U BH Telekomu 3X10GbX15km= 30Gb-45Km i ne iskeširaš odjednom 50 km hem je jeftinijeVizionar 1985 wrote:Ma nije to losa ponuda ali puno mi iskesati 50 km.thekupus wrote:Sa Go Free Stranice
Od 1.12.
"Istovremeno, u ponudu se uvodi nova tarifna opcija GO! net 32 GB, u okviru koje se korisnicima dodjeljuje mobilni internet od 32 GB, po cijeni od 50,00 KM, sa uključenim PDV-om, a sa periodom važenja 90 dana."
BHTelekom vs Eronet vs Mtel vs ostali mobilni operateri
Moderator: Benq
-
jarobot
#5451 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
- semirsar
#5452 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
tebe pod hitno treba zaposlit' da se zabavis na drugi nacin, jerbo, kako si kren'o vascijeli internet ces prekucat'Vizionar 1985 wrote: ...
- Sanjarko
#5453 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Ma znam. Da me je nekako u testere ubacit. Odmah poboljsanja i mane nadzem, otkrijem. Ali jb-ga kako mi rekose nisam u Kaliforniji.semirsar wrote:tebe pod hitno treba zaposlit' da se zabavis na drugi nacin, jerbo, kako si kren'o vascijeli internet ces prekucat'Vizionar 1985 wrote: ...
-
PeppermintSA
#5454 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Koji je najbolji operater za kupovinu mobitela na rate preko postpaida?
-
Ali_G
#5455 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Koliko sam ja upratio najpovoljniji je mtel. Ja sam pravio usporedbu cijena telefona naspram BHT. U startu je telefon jeftiniji i od 300KM, al se otprilike na kraju ustedi nekih 100KM jer je mtel paket skuplji 10KM od ekvivalentnog BHT. Sve racunato na 2 godine ugovora
-
Naslovnica
#5456 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Varira od modela do modela.PeppermintSA wrote:Koji je najbolji operater za kupovinu mobitela na rate preko postpaida?
Za neke ti je, u konačnici, jeftiniji mtel, a za neke bhtelecom.
Moraš skontati koji te model interesuje, koji paket, pa sve turiti na papir.
- avaks
#5457 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Sretna Nova
Sniženja diljem drage nam naše
https://www.klix.ba/vijesti/bih/od-dana ... /180101037
Negdje pola feninga a negdje se i čitav zaletio, kola su krenula niz brdo
Ovakvim tempom do 2046 ali Hidžretske imaćemo normalne cijene usluga
Sniženja diljem drage nam naše
https://www.klix.ba/vijesti/bih/od-dana ... /180101037
Negdje pola feninga a negdje se i čitav zaletio, kola su krenula niz brdo
Ovakvim tempom do 2046 ali Hidžretske imaćemo normalne cijene usluga
- dembele
#5458 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Nisam ni znao da mogu biti tako male korekcije cijena kad je riječ o sniženjima.
U obrnutom smjeru, zahvati se više feninga.
U obrnutom smjeru, zahvati se više feninga.
- avaks
#5459 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Ofcama u BiH može
Svakako pasemo travu ima 20 godina što se tiče telekomunikacija
Albanija za nas Evropa ba 
Svakako pasemo travu ima 20 godina što se tiče telekomunikacija
- Sanjarko
#5460 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Cekaj sad, koliko su smanjili jer idalje pise isto sto se tice cijena, i je li ovo znaci da ce i fiksni pojeftiniti.
- Sanjarko
#5461 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Jedino eronet smanjio za 10% ovi ostali par postotaka.
