BHTelecom All About

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
sencobih

#54476 Re: BHTelecom All About

Post by sencobih »

diablobih wrote:Lijepo pise u saopcenju da neki (znamo svi koji) ne zele da plate kao ostali operateri (eronet, mtel itd.) vec zele nize cijene. I onda se sere, a ko ih koci da uvedu viasat kanale i ostale mnogobrojne kanale?

Fino je sto su neki zadovoljni da placaju za uslugu 100 KM, i da budu zadovoljni brzinom od 25 Mbit/s i malobrojnim kanalima, mislim fino za firmu.
Žele da plate, ali po ko zna koji put ovi ne daju, i po ko zna koji put su kaznjeni zbog toga, TM postaje prava kriminalna organizacija koliko im je kazni do sad izrečeno
crnivrag

#54477 Re: BHTelecom All About

Post by crnivrag »

zippoo87 wrote:
crnivrag wrote: Image
svaka cast na ostvarenom rezultatu :thumbup:
Zahvaljujem :thumbup:
alessandro77

#54478 Re: BHTelecom All About

Post by alessandro77 »

Sve da i nudi United grupa iste uslove svim operaterima ponudom ili ugovorom,naknadno se vjerovatno napravi Knjizna obavijest prema telemachu. Problem je nesposobnosti drzave,sudstva itd sto ih neko pravi budalom,registruje firmu cas u Rumuniji,cas na Kipru,cas u Luksemburgu. Zasto je uopste dozvoljeno da se to radi sa firmama van BIH? Registruj firmu u BIH i tu placaj sve obaveze,kazne itd.! Druga stvar je nesposobnost BHtelecoma koji placa vjerujem istu ili slicnu cijenu za Pink govna koja su dno dna. Na kraju najveci problem po meni je sto se ljudi zatupljuju idiotskim kanalima i emisijama koje se reziraju vecinom u Srbiji. Volio bih naci opravdanje za BHt koji moze da hoce ubaciti kanale koji nisu dio Telemacha ili sto ne puste free HD,vec listu popunjavaju sa 3 kanala France 24 i 172 kamere i ostale idiotarije.
diablobih

#54479 Re: BHTelecom All About

Post by diablobih »

sencobih wrote:
diablobih wrote:Lijepo pise u saopcenju da neki (znamo svi koji) ne zele da plate kao ostali operateri (eronet, mtel itd.) vec zele nize cijene. I onda se sere, a ko ih koci da uvedu viasat kanale i ostale mnogobrojne kanale?

Fino je sto su neki zadovoljni da placaju za uslugu 100 KM, i da budu zadovoljni brzinom od 25 Mbit/s i malobrojnim kanalima, mislim fino za firmu.
Žele da plate, ali po ko zna koji put ovi ne daju, i po ko zna koji put su kaznjeni zbog toga, TM postaje prava kriminalna organizacija koliko im je kazni do sad izrečeno
Aha, žele po nižoj cijeni od ostalih, k'o eto ipak su oni bht.
Cossack

#54480 Re: BHTelecom All About

Post by Cossack »

diablobih wrote:
sencobih wrote:

Aha, žele po nižoj cijeni od ostalih, k'o eto ipak su oni bht.
Hajde molim te pročitaj ovo još par puta.

https://www.klix.ba/biznis/konkurencijs ... /171229035
Last edited by Cossack on 30/12/2017 11:18, edited 1 time in total.
diablobih

#54481 Re: BHTelecom All About

Post by diablobih »

Ma ovo je ono od prije, znas kako god nas idu te tuzbe, treba im duze vrijeme. Vidis da su sad dali eronetu, mtelu i ostalim. Nadam se da si i ti procitao njihovu izjavu gdje lijepo pise da neke kompanije zele nize cijene od predvidjene. Znaci to kad bi sebi dozvolili, onda bi ih mogao i eronet i mtel i ostali tuziti, jer ne bi bilo prema svima ista cijena.
Benq

