Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
- madner
#5451 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
Jest jest, ne zna se ko je vise religiozan na ovim prostorima.

-
Fudo387
#5452 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
Sto jest jest, treba mu od malih nogu isprati mozak da se neceg boji, jal tite jal ajatolaha.prog321 wrote:Vjera je sastavni dio identiteta svih nas. Cak utice i na nacin zivota ateista.mO k3 wrote: u redu je to voljeti svoje i postovati drugacije , znam kako funkcionise na zapadu vjeronauka , ali vjeronauka u skoli na nasim prostorima , zapravo na zapadnom balkanu uopste je velika greska to jos samo vise zaostrava situaciju nego sto je vec
Ne moze par procenata ateista u izrazito religioznoj zemlji oceivati da ce sad svi zaboraviti boga.
To se kod nas nece nikada dogoditi.
Moramo naci nacina da svako vjeruje u svog boga a ne osjeca se segregiran, odvojen ili povredjen.
Naravno, atesiti ne smiju imati nikakva prava.
Salim se,, dat cemo i njima da se mole nekom drogeraskom rock bandu.
-
PM72
#5453 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
Sve vjerske objekte u ratu nisu srušili ateisti nego vjernici.Oni sa golemim krstovima na vratu ili zataknutim tespihom na ramenu.
Neki dan sam rekao pa ponovim.Ovi sad "vjernici" su veći ateisti nego partizani.Partizani nisu vjerovali u Boga ali su se bojali Golog otoka.Ovi sada se ne boje ni Boga niti Golog otoka.
Neki dan sam rekao pa ponovim.Ovi sad "vjernici" su veći ateisti nego partizani.Partizani nisu vjerovali u Boga ali su se bojali Golog otoka.Ovi sada se ne boje ni Boga niti Golog otoka.
-
prog321
#5454 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
Vjera se ni za vrijeme Tita nije mogla iskorjeniti.
A nakon onakvog rata i drustvenosocijalnog shoka, normalno je ocekivati da ce narod biti jos pobozniji.
A nakon onakvog rata i drustvenosocijalnog shoka, normalno je ocekivati da ce narod biti jos pobozniji.
-
Fudo387
#5455 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
Gdje su oni sa tespihom rusili vjerske objekte?PM72 wrote:Sve vjerske objekte u ratu nisu srušili ateisti nego vjernici.Oni sa golemim krstovima na vratu ili zataknutim tespihom na ramenu.
-
PM72
#5456 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
Tito se nije mnogo ni trudio da vjeru iskorjeni.A da je mogao - mogao je.Kao Enver Hodža što je od džamija i crkava pravio bunkere i konjušnice.Kod Tite se napravilo više džamija i crkava od 1945 nego što ih je bilo do 1945.
-
PM72
#5457 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
Ko zapali crkve na Bradini,Pazariću,Kaknju,Vozući itd? Partizani?Fudo387 wrote:Gdje su oni sa tespihom rusili vjerske objekte?PM72 wrote:Sve vjerske objekte u ratu nisu srušili ateisti nego vjernici.Oni sa golemim krstovima na vratu ili zataknutim tespihom na ramenu.
Fudo moj dobri,nećemo se folirati.
-
Fudo387
#5458 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
Pa eto, cetiri.PM72 wrote:Ko zapali crkve na Bradini,Pazariću,Kaknju,Vozući itd? Partizani?Fudo387 wrote:Gdje su oni sa tespihom rusili vjerske objekte?PM72 wrote:Sve vjerske objekte u ratu nisu srušili ateisti nego vjernici.Oni sa golemim krstovima na vratu ili zataknutim tespihom na ramenu.
To je statisticka greska u porodjenju sa drugima.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#5459 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
Trebalo bi neku paradigmu ovlasti imati kada je vjernauk u pitanju 
-
PM72
#5460 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
Bilo je toga i više ali ti napisah ono što mi je palo na pamet.To se ne može porediti sa učinkom "pravoslavnih" vjernika ali ne možemo to nazvati ni statističkom greškom.
- HAVANA
#5461 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
prog321 wrote:Vjera je sastavni dio identiteta svih nas. Cak utice i na nacin zivota ateista.mO k3 wrote: u redu je to voljeti svoje i postovati drugacije , znam kako funkcionise na zapadu vjeronauka , ali vjeronauka u skoli na nasim prostorima , zapravo na zapadnom balkanu uopste je velika greska to jos samo vise zaostrava situaciju nego sto je vec
Ne moze par procenata ateista u izrazito religioznoj zemlji oceivati da ce sad svi zaboraviti boga.
To se kod nas nece nikada dogoditi.
Moramo naci nacina da svako vjeruje u svog boga a ne osjeca se segregiran, odvojen ili povredjen.
Naravno, atesiti ne smiju imati nikakva prava.
Salim se,, dat cemo i njima da se mole nekom drogeraskom rock bandu.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#5462 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
Koja je to crkva zapaljena u Kaknju?PM72 wrote:
Ko zapali crkve na Bradini,Pazariću,Kaknju,Vozući itd? Partizani?
- muha_sa
#5463 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
sikter cafirU cafirskiHAVANA wrote:Ja cu vala muhin pp postat pa taman crko![]()
![]()
-
prog321
#5464 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
_BataZiv_0809 wrote:Koja je to crkva zapaljena u Kaknju?PM72 wrote:
To sam ga i ja htio isto pitati ?
