Popularne stvari koje ne kontam

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
klixoris

#5451 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by klixoris »

maida95 wrote:Golfa kupi opet ne prodaji nikad, nikad ne znaš kad će se drugo auto pokvarit', pa nek' ima rezerva :D
Davno je Golf bio aktuelan, staro je to sad... Ne isplati se... Em sve udarano, em trulo :mrgreen: :mrgreen:
maida95

#5452 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by maida95 »

Đe'š za Golfa reć' da je staro :shock:
S' poštovanjem o Golfu, molim lijepo :D
supercali

#5453 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by supercali »

maida95 wrote:Đe'š za Golfa reć' da je staro :shock:
jesi ti puno presla?
klixoris

#5454 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by klixoris »

supercali wrote:
maida95 wrote:Đe'š za Golfa reć' da je staro :shock:
jesi ti puno presla?
Sve ti je to il Ćipovano, il vracena kilometraza, moj Respo :mrgreen:
maida95

#5455 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by maida95 »

:lol:
Nisam :D
supercali

#5456 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by supercali »

znaci lijena neka :D
maida95

#5457 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by maida95 »

Vidiš kako znaš :D
ho oponopono

#5458 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by ho oponopono »

."...poklon od muza..hvala ljubavi..."

...pa pikcr neke nausnice i set soljica za fuka dinastija ming...

...stavi njegovu kitu bolan ...nek ti frendice vlaze bar...joj papanluka u pm... :pusi2:
Tabhana

#5459 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Tabhana »

@ho oponopono

Ne zaslužujemo te na forumu :stidljiv:

Sve danas ide na fejsbuk. Ima onaj par iz Amerike koji je stavljao svakakve slike na fb, valjda nisu toliko lajkova dobili, niti ih niko nije report, tako da su slike 18+ što bi rekli. Na jednoj slici, ona, dotična, blowjob zadaje, u komentarima piše: "Very nice" "Really good", a vrhunski komentar je bio: "Nice kiss"

:lol:
SpecialOffer

#5460 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by SpecialOffer »

annoy wrote:Ne kontam na forumu kad netko otvori temu u vezi nekog problema, ima neko pitanje i slicno, i onda se sjati sva sila forumasa koji odgovaraju s nekim glupostima, podjebavaju postavljaca teme itd., ajde da su duhoviti, ali uglavnom izgleda kao da se natjecu tko ce napisati manje smijesan post. Ako nemas sta smisleno za rec, onda suti. Ne kontam tu potrebu podjebavanja ljudi, jel to proizlazi iz sigurnosti koju osigurava anonimnost pa se svi onda okuraze druge zajebavati, a u stvarnom zivotu ne smiju nista, ne znam, al je iritantno.
Duhovito trolanje je dobrodoslo, pogotovo kad netko pita nesto sto nikako ne bi trebao rjesavati na forumu, al uglavnom ga ima jedva u tragovima
Cao lutko ja sam Sutko....kafa?
Tabhana

#5461 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Tabhana »

Ma @Annoy je ispred mnogih na ovom forumu :thumbup:

Huligani za tastaturom, u stvarnom svijetu manje od makova zrna.
beniciodeltoro

#5462 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by beniciodeltoro »

_BataZiv_0809 wrote:Ah sukob generacija, ta nepresusna tema otkako je svijeta i vijeka.

Zamijeni ono 94 sa 74, selfije sa muzičkim pločama i isto ti ga dođe :roll:
Ne bih rekao, bilo je svakakvih generacija koje su stariji kritikovali da previše troše vremena u gluposti, bile to longplejke, TV, PlayStation, internet, miksete... ali čim izađeš van kuće to ludilo prestaje i počinje pravi život. Bilo je i onih kod kojih je to već opsesija bila pa su provodili 24 sata uz to ali to je bio određen krug ali svako ko je isjetio sunčeve zrake na sebi je bio imun na tu opsesiju. Međutim danas su selfieji, mobilni, Wi-Fi neizbježni, bilo to kod kuće, u školi, na poslu ili sa društvom subotom navečer. Da je to još ona era gdje si internet imao samo kod kuće ili imao samo jedan internet cafe u gradu (Iz kojeg si brže izašao nego ušao jer su svi računari i stolice bili zauzeti :D ) pa bih rekao ima nade, neka izlaze, druže se, pecaju, roštiljaju, guze ali danas je to zlo svugdje prisutno i crpi energiju iz tebe poput baterije na tom istom mobilnom.
Možda zvuči smješno i pretjerano ali Wi-Fi je ubio zadnju nadu da buduće generacije imaju normalan život pun komunikacije, emocija. Postalo je normalno da gledamo razred gdje od 30 učenika 28 bulje u mobilni ili petkom uvečer pun sto a niko ni sa kim ne razgovara i svi tipkaju, i to više neće nikada nestati, samo će postati ekstremnije. Zato mislim da je to više nego običan sukob generacija.

