Liverpool FC

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Gandalf

#5451 Re: Liverpool FC

Post by Gandalf »

jel' se to u Engleskoj ne smiješ ugrist' na prst :-)
groove

#5452 Re: Liverpool FC

Post by groove »

gdje su oni sto su govorili sta ce vam sturridge :-)
MyTao

#5453 Re: Liverpool FC

Post by MyTao »

http://www.telegraph.co.uk/sport/footba ... d-out.html

A Komicar koji je "zabavljao" igrace to vece ga nazvao "niggerom"
AmiĐa_Idriz

#5454 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

MyTao wrote:http://www.telegraph.co.uk/sport/footba ... d-out.html

A Komicar koji je "zabavljao" igrace to vece ga nazvao "niggerom"
ima li gdje video kada su mu zviždali to veče
AmiĐa_Idriz

#5455 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

Image
:evil:
MyTao

#5456 Re: Liverpool FC

Post by MyTao »

Image
Image
Image

Drugi i treci dres bolje da ne viditi... :D
The Realist

#5457 Re: Liverpool FC

Post by The Realist »

Ovaj vam je stvarno super.
Mustang1

#5458 Re: Liverpool FC

Post by Mustang1 »

Jest dobar samo po meni su ovu rukavi vala predugi :D

Da bude sretan kao i onaj po kojem je uradjen :oops:

Image
Logovan

#5459 Re: Liverpool FC

Post by Logovan »

Dobro izgledaju ovi dresovi. :thumbup:
MyTao wrote: Drugi i treci dres bolje da ne viditi... :D
Ma postavi, nisu valjda toliko ružni? :lol:
Mustang1

#5460 Re: Liverpool FC

Post by Mustang1 »

I ruzniji .. Jadna mi majka ovo je gore od Manchesterovih :lol: :lol: Ocigledno se ide na retro fazon ali :D :oops:
Ovaj bijeli ova MUSTRA na dnu istu moja nene ponjavu imala :oops:

Image

Image
Logovan

#5461 Re: Liverpool FC

Post by Logovan »

Jbt :shock: :shock: Bože sačuvaj, svašta...
The Realist

#5462 Re: Liverpool FC

Post by The Realist »

Bubalo1 wrote:I ruzniji .. Jadna mi majka ovo je gore od Manchesterovih :lol: :lol: Ocigledno se ide na retro fazon ali :D :oops:
Oooj živote.... United je imao odlične druge dresove (oni bijeli), ali prvi..... Općenito, United dosta dobre pravi rezervne dresove, a sa prvim je rijetko ko zadovoljan (ovdje sam blag :D). Vidim da je kod vas obrnuto, prvi odličan, ostali.....

Ima li objašnjenje za ovakve rezervne dresove (Nike je dao objašnjenje za ovogodišnje Unitedove dresove - što ih opet nije učinilo ljepšim :D, ali hajde, nekakva tradicija)?
Mustang1

#5463 Re: Liverpool FC

Post by Mustang1 »

Ma vjerovatno retro stil .. Posto su i prvi uradjeni po ovim gore iz 1983. godine .. Samo sto su oni cool .. A ovi drugi i treci su uzas .. Sto golman bijeli nije gostujuci dres .. A ovaj treci bi nekako i prezvakao ne budu cesto u njima :D
MyTao

#5464 Re: Liverpool FC

Post by MyTao »

The Realist wrote:
Bubalo1 wrote:I ruzniji .. Jadna mi majka ovo je gore od Manchesterovih :lol: :lol: Ocigledno se ide na retro fazon ali :D :oops:
Oooj živote.... United je imao odlične druge dresove (oni bijeli), ali prvi..... Općenito, United dosta dobre pravi rezervne dresove, a sa prvim je rijetko ko zadovoljan (ovdje sam blag :D). Vidim da je kod vas obrnuto, prvi odličan, ostali.....

Ima li objašnjenje za ovakve rezervne dresove (Nike je dao objašnjenje za ovogodišnje Unitedove dresove - što ih opet nije učinilo ljepšim :D, ali hajde, nekakva tradicija)?
Izgleda da ce i vama uskoro Warrior praviti dresove, spremite se :)

Ja jos nemogu da vjerujem da ce ovo biti drugi dresovi... dijete od 2 godine bi smislilo nesto bolje...
Ajant

#5465 Re: Liverpool FC

Post by Ajant »

Još ništa nije oficijelno što se tiče druga dva dresa, ostaje nam da se nadamo :-)
The Realist

#5466 Re: Liverpool FC

Post by The Realist »

MyTao wrote:Izgleda da ce i vama uskoro Warrior praviti dresove, spremite se :)

Ja jos nemogu da vjerujem da ce ovo biti drugi dresovi... dijete od 2 godine bi smislilo nesto bolje...
Sumnjam, teško će moći ponuditi novca, koliko može Nike.
vaučer

#5467 Re: Liverpool FC

Post by vaučer »

The Realist wrote:

Dali Liverpoolu skoro duplo koliko je nudio Adidas za produljenje ugovora.
Kupuju proboj na novo tržište i plaćaju masno da bi se ugurali u uhodani establishment velikih marki.
Nemoj se začuditi ako završite na Warrioru.
Logovan

