Sirija vol. 2
-
sarajevoxxxx
#5451 Re: Sirija vol. 2
Broj poginulih u režimskom masakru u Homoria popeo se na 18.
-
Kaligula I
#5452 Re: Sirija vol. 2
husein_kapetan wrote:
Cijenim ovaj tvoj pokusaj.. ali..
Percepcija "demokratije" kao univerzalne vrijednosti za sve i svakoga od zemlje do zemje... od naroda do naroda.. oduvijek je drukcija i besmislena cak.. u odredjenim sferama.. ova "kurva" od pojma.. danas je jedna od najvecih utopija ikad servirana.. blasfemni privid perfekcije i prava svih.. nista pogresnije.. ovaj sinonim blagostanja i jednakopravnosti izvorno samo na par mjesta na ovom dunjaluku recimo funkcionira.. i to ne zbog "sistema" vec zbog civilizacijskog mentaliteta i iskonskih vrijednosti istih..
Vrijedna samo u uslovima ekonomskog blagostanja nacija koje do ove "demokratije" maturirase porobljavajuci pola svijeta i kolonizirajuci sve sto se kolonizirati da'... pa danas.. punih usta a mracnih namjera pokusavaju na perfidan nacin servirati gdje mogu ovo kukavicje jaje kvazi-vrijednosti.. ne uzimajuci naravno minimalno u obzir razlicitosti, mentalitet,ravnotezu i nadasve civilizacijske norme inih naroda.. mnogo je presedana i skoro nigdje ovo ni u snu uspjelo nije..
Nekoc jedan mnogo ucevan rece da ako ne razumijes i ne postujes razlicitosti i vrijednosti drugih ni sam sebi nikada dobro uciniti ne mozes..
A sacuvaj nas Boze onih koji umjesto nas znaju sta nam je bolje ili vrijednije..
...kako god, "demokratija" ili demokratija, ona je iskorištena za aktiviranje projekta pod imenom 'arapsko proljeće'...evo ih i na ovom forumu koji efikasno grizu taj mamac...ja nikad nisam čuo da neko vodi rat za dobrobit naroda...ekstremizacija sunita, to jeste fašizacija islama, ovog puta sunitskog, je dugoročni projekt koji će anglocionisti iskoristit na daljem projektu osvajanja svjetskih resursa...tzv 'umjerena opozicija', ISIL i drugi su samo topovsko meso koje gine za njihov interes...
...slušaj, kada kažem da su Arapi nezreli za demokratiju onda ne mislim da su manje vrijedni, intelektualno ili duhovno, od drugih naroda, nego zato što im tako smještaju svjetske i domaće elite (ulema i vladari)...o tome možeš čitati kod dr. Esada Durakovića koji eksplicite tvrdi da su za sudbinu islamskog svijeta primarno odgovorne islamske vjerske elite, jer vjernike svjesno drže u okovima sedmog, osmog, eventualno devetog vijeka, ali i elite iz zapadnih civilizacijskih krugova...sekularizam i teizam se u takvoj društvenoj atmosferi međusobno isključuju i vladavina je moguća samo kroz diktaturu bilo prvih, bilo drugih...e sad šta je perspektivnije za jedan xy narod?..ja mislim sekularna diktatura, ako ni zbog čega drugog a ono zbog činjenice da omogućava suživot različitosti, a prihvatanje različitosti je osnovni preduvjet mira i suživota među ljudima, što je neminovno vodi ka razvoju i demokratije...korak po korak,mic po mic, ali, ipak, napredak...
- sunceKOtepsija
#5453 Re: Sirija vol. 2
posveceno to savo'x&coChallenger__ wrote:- Čitav dan onaj čovjek (Sa'vox) piše o nekakvom potopu SAA i saveznika južno od Alepa a sa druge strane, antivladine snage upozoravaju da se oni (SAA i saveznici) nalaze samo jedan kilometar od autoputa, da su nadomak gubitka prometnice, da je situacija kritična... traže hitnu pomoć!