#54482 Re: BHTelecom All About

Post by Benq »

Pokušaj korištenja informacija o postupcima iniciranim prije nekoliko godina protiv ranijih emitera kanala Sport Klub kao sredstva pritiska naUnited Media S.à.r.l. da pojedinim operaterima ponudi zaključenje ugovora pod povoljnijim uvjetima od onih koje imaju Telekomunikacije Republike Srpske“ a.d. Banja Luka, JP Hrvatske telekomunikacije d.d. Mostar i Telemach d.o.o. Sarajevo je bespredmetno, jer bi takva ponuda bila nezakonita.
Iako mi je svejedno da li ce se SK ugasiti na teritoriji BiH (iako svi znamo da nece) ili ce postici dogovor sa Telecomom , bas me u ovom slucaju zanima odgovor BHT-a , neki demant , nesto..
kakaljin

#54483 Re: BHTelecom All About

Post by kakaljin »

Benq wrote:
Pokušaj korištenja informacija o postupcima iniciranim prije nekoliko godina protiv ranijih emitera kanala Sport Klub kao sredstva pritiska naUnited Media S.à.r.l. da pojedinim operaterima ponudi zaključenje ugovora pod povoljnijim uvjetima od onih koje imaju Telekomunikacije Republike Srpske“ a.d. Banja Luka, JP Hrvatske telekomunikacije d.d. Mostar i Telemach d.o.o. Sarajevo je bespredmetno, jer bi takva ponuda bila nezakonita.
Iako mi je svejedno da li ce se SK ugasiti na teritoriji BiH (iako svi znamo da nece) ili ce postici dogovor sa Telecomom , bas me u ovom slucaju zanima odgovor BHT-a , neki demant , nesto..
Pa svako ko se brani pise svasta, isto tako kada nekoga sud osudi on pise nisam ja vec neko drugi i nije to sto se kaze, a presuda fino kaze jedno.

Tako da je presuda da nisu dati svima po istim uslovima i prije ce se vjerovati zvanicnim institucijama u BiH nego nekoj firmi koja mjenja nazive i sjedista umjesto da je kao sve velike uvijek na jednom mjestu i prepoznatljiva po radu i velicini.

PA prije bi united media trebalo obznaniti ako kaze da je tako dokument gdje pise na ponudi da su isti uslovi svima i fino obznani ponude koje je ponudila operaterima i kaze evo vidite mi smo ponudili svima isto, ali rak kaze suprotno.
Benq

#54484 Re: BHTelecom All About

Post by Benq »

kakaljin wrote: Pa svako ko se brani pise svasta, isto tako kada nekoga sud osudi on pise nisam ja vec neko drugi i nije to sto se kaze, a presuda fino kaze jedno.

Tako da je presuda da nisu dati svima po istim uslovima i prije ce se vjerovati zvanicnim institucijama u BiH nego nekoj firmi koja mjenja nazive i sjedista umjesto da je kao sve velike uvijek na jednom mjestu i prepoznatljiva po radu i velicini.

PA prije bi united media trebalo obznaniti ako kaze da je tako dokument gdje pise na ponudi da su isti uslovi svima i fino obznani ponude koje je ponudila operaterima i kaze evo vidite mi smo ponudili svima isto, ali rak kaze suprotno.
Slazem se , mada sa druge strane United Media je odmah izasla sa demantom , a Telecom vec duze vrijeme suti u vezi toga. Neko je napisao da je to tako jer su pregovori u toku , i to razumijem , ali ako druga strana javno izadje sa demantom i napise da "pojedini" operateri zele ugovor pod povoljnijim uvjetima onda tu nesto nije u redu. Cekamo odgovor Telecoma na ovu javnu prozivku..
kakaljin

#54485 Re: BHTelecom All About

Post by kakaljin »

Benq wrote:
kakaljin wrote: Pa svako ko se brani pise svasta, isto tako kada nekoga sud osudi on pise nisam ja vec neko drugi i nije to sto se kaze, a presuda fino kaze jedno.

