Zbog džabane!!!Safete Dilbere wrote: ↑08/12/2019 23:54 U posljednje vrijeme na racunaru,kodi 17,koji god kanal krene sa addona live tv srbija radi manje od minut i stane,zbog cega zna li neko?
Kodi/XBMC Media centar
Moderator: Benq
-
jarobot
#5451 Re: Kodi/XBMC Media centar
- turbofolk
#5452 Re: Kodi/XBMC Media centar
Već dugo vremena koristim samo Exodus Redux i uglavnom radi bez problema. Kodi koristim na android TV-u. U zadnje vrijeme ne mogu odabrati "browse subtitle". Kad kliknem na tu opciju samo sve zaledi i ne reaguje ni na jednu komandu, nego moram ući na početnu stranicu androida i na upravljanje apllikacijama i onda na kodiju odaberem - prisilno zaustavi, jer ako ponovo uđem u kodi vidim samo zatamnjen ekran i čekam i ništa se ne dešava. Kad koristim one defaultne prijevode koje izvor sam povlači sa titlovi.com ili odakle već, vrlo često titl ne prati audio zapis i najčešće titl brza po 10-15 sekundi i za 20 minuta filma nabere onu minutu koliko imaš da offsetuješ titl. Tako da nakon 20 minuta filma, prijevod više nije upotrebljiv. Ima li ko sličnih problema i zna li kako ih riješiti. Sinoć sam uradio ponovo instal Kodija i Exodus reduxa, ali je problem ostao. Nisam probo kako se opcija "browse subtitle" ponaša na windowsu.
- Sanjarko
#5453 Re: Kodi/XBMC Media centar
Imam ja isti problem. Ali ja to rijesim s drugim titlom. Trazim titl dok se titl i ton ne poklope.
- semirsar
- Sanjarko
- vatrogasac
#5456 Re: Kodi/XBMC Media centar
Kada sam počinjao sa Kodijem prvo sam instalirao Exodus i Covenant i dešavalo mi se često da sam morao pomjerati prijevod i što ti kažeš opet 'nabere'. Onda sam prešao na Quasar i sada sam na Elementumu i na tv-u i na kompjuteru i prilično zadovoljan. Stvar navike da neće nekada nešto iz prve kada je Kodi u pitanju. Ne mora biti da je do toga, a ne košta te da isprobaš i neki drugi addon.turbofolk wrote: ↑16/12/2019 14:59 Već dugo vremena koristim samo Exodus Redux i uglavnom radi bez problema. Kodi koristim na android TV-u. U zadnje vrijeme ne mogu odabrati "browse subtitle". Kad kliknem na tu opciju samo sve zaledi i ne reaguje ni na jednu komandu, nego moram ući na početnu stranicu androida i na upravljanje apllikacijama i onda na kodiju odaberem - prisilno zaustavi, jer ako ponovo uđem u kodi vidim samo zatamnjen ekran i čekam i ništa se ne dešava. Kad koristim one defaultne prijevode koje izvor sam povlači sa titlovi.com ili odakle već, vrlo često titl ne prati audio zapis i najčešće titl brza po 10-15 sekundi i za 20 minuta filma nabere onu minutu koliko imaš da offsetuješ titl. Tako da nakon 20 minuta filma, prijevod više nije upotrebljiv. Ima li ko sličnih problema i zna li kako ih riješiti. Sinoć sam uradio ponovo instal Kodija i Exodus reduxa, ali je problem ostao. Nisam probo kako se opcija "browse subtitle" ponaša na windowsu.
- vicious
#5457 Re: Kodi/XBMC Media centar
Titlove skidaju posebni addoni za svaku stranicu s titlovima (titlovi.com, podnapisi.net, opensubtitles.org...), znaci timing titla nema veze s kojim addonom se gleda film, nego samo treba izabrati odgovarajucu verziju titla za rip. Ako nema odgovarajuće verzije moze se nekad podesiti kašnjenje ili brzanje, ali nekad i ne. Onda je nekad lakse naci drugu verziju ripa, za koju postoji titl.
