Sebija All about
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#5451 Re: Sebija All about
diplomu ekonomiste ima u kiseljaku, prodjesH fakultet ko kroz puter i uclanisH se u SDA il HDZ i et direktora kojeg hoS
-
Hakiz
- pici
#5453 Re: Sebija All about
a tooo imasH u lukavici kod srba za dvije minute samo sHo je stembilj dvoglavi orao al et pikaju to ovdjekana... bitan je pecatHakiz wrote:Ma govorimo o diplomi koju kupiš tako što odeš kod čovjeka, daš pare i nosiš diplomu. Za 2 minuta, ne za 4 godine "studiranja".pici wrote:diplomu ekonomiste ima u kiseljaku, prodjesH fakultet ko kroz puter i uclanisH se u SDA il HDZ i et direktora kojeg hoS
-
Novak20
#5455 Re: Sebija All about
http://avaz.ba/vijesti/teme/305132/kcus ... am-ljekara
Sedam ljekara ove sedmice napustit će Klinički centar Univerziteta u Sarajevu (KCUS). Ovu informaciju potvrdio je dr. Senad Maksić, koji je kazao da će KCUS napustiti i dr. Semin Bećirbegović, dr. Ismet Gavrankapetanović, dr. Mirza Biščević, dr. Mehmed Jamakosmanović, dr. Hasan Tanović i dr. Sanko Pandur.......
Sedam ljekara ove sedmice napustit će Klinički centar Univerziteta u Sarajevu (KCUS). Ovu informaciju potvrdio je dr. Senad Maksić, koji je kazao da će KCUS napustiti i dr. Semin Bećirbegović, dr. Ismet Gavrankapetanović, dr. Mirza Biščević, dr. Mehmed Jamakosmanović, dr. Hasan Tanović i dr. Sanko Pandur.......
- Haris.ba
#5456 Re: Sebija All about
Ljudi se navikli bez vode živjeti.
Naviće se i bez doktora.
Naviće se i bez doktora.
- pici
#5457 Re: Sebija All about
a odmah poslije rata je bio otvoren konkurs za primanje hirurga i dan danas je otvoren... koga ce doticna iza koje stoje ulizice stramka i drzavni uhljebi primiti da nece gore pomenute ekonomiste... de da onda otvorimo banku... bruka i sramota je da sudije i tuzioci imaju vece plate od hirurga... po nekoj logici najvece plate u drzavi trebaju da imaju hirurzi.
-
Hakiz
#5458 Re: Sebija All about
Tačno. I to znači da bi hirurzi trebali pokrenuti talase demostracija, protesta, građanske neposlušnosti koji će dovesti do sistema u kojem će oni imati najveću platu.pici wrote:a odmah poslije rata je bio otvoren konkurs za primanje hirurga i dan danas je otvoren... koga ce doticna iza koje stoje ulizice stramka i drzavni uhljebi primiti da nece gore pomenute ekonomiste... de da onda otvorimo banku... bruka i sramota je da sudije i tuzioci imaju vece plate od hirurga... po nekoj logici najvece plate u drzavi trebaju da imaju hirurzi.
Nego, mene facinira naš mentalitet.
Recite mi da ovo ne bi bio slučaj:
Poltičari, pogotovo oni koji vode stranke su doveli do ovoga, uključujući nezadovoljstvo ljekara svojim stasusom.
Kada takvom ljekaru, ljutom zbog nepravde koja mu je učinjena dođe neki "obični" pacijent, koji ničim nije ljekara doveo u tu situaciju, ljekar gleda da što prije isprati tog pacijenta, uradi šta mora i ništa više od toga, čak može biti i drzak i arogantan prema tom pacijentu.
Kada istom tom ljekaru dođe političar koji je uzrok nezadovojstva tog ljekara, ljekar se prema njemu ne ponaša kao prema svakom pacijentu. Nego će dati sve od sebe, 110%, maltene ljubiti ruke tom političaru, stali sestre da političara "zabavljaju", klanjati mu se do poda.
Iskreno mi recite da nije tako.
- pici
#5459 Re: Sebija All about
Hakiz wrote:Tačno. I to znači da bi hirurzi trebali pokrenuti talase demostracija, protesta, građanske neposlušnosti koji će dovesti do sistema u kojem će oni imati najveću platu.pici wrote:a odmah poslije rata je bio otvoren konkurs za primanje hirurga i dan danas je otvoren... koga ce doticna iza koje stoje ulizice stramka i drzavni uhljebi primiti da nece gore pomenute ekonomiste... de da onda otvorimo banku... bruka i sramota je da sudije i tuzioci imaju vece plate od hirurga... po nekoj logici najvece plate u drzavi trebaju da imaju hirurzi.