Slazem se , mada sa druge strane United Media je odmah izasla sa demantom , a Telecom vec duze vrijeme suti u vezi toga. Neko je napisao da je to tako jer su pregovori u toku , i to razumijem , ali ako druga strana javno izadje sa demantom i napise da "pojedini" operateri zele ugovor pod povoljnijim uvjetima onda tu nesto nije u redu. Cekamo odgovor Telecoma na ovu javnu prozivku..
Po ovome je United media prozvana sa kaznom i presudom i oni su ti koji moraju reci sta je tacno, jer ako je istina sto united media kaze onda trebaju fino objaviti sve ugovore i uslove sa svim operaterima u BiH i ponudom prema bhtelecomu i reci evo vidite da su svima isti uslovi i objave taj dokument gdje bhtelecom trazi povoljnije uslove u odnosu na druge. Pa fino argumentovano prozovu i rak i Bhtelecom

Ali je ovim saopstenjem united media sama sebi skocila jer kaze da nisu oni ti vec su sada neki drugi a u stvari su pravni nasljednik samo promjenio adresu poslovanja.
Last edited by kakaljin on 30/12/2017 12:27, edited 1 time in total.
mirza_15

#54486 Re: BHTelecom All About

Post by mirza_15 »

Ma pitanje je na koji nacin i kako su potpisani ugovori sa m:telom i eronetom. Ako je cijena tolika kolika je cemu onda pregovori u Beogradu sa m:telom i uvodjenje isti dan i arena u tm? Sta imas pregovarati? Pregovaras li sa gazdom binga kada kupujes hljeb? Budala vidi da se nije radilo samo o ponudi koju je m:tel pristao da plati. Ocigledno je u paketu i nesto drugo. Tu je sabrano koliko ce ko kome dati a da i jedni i drugi imaju sve. Mozda cak i dogovor o povecanju cijene samih arena za BiH. Cilj je jasan. Puno para za arene puno para za sk, oni to razmjene pa su tu negdje a u gubitku su svi drugi. A oni svakako nisu konkurencija jedni drugima. Krajnji rezultat?
Unistiti konkurenciju (eltu u rs i bht u fbih) j onda raditi sta im je volja. Zbog slicnih stvari se i u hrvatskoj zakuhalo. Veliki problem je kada je neko vlasnik i programa visoke gledanosti i operatera pa ucjenjuje druge. To unistava konkurenciju i u principu ne bi trebalo biti dopusteno.

Pred potpis sa eronetom je bilo svega. Cak se polemika vodila i na ovoj temi. Oglasio se i Kabanica. Pricalo se o dolasku generalna licno na pregovore sa eronetom. Opet isto pitanje: zasto pregovori? Imas ponudi, potpises ugovor i platis. Sta imas pregovarati? Postavljalo se pitanje zasto eronet ne saceka odluku konkurencijskog vijeca? Pravo pitanje i jeste zasto nije? Uzmemo li u obzir nacin rada ht mostar i izvlacenja dobiti, a i nacin rada tm-a sve je moguce.

Ocigledno je tm bio pritisnut pa je trazio modelatitete da izadje iz te situacije. Najveci problem je bht i najveca prijetnja. Pitanje je i sta pise u tim papirima a sta je jos u igri. Pitanje je ima li jos nekih papira pored tog ugovora koji je dio dila sa eronetom i m:telom? Najveci problem tm-a je bh telecom i dali bi sve i eronetu i m:telu samo da ugroze bht. Realno, ni m:tel ni eronet nisu prijetnja tm-u. M:tel i tm cak nigdje na terenu i nisu jedni protiv drugih ako izuzmemo mali logosoft.
kakaljin