Southern Aleppo Countryside - Militants say SAA & Allies are only 1 KM from Damascus/Aleppo Highway & warning that they are on the verge of losing Aleppo/Damascus highway and if thats cut then Road Access to Huraytan (North Aleppo will also be cut) Message is directed to Jund al Aqsa to come help.LINK
LINK
- vivaldi
#5454 Re: Sirija vol. 2
heheheChallenger__ wrote:vivaldi wrote:Challenger__ wrote:Nema šta s tim da se bavi, potvrđuje ili negira Kremlj, već rusko ministarstvo odbrane. To im je odgovorio Peskov:![]()
a posto je sutra svetac i ministarsvo odbrane ne raid, neka posalju zahtjev sa pitanjima i bice im odgovoreno u skladu sa zakonskim rokom do kraja 2020![]()
Vivaldi, vivo! Hmmm, ipak si pogriješio; nit' je svetac niti su čekali 2020:
Rusija tvrdi: "U vrijeme zračnog napada na položaje sirijske vojske tamo su se nalazila 4 vojna zrakoplova iz američke koalicije"
Rusko ministarstvo obrane objavilo je informaciju kako su 6. prosinca iznad istočne sirijske provincije Deir az-Zor, u vrijeme kada je napadnut kamp sirijske vojske, uočena četiri vojna zrakoplova koja su pripadala američkoj anti-ISIL koaliciji. Nadalje, ističu kako se u tom trenutku niti jedan ruski vojni zrakoplov nije nalazio na ovom prostoru.
Podsjetimo, netko je izveo zračni napad na položaj sirijske vojske te pritom ubio najmanje troje sirijskih vojnika. Sirijska strana odmah je optužila SAD, no iz SAD su odgovornost odbacili te istu prebacili na Rusiju.
Glasnogovornik ruskog ministarstva obrane poručio je: "Vjerujem kako ćemo uskoro saznati tko je izveo zračni napad na sirijske snage, čim sirijske vlasti u javnosti objave rezultate istrage s mjesta incidenta, odnosno nakon što se otkrije koja je municija korištena u napadu".
Ameri... Slagali su za irački MWD. Dokazano. Slagali su za hemjski napad u Guti. Ne da nisu dokazali, a nisu, već njihovi najznačajniji novinarski autoriteti (Seymour Hersh) tvrde, a sa pozivom na američke obavještajne izvore, da iza hemijskog napada u Guti stoje Ankara i Rijad, odnosno njihove službe. A ako se dobro sjećam, zaletio si se i za MH17, a do dana današnjeg ista ta Administracija nije iznijela ni jedan jedini dokaz u prilog svoje tvrdnje. Holandski istražni tim do danas nije imenovao krivca.
Bolan, ne zalijeći se na njihove priglupe spinove, gubiš kredit (što bi ti rekao) moj čestiti Vivaldi...
dobar si chelli, sad je sve jasno ko dan. case closed. next please
- Challenger__
#5455 Re: Sirija vol. 2
- evo te pekare u Alepu koja se stavlja na teret RuAF:
-
Avetinho
#5456 Re: Sirija vol. 2
Kad je sve izgubljeno, celo trci u posljednje sigurno utociste, advance.vivaldi wrote:heheheChallenger__ wrote:vivaldi wrote:
![]()
a posto je sutra svetac i ministarsvo odbrane ne raid, neka posalju zahtjev sa pitanjima i bice im odgovoreno u skladu sa zakonskim rokom do kraja 2020![]()
Vivaldi, vivo! Hmmm, ipak si pogriješio; nit' je svetac niti su čekali 2020:
Rusija tvrdi: "U vrijeme zračnog napada na položaje sirijske vojske tamo su se nalazila 4 vojna zrakoplova iz američke koalicije"
Rusko ministarstvo obrane objavilo je informaciju kako su 6. prosinca iznad istočne sirijske provincije Deir az-Zor, u vrijeme kada je napadnut kamp sirijske vojske, uočena četiri vojna zrakoplova koja su pripadala američkoj anti-ISIL koaliciji. Nadalje, ističu kako se u tom trenutku niti jedan ruski vojni zrakoplov nije nalazio na ovom prostoru.
Podsjetimo, netko je izveo zračni napad na položaj sirijske vojske te pritom ubio najmanje troje sirijskih vojnika. Sirijska strana odmah je optužila SAD, no iz SAD su odgovornost odbacili te istu prebacili na Rusiju.
Glasnogovornik ruskog ministarstva obrane poručio je: "Vjerujem kako ćemo uskoro saznati tko je izveo zračni napad na sirijske snage, čim sirijske vlasti u javnosti objave rezultate istrage s mjesta incidenta, odnosno nakon što se otkrije koja je municija korištena u napadu".
Ameri... Slagali su za irački MWD. Dokazano. Slagali su za hemjski napad u Guti. Ne da nisu dokazali, a nisu, već njihovi najznačajniji novinarski autoriteti (Seymour Hersh) tvrde, a sa pozivom na američke obavještajne izvore, da iza hemijskog napada u Guti stoje Ankara i Rijad, odnosno njihove službe. A ako se dobro sjećam, zaletio si se i za MH17, a do dana današnjeg ista ta Administracija nije iznijela ni jedan jedini dokaz u prilog svoje tvrdnje. Holandski istražni tim do danas nije imenovao krivca.
