Xiaomi mobiteli

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
zdruzdjo

#5451 Re: Xiaomi mobiteli

Post by zdruzdjo »

Puf wrote:Gdje je u Sarajevu najsigurnije i najbolje kupiti Xiaomi Mi A1. Mislim da nece izlevatiti za garanciju odnosno da nemaju politiku kao Univerzalno?
Prezvakana tema na forumima brat bratu jedno 30-50 puta za bilo koji telefon.
Puf

#5452 Re: Xiaomi mobiteli

Post by Puf »

zdruzdjo wrote:
Puf wrote:Gdje je u Sarajevu najsigurnije i najbolje kupiti Xiaomi Mi A1. Mislim da nece izlevatiti za garanciju odnosno da nemaju politiku kao Univerzalno?
Prezvakana tema na forumima brat bratu jedno 30-50 puta za bilo koji telefon.
I sta ste skontali, gdje je najbolje?
rovac13

#5453 Re: Xiaomi mobiteli

Post by rovac13 »

Ja u zadnje vrijeme imam osjecaj da je svaki peti nick jedna te ista osoba......ali samo na temama o telefonima operaterima i slicno.
Cesto imam osjecaj i da sam sa sobom komentarise :D
kloniran

#5454 Re: Xiaomi mobiteli

Post by kloniran »

Quaresma wrote:evo na vrata mi pokucaše Mulder i Scully
kaze trazimo svemirca velka mu je glava :mrgreen:
agent_zero

#5455 Re: Xiaomi mobiteli

Post by agent_zero »

Jel iko kupovao mobitele s jednog od ova dva profila:

https://www.olx.ba/profil/Dzile1970

https://www.olx.ba/profil/CIKA7

Interesuje me kakva se garancija dobije, ako je neko uzimao?
PlusSA

#5456 Re: Xiaomi mobiteli

Post by PlusSA »

Nema garancije, nije radnja likovi narucuju preko neta uzimaju svoju tarifu i to je to :thumbup:
Quaresma

#5457 Re: Xiaomi mobiteli

Post by Quaresma »

agent_zero wrote:Jel iko kupovao mobitele s jednog od ova dva profila:

https://www.olx.ba/profil/Dzile1970

https://www.olx.ba/profil/CIKA7

Interesuje me kakva se garancija dobije, ako je neko uzimao?
uzeo ja od dzileta xiaomi mi note 4x sa mediatek procesorom, ne znam kakva je gara, ali nikakvih problema sa telefonom, licno da uzimam sad telefon, uzeo bih od njega

a mi a1 sam uzeo od electronic shop, dobio sam nekakav garantni list, ako hoces mogu ti uslikati ako nadjem.
Benq

#5458 Re: Xiaomi mobiteli

Post by Benq »

Sto se palite ko sibice :lol:
agent_zero

#5459 Re: Xiaomi mobiteli

Post by agent_zero »

PlusSA wrote:Nema garancije, nije radnja likovi narucuju preko neta uzimaju svoju tarifu i to je to :thumbup:
Kako nema garancije kad im u opisu artikla stoji da posjeduju garanciju?
agent_zero

#5460 Re: Xiaomi mobiteli

Post by agent_zero »

Quaresma wrote:
uzeo ja od dzileta xiaomi mi note 4x sa mediatek procesorom, ne znam kakva je gara, ali nikakvih problema sa telefonom, licno da uzimam sad telefon, uzeo bih od njega

a mi a1 sam uzeo od electronic shop, dobio sam nekakav garantni list, ako hoces mogu ti uslikati ako nadjem.
Pa jesi li dobio ikakvu pisanu garanciju uz mob?
skafiskafsnjak

#5461 Re: Xiaomi mobiteli

Post by skafiskafsnjak »

Joj ljudi...sta se peglate oko tih "garancija".
Nemate garanciju i cao.
Puf

#5462 Re: Xiaomi mobiteli

Post by Puf »

