Champions league 2013/14

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
noiserr

#5451 Re: Champions league 2013/14

Post by noiserr »

Engleze zeza to sto su im igraci precjenjeni. Realno smanji svakom Englezu cijenu za pola (cast izuzetcima) i dobit ces realnu vrijednost timova.

Ipak su Barcelona i Real Madrid najskuplji timovi na svijetu po potrosenim parama. A i Atletico bogami uziva lovu od prodaje posto su feeder team.
Madrid

#5452 Re: Champions league 2013/14

Post by Madrid »

noiserr wrote:Engleze zeza to sto su im igraci precjenjeni. Realno smanji svakom Englezu cijenu za pola (cast izuzetcima) i dobit ces realnu vrijednost timova.

Ipak su Barcelona i Real Madrid najskuplji timovi na svijetu po potrosenim parama. A i Atletico bogami uziva lovu od prodaje posto su feeder team.
To je to, ali ne mozes balavcima objasnit...
Cim neki igrac zakoraci u Englesku napumpaju mu cijenu, a to sto su po rezultatima bolji samo od Francuza se ne racuna...
Real i Barcelonu ne drze neki Rusi, Arapi, Ameri, to su institucije za ove prodane Engleze, isto kao sto su Bayern i BvB :izet:
Gandalf

#5453 Re: Champions league 2013/14

Post by Gandalf »

Image
solo2

#5454 Re: Champions league 2013/14

Post by solo2 »

ko kaze da je athtletico madrid autsajder ne prati fudbal i nema nikakvo fudbalsko znanje! - Salim se.

Samo brza replika za onog sto rece da bi bilo dobro da Pjanic igra u Chelsea-u - nemoj ziv bio.. dosta mi je sto sam primoran da gledam City zbog Dzeke, ko bi jos trpio i Chelsea zbog Pjanica...
Riddle

#5455 Re: Champions league 2013/14

Post by Riddle »

noiserr wrote:Taj rezultat je vise kao 1-4. Razlika je u nacinu igranja. Liverpool sad pa sad moze dva gola uvaliti. Chelsiju trebaju dvije utakmice za dva gola.
Ili je mozda razlog taj sto je veceras sve bilo gotovo prilicno rano, a u nedjelju neizvjesno do zadnje minute?

Nemoj da vadim slike Anfielda, molim vas.
cyprus

#5456 Re: Champions league 2013/14

Post by cyprus »

Uh, jebiga... Da nije pao onaj glupi gol pred kraj poluvremena, ko zna šta bi bilo na kraju...

Ovako, generalno kad se sagleda, polufinale za ovogodišnji Chelsea uopšte nije loš rezultat... Dobro, možda se zbog Mourinha stekao dojam da bi se moglo dogurat i dalje, ali realno igrački kadar ima dosta rupa, posebno u ofanzivnom segmentu... Od ofanzivaca ja jedino Hazarda percipiram kao vrhunsku klasu... Willian, Oscar, Schurle, Ramires, Salah jesu dobri igrači, ali mislim da to nije baš taj najviši nivo...

Šta tek reći o vrhu napada... Ne znam otkud uopšte Eto'o uskrsnu, totalno nepotrebno 'pojačanje'... Torres mi je jedan od najdražih igrača na svijetu, ali jebiga, to je ipak Torres... Demba Ba je trebao dobivati više prilike...

Vjerujem da će do sljedeće sezone Mou skontat kako da bolje posloži kockice i da će to tada još bolje izgledat... Naravno da je i on vukao neke krive poteze otkad se vratio, ali ja ovu sezonu uopšte ne percipiram kao neuspješnu... Dobro, trofeji su izostali, ali iz nekog razloga, ja ih ove sezone nisam pretjerano ni očekivo...

Uglavnom, od mene kao simpatizera Chelsea, ide neupitna podrška Mourinhu, a mislim da na isti način razmišlja i većina navijača i simpatizera ovog kluba... A ovo večeras je zaslužena pobjeda Atletica... Svaka čast Simeoneu, radi fantastičan poso i to prilično tiho i na mala vrata :thumbup: Nek se i monotonija Primere i Lige prvaka malo razbila...
Last edited by cyprus on 30/04/2014 23:31, edited 1 time in total.
5 0 5

#5457 Re: Champions league 2013/14

Post by 5 0 5 »

Image
solo2

#5458 Re: Champions league 2013/14

Post by solo2 »

Madrid wrote:
noiserr wrote:Engleze zeza to sto su im igraci precjenjeni. Realno smanji svakom Englezu cijenu za pola (cast izuzetcima) i dobit ces realnu vrijednost timova.

Cim neki igrac zakoraci u Englesku napumpaju mu cijenu, a to sto su po rezultatima bolji samo od Francuza se ne racuna...
Real i Barcelonu ne drze neki Rusi, Arapi, Ameri, to su institucije za ove prodane Engleze, isto kao sto su Bayern i BvB :izet:
Bra'o!!! :thumbup:
Madrid

#5459 Re: Champions league 2013/14

Post by Madrid »

solo2 wrote:ko kaze da je athtletico madrid autsajder ne prati fudbal i nema nikakvo fudbalsko znanje! - Salim se.