Bolan, ne zalijeći se na njihove priglupe spinove, gubiš kredit (što bi ti rekao) moj čestiti Vivaldi...![]()
dobar si chelli, sad je sve jasno ko dan. case closed. next please
-
sarajevoxxxx
#5457 Re: Sirija vol. 2
Iranska agencija Irna:U borbama protiv snaga sirijske opozicije u Siriji poginuo Mustafa Šejh El Islam, iranski prvak u džudu.
Last edited by sarajevoxxxx on 09/12/2015 23:02, edited 1 time in total.
- hellhammer
#5458 Re: Sirija vol. 2
teroriste i treba bombardovati jos jace i sa vise avionasarajevoxxxx wrote:Broj poginulih u režimskom masakru u Homoria popeo se na 18.
- arman1
- Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
- Vozim: šta klepim
- Horoskop: BOG
#5459 Re: Sirija vol. 2
Rahmet mu duši herojskoj. Njegovi dušmani idu u džehenem.sarajevoxxxx wrote:Iranska agencija Irna:U borbama protiv snaga sirijske opozicije u Siriji poginuo Mustafa Šejh El Islam, iranski prvak u džudu.
- hellhammer
#5460 Re: Sirija vol. 2
sve go kriminalac i terorista. savo place za lepinama a vidimo naoruzane teroriste kako se setaju. legitimna meta kao i sve do sadaChallenger__ wrote:- evo te pekare u Alepu koja se stavlja na teret RuAF:
-
sarajevoxxxx
#5461 Re: Sirija vol. 2
Ahmed Hamza Lejla - Novorođenče koje je danas poginulo u ruskom bombardovanju grada Andana. Ahmed nije imao ni godinu dana.
https://m.facebook.com/story.php?story_ ... 6995388851
Za jutrošnji masakr u Salihinu, desetine ljudi je čekalo u redu za hljeb pred velepekarom u Halebu, u cijelom gradu dakle gdje nema Isila. Većina poginulih su žene, djeca.Satima je civilina zaštita pokušavala doći do čovjeka i žene koji su ostali zaglavljeni ispod ruševina.Broj poginulih se popeo na 15, oko 40 ranjenih od toga 4 slučaja amputacije.
https://m.facebook.com/story.php?story_ ... 6995388851
Za jutrošnji masakr u Salihinu, desetine ljudi je čekalo u redu za hljeb pred velepekarom u Halebu, u cijelom gradu dakle gdje nema Isila. Većina poginulih su žene, djeca.Satima je civilina zaštita pokušavala doći do čovjeka i žene koji su ostali zaglavljeni ispod ruševina.Broj poginulih se popeo na 15, oko 40 ranjenih od toga 4 slučaja amputacije.
Last edited by sarajevoxxxx on 10/12/2015 01:53, edited 1 time in total.
- vivaldi
#5462 Re: Sirija vol. 2
boze sacuvaj, to i ja nevjernik moram recisarajevoxxxx wrote:Ahmed Hama Lejla - Novorođenče koje je danas poginulo u ruskom bombardovanju grada Andana. Ahmed nije imao ni godinu dana.
-
Avetinho
#5463 Re: Sirija vol. 2
Anal kiticari se nasladjuju zrtvama u redu za hljeb. Zvuci poznato?hellhammer wrote:sve go kriminalac i terorista. savo place za lepinama a vidimo naoruzane teroriste kako se setaju. legitimna meta kao i sve do sadaChallenger__ wrote:- evo te pekare u Alepu koja se stavlja na teret RuAF:
- Co0l
#5464 Re: Sirija vol. 2
Kakve to ima veze i sa cim?Kikibombona wrote:Zasto onda i ovi sjeverno od Homsa ne napuste enklavu zajedno sa porodicama. Rezim bi ih ispratio sa sokovima i sendvicima.Co0l wrote:
Ljudi godinama bili u okruzenju i pri tome prosli sve grozote rata i sad iz jednog okruzenja treba da s porodicama idu u drugo.Aha...
Asadu savrseno odgovara sto su pobunjenici otisli u Idlib.
Pobunjenici iz Zabadanija su kao uslov za povlacenje trazili da ih se pusti u Damask dok je SAA insistirala da idu u Idlib.
-
sarajevoxxxx
#5465 Re: Sirija vol. 2
3 osobe poginule od toga dvoje djece u ruskom bombardovanju sela Kafr Naja u okolini Haleba.
