Mislim da bi najkorektnije bilo da obje strane javno objave ponude koje su poslali/dobili, pa da javnost vidi o čemu se tu zapravo radi, ovako saznajemo samo za kazne i prepirke, a ni United Grupa, a ni BH Telecom nisu objavili primjerke ugovora koji šalju operaterima i koji su dostavili BH Telecom-u.sencobih wrote:
A ovi sto su donijeli odluku nemaju pojma, nemaju nikakve papire pred sobom, nego onako otprilike donose odluke, skandalozno
BHTelecom All About
Moderator: Benq
- crnivrag
#54451 Re: BHTelecom All About
-
mirza_15
#54452 Re: BHTelecom All About
Ja sam uvijek vise cijenio one koji imaju m. i ne kriju svoj identitet od onih koji se prave da nisu nesto sto se iz aviona vidi da jesu. Ali nije to tema. I ja sam na kraju samo forumas.Rugafet wrote:Javio se pravi. Ti od nas ne trebas ocekivati nista. Mi gledamo SK a ti ne, to je u cijeloj prici jedino bitno.mirza_15 wrote:Evo branilaca ovih sto krse zakon da podrze krsenje zakona. Konkurencijsko vijece, kao drzavna institucija donese odluku da kazne telechove gazde jer krse zakon, ali puleni i uposlenici tm-a, forumske brigade su tu da nas ubjede da je sakiba u pravu. Ali sta ocekivati od likova koji aplaudiraju najavljenom povecanju cijena u tm-u.
I pazi ti logike, ti uposlenik telecoma, (gle cuda) prozivas nas obicne forumase da smo uposlenici telemacha i to potenciras kao nesto bas negativno, mada o nama pojma nemas a za sebe ne krijes da radis u telecomu
- zateznistub
#54453 Re: BHTelecom All About
Ja sam ovo maloprije napisao a i mnogo ranije. Stvarno mi ne ide u glavu (ali nikako) zašto jedan BH Telecom nenponudi avazu, klixu, rodio Sarajevu ne znam ti ni ja kome sve “evo gospodo, ove cijene osnove uslove sk kanalintraze da bi bili u ponudi mojatv.crnivrag wrote:Mislim da bi najkorektnije bilo da obje strane javno objave ponude koje su poslali/dobili, pa da javnost vidi o čemu se tu zapravo radi, ovako saznajemo samo za kazne i prepirke, a ni United Grupa, a ni BH Telecom nisu objavili primjerke ugovora koji šalju operaterima i koji su dostavili BH Telecom-u.sencobih wrote:
A ovi sto su donijeli odluku nemaju pojma, nemaju nikakve papire pred sobom, nego onako otprilike donose odluke, skandalozno
Sve dok tako ne bude, ja smatram da oraha imaju i jedni i drugi...
A pacenika i jednih i drugih je na bacanje, psiha je jako čudna stvar!
-
sencobih
#54454 Re: BHTelecom All About
Mozes misliti kakve je papire ovo vijeće moralo imati da izrekne kazne protiv onog maharadzinog generala , i to je garant minimalna kazna koja je mogla biticrnivrag wrote:Mislim da bi najkorektnije bilo da obje strane javno objave ponude koje su poslali/dobili, pa da javnost vidi o čemu se tu zapravo radi, ovako saznajemo samo za kazne i prepirke, a ni United Grupa, a ni BH Telecom nisu objavili primjerke ugovora koji šalju operaterima i koji su dostavili BH Telecom-u.sencobih wrote:
- Rugafet
#54455 Re: BHTelecom All About
Pa naravno da to nije tema, ali zasto je onda neprestano nabacujes i potenciras? Uposlenici, primaju platu i sl. a upravo si ti taj koji je uposlenik i prima platumirza_15 wrote:
Ja sam uvijek vise cijenio one koji imaju m. i ne kriju svoj identitet od onih koji se prave da nisu nesto sto se iz aviona vidi da jesu. Ali nije to tema. I ja sam na kraju samo forumas.