Poltičari, pogotovo oni koji vode stranke su doveli do ovoga, uključujući nezadovoljstvo ljekara svojim stasusom.
Kada takvom ljekaru, ljutom zbog nepravde koja mu je učinjena dođe neki "obični" pacijent, koji ničim nije ljekara doveo u tu situaciju, ljekar gleda da što prije isprati tog pacijenta, uradi šta mora i ništa više od toga, čak može biti i drzak i arogantan prema tom pacijentu.
Kada istom tom ljekaru dođe političar koji je uzrok nezadovojstva tog ljekara, ljekar se prema njemu ne ponaša kao prema svakom pacijentu. Nego će dati sve od sebe, 110%, maltene ljubiti ruke tom političaru, stali sestre da političara "zabavljaju", klanjati mu se do poda.
nije tako u medicini samo, to je i u sudstvu, policiji, drzavnim aparatima, opstinama, salterima, bankama, apotekama, sportkim i kulturnim ustanovama itd itd... sHo bi rekli stari dobri vizigoti... ko ima pare ima i jare...
-
Hakiz
#5460 Re: Sebija All about
Da, jeste. Što bi rekli ti isti stari dobri vizigoti, ako sam sebe ne poštuješ, neće te poštovati ni drugi...pici wrote:Hakiz wrote:Tačno. I to znači da bi hirurzi trebali pokrenuti talase demostracija, protesta, građanske neposlušnosti koji će dovesti do sistema u kojem će oni imati najveću platu.pici wrote:a odmah poslije rata je bio otvoren konkurs za primanje hirurga i dan danas je otvoren... koga ce doticna iza koje stoje ulizice stramka i drzavni uhljebi primiti da nece gore pomenute ekonomiste... de da onda otvorimo banku... bruka i sramota je da sudije i tuzioci imaju vece plate od hirurga... po nekoj logici najvece plate u drzavi trebaju da imaju hirurzi.
nije tako u medicini samo, to je i u sudstvu, policiji, drzavnim aparatima, opstinama, salterima, bankama, apotekama, sportkim i kulturnim ustanovama itd itd... sHo bi rekli stari dobri vizigoti... ko ima pare ima i jare...
- pici
#5461 Re: Sebija All about
sHa sad PAPANKO znaci moram pri lomu ruke, kuka il noge cekat tuzlanskog doktora il sjest u avto i za tuzluKCUS i UKC Tuzla razmjenjuju ljekare, pacijenti će se moći liječiti u oba centra
-
Juliuscezar
#5462 Re: Sebija All about
Tesko da trenutno postoji omraženija osoba u drzavi, gotov svako njeno spominjanje je popraceno psovkama
- Dozer
#5463 Re: Sebija All about
Da, ovo je 100% ovako.Hakiz wrote:
Medjutim, nije to samo na toj relaciji ljekari-politicari. To je tako u cijelom drustvu.
Ljudi psuju politicare redom, a onda kada se sretnu s njima ide smijesak, klanjanje, snishodljivo ponasanje, itd., maltene ljubljenje goozice politicaru kojem je prije 3 min. hebo majku kroz majku.
Ovo samo pokazuje nivo svijesti i samopostovanja ljudi ovdje, a taj nivo je ispod nule.
Jer, da nije tako, ljudi bi bili i te kako svjesni da je moc u njihovim rukama.
Znali bi da je narod taj faktor koji sve mijenja i postavlja, a ne politicari.
Znali bi da su politicari samo alat koji je narod postavio na pozicije odlucivanja, a kako bi radili ono sto narodu treba.
I, najbitnije - znali bi da je narod taj koji placa politicare da rade ono sto narod hoce, a ne obratno, tj. da politicati ne placaju narod da radi sta oni hoce.
E, kad narod ovo shvati (a nece zadugo jer je neinteligentan), onda ce shvatiti i da pored standardnih demokratskih metoda kojima se mijenja neko st(r)anje, tj. izborima, postoje i druge demokratske metode kojima se mijenja to isto nezadovoljavajuce st(r)anje ukoliko prva metoda propadne (radi kradje izbora, itd.), a to su mirni protesti i nasilne demonstracije.
Posto je kod nas ocito da izbori ne daju zadovoljavajuce rezultate u smislu promjena (jer postojeca kamarila pokrade svake), a ni mirni protesti nikada takodjer ne daju zeljene rezultate, narod mora konacno postati svjestan da zivi u necemu sto bi se moglo nazvati "demokratska etno-nacionalisticka diktatura", i da su rjesenje problema , ocigledno, samo nasilne demontracije kojima ce se ustolicena feudalna kamarila skinuti s vlasti.
