Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Posto ovdje ima dosta onih koji mrze Telemach a ima i onih kojima je stalo da dok su korisnici Telemachovih usluga ona bude najbolja, pitam :
- Moze li ( neko ko je strucan za to u Telemachu ) objasniti ovo zatamnjenje pojedinih emisija ? Ko to trazi, ko kontrolise, ko to u Telemachu i kako sprovodi ....
Hvala na odgovoru ....
I ako moze jedna sugestija:
Kada se ubace neki novi kanali ili izbace neki - da se to ovdje napise ...
Kome "RAK-u" pa ta "institucija" koja treba da donosi,provodi,naređuje,regulise itd... medijski prostor u BiH... NE postuje sama ono sto donese odluke selektivno i ja bih rekao BEZOBRAZNO provodi i trenira STROGOCU na relaciji Kozija ćuprija-Ilidža fakat NE vidim svrhu postojanja jedne ovakve institucije osim da uzimaju pare... sve ostalo je sto se ti ce Regulatorne Agencije u najmanju ruku degutantno i SMIJESNO ja nigdje nisam cuo da regulator ovako nesto radi tj. regulira ili moze samo regulirati u jednom gradu a par km od tog grada sve se uredno gleda bez zamracenja nađite mi jos jedan ovakav slucaj bilo gdje na KUGLI ZEMALJASKOJ
Kome "RAK-u" pa ta "institucija" koja treba da donosi,provodi,naređuje,regulise itd... medijski prostor u BiH... NE postuje sama ono sto donese odluke selektivno i ja bih rekao BEZOBRAZNO provodi i trenira STROGOCU na relaciji Kozija ćuprija-Ilidža fakat NE vidim svrhu postojanja jedne ovakve institucije osim da uzimaju pare... sve ostalo je sto se ti ce Regulatorne Agencije u najmanju ruku degutantno i SMIJESNO ja nigdje nisam cuo da regulator ovako nesto radi tj. regulira ili moze samo regulirati u jednom gradu a par km od tog grada sve se uredno gleda bez zamracenja nađite mi jos jedan ovakav slucaj bilo gdje na KUGLI ZEMALJASKOJ
Mozda je Regulatorna Agencija Kantona ....
Ova je najjaca a ima smisla ite kako Ma treba je ukinuti pod hitno ba za koji ce qrac
veljaca wrote:Posto ovdje ima dosta onih koji mrze Telemach a ima i onih kojima je stalo da dok su korisnici Telemachovih usluga ona bude najbolja, pitam :
- Moze li ( neko ko je strucan za to u Telemachu ) objasniti ovo zatamnjenje pojedinih emisija ? Ko to trazi, ko kontrolise, ko to u Telemachu i kako sprovodi ....
Hvala na odgovoru ....
I ako moze jedna sugestija:
Kada se ubace neki novi kanali ili izbace neki - da se to ovdje napise ...
Puno srece u radu ...
Da slucajno ovo nije promaklo ovima iz Telemacha ovdje .....
Objašnjavano je gomilu puta do sada, prerovi malo forum.
Zahtjeve obično podnose tv kuće koje otkupe prava na emitovanje u BiH.
HRT2 sportski program je malo konfuzan definitivno, na čiji zahtjev se zatamljuju pojedini sportski događaji, upitno je. Ne bi me čudilo da i sam HRT traži zatamnjivanje autorskih emisija i događaja koji nisu otkupljeni za područije BiH.
A tko je imao pravo prenosa u BIH !? Zasto je zatamnjeno u Sarajevu a ne u Kiseljaku !?
Zasto mojaTV zatamni na citaovm prostoru gdje pruzaju usluge a ostali ne!?
DON_eARL wrote:Objašnjavano je gomilu puta do sada, prerovi malo forum.
HRT2 sportski program je malo konfuzan definitivno, na čiji zahtjev se zatamljuju pojedini sportski događaji, upitno je. Ne bi me čudilo da i sam HRT traži zatamnjivanje autorskih emisija i događaja koji nisu otkupljeni za područije BiH.
Volio bih, bez prerovljavanja foruma - da mi neko iz Telemacha objasni - ponovo. Ako je problem - NO Problem ...
A i u tvome odgovoru - nije sve jasno .... Kazes " obicno" - znaci nije uvijek ... navodis da " HRT2 sportski program je malo konfuzan definitivno" .... kako moze biti konfuzitet - ako imamo RAK ....
Ovo pitam zaista dobronamjerno i nadam se da ce neko ovlasten za ovaj Forum iz Telemacha to prepoznati i odgovoriti ... jer je to i njima u INTERESU ....
un1ted wrote:A tko je imao pravo prenosa u BIH !? Zasto je zatamnjeno u Sarajevu a ne u Kiseljaku !?
Zasto mojaTV zatamni na citaovm prostoru gdje pruzaju usluge a ostali ne!?
Telemach će preuzeti Art net tek od 1. aprila (Kiseljak, Busovača, Vitez). Art nikada do sada nije zatamnjivao te utakmice. Vidjet ćemo da li će ih zatamnjivati poslije prvog aprila kad i zvanično Art postane Telemach.
Moji odgovori su proizašli iz čitanja tih obavještenja i obrazloženja.