- turbofolk
#5458 Re: Kodi/XBMC Media centar
@vatrogasac i @vicious hvala na savjetima i odgovorima. Mogu eventualno probati sa elementumom pa vidjeti kako se ponaša. Manji mi je problem to što ne mogu uštimati subtitle offset, od ovog što mi sve zamrzne nakon što odem na "browse subtitle" U principu su mi uvijek prijevodi koje ja skinem sa windows računara na USB stick, pa onda stick utaknem u TV, uvijek bili sinhronizovani sa videom ili ako nisu, onda jednom naštimaš subtitle offset i to je to. Problem mi je što mi opcija "browse subtitle" više ne fercera, nego me baš zakuje, pa u neko doba me prođe volja i za filmom i za serijom 
- mufa1
#5459 Re: Kodi/XBMC Media centar
Jesi probao restartovati tv? Meni nekad kad zaglupi kodi, odradim reset u uglavnom se vrati u vinklo 
- turbofolk
- mufa1
#5461 Re: Kodi/XBMC Media centar
Nisam na to mislio. Nego odes u settings, pa about, i tu imas opciju restart.
Jer ti kad ugasis tv, sistem u pozadini fakticki i dalje radi.
Jer ti kad ugasis tv, sistem u pozadini fakticki i dalje radi.
- vicious
#5462 Re: Kodi/XBMC Media centar
Pogledaj ovaj addon, mozda ti pomogne:turbofolk wrote: ↑17/12/2019 11:14 @vatrogasac i @vicious hvala na savjetima i odgovorima. Mogu eventualno probati sa elementumom pa vidjeti kako se ponaša. Manji mi je problem to što ne mogu uštimati subtitle offset, od ovog što mi sve zamrzne nakon što odem na "browse subtitle" U principu su mi uvijek prijevodi koje ja skinem sa windows računara na USB stick, pa onda stick utaknem u TV, uvijek bili sinhronizovani sa videom ili ako nisu, onda jednom naštimaš subtitle offset i to je to. Problem mi je što mi opcija "browse subtitle" više ne fercera, nego me baš zakuje, pa u neko doba me prođe volja i za filmom i za serijom![]()
https://github.com/peno64/LocalSubtitle
Ako se dobro sjecam, imao sam nekad isti problem i rijesio ga s ovim.
- dječak sa šibicama
#5463 Re: Kodi/XBMC Media centar
Na tri razicita uredjaja, kod sestre, kod mene na racunaru i na tv boxu, ista greska na elementumu... ne radi Trakt, neka greska 401
kontam da je do addona, ne bi valjda na svim uredjajima, na dvije net mreze, na dvije adrese, bila ista greska.
kontam da je do addona, ne bi valjda na svim uredjajima, na dvije net mreze, na dvije adrese, bila ista greska.
- suad-sarajevo
- Horoskop: sarajevski seljak
#5464 Re: Kodi/XBMC Media centar
Elementum izgleda "down".
-
redhat
#5465 Re: Kodi/XBMC Media centar
Trakt ne radi zadnjih osam mjeseci kako treba, i kad ko fol radi buguje......probao reinstalirati, fresh instal kodija raditi, mijenjati verziju kodija.dječak sa šibicama wrote: ↑08/01/2020 19:23 Na tri razicita uredjaja, kod sestre, kod mene na racunaru i na tv boxu, ista greska na elementumu... ne radi Trakt, neka greska 401
Trakt jok, tako je kako je
-
brazzo19
#5466 Re: Kodi/XBMC Media centar
Prestala podrska za elementum, sinoc nece da otvori ni trending ni most popular ni nista nego samo na search radi ... Steta, moram se vratit na Quasar nadam se da normalno radi addon ko prije ...
- suad-sarajevo
- Horoskop: sarajevski seljak
#5467 Re: Kodi/XBMC Media centar
Ne radi ni on, bar meni nije htjelo. 
-
jarobot
#5468 Re: Kodi/XBMC Media centar
Na venom addonu trakt radiredhat wrote: ↑09/01/2020 07:55Trakt ne radi zadnjih osam mjeseci kako treba, i kad ko fol radi buguje......probao reinstalirati, fresh instal kodija raditi, mijenjati verziju kodija.dječak sa šibicama wrote: ↑08/01/2020 19:23 Na tri razicita uredjaja, kod sestre, kod mene na racunaru i na tv boxu, ista greska na elementumu... ne radi Trakt, neka greska 401
-
redhat
#5469 Re: Kodi/XBMC Media centar
Venom većinu vremena ne radi kako treba, tako da mi je trakt na njemu nebitanjarobot wrote: ↑09/01/2020 10:01Na venom addonu trakt radiredhat wrote: ↑09/01/2020 07:55Trakt ne radi zadnjih osam mjeseci kako treba, i kad ko fol radi buguje......probao reinstalirati, fresh instal kodija raditi, mijenjati verziju kodija.dječak sa šibicama wrote: ↑08/01/2020 19:23 Na tri razicita uredjaja, kod sestre, kod mene na racunaru i na tv boxu, ista greska na elementumu... ne radi Trakt, neka greska 401
-
jarobot
#5470 Re: Kodi/XBMC Media centar
Ja imam samo venom i seren instalisan.
