cassius wrote:Melbourne_Australia wrote:muha_sa wrote:Prijatelj mi se prije par dana vratio iz Australije

Išo 15-ak dana turisticki--prahnulo mu da i tu zemlju vidi
Obiš Pert, Melburn i Adelaid (valjda se tako kaže

)
Covjek ovdje svojim radom i praunucad obezbjedio da niko od njih prstom dok žive mrdnut ne moraju
Oduševljen onim što je vidio i doživio

Žao mu što se tamo nije ispalio kad se ispaljivalo
U cudu ga gledam i pitam ga koji mu je klinac

Ostah bRez odgovora

Australije je beton realno...Ja sam fakat obisao svijeta..Zivio sam i u Skandinaviji , duze boravio u USA...Iskreno nista se ne moze porediti sa Australijom...Jedini je fol, sto kako bi zivio dole kao ovdje sto zivim, trebao bi bas imati puno ali puno para...To je jedan od razloga sto sam se vratio...I naravno familija koja mi se cijela vratila...Ali ponavljam, Australija je vrh...Perth dobra klima i dobre plaze

Adelaide je bas dosadan i najgoriji grad u Australiju...Melbourne je najvise evropski grad u Australiji i najbolji je..Jedino ima zajebanu klimu

Ti lupas li lupas

jedan dan Melbourne gori od Sarajeva, drugi dan najbolji

Garant si se vratio s Bjelasnice, pa te malo zrak ćarsijski lupio

Melbourne i Sarajevo ne mozes da poredis...Melbourne je top 3 u svijetu redovno...Pricamo o gradu koji jedini na svijetu ima i formulu 1 i Aus open u tenisu...Grad koji ima sve...Ali Sarajevo vise odg nasem mentalitetu...Nije sve u parama..Kontas ? Ja vise volim na termin sa rajom otici i fuce igrati nego hodati po plazama Melbourne..I bilo kojeg Bosnju da pitas ovo u Aus ali da bude iskren, reci ce ti ovo o cemu ja pricam..Naravno da je u gradu zivio u Bosni prije rata..Sva moja raja koja dodje na odmor, sjebu se kad trebaju nazad..Jer realno, oni nista nemaju od tih ljepota u Melbourne, rade 6 dana nedeljno da bi sve poplacali...A ja hladim muda po planinama i po moretu

.Ja vise volim na tekmu Zelje otici nego da gledam ne znam ti ja sta dole...Ljudi koji nisu zivjeli vani i zive u BIH to ne znaju jer to nisu iskusili..Da sam milioner zesci, uvjek bi prije zivio u Melb, a posto nisam , onda je bolje ovdje

Dole vecera za porodicu od 4 kosta 250 dolara , ovdje se ubijemo za 80 maraka...I tako dalje i tako dalje

A pazi, fakat volim Melbourne..A da je opasniji za zivot i to jedno 30 puta od Sarajeva , to stoji def