#54487 Re: BHTelecom All About

Post by kakaljin »

mirza_15 wrote:Ma pitanje je na koji nacin i kako su potpisani ugovori sa m:telom i eronetom. Ako je cijena tolika kolika je cemu onda pregovori u Beogradu sa m:telom i uvodjenje isti dan i arena u tm? Sta imas pregovarati? Pregovaras li sa gazdom binga kada kupujes hljeb? Budala vidi da se nije radilo samo o ponudi koju je m:tel pristao da plati. Ocigledno je u paketu i nesto drugo. Tu je sabrano koliko ce ko kome dati a da i jedni i drugi imaju sve. Mozda cak i dogovor o povecanju cijene samih arena za BiH. Cilj je jasan. Puno para za arene puno para za sk, oni to razmjene pa su tu negdje a u gubitku su svi drugi. A oni svakako nisu konkurencija jedni drugima. Krajnji rezultat?
Unistiti konkurenciju (eltu u rs i bht u fbih) j onda raditi sta im je volja. Zbog slicnih stvari se i u hrvatskoj zakuhalo. Veliki problem je kada je neko vlasnik i programa visoke gledanosti i operatera pa ucjenjuje druge. To unistava konkurenciju i u principu ne bi trebalo biti dopusteno.

Pred potpis sa eronetom je bilo svega. Cak se polemika vodila i na ovoj temi. Oglasio se i Kabanica. Pricalo se o dolasku generalna licno na pregovore sa eronetom. Opet isto pitanje: zasto pregovori? Imas ponudi, potpises ugovor i platis. Sta imas pregovarati? Postavljalo se pitanje zasto eronet ne saceka odluku konkurencijskog vijeca? Pravo pitanje i jeste zasto nije? Uzmemo li u obzir nacin rada ht mostar i izvlacenja dobiti, a i nacin rada tm-a sve je moguce.

Ocigledno je tm bio pritisnut pa je trazio modelatitete da izadje iz te situacije. Najveci problem je bht i najveca prijetnja. Pitanje je i sta pise u tim papirima a sta je jos u igri. Pitanje je ima li jos nekih papira pored tog ugovora koji je dio dila sa eronetom i m:telom? Najveci problem tm-a je bh telecom i dali bi sve i eronetu i m:telu samo da ugroze bht. Realno, ni m:tel ni eronet nisu prijetnja tm-u. M:tel i tm cak nigdje na terenu i nisu jedni protiv drugih ako izuzmemo mali logosoft.
Pa to je najveci problem, mtel i reonet nisu nikakva konkurencija telemachu i zao su dobili sve, a jedina konkurencija telemachu je bhtelecom pa ne moze da ima iste kanale kao telemach. A i to sto kazes kakve veze ima dogovori i pregovori sa geleralom i Beogradom kada pregovaraju dvije firme iz BiH koje nemaju nikave veze sa Beogradom sem sto su sestrisnke firme, a sva pravne stvari u zakone i registrovane su u BiH.
mirza_15

#54488 Re: BHTelecom All About

Post by mirza_15 »

Generalno, sta imas ba pregovarati ako je tako kako united media kaze? Ima ko fol neki agent, ponuda, ugovor, potpis. Ali gle vraga, ipak bili neki pregovori i isti dan i arene u tm-u. Ma puka slucajnost :lol:

General na pregovorima sa eronetom? Aha kontam. On je ustvari taj agent?