- Tesla Edison
#5462 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Nije tačno. U TK segmentu razvijeniji smo od Crne Gore, Makedonije, Bugarske i Albanije. Jest da nemamo 4G ali u svemu ostalom smo ispred. Kako po cijenama tako i po pokrivenošću, dostupnošću i ostalo. U CG 2 Mbit/S brzina košta oko 50 KM. U albaniji i Bugarskoj je još skuplje. U Srbiji preko 1/3 zemje nema GSM pokrivenost,...avaks wrote:Ofcama u BiH može![]()
Svakako pasemo travu ima 20 godina što se tiče telekomunikacijaAlbanija za nas Evropa ba
- diablobih
#5463 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Boga mi ja uzeo u CG telenor paket 7 dana, nekoliko markica, 10 GB cini mi se, to na ljeto (4G naravno). Vjerujem da je mjesecna jos bolja ponuda.
- Tesla Edison
#5464 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Ja prošle godine bio, wifi-a ni za lijeka a u apartmanu uhvatim nekako i toliko je sporo da se ne može koristiti. Gazda apartmana kaže skupa pretplata i pokaza mi račun od ADSL-a T-Com-a i plaća malo manje od 30€ za 2Mbit/s. Mobilnu nisam testirao ali sam primjetio da često nestane signala i prebaci samo na GSM. U pitanju je Herceg Novi.diablobih wrote:Boga mi ja uzeo u CG telenor paket 7 dana, nekoliko markica, 10 GB cini mi se, to na ljeto (4G naravno). Vjerujem da je mjesecna jos bolja ponuda.
Ako uzmemo u obzir da je SR Jugoslavija a samim tim i Crna Gora imala mobilnu mrežu još 1981. godine (NMT), nisu nikad ratovali niti im je zemlja bila razorena (ne uzimam u obzir par granata od NATO-a) i nisu nimali nikakvih prepreka kakvih smo mi imali, oni bi sada trebali biti bar 10 godina ispred nas. Mi smo prvu mobilnu mrežu dobili tek 15 godina poslije (1996. godine).
Ono što sam ja vidio teško je razočarenje.
Također na jako malo mjesta se može platiti karticom. Mjenjačnice nema apsolutno nigdje a o drugim uslugama tipa mparking smiješno je i govoriti. Mi smo brat bratu najmanje 5 godina ispred njih (što se ovog segmenta tiče).
Last edited by Tesla Edison on 02/01/2018 17:22, edited 1 time in total.
- diablobih
#5465 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Ja sutomore, u apartmanu dobar signal, dobar net, nisam vala imao potrebe da ga testiram, jer je otvarao sve brzo. Uzeo ovaj 4G, bas da vidim pomanu, i da ne moram peglati po kaficima i plazama za sifru wifi neta. Vrh je sve bilo.
- Tesla Edison
#5466 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Dalje prema Sutomoru, Baru i Podgorici zaista ne znam ali u Herceg Novom je užas. Mislim da je i S. Korea naprednija u nekim stvarima od tog grada. Lafo turizam a ništa nemaju.diablobih wrote:Ja sutomore, u apartmanu dobar signal, dobar net, nisam vala imao potrebe da ga testiram, jer je otvarao sve brzo. Uzeo ovaj 4G, bas da vidim pomanu, i da ne moram peglati po kaficima i plazama za sifru wifi neta. Vrh je sve bilo.
- diablobih
#5467 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
A evo gledam bas te sve provajdere, najgori jeste crnogorski telekom, ali opet vidim za 19 eura 20 Mbit/s net i kod njih, tako da... A imaju i telemach isto i tamo, imaju i ove druge, telenor (sa mobilnim netom) itd itd.
Nije da ti ne vjerujem, ali ti ne vjerujem
- Tesla Edison
#5468 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Nisi ni dužan vjerovati ali ja vjerujem više sebi i onom što sam doživio nego bilo kome pogotovo sa ovog foruma. Dakle govorim o julu 2016. godine. Možda se šta i promjenilo ali ne drastično. Ta cijena od 20 Mbit/s je optika koje ima vjerovarni jako malo. Bakar ne može više od 15 odnosno 24 u labaratorijskim uslovima.diablobih wrote:A evo gledam bas te sve provajdere, najgori jeste crnogorski telekom, ali opet vidim za 19 eura 20 Mbit/s net i kod njih, tako da... A imaju i telemach isto i tamo, imaju i ove druge, telenor (sa mobilnim netom) itd itd.