- Dozer
#5464 Re: Sebija All about
Ne. neces.pici wrote:sHa sad PAPANKO znaci moram pri lomu ruke, kuka il noge cekat tuzlanskog doktora il sjest u avto i za tuzluKCUS i UKC Tuzla razmjenjuju ljekare, pacijenti će se moći liječiti u oba centra
Poenta je instaliranje svojih ljudi i u UKC Tuzla, a kako bi se poklopio i preuzeo i taj medicinski centar. Njoj, ocigledno, nije cilj poboljsanje zdravstvenih usluga pacijentima, nego preuzimanje svih mogucih tokova novca koji se odvijaju kroz zdravstvo.
A to podrazumijeva kontrolu stotina miliona godisnje, koji se obrcu kroz javne nabavke, ZZO i farmaceutske kompanije.
Drugim rijecima, za godinu-dvije cemo imati drzavne medicinske ustanove koje ce zapravo biti privatne, a njima ce upravljati feudalci koji vec sada upravljaju svim bitnijim drzavnim firmama i resursima, dakle - SDA familije.
- pici
#5465 Re: Sebija All about
da to je tacno 
- bersK
- Dozer
#5467 Re: Sebija All about
Nista od toga.
Dakle - 0 boba.Ova odluka, koju su tajnim glasanjem donijele kolege dr. Gavrankapetanovića treba biti potvrđena i na sjednici Nastavno-naučnog vijeća Medicinskog fakulteta.
- Rugafet
#5468 Re: Sebija All about
E malo morgen. Ne znam sta je planirala ali a-a, nema u Tuzlu. Neka svoje sapice drzi u Sarajevu i tamo 'pravi red'. Ja cu prvi ako treba na celu kolone kod Kladnja blokirat magistralu kontejnerima i zapaljenim buradima sa vilama u rukamaDozer wrote:Ne. neces.
Poenta je instaliranje svojih ljudi i u UKC Tuzla, a kako bi se poklopio i preuzeo i taj medicinski centar. Njoj, ocigledno, nije cilj poboljsanje zdravstvenih usluga pacijentima, nego preuzimanje svih mogucih tokova novca koji se odvijaju kroz zdravstvo.
A to podrazumijeva kontrolu stotina miliona godisnje, koji se obrcu kroz javne nabavke, ZZO i farmaceutske kompanije.
Drugim rijecima, za godinu-dvije cemo imati drzavne medicinske ustanove koje ce zapravo biti privatne, a njima ce upravljati feudalci koji vec sada upravljaju svim bitnijim drzavnim firmama i resursima, dakle - SDA familije.
- Dozer
#5469 Re: Sebija All about
Eh...zivi bili, pa vidjeli...
- Capsicum
#5470 Re: Sebija All about
Nisi svjestan koliko si u krivu. Ja sam isto tako mislio jedno vrijeme, a onda sam razgovarao malo s ljudima van Sarajeva... Ne bi vjerovao kako na nju gleda ruralno stanovnistvo. Jebo Indiru Gandi, kako oni nju uzdizu na pijedastal. Nema, to je sposobna menadzerica, milione ustede napravila, uvela red... Ne da reci. Mater i Sebiju im ne diraj. Ja sam 100% ubijedjen da ta zena postaje clan predsjednistva, ako je samo SDA kandiduje. Previse je ispranih mozgova u ovoj zemlji. A ono malo sive mase se evakuise iz ove zemlje nevjerovatnom brzinom.bhnapoleon1 wrote:Tesko da trenutno postoji omraženija osoba u drzavi, gotov svako njeno spominjanje je popraceno psovkama
-
Hakiz
#5471 Re: Sebija All about
U pravu si. Ja spominjem ljekare sam zato jer je tema Sebija, direktorica KCUS-a i zato što su me napali da mrzim ljekare. Pa rekoh, da mi oni koi me napadaju iskreno kažu da ljekari nisu kao što rekoh.Dozer wrote:Da, ovo je 100% ovako.Hakiz wrote:
Medjutim, nije to samo na toj relaciji ljekari-politicari. To je tako u cijelom drustvu.
Ljudi psuju politicare redom, a onda kada se sretnu s njima ide smijesak, klanjanje, snishodljivo ponasanje, itd., maltene ljubljenje goozice politicaru kojem je prije 3 min. hebo majku kroz majku.
Ovo samo pokazuje nivo svijesti i samopostovanja ljudi ovdje, a taj nivo je ispod nule.
Jer, da nije tako, ljudi bi bili i te kako svjesni da je moc u njihovim rukama.
Znali bi da je narod taj faktor koji sve mijenja i postavlja, a ne politicari.
Znali bi da su politicari samo alat koji je narod postavio na pozicije odlucivanja, a kako bi radili ono sto narodu treba.
I, najbitnije - znali bi da je narod taj koji placa politicare da rade ono sto narod hoce, a ne obratno, tj. da politicati ne placaju narod da radi sta oni hoce.