Samo brza replika za onog sto rece da bi bilo dobro da Pjanic igra u Chelsea-u - nemoj ziv bio.. dosta mi je sto sam primoran da gledam City zbog Dzeke, ko bi jos trpio i Chelsea zbog Pjanica...
Ma vjerovatno neka neznalica pa je to izjavio, Covjek proda Matu, hebe Oscara, a on bi tamo Pjanica poslao...
palermo

#5460 Re: Champions league 2013/14

Post by palermo »

solo2 wrote:
E jebi ga :D , al eto, meni je jedna od fudbalskih neostvarenih želja bila da Džeksona trenira Mourihno, nekako sam uvjeren da je on baš tip igrača koje Jose voli i koji kod njega najviše napreduju....

A Pjanke,šta znam, meni se čini da Chelziju fali neki igrač tipa Modrića.....ili makar lamparda od prije sedam-osam godina
Zmijuga loma

#5461 Re: Champions league 2013/14

Post by Zmijuga loma »

Rafa mu ostavi tip top mašinu i klocko sve uzjebe monstruoznim man managementom. :oops: Ne zna pseto drugačije, proda dvije godine zaredom vodećeg asistenta EPL-a a dovede mesara iz Benfice i penzionera iz Fulhama.

Mada, bolje mu je i ovo nego da se mora sagnuti Don Carlu.
5 0 5

#5462 Re: Champions league 2013/14

Post by 5 0 5 »

i ko ce biti celsijev trener iduce sezone?
Artest

#5463 Re: Champions league 2013/14

Post by Artest »

Jeste, ovih 11 Engleza sto je startalo u Chelseau...ono, bas su uzasni. I zato su izgubili.

Previse neozbiljnih likova veceras. Kidam nalijevo.
palermo

#5464 Re: Champions league 2013/14

Post by palermo »

505sCrtom wrote:i ko ce biti celsijev trener iduce sezone?
Ja se kladim na Josea :D , ti ?
alzjaciP

#5465 Re: Champions league 2013/14

Post by alzjaciP »

Madrid wrote:

:lol: :lol:

Sustinska razlika izmedju Reala i npr. Celzija jeste u tome sto Celzi baca stotine miliona na igrace zadnjih 10 godina a to Real cini zadnjih 20-30 godina i kao Real eto sad ima historiju. Pa ima ce je i ovi za 20-30 godina kad se naosvajaju trofeja i bace dovoljno novca.

Pa Real nije izvadio dobrog igraca iz te svoje "omladinske skole" jos iz doba Casillasa i Raula i kao eto oni toboze nisu prodani dok ovi drugi jesu iako isto i cak vise bacaju na igrace. :roll: :lol: :-)
missko

#5466 Re: AW: Champions league 2013/14

Post by missko »

cyprus wrote:Uh, jebiga... Da nije pao onaj glupi gol pred kraj poluvremena, ko zna šta bi bilo na kraju...

Ovako, generalno kad se sagleda, polufinale za ovogodišnji Chelsea uopšte nije loš rezultat... Dobro, možda se zbog Mourinha stekao dojam da bi se moglo dogurat i dalje, ali realno igrački kadar ima dosta rupa, posebno u ofanzivnom segmentu... Od ofanzivaca ja jedino Hazarda percipiram kao vrhunsku klasu... Willian, Oscar, Schurle, Ramires, Salah jesu dobri igrači, ali mislim da to nije baš taj najviši nivo...

Šta tek reći o vrhu napada... Ne znam otkud uopšte Eto'o uskrsnu, totalno nepotrebno 'pojačanje'... Torres mi je jedan od najdražih igrača na svijetu, ali jebiga, to je ipak Torres... Demba Ba je trebao dobivati više prilike...

Vjerujem da će do sljedeće sezone Mou skontat kako da bolje posloži kockice i da će to tada još bolje izgledat... Naravno da je i on vukao neke krive poteze otkad se vratio, ali ja ovu sezonu uopšte ne percipiram kao neuspješnu... Dobro, trofeji su izostali, ali iz nekog razloga, ja ih ove sezone nisam pretjerano ni očekivo...