Venom je addon koji ima odličnu podršku maltene svaki dan ima nadogradnju.
U kombinaciji sa realdebrid rade savršeno.
Izgleda da se vrijeme džabane bliži kraju. Nisu u pitanju adonsi nego izvori. Sve više izvora otkud dolaze strimovi se pod ptitiskom i prijetnjom gasi.
Servisi su optrećeni svaki dan sve više ekspanzijom i porastom broja ljudi koji koriste kodi i neminovan je pad kvalitete besplatnog gledanja na žalost. Isti se desilo i sa csom
Venom je addon koji ima odličnu podršku maltene svaki dan ima nadogradnju.
U kombinaciji sa realdebrid rade savršeno.
Izgleda da se vrijeme džabane bliži kraju. Nisu u pitanju adonsi nego izvori. Sve više izvora otkud dolaze strimovi se pod ptitiskom i prijetnjom gasi.
Servisi su optrećeni svaki dan sve više ekspanzijom i porastom broja ljudi koji koriste kodi i neminovan je pad kvalitete besplatnog gledanja na žalost. Isti se desilo i sa csom
-
jarobot
#5471 Re: Kodi/XBMC Media centar
-
brazzo19
#5472 Re: Kodi/XBMC Media centar
Pa radel sad quasar ili elementum bez trakt naloga normalno, jer sinoc sam gledao neku seriju otvaralo je izvore i bilo je puno seedera samo nije otvarao ni trending ni nista nego sam morao rucno pretraziti seriju a gledao sam bez problema.
- irac300
#5473 Re: Kodi/XBMC Media centar
Nije problem u Elementumu, nego u Burstu. Imas na Balkan Greenu rjesenje umjesto Elementum Bursta, koristi Magic Meta.
Nisam testirao, jer mi se ne igra s time u Njemackoj. Da li ovo rjesenje radi samo na njihovom buildu ili moze i samostalno, ne znam. Ali pogledaj pa probaj.
-
rijads
#5474 Re: Kodi/XBMC Media centar
Na kraju ce ostati samo popcorn like "streamovi".
Probao sam gledati preko kodi-a, ali dok otvori neki source, u 360p formatu a pise 720 ili 1080, mogu skinuti film/epizodu/sezonu preko torrenta sa sequential downloadom i preko plexa je na tvu odmah pokrenuti u super kvaliteti.
Probao sam gledati preko kodi-a, ali dok otvori neki source, u 360p formatu a pise 720 ili 1080, mogu skinuti film/epizodu/sezonu preko torrenta sa sequential downloadom i preko plexa je na tvu odmah pokrenuti u super kvaliteti.
- dječak sa šibicama
#5475 Re: Kodi/XBMC Media centar
Radi pretraga, samo idite dole na dno na drugi "most popular", radi i most voted, i recently released.
Linkove normalno nadje, dok je torenta radice i elementum ne kontam kakva prica da addon ne radi, samo je sa traktom problem odnosno na pretragom.
Addoni koji traze linkove na openload i slicno, ne rade kako treba vec duze vrijeme.
Kodiju pojedinci smrtnu presudu pisu vec godinama, od kako ga ja koristim a ima tome i 5 godina, istu pricu citam po ovom i ostalim forumima. Kao gotov je kraj nema vise... psi laju karavane prolaze.
Linkove normalno nadje, dok je torenta radice i elementum ne kontam kakva prica da addon ne radi, samo je sa traktom problem odnosno na pretragom.
Addoni koji traze linkove na openload i slicno, ne rade kako treba vec duze vrijeme.
Kodiju pojedinci smrtnu presudu pisu vec godinama, od kako ga ja koristim a ima tome i 5 godina, istu pricu citam po ovom i ostalim forumima. Kao gotov je kraj nema vise... psi laju karavane prolaze.