E, kad narod ovo shvati (a nece zadugo jer je neinteligentan), onda ce shvatiti i da pored standardnih demokratskih metoda kojima se mijenja neko st(r)anje, tj. izborima, postoje i druge demokratske metode kojima se mijenja to isto nezadovoljavajuce st(r)anje ukoliko prva metoda propadne (radi kradje izbora, itd.), a to su mirni protesti i nasilne demonstracije.
Posto je kod nas ocito da izbori ne daju zadovoljavajuce rezultate u smislu promjena (jer postojeca kamarila pokrade svake), a ni mirni protesti nikada takodjer ne daju zeljene rezultate, narod mora konacno postati svjestan da zivi u necemu sto bi se moglo nazvati "demokratska etno-nacionalisticka diktatura", i da su rjesenje problema , ocigledno, samo nasilne demontracije kojima ce se ustolicena feudalna kamarila skinuti s vlasti.
To ne znači da i drugi, mi svi, nismo takvi. Kao što si rekao, nama je kako nam je jer smo takvi.
- Ned071
#5472 Re: Sebija All about
sto bi rekla banksy, manje avaza i n1
Ko je sve ''napustio' Klinički centar Univerziteta u Sarajevu.
Zašto se moje ime spominje? Ja sam Klinički napustio februara 2013, dobrovoljno sam dao otkaz i prof. dr. Sebija Izetbegović nema nikakve veze sa mojim odlaskom.
Za vrijem rada u KCUS-u, Klinika za ginekologiju, imao sam najbolje ljudske i kolegijalne odnose sa prof. dr. Sebijom Izetbegović. Nemam ni jednu jedinu negativnu riječ o odnosu prof. dr. Izetbegović prema meni, a i prema ostalim koji žele raditi. Klinika je bila dostupna svim pacijentima. Uvažena profesorica je insistirala, odobravala i pomagala sve što je dobro za kvalitetniju zdravstvenu zaštitu..
KCUS će uvjek ostati u mom srcu,..želim Kliničkom centru uspjeh u pružanju zdravstvene zaštite, a prof. dr. Sebiji Izetbegović sve najbolje...
Napominjem, ja nisam vidio prof. dr. Sebiju Izetbegović od januara 2013. Nemam njen broj telefona, nisam ni u kakavom kontaktu, nisam član SDA, niti jedne partije. Samo osjećam ljudsku dužnost reći istinu - napisao je mr. dr. Sejfulah Perva koji sada živi u Dohi.
Ko je sve ''napustio' Klinički centar Univerziteta u Sarajevu.
Zašto se moje ime spominje? Ja sam Klinički napustio februara 2013, dobrovoljno sam dao otkaz i prof. dr. Sebija Izetbegović nema nikakve veze sa mojim odlaskom.
Za vrijem rada u KCUS-u, Klinika za ginekologiju, imao sam najbolje ljudske i kolegijalne odnose sa prof. dr. Sebijom Izetbegović. Nemam ni jednu jedinu negativnu riječ o odnosu prof. dr. Izetbegović prema meni, a i prema ostalim koji žele raditi. Klinika je bila dostupna svim pacijentima. Uvažena profesorica je insistirala, odobravala i pomagala sve što je dobro za kvalitetniju zdravstvenu zaštitu..
KCUS će uvjek ostati u mom srcu,..želim Kliničkom centru uspjeh u pružanju zdravstvene zaštite, a prof. dr. Sebiji Izetbegović sve najbolje...
Napominjem, ja nisam vidio prof. dr. Sebiju Izetbegović od januara 2013. Nemam njen broj telefona, nisam ni u kakavom kontaktu, nisam član SDA, niti jedne partije. Samo osjećam ljudsku dužnost reći istinu - napisao je mr. dr. Sejfulah Perva koji sada živi u Dohi.
-
Hakiz
#5473 Re: Sebija All about
Lako bi ti se moglo desiti da budeš jedini.Rugafet wrote:E malo morgen. Ne znam sta je planirala ali a-a, nema u Tuzlu. Neka svoje sapice drzi u Sarajevu i tamo 'pravi red'. Ja cu prvi ako treba na celu kolone kod Kladnja blokirat magistralu kontejnerima i zapaljenim buradima sa vilama u rukamaDozer wrote:Ne. neces.
Jedno je grad Tuzla, drugo je kanton. A bolnica je kantonalna, zar ne?
- Banksy
#5474 Re: Sebija All about
Što bi rekao Ned071, daj mi jednog ljekara koji nije napustio Klnički zbog Sebije, ja ću ti nabrojati njih 50 koji jesu (napustili Klinički zbog Sebije)... 
- Ned071