Nemam uvid u bilo kakve informacije, kojima mogu sa sigurnošću da tvrdim da se zatamnjuje 100% sadržaja otkupljenih od strane domaćih TV kuća, a koje se emituju u programu inostranih kanala. Na osnovu onoga što izađe u javnost, kada se zatamni neki malo zvučniji sadržaj, zahtjev podnese onaj ko je otkupio prava za BiH.
HRT2 sportski program je stvarno konfuzan po tom pitanju. Pogotovo zato što pojedine sadržaje zamrače, dok se drugi emituju regularno. Konfuznosti doprinose i raznorazna prebacivanja loptice od strane operatera prema HRT, i kontra, pa nastane pravi cirkus. (Ovo se odnosi na sadržaje tipa sinoćnja utakmica.)
Nadam se i ja da ćeš dobiti konkretan odgovor od Telemacha.
DON_eARL wrote:Objašnjavano je gomilu puta do sada, prerovi malo forum.
HRT ne traži zatamnjivanje svojih sadržaja u BiH, nedavno sam im slao mail, ne znam od kud ti takav info..
Vlasnici prava za BiH pošalju dopis RAK-u koji proslijedi operaterima. Ako nijedna televizija ne otkupi prava za BiH onda oprerateri samoinicijativno (ne) zatamne.
Ima i HRT tu upetljane svoje prste. Dok sam radio u BH Cabel Net-u licno sam citao pisma koja je TV Hayat, Cerimagic je cini mi se bio potpisnik, trazio od HTR-a direktno da se neki sadrzaji za koje je prava otkupio Hayat zatamne u BiH. Sam HRT je onda preko AKOP-a trazio da se zatamne svi sportski sadrzaji u BiH, a koji se emituju na HRT-u. Nakon toga su dobijene saglasnosti od pojedinih hrvatskih sportskih saveza da se sadrzaji mogu emitovati u BiH, pa se oni pustaju. Ne sjecam se je li tu bio HNL, hokej, kosarka ili neki drugi. Davno bilo, pa mi sjecanje izlapilo. Dakle, ako TV kuca nema prava da sadrzaje emituje u BiH onda ne bi trebala bez obzira da li je neko u BiH otkupio prava za taj dogadjaj. RAI zatamnjivanje sadrzaja za programe za koje ima prava samo za Italiju radi sam, dok HRT to zahtjeva od kablovskih operatera u BiH recimo.
Last edited by iceman2010 on 27/03/2013 14:53, edited 1 time in total.
pathyeshme wrote:Telemach će preuzeti Art net tek od 1. aprila (Kiseljak, Busovača, Vitez). Art nikada do sada nije zatamnjivao te utakmice. Vidjet ćemo da li će ih zatamnjivati poslije prvog aprila kad i zvanično Art postane Telemach.
Isto ono kad su nedavno zatamnili HRT2 u Mostaru svi smo imali priliku procitati sta se desavalo tada na "FB" stranici "Telemach-a"
Pozdrav svima,molim cijenjene forumase i korisnike za pojasnjenje,jer mi nije sve najjasnije .Sta je konkretno D3 usluga i analogni paket u digitalnom formatu u mix duo i trio paketima tj. da li u cijenu od 39.90 ulazi i digitalni receiver i koji dolazi,ovaj novi D3 2.0 ili ovi Cisco modeli i ima li kakvih dodatnih troskova tipa prikljucak,aktiviranje usluge isl.?Hvala.
typeOnegative wrote:Pozdrav svima,molim cijenjene forumase i korisnike za pojasnjenje,jer mi nije sve najjasnije .Sta je konkretno D3 usluga i analogni paket u digitalnom formatu u mix duo i trio paketima tj. da li u cijenu od 39.90 ulazi i digitalni receiver i koji dolazi,ovaj novi D3 2.0 ili ovi Cisco modeli i ima li kakvih dodatnih troskova tipa prikljucak,aktiviranje usluge isl.?Hvala.
D3 usluga ti daje priliku da gledas kvalitetniju sliku na kanalima takodje i veci izbor kanala. Analogni paket u digitanom formatu koji se dobije uz duo i trio pakete je ustvari d3 start paket, znaci sve kanale koje imas na analognoj mozes gledati preko resivera te je ubaceno sada i nekoliko novih kanala, dodatnih troskova nemas sto se tice prikljucka i aktiviranja usluge ako te interesuje duo net posto je njegova cijena 39.90.
typeOnegative wrote:Pozdrav svima,molim cijenjene forumase i korisnike za pojasnjenje,jer mi nije sve najjasnije .Sta je konkretno D3 usluga i analogni paket u digitalnom formatu u mix duo i trio paketima tj. da li u cijenu od 39.90 ulazi i digitalni receiver i koji dolazi,ovaj novi D3 2.0 ili ovi Cisco modeli i ima li kakvih dodatnih troskova tipa prikljucak,aktiviranje usluge isl.?Hvala.
+ D3GO i internet 15Mbps
Analogni paket u digitalnom formatu su svi kanali iz analognog paketa u digitalnom formatu.
Molim za pomoc. Imam galaxy s3 koji NIJE rootovan, ali kada pokrenem d3go aplikaciju, ne dozvoljava mi da gledam kanale vec izbaci poruku "Privremeno ili trajno iskljucite root da biste gledali programe". U telemachu kazu da vratim mobitel na tvornicke postavke ali sumnjam da ce to pomoci.