Reagovo sam iz razloga što je mnogima bolje strano govno nego naš med. U mnogim stvarima smo napredniji od okruženja samo što razni analitičari, mediji i ostali šljam to ne žele da prikažu. Turizam opasno prijeti da postane jači od hrvatskog, putnički željeznički saobraćaj je za 10 klasa iznad svih u okruženju, sa telekomunikacijama smo rame uz rame sa Hrvatskom (u tehnološkom smislu). Još ako se obistini najava o preskakanju 4G mreže i uvođenjem odmah 5G to će biti vrh.
- diablobih
#5469 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Ne, ima i DSL, pored optike, ista cijena.TESLA_EDISON wrote:Nisi ni dužan vjerovati ali ja vjerujem više sebi i onom što sam doživio nego bilo kome pogotovo sa ovog foruma. Dakle govorim o julu 2016. godine. Možda se šta i promjenilo ali ne drastično. Ta cijena od 20 Mbit/s je optika koje ima vjerovarni jako malo. Bakar ne može više od 15 odnosno 24 u labaratorijskim uslovima.diablobih wrote:A evo gledam bas te sve provajdere, najgori jeste crnogorski telekom, ali opet vidim za 19 eura 20 Mbit/s net i kod njih, tako da... A imaju i telemach isto i tamo, imaju i ove druge, telenor (sa mobilnim netom) itd itd.
Reagovo sam iz razloga što je mnogima bolje strano govno nego naš med. U mnogim stvarima smo napredniji od okruženja samo što razni analitičari, mediji i ostali šljam to ne žele da prikažu. Turizam opasno prijeti da postane jači od hrvatskog, putnički željeznički saobraćaj je za 10 klasa iznad svih u okruženju, sa telekomunikacijama smo rame uz rame sa Hrvatskom (u tehnološkom smislu). Još ako se obistini najava o preskakanju 4G mreže i uvođenjem odmah 5G to će biti vrh.
Za ovo ostalo ne zelim ni da pricam, cuj putnicki saobracaj za 10 klasa bolji, da je barem za jednu bilo bi dobro. Turizam je solidan, ali nista drugo nije istina. Najave macku od rep, jer je najvaljivan isto tako i 4G sa jos vecom sigurnoscu.
- Tesla Edison
#5470 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Pa onda nije ta brzina jer tehnički nije moguće. Jedino VDSL ali opet je ko i optika ograničen (prostorno). Uglavnom, tako je bilo kad sam ja bio. Svakako nije bolje stanje od našeg u Bosni.diablobih wrote:Ne, ima i DSL, pored optike, ista cijena.TESLA_EDISON wrote:Nisi ni dužan vjerovati ali ja vjerujem više sebi i onom što sam doživio nego bilo kome pogotovo sa ovog foruma. Dakle govorim o julu 2016. godine. Možda se šta i promjenilo ali ne drastično. Ta cijena od 20 Mbit/s je optika koje ima vjerovarni jako malo. Bakar ne može više od 15 odnosno 24 u labaratorijskim uslovima.diablobih wrote:A evo gledam bas te sve provajdere, najgori jeste crnogorski telekom, ali opet vidim za 19 eura 20 Mbit/s net i kod njih, tako da... A imaju i telemach isto i tamo, imaju i ove druge, telenor (sa mobilnim netom) itd itd.
Zanimljivo je i to što ovdje mnogi dozivaju T-COM ali i u Hrvatskoj i u Crnoj Gori taj T-Com je ubjedljivo najskuplji od svih ostalih koji posluju na tim područijima.