Šta ja ne kontam, nešto što danas zovu popularnim, je amerikaniziranje domaće muzičke scene sa nekim Stojanima, Cvijama, MC Sha i Jankama, koji čak mijenjaju naglasak da zvuče kao Američki reperi. Ne samo to nego i pjevači koji su najmanje 10 godina na sceni imaju sad repere u pjesmama. Ali obavezno mora bar 5 sekundi neki crnac da se pojavi u muzičkom videu jer valjda crnac = cool. Ne kontam kakvi su to kompleksi, iako ne volim hip hop ima dosta repera sa područja ex-Yu koji se stvarno trude koje jednostavno moram poštovati . Neki od njih su čak 20 godina na sceni i većina nije čula za njih a onda dođu ovakvi klovnovi koji nisu ništa drugo nego parodija američkog hip hopa i svaki balavac zna za njih
Dr Kova

#5463 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Dr Kova »

@Benicio, dobar post. Fakat smo mi nekako zadnja generacija koja je mogla biti vani bez neta i WiFi. Sjećam se 2002 i 03' Mirc, MSN, dial up konekcije i sl, ali kad izadješ vani nema neta, baš je bilo cool....
shbc

#5464 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by shbc »

Ne kontam iznenadnu opsesiju izrazom "djikan". Cak me i nervira jer je odjednom, zbog tog jednog clanka o rjecniku za koji ne vjerujem da je ikad iko cuo osim autora i izdavaca, stvarno izraz postao uvreda za Srbe. U mojoj porodici, raji i okruzenju taj izraz se uvijek koristio za seljacinu (kao karakternu osobinu), bez obzira koje je nacije i vjere. Al' eto, izgleda djikani krenuli u masovnu kampanju skretanja sa teme, kako se njih ne bi vise tako zvalo.
sunceKOtepsija

#5465 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by sunceKOtepsija »

annoy wrote:Ne kontam na forumu kad netko otvori temu u vezi nekog problema, ima neko pitanje i slicno, i onda se sjati sva sila forumasa koji odgovaraju s nekim glupostima, podjebavaju postavljaca teme itd., ajde da su duhoviti, ali uglavnom izgleda kao da se natjecu tko ce napisati manje smijesan post. Ako nemas sta smisleno za rec, onda suti. Ne kontam tu potrebu podjebavanja ljudi, jel to proizlazi iz sigurnosti koju osigurava anonimnost pa se svi onda okuraze druge zajebavati, a u stvarnom zivotu ne smiju nista, ne znam, al je iritantno.
Duhovito trolanje je dobrodoslo, pogotovo kad netko pita nesto sto nikako ne bi trebao rjesavati na forumu, al uglavnom ga ima jedva u tragovima
nije ti nesto smijesno i krivis ljude koji pisu jer ne daju smjesne odgovore :? mnogi ljudi se trude da pomognu mozda zbog toga nisu smjesni, ili je do tebe?
Seoskivaralica

#5466 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Seoskivaralica »

shbc wrote:Ne kontam iznenadnu opsesiju izrazom "djikan". Cak me i nervira jer je odjednom, zbog tog jednog clanka o rjecniku za koji ne vjerujem da je ikad iko cuo osim autora i izdavaca, stvarno izraz postao uvreda za Srbe. U mojoj porodici, raji i okruzenju taj izraz se uvijek koristio za seljacinu (kao karakternu osobinu), bez obzira koje je nacije i vjere. Al' eto, izgleda djikani krenuli u masovnu kampanju skretanja sa teme, kako se njih ne bi vise tako zvalo.
Potpuno se slažem , dok je puno poznatija inačica potpuno postala bezpotrebna jer su PAPCI i PAPANLUK mainstream ponašanje izgleda.
Seoskivaralica

#5467 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Seoskivaralica »

Sunce iscuri ti poenta ko ulje kroz prste. :|
Partijaner

#5468 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Partijaner »

Noc vjestica.
annoy

#5469 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by annoy »

sunceKOtepsija wrote: nije ti nesto smijesno i krivis ljude koji pisu jer ne daju smjesne odgovore :? mnogi ljudi se trude da pomognu mozda zbog toga nisu smjesni, ili je do tebe?
Jesi ti uopće pročitao što sam napisala?
Njanjavi

#5470 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Njanjavi »

annoy wrote:
sunceKOtepsija wrote: nije ti nesto smijesno i krivis ljude koji pisu jer ne daju smjesne odgovore :? mnogi ljudi se trude da pomognu mozda zbog toga nisu smjesni, ili je do tebe?
Jesi ti uopće pročitao što sam napisala?
Ja ne mogu vjerovat sta procitah :lol: :lol:
Logovan

#5471 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Logovan »

Partijaner wrote:Noc vjestica.
Ni ja, ali eto svako ima nešto svoje.
mali_balon

#5472 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by mali_balon »

Image
DuckZz

#5473 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by DuckZz »

- Druženje
- Zajebancija
- Cuganje

1.Maj
- Druženje
- Zajebancija
- Cuganje

Božić
- Druženje
- Zajebancija
- Cuganje

SFF
- Druženje
- Zajebancija
- Cuganje

Bajram
- Druženje
- Zajebancija

Za prosjecnog Bosanca ovo je vrlo jasno ali, ako i dalje ne kontaš onda nema smisla tražit dalja pojašnjenja.
Tabhana

#5474 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Tabhana »

Bošnjo, prvak u pisanju sms poruka za razne pjevače, i prvi koji slavi tuđe praznike :lol:
Njanjavi

#5475 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Njanjavi »

Tabhana wrote:Bošnjo, prvak u pisanju sms poruka za razne pjevače, i prvi koji slavi tuđe praznike :lol:
A da te pitam onako ljudski, koji je to autohtoni Bosanski praznik, ono da je bas nas, tako ti boga?
Pa i bajram je tudji praznik prije svega ako na to ciljas i ako taj praznik smatras jedinim validnim i "nasim"
Post Reply