Uglavnom, od mene kao simpatizera Chelsea, ide neupitna podrška Mourinhu, a mislim da na isti način razmišlja i većina navijača i simpatizera ovog kluba... A ovo večeras je zaslužena pobjeda Atletica... Svaka čast Simeoneu, radi fantastičan poso i to prilično tiho i na mala vrata :thumbup: Nek se i monotonija Primere i Lige prvaka malo razbila...
Ko ima bolji na trzistu od Oscara, Ramireya, Salaha, Schurlea i Wiliana

Gesendet von meinem SM-N9005 mit Tapatalk
5 0 5

#5467 Re: Champions league 2013/14

Post by 5 0 5 »

palermo wrote: Ja se kladim na Josea :D , ti ?
ne znam. ali se sjecam da je mourinho rekao na pocetku sezone da ce otici ako ne osvoji trofej ove godine. tako...
dinooh

#5468 Re: Champions league 2013/14

Post by dinooh »

Danas negdje citam da ce City mozda dobiti kaznu zbog nepostivanja finansijskog fair play-a. Kazna ce biti da ce moci manje igraca prijaviti za LP. Dok ostali klubovi mogu po 25 igraca, oni ce moci manje, ali se ne zna koliko igraca. Isto vazi i za PSG zbog gubitaka koje su ostvarili. Ti umjetno napuhani klubovi...
noiserr

#5469 Re: Champions league 2013/14

Post by noiserr »

alzjaciP wrote:
Madrid wrote:

Sustinska razlika izmedju Reala i npr. Celzija jeste u tome sto Celzi baca stotine miliona na igrace zadnjih 10 godina a to Real cini zadnjih 20-30 godina i kao Real eto sad ima historiju. Pa ima ce je i ovi za 20-30 godina kad se naosvajaju trofeja i bace dovoljno novca.

Pa Real nije izvadio dobrog igraca iz te svoje "omladinske skole" jos iz doba Casillasa i Raula i kao eto oni toboze nisu prodani dok ovi drugi jesu iako isto i cak vise bacaju na igrace. :roll: :lol: :-)
Pa nisu djaba izmislili pojam Galactico, filozofija koja je pocela u 1950 godinama u Real Madridu.

Nego ovo kad vidim kako je uspjesan ovaj Atletico Madrid bez nekih velikih imena i sa tankom klupom, daje mi nadu za svjetsko prvenstvo :bih:
Last edited by noiserr on 30/04/2014 23:38, edited 1 time in total.
Madrid

#5470 Re: Champions league 2013/14

Post by Madrid »

alzjaciP wrote:
Madrid wrote:

Ima dobrih igraca iz Realove skole, samo sto igraju kod Engleza, recimo Negredo, Mata, Soldado ;-)
Englezi ni nemaju bolje igrace na tim pozicijama, a Realu su visak :lol:
todd_smith

#5471 Re: Champions league 2013/14

Post by todd_smith »

Svaka im cast :thumbup:

Daleko najdrazi mi tim ove sezone, nadam se da ce osvojiti La Ligu preko vikenda i onda LS u Maju :thumbup: :thumbup: :thumbup:

Chelsea limitiran tim trenutno, bolje ce valjda sljedece sezone Mou to srediti. Novog napadaca i novog veznog kada uzme bolje ce im ici.

Atletico pokazao kako se igra fudbal jer trebao im samo 1, dobiju oni ganaju jos jedan :thumbup:
ultima_palabra

#5472 Re: Champions league 2013/14

Post by ultima_palabra »

Mislim da Mourinhu treba još igrača... ovo sad je stvarno siromašan igrački kadar :mrgreen:

Bravo za Atletico, ovo je bilo kvalitetno ispišavanje :thumbup:
alzjaciP

#5473 Re: Champions league 2013/14

Post by alzjaciP »

E moj @Madrid, jbt. led sa kim ja diskutujem sa likom koji kaze ako je sad Vrbanjusa pobijedila Barcelonu onda je Bosanska sabanija jaca od Primere :lol: :lol:
solo2

#5474 Re: Champions league 2013/14

Post by solo2 »

palermo wrote:
solo2 wrote:
E jebi ga :D , al eto, meni je jedna od fudbalskih neostvarenih želja bila da Džeksona trenira Mourihno, nekako sam uvjeren da je on baš tip igrača koje Jose voli i koji kod njega najviše napreduju....

A Pjanke,šta znam, meni se čini da Chelziju fali neki igrač tipa Modrića.....ili makar lamparda od prije sedam-osam godina
Treb'o si VIKAT tako do je Special One bio u Realu - tada moze i Dzeko i Pjanic a Chelsea... tuga brate
cyprus

#5475 Re: AW: Champions league 2013/14

Post by cyprus »

missko wrote:
cyprus wrote:Uh, jebiga... Da nije pao onaj glupi gol pred kraj poluvremena, ko zna šta bi bilo na kraju...

Ko ima bolji na trzistu od Oscara, Ramireya, Salaha, Schurlea i Wiliana

Gesendet von meinem SM-N9005 mit Tapatalk
Ma ne nabrajo ja sad, al samo ću reći da nekih 6-7 timova u Evropi zasigurno ima kvalitetnije ofanzivne opcije nego Chelsea... Ove Chelseajeve što sam nabrojao jesu dobre, ali potrebna je potpuna rekonstrukcija opcija u vrhu napada, te bar još jedan igrač Hazardove klase u vezi da bi se Chelsea mogao svrstati u kategoriju 3-4 najjača evropska tima...
Locked