-
PM72
#5465 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
Kad se išlo starim putem za Zenicu pa prije Kaknja s desne strane bila je zapaljena pravoslavna crkva.Sad je obnovljena._BataZiv_0809 wrote:Koja je to crkva zapaljena u Kaknju?PM72 wrote:
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#5466 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
Aha, Biljesevo. Jeste ta. One u gradskom podrucju, a Pravoslavna je u centru grada, nisu dirane. Bilo je u par navrata polupano koje staklo, ali mozda i od lopte, jer ima veliko dvoriste i tu su se djeca igrala.PM72 wrote:
Kad se išlo starim putem za Zenicu pa prije Kaknja s desne strane bila je zapaljena pravoslavna crkva.Sad je obnovljena.
-
oridjidji
#5467 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
Ljudi su na Balkanu zagrlili simbole religije, a napustili religiju. Mnogi su ovdje tanji nego list papira, a sebe nazivaju vjernicima, a u zivotu zive svoje vjere nikako. Religija pocinje samo na identifikaciji i na tome se zadrzava, ono cemu religija treba da uci je zaboravljena vrijednost tek rijetkih vjernika koji svoju vjeru vjeruju i zive shodno nacelima kojima vjeruju.PM72 wrote:Sve vjerske objekte u ratu nisu srušili ateisti nego vjernici.Oni sa golemim krstovima na vratu ili zataknutim tespihom na ramenu.
-
Fudo387
#5468 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
Ma nije bilo, ne zajebaji.PM72 wrote:Bilo je toga i više ali ti napisah ono što mi je palo na pamet.To se ne može porediti sa učinkom "pravoslavnih" vjernika ali ne možemo to nazvati ni statističkom greškom.
- Banksy
#5469 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
Fudo387 wrote: Religiju bi trebalo odvojiti od drzave, pa tako i skolskih ustanova, sem privatnih koje to mogu ganjati ako hoce.
Pogotovo u multikulti neznasekogKomemece sredinama, tu vazda neko bude sjeban.
-
Fudo387
#5470 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
Banksy wrote:Fudo387 wrote: Religiju bi trebalo odvojiti od drzave, pa tako i skolskih ustanova, sem privatnih koje to mogu ganjati ako hoce.
-
oridjidji
#5471 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
Tito je demokrata za Envera.PM72 wrote:Tito se nije mnogo ni trudio da vjeru iskorjeni.A da je mogao - mogao je.Kao Enver Hodža što je od džamija i crkava pravio bunkere i konjušnice.Kod Tite se napravilo više džamija i crkava od 1945 nego što ih je bilo do 1945.
-
prog321
#5472 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
Fudo387 wrote:Ma nije bilo, ne zajebaji.PM72 wrote:Bilo je toga i više ali ti napisah ono što mi je palo na pamet.To se ne može porediti sa učinkom "pravoslavnih" vjernika ali ne možemo to nazvati ni statističkom greškom.
Ako ima uniformu Armije BiH ne znaci da je vjernik musliman.
Ti si ocigledan dokaz za to
Koliko je crkvi Armija porusila, procentualno govori 0,1% bogomolja pod svojom kontrolom.
Last edited by prog321 on 16/10/2015 11:17, edited 1 time in total.
- Banksy
#5473 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
Dvaput sam čitala da vidim da nisi nešto pobrkao ...Fudo387 wrote:Banksy wrote:Fudo387 wrote: Religiju bi trebalo odvojiti od drzave, pa tako i skolskih ustanova, sem privatnih koje to mogu ganjati ako hoce.
-
PM72
#5474 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
Fudara,Fudo387 wrote:Ma nije bilo, ne zajebaji.PM72 wrote:Bilo je toga i više ali ti napisah ono što mi je palo na pamet.To se ne može porediti sa učinkom "pravoslavnih" vjernika ali ne možemo to nazvati ni statističkom greškom.
Ako ne vjeruješ svom drugu,istraži malo pa ćeš se uvjeriti u ovo što ja pričam.Ja se ne zajebavam sa ovakvim stvarima.Vidiš da mi ljudi postavljaju pitanja -gdje,šta,kako...ko biva,gdje bi mi pa kad kažem gdje onda se sve slegne.Igrala se djeca petardama pa je zapalila ili maloljetna lica pod dejstvom droga ili alkohola.Znam čovjeka iz Hadžića koji je zapalio crkvu u Hadžićima čim je popio pola litra šljive a svaka druga mu "Allaha mi","Dina mi"...
-
PM72
#5475 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
Slika spaljene crkve u Bilješevu - Kakanj.prog321 wrote:Fudo387 wrote:Ma nije bilo, ne zajebaji.PM72 wrote:Bilo je toga i više ali ti napisah ono što mi je palo na pamet.To se ne može porediti sa učinkom "pravoslavnih" vjernika ali ne možemo to nazvati ni statističkom greškom.
Ako ima uniformu Armije BiH ne znaci da je vjernik musliman.
Ti si ocigledan dokaz za to![]()
Koliko je crkvi Armija porusila, procentualno govori 0,1% bogomolja pod svojom kontrolom.
A ta crkva u Kaknju je izmisljotina.

Što se tiče toga ko je veći vjernik,eto neka si ti.Izmišljaš i lažeš ko pravi balija.