Sistem koji je svrha sam sebi512MB wrote:Mogul jaTomahawk11 wrote:Neću. Imaš internet, vidim, pa sam izguglaj šta je.seln wrote: Nemaju veze utoliko sto mining (jos uvijek) nije ilegalan.
Vidi ovako: ja radim usluznu djelatnost, dakle, prodajem moju uslugu drugima i za to budem placen.
Ti radis mining... podsjeti me, sta je to zapravo? Sta tu nastaje, koja vrsta robe ili usluge?
Čuj, još uvijek nije ilegalan![]()
![]()
Stvarno ima zajebancije na ovoj temi.![]()
Vidis Seln, jopet kazem nije sramota neznati vec ne pitati. Pojednostavljeno, pod mining se podrazumjeva pruzanje svoje procesorske usluge za potvrdu, obradu, sinkronizaciju i sigurnost transakcija u tzv. decentralizovanoj blockchain tojest mrezi korisnika. Za te usluge mineri dobiju placeno, jer bez njih nebi sistem funkcioniso. Isto sto konobar dobije lovu za svoj rad, tako i mineri dobiju lovu za svoje usluge.
Sve ostalo kao liste, hashes i blokovi cemo ostavit za drugu lekciju.
Lekcija iz pohlepe koja zaslepljuje i cini da besmislene stvari imaju smisao... to sam vec vidio... mnogo puta.
I haver koji u podrumu stampa dolare ulaze papir, boju, stamparsku presu, svoj rad... i to decentralno.
Uz to je apsolutno siguran od virusa, hakera, kuraca-palaca....

Pametnom dosta. Iduce su banke i finansijski sektor.