Dionysios wrote:Komsic je clan Predsjednistva iz reda hrvatskog naroda, naroda koji je zajedno sa Bosnjacima po presudi Krajisniku etnicki ociscen iz 35 opstina republike srpske. RTRS je javni emiter svih gradjana rs-a (pa i Hrvata) i u ovom slucaju je iskoristen za promociju ratnog zlocinca i najnizih fasistickih poriva. Kao Hrvat na najvecoj funkciji trenutno mislim da je trebao reagovati. Ako moze zveckati oruzjem, mogao se oglasiti i na ovo.
Postoji razlika između termina ''predstavnik'' i ''iz reda''.
Nije korektno pozivati se na Komšićevo ''hrvatstvo'' samo kad zatreba.
On je najbolje iznio svoj stav u intervjuu za sarajevsko Oslobođenje, kada je na pitanje što će se dogoditi ukoliko sadašnji predsjednik RS Milorad Dodik doista pokuša realizirati svoje prijetnje o odcjepljenju tog entiteta, rekao kako će u tom slučaju državu braniti ne samo Bošnjaci nego i mnogi drugi, uključujući i njega osobno.
Gdje su u toj rečenici Hrvati? Zašto spominje Bošnjake, ako je već izabran u predsjedništvo ''iz reda'' hrvatskog naroda?
A da...nisu ga oni izabrali iz tog ''reda'' nego....nebitno. Ne znam što će uopšte taj ''red''.
Kakva bismo mi država bili kada bi za svaki dnevnopolitički događaj jedan od članova predsjedništva iznosio svoj lični stav ili komentar.