Najgore kada se lopov pocne praviti naivan.
bumerangss

#54489 Re: BHTelecom All About

Post by bumerangss »

Sta ja mogu sa preostalih 112 bodova? :-)
jarobot

#54490 Re: BHTelecom All About

Post by jarobot »

bumerangss wrote:Sta ja mogu sa preostalih 112 bodova? :-)
Moja web TV dva ili 3 mjeseca ne znam tačno
tipler

#54491 Re: BHTelecom All About

Post by tipler »

ne može moja web tv kaže lik na 1444 kao da nemaju tu mogućnost,tako da će i meni propasti 103 boda
Laertes

#54492 Re: BHTelecom All About

Post by Laertes »

Jebemusve, juče sam 17 minuta bio na vezi sa 1444, pokušavajući da riješim utrošak preostalih 50 bodova sa bonusa. Na poruku 50 na 0611162 dobijem povratnu poruku da unesem samo broj bodova, što sam i prvi put uradio (i drugi i treći...). I ništa... I teta na 1444 me drži na vezi 17 minuta, konsultuje se sa kolegama, u jednom trenutku mi kaže "pošaljite 50 na 0611162" ( a ja joj sve ispričao da sam tako i uradio), pa onda opet čekaj, da bi na kraju rekla da kolege rade na tome i da će me nazvati, što naravno nisu u radili.
Radi se o usluzi od 1,5 KM (1 gb na 24 sata), nije vrijedno zajebancije, ali se čovjek uvjeri kakvi sve nesposobnjakovići rade u BHT...
zippoo87

#54493 Re: BHTelecom All About

Post by zippoo87 »

jarobot wrote:
zippoo87 wrote:ljudi moji,ja i 40 KM jedva halalim za ovu trenutnu ponudu a vi placate 100+ KM i opet zadovoljni :D
pa ovo je 2017. godina bolan a ni jednog HD kanala...pa udjem na kodi,tamo sve FHD a neki i 4K
u njemaca svi kanali FHD ,svi sportski FHD
dzaba nama teelvizori od 50+ inca FHD/4K TV,kada je rezolucija slike iz 2000.

a da ne pricam o brzini interneta...pa HD ace streamovi mi bufferuju ili ako ne bufferuje,onda ne mogu ni google otvoriti,stream pojede sav bandwith...pisao sam o ovome najmanje 3 puta
pa ovo je blogu plakati

ja ne vidim da se telekom oko bilo cega trudi,da pokusava nesto,da barem postuje vlastite korisnike,da barem pismene ljude stavi u call centar,kulturne a ne nesposobne debile koji veze sa vezom nemaju ni o cemu i samo te prespoje,pa te opet prespoje ili kazu nazovi ponovo ,pa te prespoje

pa nismo u ratu,da moramo sve trpiti,posebno gdje ima i drugih opcija
HD strimovi ne buferuju samo zbog tvog interneta , nego je značajan faktor i izvor sa kog strim dolazi -toliko o strimovanju.
Porediš Njemačku i BiH.
Ja ću to ovako uporediti da smo Njemačka operateri kao Telemah ne bi tamo poslovali ni jednu sekundu na način na koji posluju u BiH krenuvši od postavljanja infrastrukture do prijave broja korisnika ,plaćanja poreza i da dalje ne nabrajam.
Pa majku mu u Njemačkoj ne smiješ ni šljivu usaditi a da ne prijaviš ,a kamoli povući kabal preko šljive ili udariri banderu u javnu svojinu bez rigorozni odobrenja od grada države komšije itd
sto se streamova tice,poenta moje price je da kada gledas HD streamove,da ti stream uzme cijeli bandwith,dakle zagusi ti komplet mrezu i onda ne mozes ni google otvoriti,kao da nemas interneta
bufferovanje je direktan nedostatak bandwitha koji mu treba,jer su ace stramovi FHD sa visokim bitrateom,kao sto i sam znas

za ovo dole napisano se slazemo ali nisam poredio Njemacku i BiH kao drzave,nego da su im svi tv programi u FHDu a kod nas operater ne moze pustiti ni te tudje FHD programe da gledamo
i napisao sam da je najveci problem telekoma sto i ne pokusava nista,sekunde se ne trude...evo ti dokazi suprotno
Mega Man X

#54494 Re: BHTelecom All About

Post by Mega Man X »

Bio sam u Frankfurtu na sajmu krajem novembra. Brate mili u njih samo Wi-Fi je download oko 9 Mbit.. otvara stranice ko od šale.

