeljeznicka i autobuska?Jara wrote:Bilo koji ako ne uzimaš one na aerodromskom štandu.
- Jara
#5474 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
isto kao aerodromski štandEdin H. wrote:A zeljeznicka i autobuska?Jara wrote:Bilo koji ako ne uzimaš one na aerodromskom štandu.
- Jara
#5475 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Onda nazovi bilo koji taksi...ili se malo odmakni pa zaustavljaj na uliciNothing wrote:E bas trebam od autobuskeEdin H. wrote:A zeljeznicka i autobuska?Jara wrote:Bilo koji ako ne uzimaš one na aerodromskom štandu.