Također u toku je žestoko rusko bombardovanje položaja opozicije koji drže linije prema Isilu u sjevernoj okolini Haleba, kao i položaja opozicije u selima Teneb, Eš-Šavarigeh, zatim okoline Azaza.
Također u toku je žestoko rusko bombardovanje položaja opozicije koji drže linije prema Isilu u sjevernoj okolini Haleba, kao i položaja opozicije u selima Teneb, Eš-Šavarigeh, zatim okoline Azaza.
- hellhammer
#5466 Re: Sirija vol. 2
sto trazili to i dobiliAvetinho wrote:Anal kiticari se nasladjuju zrtvama u redu za hljeb. Zvuci poznato?hellhammer wrote:sve go kriminalac i terorista. savo place za lepinama a vidimo naoruzane teroriste kako se setaju. legitimna meta kao i sve do sadaChallenger__ wrote:- evo te pekare u Alepu koja se stavlja na teret RuAF:
- Co0l
#5467 Re: Sirija vol. 2
Hljeb?hellhammer wrote:sto trazili to i dobiliAvetinho wrote:Anal kiticari se nasladjuju zrtvama u redu za hljeb. Zvuci poznato?hellhammer wrote: sve go kriminalac i terorista. savo place za lepinama a vidimo naoruzane teroriste kako se setaju. legitimna meta kao i sve do sada
- KAMI666
#5468 Re: Sirija vol. 2
Doduse malo prepecen kruh 
- Ironmen
#5469 Re: Sirija vol. 2
sarajevoxxxx wrote:Prvi dan konferencije u Rijadu. Svi saglasni oko toga da je uslov svih pregovora odlazak Asada zajedno sa svim ljudima ili kompletnim sistemom od kojeg se režim sastojao.
Stvarno je smijesno da jedna KSA odlucuje ko ce i koji kadar napustiti vlast u drzavi ironija jbt isto da je Hitler bio presjednik UNICEFA 1944.
- Ironmen
#5470 Re: Sirija vol. 2
Mlohavi wrote:Pobunjenici iz Homsa stigli u Idlib.![]()
Nadam se da ce obe strane maksimalno korektno ispostovati dogovor, ovo je jedan od rijetkih cini mi se.
Bilo je jos dosta dogovora kao i ovaj zadnji u Zabadaniju i u Guti vecinu dogovora su pokvarili Turci jer je SAA u vecini slucajeva trazila da se konvoji prvo pregledaju prije ulaska u zone pod kontrolom terorista koji su trebali ici iz Turske na sta terorirsti i turci nisu pristali pa je dosta humanitarnih konvoja iz tog razloga i propalo ima o tome u predposljednjem razgovoru Assada sa novinarom BBC-A.
- Opetja033
#5471 Re: Sirija vol. 2
Ovako su ovi isti forumasi ismijavali i cinicno podjebavali Sarajlije ubijene u redovima za hljeb i vodu.
Ako nisu oni, onda su njihovi roditelji. Imali su od koga nauciti.
-
Avetinho
#5472 Re: Sirija vol. 2
Ne ide mi se u banovice, ali bih ga rado nazvao imenom koje zasluzuje. Uz malo maste, moze i sam pokusati, kojegod mu padne na pamet nece mnogo pogrijesiti.Opetja033 wrote:Ovako su ovi isti forumasi ismijavali i cinicno podjebavali Sarajlije ubijene u redovima za hljeb i vodu.
-
sarajevoxxxx
#5473 Re: Sirija vol. 2
Muhamed Zahid Gul:Ako Rusija nastavi sa zatezanjem odnosa i provokacijama gotovo sigurno da će Turska na isti način odgovoriti.
- Mlohavi
#5474 Re: Sirija vol. 2
Hajmo na pp nazvat ih svakakvim imenima, nikad niko nece saznatiAvetinho wrote:Ne ide mi se u banovice, ali bih ga rado nazvao imenom koje zasluzuje. Uz malo maste, moze i sam pokusati, kojegod mu padne na pamet nece mnogo pogrijesiti.Opetja033 wrote:Ovako su ovi isti forumasi ismijavali i cinicno podjebavali Sarajlije ubijene u redovima za hljeb i vodu.
- Mlohavi
#5475 Re: Sirija vol. 2
sarajevoxxxx wrote:Muhamed Zahid Gul:Ako Rusija nastavi sa zatezanjem odnosa i provokacijama gotovo sigurno da će Turska na isti način odgovoriti.

Kazu nema vise marinaca s MANPADS na ruskim brodovima kroz Bosfor.