Kod kuće paket MojaTV, 15 down, 5 up.. za Bogu plakati.
hipija

#54495 Re: BHTelecom All About

Post by hipija »

Na stranu ova trakavica sa SK kanalima, ali ako je suditi po novitetima u posljednjih godinu dana u okviru Moja Tv ne vidim baš neku preveliku ambiciju da se ponuda obogati sa kvalitetnim kanalima.
Nedostaje ili znanja ili volje, štagod, jer ovo sada što se u zadnje vrijeme radi a tu prije svega mislim na forsiranje live kamera, ne djeluje mi baš kao pravac u kome treba da se kreće Moja TV.
zippoo87

#54496 Re: BHTelecom All About

Post by zippoo87 »

hipija wrote:Na stranu ova trakavica sa SK kanalima, ali ako je suditi po novitetima u posljednjih godinu dana u okviru Moja Tv ne vidim baš neku preveliku ambiciju da se ponuda obogati sa kvalitetnim kanalima.
Nedostaje ili znanja ili volje, štagod, jer ovo sada što se u zadnje vrijeme radi a tu prije svega mislim na forsiranje live kamera, ne djeluje mi baš kao pravac u kome treba da se kreće Moja TV.
to je sva sustina i ovo svi vidimo,samo sto neki eto ispravljaju krivu Drinu...iz njima znanih razloga
ja sam uvijek za objektivnost i realizam a ne populizam i uljepsavanje realnosti...kada se otrijeznis,poljedice budu velike u tim slucajevima
escobar__

#54497 Re: BHTelecom All About

Post by escobar__ »

hipija wrote:Na stranu ova trakavica sa SK kanalima, ali ako je suditi po novitetima u posljednjih godinu dana u okviru Moja Tv ne vidim baš neku preveliku ambiciju da se ponuda obogati sa kvalitetnim kanalima.
Upravo tako. Ni na kraj pameti mi nije da branim kriminalce okupljene u i oko Telemacha jer je i pticama na grani jasno šta se tu radi (i da je pravne države, a na njihovu sreću je nema, davno bi oni svirali qrcu) ali ni sâm BH Telekom se ne trudi da uslugu popravlja nezavisno od SK kanala.

E'o dajte mi nabrojte pet pomena vrijednih TV programa ubačenih u shemu u posljednjih godinu dana? NIšta.

SK je tu samo vrh ledenog brjiega, meni čak ništa i ne znači jer one sportove koji su meni interesantni (a fudbal to definitivno nije) svakako gledam na drugim izvorima pa mi prisustvo ili odsustvo SK kanala ne znači ništa.
sencobih

#54498 Re: BHTelecom All About

Post by sencobih »

tipler wrote:ne može moja web tv kaže lik na 1444 kao da nemaju tu mogućnost,tako da će i meni propasti 103 boda
Može, ja sam iskoristio za moja web tv
diablobih

#54499 Re: BHTelecom All About

Post by diablobih »

Bas to, nisu stavili nijedan kanal, a htjeli bi SK :D

I ovo kao general dolazio na pregovore neke, sve ono sto je aca kabanica pricao hahahah, a govore kao da je to fact. Fact je da su eronet i mtel dobili SK kanale, a bh telecom zeli po nizoj cijeni. Fact je da ovo kazna od prije, kada stvarno nisu nikome dali SK kanale. Fact je da BH telecom nije ubacio nijednog kanala osim live kamera, a tu nije telemach nista kriv. Takodjer niko nije kriv BH telecomu ni sto ne povecavaju brzine interneta.
escobar__

#54500 Re: BHTelecom All About

Post by escobar__ »

Sad će češljanje Telekoma od strane međunarodnih lopina, a onda i prodaja. Pa vi svirajte kurcu o domaćem. :)
Locked