Znaci ovo smece od telefona se ne moze kupiti u BIH i dobiti garancija na isti.
Nestala u reakciji

#5463 Re: Xiaomi mobiteli

Post by Nestala u reakciji »

Puf wrote:Znaci ovo smece od telefona se ne moze kupiti u BIH i dobiti garancija na isti.
Pogledajte iq mobile i njihovu garanciju dok mislim da vecina pijacara ce vam reci kakva garancija prodao sam ih 20, nikada ni jednom nista nije bilo.Dosta su pijacari vodili kolo i krali narod koji uzima telefone a pritom ne placali obaveze drzavi.Pocele su hvala bogu akcije pa ce se vidjeti ko radi legalno a ko ne.
skafiskafsnjak

#5464 Re: Xiaomi mobiteli

Post by skafiskafsnjak »

Nestala u reakciji wrote:
Puf wrote:Znaci ovo smece od telefona se ne moze kupiti u BIH i dobiti garancija na isti.
Pogledajte iq mobile i njihovu garanciju dok mislim da vecina pijacara ce vam reci kakva garancija prodao sam ih 20, nikada ni jednom nista nije bilo.Dosta su pijacari vodili kolo i krali narod koji uzima telefone a pritom ne placali obaveze drzavi.Pocele su hvala bogu akcije pa ce se vidjeti ko radi legalno a ko ne.
Ispade iq mobile legalni nesto?

:lol: :lol: :lol:

Sverceri skutorski
diablobih

#5465 Re: Xiaomi mobiteli

Post by diablobih »

Pa niko ni od tih "prodavnica" nema normalnu garanciju.
skafiskafsnjak

#5466 Re: Xiaomi mobiteli

Post by skafiskafsnjak »

A i da ima... Niko ne bi kupovao jer bi telefoni bili skuplji za 30-40% :mrgreen:

Gdje sam gledao, Mi A1 u Deu, 250e :skoljka:
Nestala u reakciji

#5467 Re: Xiaomi mobiteli

skafiskafsnjak wrote:
Ispade iq mobile legalni nesto?

Sverceri skutorski
Mislim da sverceri ne drze radnju usred samog trznog centra,takvi se nalaze vecinom sa kupcima na nekim no name mjestima ili su zabaceni po nekim rupama.Kolegica sa posla je uzela kod njih telefon i dobila uredan racun i garanciju.
PlusSA

#5468 Re: Xiaomi mobiteli

Post by PlusSA »

agent_zero wrote:
PlusSA wrote:Nema garancije, nije radnja likovi narucuju preko neta uzimaju svoju tarifu i to je to :thumbup:
Kako nema garancije kad im u opisu artikla stoji da posjeduju garanciju?
Imas garanciju njihovu sa kojom mozes vatru zapaliti 8-)

To je kao da ja narucim mob i prodam ti skuplje kazem garancija a ne znam popraviti mobitel.

Garancija = prevara lažna :thumbup:
zateznistub

#5469 Re: Xiaomi mobiteli

Post by zateznistub »

skafiskafsnjak wrote:

Sverceri skutorski
Ja dobih od njih i fiskalni račun i dvogodišnju garanciju pa ti vidi...
skafiskafsnjak

#5470 Re: Xiaomi mobiteli

Post by skafiskafsnjak »

Nestala u reakciji wrote: Mislim da sverceri ne drze radnju usred samog trznog centra,takvi se nalaze vecinom sa kupcima na nekim no name mjestima ili su zabaceni po nekim rupama.Kolegica sa posla je uzela kod njih telefon i dobila uredan racun i garanciju.
Ti si djevojko/gospodjo naivna ako tako mislis. Pa najveci sverceri i imaju tako sve "legalno".

