Polovne:
780 KM
http://www.olx.ba/artikal/25909925/asus ... x-480-8gb/
STRIX model 1000 KM
https://www.olx.ba/artikal/25907358/asu ... 8g-gaming/
Ovaj otkupljuje, hoce kaze realne ponude
https://www.olx.ba/artikal/25931142/rx- ... e-kartice/
Moderator: Benq
Ja sam u januaru 2017 STRIX 1060 platio 735 KMAverus wrote:Ja svoju STRIX 1060 platio prije godinu dana 650KM i gledam po piku i dan danas nova otprilike takvu cijenu drži (čak je negdje i skuplja) i kontam jesu li ovi normalni
febo_acm wrote:Rx 480 8 gb prije pola godine platio 680 KM ako se ne garam

Nije bas lahko. Na HR granici ti moraj udariti pecat da je izaslo iz HR. Onda mogu dojaviti BIH carini da si zatrazio povrat, kako bi ti se naplatio PDV i carina u BIH.hrvatskoj i još otići po PDV
Čuo sam za to, međutim znam da ljudi unose telefone i niko ne obraća pažnju.Usput šta je sa onima koji unesu nešto, vrate se na granicu da ovjere formular i uđu u Bosnu bez ičega?seoBIH wrote:Nije cijena zbog AMD ili Nvidie, vec zbog majninga. Na piku nema ni jedne rx 470 480 570 580. Ne samo na piku, vec u cijeloj Evropi.
Naravno, ne pricamo o primjercima gdje rx 470 kosta 500e.
Nije bas lahko. Na HR granici ti moraj udariti pecat da je izaslo iz HR. Onda mogu dojaviti BIH carini da si zatrazio povrat, kako bi ti se naplatio PDV i carina u BIH.hrvatskoj i još otići po PDV
REDDEVILS wrote:Ja sam u januaru 2017 STRIX 1060 platio 735 KMAverus wrote:Ja svoju STRIX 1060 platio prije godinu dana 650KM i gledam po piku i dan danas nova otprilike takvu cijenu drži (čak je negdje i skuplja) i kontam jesu li ovi normalni
i te ce rudari pokupovati polovne, kupujte dok ima, valjda su sad pokupili sve 1060 3 GB modele idu redomamar1994 wrote:REDDEVILS wrote:Ja sam u januaru 2017 STRIX 1060 platio 735 KMAverus wrote:Ja svoju STRIX 1060 platio prije godinu dana 650KM i gledam po piku i dan danas nova otprilike takvu cijenu drži (čak je negdje i skuplja) i kontam jesu li ovi normalni![]()
![]()
980ti se moze naci polovan u rasponu od 650 do 750KM , a pojest ce za dorcak 1060 i RX svaki![]()
edit: mene ne zanima noise i potrosnja tj. TDP .
Znas kako to ide. Ufate jednog sa jednim telefonom, a puste krupnu ribu sa 100 telefonaDaShip wrote: Čuo sam za to, međutim znam da ljudi unose telefone i niko ne obraća pažnju.Usput šta je sa onima koji unesu nešto, vrate se na granicu da ovjere formular i uđu u Bosnu bez ičega?
Zar zbilja pretresaju ljude zbog (jednog) telefona?Šta se dešava sa onima koji ovjere formular tek nakon unošenja (tj. iznošenja) robe?Da li ga u tom slučaju nekako ponište?seoBIH wrote:Znas kako to ide. Ufate jednog sa jednim telefonom, a puste krupnu ribu sa 100 telefonaDaShip wrote: Čuo sam za to, međutim znam da ljudi unose telefone i niko ne obraća pažnju.Usput šta je sa onima koji unesu nešto, vrate se na granicu da ovjere formular i uđu u Bosnu bez ičega?Onda taj jedan bude dio uspjesne statistike...
kupis polovanAhmetShabo wrote:Zasto je cijena RAM-a otisla u tacku?
pa 8 GB u septembru DDR3 kostalo 80 KM, sad 150
ma kako vjerovat vise necemu polovnomamar1994 wrote:kupis polovanAhmetShabo wrote:Zasto je cijena RAM-a otisla u tacku?
pa 8 GB u septembru DDR3 kostalo 80 KM, sad 150
ovo su mi specs : intel core 2 quad q9400 2,6Ghz, RAM 4GB DDR2, asus r7 260x 2 GB OC, znaci eutruck simulator 2 steka tolko da je na granici igrivosti, dok recimo bf3 znam nekad na ultra igrat bez stekanja, kako sad toavaks wrote:Vsync ti ograničava framerate prema refresh rateu tvog monitora, pretpostavimo da ti je monitor 60hz pa ti i fps u igri neće ići preko 60 ako je vsync uključen. Naravno ako ti mašina može voziti igru u toliko fps![]()
Anti-aliasing ti ono laički zaobljava ćoškove da izgledaju prirodnije pa to možeš isključiti ako ti je PC truba jer u zavisnosti koju grafičku imaš i koji aa koristiš zna biti težak za računar.
BTW konsultuj google jebemu, sve fino objašnjeno:
https://en.wikipedia.org/wiki/Anti-aliasing
Mislim da ja imam 2x2gb ddr2 gamerski, sa crnim heat spreaderimaBosnian Dragon1 wrote:hocu da uzmem 4 GB DDR2 rama, vec imam u racuna 2x2 GB pa da uzmem jos 4. E sad gdje uzet ko je pouzdan, mickey84?
Konfiguracija i više nego dovoljna za Eurotruck 2...Bosnian Dragon1 wrote: ovo su mi specs : intel core 2 quad q9400 2,6Ghz, RAM 4GB DDR2, asus r7 260x 2 GB OC, znaci eutruck simulator 2 steka tolko da je na granici igrivosti, dok recimo bf3 znam nekad na ultra igrat bez stekanja, kako sad to
ma sve drajveri zadnji al dzaba steka do bola ne znam sto na radeon hd 4850 mi je bolje radilo nidje vezeavaks wrote:Konfiguracija i više nego dovoljna za Eurotruck 2...Bosnian Dragon1 wrote: ovo su mi specs : intel core 2 quad q9400 2,6Ghz, RAM 4GB DDR2, asus r7 260x 2 GB OC, znaci eutruck simulator 2 steka tolko da je na granici igrivosti, dok recimo bf3 znam nekad na ultra igrat bez stekanja, kako sad to
Idi u steam library, desni klik na igru pa verify integrity of game cache, neka je malo preskenira a obavezno reinstaliraj drivere od grafičke s tim da staviš neke provjerene za tu igru i da ih po ps.u odradiš.
DDR2 nov teško da ćeš naći tako da ti je samo pik opcija i to na sreću, najbolje ovako ako možeš da isprobaš kao što kolega nudi.