- diablobih
#5471 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Naravno da moze 20 Mbita (nije to k'o ovdje u bh telecomu, nesto kao ne moze zbog parice primati brzinu vecu od 7 Mbit/s
), ali ja govorim da im je to najgori, imas i bolje i jeftinije provajdere u CG. Samo sam ti rekao da nisi u pravu ni oko T-coma. Uglavnom, ljudi imaju net normalan, imaju 4G, i jeftini su.
- Tesla Edison
#5472 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Ma ne može diablobih da rak raka. ADSL preko bakra može teoretski do 24Mbit/s i to ako si udaljen metar od DSLAM-a. Ne znam kakva da je mreža, može maksimalno imati do 16-17 a da bude stabilno, da ne gubi sinhronizaciju. Možeš dogurati i na 20 ali ne smije modem biti udaljen više od 200-300 metara od DSLAM-a i parica mora biti savršena. I tad je opet moguće da ponekad izgubi sinhronizaciju.diablobih wrote:Naravno da moze 20 Mbita (nije to k'o ovdje u bh telecomu, nesto kao ne moze zbog parice primati brzinu vecu od 7 Mbit/s), ali ja govorim da im je to najgori, imas i bolje i jeftinije provajdere u CG. Samo sam ti rekao da nisi u pravu ni oko T-coma. Uglavnom, ljudi imaju net normalan, imaju 4G, i jeftini su.
EDIT: HAHAH kako izbrisa psovku sto je rekao radaruali evo ga sad slikovito je bacio
VDSL je druga priča. Tu može teoretski do 400Mbit/s na 300 metara udaljenosti. Mana je što VDSL postaje jako nestabilan ako je korisnik previše udaljen od DSLAM-a. Recimo na 2 km ga nema nikako dok ADSL na 2 km može ostvariti brzinu do nekih 11-12 Mbit/s maksimalno.
Dakle ovo su sve gornje granice. Neko da pusti ADSL od 20Mbit/s preko bakra u komercijalnu upotrebu za 19€ bi bilo jako neozbiljno jer niko ko je malo dalje od DSLAM-a ne bi mogao ostvariti brzinu ni blizu one koja mu stoji u paketu i koju plaća. To može biti samo optika eventualno VDSL.
- O'zone
- Globalni moderator
#5473 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Banned user for reason “vrijeđanje- psovanje”
» TESLA_EDISON
15 dana
» TESLA_EDISON
15 dana
- diablobih
#5474 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
https://i.imgur.com/RcZuPyz.png
Izaberes sebi koju ces tehnologiju, nema tih parica, lafo ti pise 20 Mbita, i onda ti kaze moze do, ali tebi ne moze. Nego je stvarno kako ti pise. Nego i to je bijedno, ali imas druge provajdere kod kojih dobijes vise za iste ili cak i manje para. Ovo im je najbjednija ponuda na njihovom trzistu, i dalje miljama bolja od naseg najslabijeg provajdera
Izaberes sebi koju ces tehnologiju, nema tih parica, lafo ti pise 20 Mbita, i onda ti kaze moze do, ali tebi ne moze. Nego je stvarno kako ti pise. Nego i to je bijedno, ali imas druge provajdere kod kojih dobijes vise za iste ili cak i manje para. Ovo im je najbjednija ponuda na njihovom trzistu, i dalje miljama bolja od naseg najslabijeg provajdera
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#5475 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Ja u Ulcinju uzeo TCom karticu,roknuo je u SIM2 i deri net. 5€ kartica,dopunio sa 5€,bilo nešto sitno na njoj gratis.
2.5 € = 1.5GB neta na sedam dana. FB i Twiter gratis. Dva puta aktivirao tu opciju po 2.5€. Dobra mreža i u Ulcinju i u Bijelom Polju gdje sam bio.
2.5 € = 1.5GB neta na sedam dana. FB i Twiter gratis. Dva puta aktivirao tu opciju po 2.5€. Dobra mreža i u Ulcinju i u Bijelom Polju gdje sam bio.