Nadam se da joj nece zatrebati ta garancija
Nestala u reakciji

#5471 Re: Xiaomi mobiteli

skafiskafsnjak wrote:
Nestala u reakciji wrote: Mislim da sverceri ne drze radnju usred samog trznog centra,takvi se nalaze vecinom sa kupcima na nekim no name mjestima ili su zabaceni po nekim rupama.Kolegica sa posla je uzela kod njih telefon i dobila uredan racun i garanciju.
Ti si djevojko/gospodjo naivna ako tako mislis. Pa najveci sverceri i imaju tako sve "legalno".

Hoce li ili ne to ce mo vidjeti,provjerila je na njoj poznat nacin da li je kod njih kupovina legalna i receno je da jeste,tako da vise vjerujem njoj nego tebi.
skafiskafsnjak

#5472 Re: Xiaomi mobiteli

Post by skafiskafsnjak »

skafiskafsnjak wrote:

Hoce li ili ne to ce mo vidjeti,provjerila je na njoj poznat nacin da li je kod njih kupovina legalna i receno je da jeste,tako da vise vjerujem njoj nego tebi.

:thumbup:
valjuga

#5473 Re: Xiaomi mobiteli

Post by valjuga »

Aj mlada nestani u reakciji kako si i došla :lol:
skafiskafsnjak

#5474 Re: Xiaomi mobiteli

Post by skafiskafsnjak »

valjuga wrote:Aj mlada nestani u reakciji kako si i došla :lol:
ja bih da krenem u neki biznis koji je, ajmo reci, u najmanju ruku sumnjiv... imam nekog u parlamentu ili na nekoj poziciji . On mi progura to , da dobijem ipak dozvolu (sto se u nas normala radi) , i onda ja imam legalan biznis.

e to su ti nase legalne piljare .
Quaresma

#5475 Re: Xiaomi mobiteli

Post by Quaresma »

agent_zero wrote:
Quaresma wrote:

Pa jesi li dobio ikakvu pisanu garanciju uz mob?
jesam dobio njihov garantni list, na kojem je upisan imei broj i pečetirano od njihove radnje

garanciju nisam čitao jer to ništa ne vazi

moj savjet jeste da ovakve telefone uzimate gdje je najpovoljnije, a na piku imate pouzdane prodavace, dzile, cika, electronic shop

opet kazem, sebi da uzimam, uzeo bih od navedenih, rodjaku uzeo prosle godine note 4x kod dzileta, ja ovom napisao na pp da posalje za sarajevo, sve uredno doslo za dan

electronic shop isto poslao za dan mi a1. tad platio oko mislim 430-450KM mislim, u januaru bilo, ostavio ja sebi tad u sarajevu garantni list, jer sam krio od starog da sam mu uzeo telefon iznad 400KM, a on trazio neki za 300KM.

mislim da mi je i ostao tu garanti list, ne mogu ga naci, a bio sam siguran da sam ponio kuci

oba telefona savrseno rade, osim ovog note 4x gdje sam se ja zajebao pa uzeo MTK, mislim, radi custom romova kasnije, tu si donji, ali posto je rodjak duduk za te stvari, barem dobija MIUI nadogradnje, tako da je svejedno. Ali kaze da mu je ekstra telefon, i baterija pravo dobro drzi.

moguce su nus pojave, to ne sporim, ali da mi nase radnje uzimaju vise novca radi neke njihove lafo garancije, i jos na ove kineske telefone, nema sanse da dam toliko para

sve su to garancije tipa univerzalno, lako se moze desiti da ti kazu da si ti nesto sjebo i da ne prihvataju garanciju, pa ti onda traze novac za taj odredjeni dio.

sad da uzimam htc, samsung, sony, pa onda ganjam neku radnju koja ce mi dati ofisl garu, e onda bih izdvojio vise novca, jer sam sam bio u takvoj situaciji gdje mi je trebala zvanicna gara, i bez nje bih ostao bez telefona.

to je neki moj savjet, svakom svoje. I molim te nemoj me prijaviti za klevetu pls
Post Reply