#5468 Re: Liverpool FC

Post by Logovan »

Ajant wrote:Još ništa nije oficijelno što se tiče druga dva dresa, ostaje nam da se nadamo :-)
Nada zadnja umire. :-) :lol: Valjda ih nećemo gledati, gore od onog ne može.
The Realist

#5469 Re: Liverpool FC

Post by The Realist »

vaučer wrote: Dali Liverpoolu skoro duplo koliko je nudio Adidas za produljenje ugovora.
Kupuju proboj na novo tržište i plaćaju masno da bi se ugurali u uhodani establishment velikih marki.
Nemoj se začuditi ako završite na Warrioru.
Duplo je bilo 25mio funti, znači da je Adidas nudio 12-13mio, United sada ima toliko i sa ogromnim se ciframa špekuliše kada je taj ugovor u pitanju i do sada su uglavnom te špekulacije bile tačne (vezane za druge ugovore).

Zato sumnjam da će toliko ponuditi, jedino ako Nike odbije ovo oko vođenja marketinga (jer Nike trenutno Unitedu plaća i to oko 6mio, tj. unaprijed plate za 50% Unitedovog dijela profita, a špekuliše se da će United tražiti puno više, ili čak neće htjeti taj dio prodati).

Ništa protiv Warriora, nego sumnjam da imaju dovoljna financijska sredstva da dobiju Nike (Unitedov im je najprodavaniji dres).

PS
Ne znači da sam upravu, možda neku ludu cifru ponude, ali ima još do toga (ove špekulacije trenutno nikakvog osnova nemaju, jer Nike ima ekskluzivno pravo na pregovaranje i traje 6 mjeseci, a mislim da je počelo u februaru, tako da sve što trenutno dolazi u vezi drugih kompanija su izmišljotine).
MyTao

#5470 Re: Liverpool FC

Post by MyTao »

The Realist wrote:

Pa bas zbog tog bi i mogli biti novi... Trenutno Liverpoolu daju duplo vise nego sto je to Adidas radio...
The Realist

#5471 Re: Liverpool FC

Post by The Realist »

Objasnio sam gore malo problematiku, a ionako nemaju trenutno pravo da pregovaraju.
MyTao

#5472 Re: Liverpool FC

Post by MyTao »

The Realist wrote:Objasnio sam gore malo problematiku, a ionako nemaju trenutno pravo da pregovaraju.
Pa znam, al' sta ako ponude neku ludi cifru... znaju i oni da sa Unitedom mogu zaraditi vise, tako da ce ponuditi sigurno puno vise nego sto sada nude Liverpoolu...
vaučer

#5473 Re: Liverpool FC

Post by vaučer »

The Realist wrote:Objasnio sam gore malo problematiku, a ionako nemaju trenutno pravo da pregovaraju.
Mislim da su procenti bitni, ne finalne cifre.
Oni su u procentima platili Liverpoolu (tad u groznoj situaciji) cca 80% više nego je naredni proizvođač nudio. Dobiju li priliku da ulete u pregovore ne sumnjam da će isto pa i više ponuditi i Unitedu, pa taman to značilo 60 miliona po sezoni. Ljudi grade ime i trebaju im veliki klijenti.
The Realist

#5474 Re: Liverpool FC

Post by The Realist »

MyTao wrote:Pa znam, al' sta ako ponude neku ludi cifru... znaju i oni da sa Unitedom mogu zaraditi vise, tako da ce ponuditi sigurno puno vise nego sto sada nude Liverpoolu...
Ma neka oni ponude, nemam ja ništa protiv :D (hej, nije da nas je Nike usrećio sa dresovima, tako da..... :D), nego onako mislim da je teško vjerovati da bi Nike dopustio da izgubi klub koji mu najviše dresova proda, a pogotovo što 6 mjeseci sami pregovaraju.
Mislim da su procenti bitni, ne finalne cifre. Oni su u procentima platili Liverpoolu (tad u groznoj situaciji) cca 80% više nego je naredni proizvođač nudio. Dobiju li priliku da ulete u pregovore ne sumnjam da će isto pa i više ponuditi i Unitedu, pa taman to značilo 60 miliona po sezoni. Ljudi grade ime i trebaju im veliki klijenti.
Dvije stvari su bitne, finalna cifra i kako će se kontrolisati taj segment marketinga (jer tu se može dosta novca navući). Eh, ako oni mogu ponuditi 60mio funti za godinu, onda će ih sigurno dobiti (ovdje se špekuliše oko 40-tak mio, pa neki idu do 50mio, ali to su baš optimistične prognoze, ali ne više). Ovo što kažeš procenti se ionako samo u cifre pretvara :).

Kao što rekoh, nemam ja ništa protiv Warriora, samo nekako sumnjam da su financijski dovoljno moćni u odnosu na Nike, a Nike nema zamjenu za United, tj. ako ih izgubi, koga bi preuzeli (možda Real, ali tu se i Adidas pita).

EDIT:
Evo, pokušao sam naći financijske rezultate, ali ne ide. Čisto da vidim njihovu financijsku snagu.
Mustang1

#5475 Re: Liverpool FC

Post by Mustang1 »

Ovog igraca nikad prezalit necu sto ga ne dovedu
http://scsport.ba/vijest/54240
Post Reply