Ti jesi samo forumas na temi o 'sta trenutno slusate' i sl. na ovoj temi i u raspravi to ipak nije slucaj
- crnivrag
#54456 Re: BHTelecom All About
Možda će se nakon ove presude stvari ipak odvijati u korist BH Telecom-a, pa će oba operatera na kraju imati glavne pakete kanala: SK, Arena i Pink, pa onda korisnici neka biraju kod koga žele ići i čiju uslugu žele koristiti.sencobih wrote:
Mozes misliti kakve je papire ovo vijeće moralo imati da izrekne kazne protiv onog maharadzinog generala , i to je garant minimalna kazna koja je mogla biti
-
sencobih
#54457 Re: BHTelecom All About
Da je kako treba tako bi bilo, ali sumnjam da postoji volja za takvo nešto. Tako ce biti kada više ne bude drugog načina za izbjegavanje. Jos uvijek je isplativije placati kazne.crnivrag wrote:Možda će se nakon ove presude stvari ipak odvijati u korist BH Telecom-a, pa će oba operatera na kraju imati glavne pakete kanala: SK, Arena i Pink, pa onda korisnici neka biraju kod koga žele ići i čiju uslugu žele koristiti.sencobih wrote:
Mozes misliti kakve je papire ovo vijeće moralo imati da izrekne kazne protiv onog maharadzinog generala , i to je garant minimalna kazna koja je mogla biti
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#54458 Re: BHTelecom All About
Ja im vjerujem.crnivrag wrote:Ja sam se nadovezao na ovaj članak koji je United Grupa objavila na Klix-u, gdje tvrde da su ponudili iste uslove svima.mirza_15 wrote:
Dovoljno govori cinjenica da su se nakon beogradskog dogovora, isti dan arene pojavile na tm-u i sk na m:telu. Pametnom dosta. Sa eronetom su bili pregovori na najvisem nivou. Ko zna kakav je tu dil pao. Mozda se nesto preko porezne oaze sk izvuce i za covica i hzd. Glavni cilj je slomiti bht. Vidim i crni izgubio kompas pa izgubio moc da pravilno procita sta tacno pise u odluci konkurencijskog vijeca.
Mada sam detaljno pročitao odluku i vidio da je konkurentsko vijeće zaključilo na osnovu tužbe BH Telecom-a da je postojali neki uslovi koje nije moguće ispuniti, a opet s druge strane United Grupa tvrdi da njih niko nikad nije kontaktirao u vezi ove tužbe.
Možda su ih zvali na adresu u Rumuniji,a oni u Luksemburgu
-
The BEN10
#54459 Re: BHTelecom All About
pozdrav.
Trebam pomoć. Nabavio sam wi-fi repeater, isti kao na videu ispod. Uspješno ga konektujem na wi-fi mrežu, te se nakačim sa mobitelom na signal od wi-fi repeatera. Međutim, nemam interneta na tom signalu. Probao i sa laptopa - ne ide. Jel ima neka zvrčka koja na BHT zabranjuje korištenje repeatera?
Radi se o ovom repeateru: https://www.gearbest.com/networking-com ... 73091.html
Hvala
Trebam pomoć. Nabavio sam wi-fi repeater, isti kao na videu ispod. Uspješno ga konektujem na wi-fi mrežu, te se nakačim sa mobitelom na signal od wi-fi repeatera. Međutim, nemam interneta na tom signalu. Probao i sa laptopa - ne ide. Jel ima neka zvrčka koja na BHT zabranjuje korištenje repeatera?
Radi se o ovom repeateru: https://www.gearbest.com/networking-com ... 73091.html
Hvala
Last edited by The BEN10 on 29/12/2017 19:51, edited 1 time in total.
- mali_milojica
#54460 Re: BHTelecom All About
Bili u štabu,hitni sastanak nakon odluke vijeca,dobili upute i onda pravac forumi i ofanziva 
- crnivrag
#54461 Re: BHTelecom All About
Što se ostalih Telemach korisnika koji se javljaju na ovoj temi tiče, u to ne želim da ulazim, ali ja ovdje se javim samo kada imam za reći nešto što se tiče oba operatera, i pokušavam ne biti pristrasan, kao što i sam vidiš bilo bi mi drago da svi imaju i SK i Arena i Pink kanale, pa da korisnici sami biraju šta žele gledati.mali_milojica wrote:Bili u štabu,hitni sastanak nakon odluke vijeca,dobili upute i onda pravac forumi i ofanziva
A ja sam samo korisnik Telemach-a koji je zadovoljan njihovim uslugama i to je sve, a inače nisam ni na čijoj strani kada su u pitanju ovakvi sukobi, i potpuno sam neutralan i (sad ću biti malo prepotentan) dovoljno inteligentan da razmišljam svojom glavom i da niko ne može manipulisati sa mnom.
Dokaz u nastavku:

- mali_milojica
#54462 Re: BHTelecom All About
Mislio sam da ćeš ti biti zadnji koji će se naći u postu

- zateznistub
#54463 Re: BHTelecom All About
Crni ke stvarno rega lik, koji ako neće pomoći, neće ni odmoći. Nešto kao i Mirza ovdje. Problem je jedno pet likova sa one teme i dva-tri sa ove koji samo peglaju i smaraju teme.mali_milojica wrote:Mislio sam da ćeš ti biti zadnji koji će se naći u postu![]()
- mali_milojica
#54464 Re: BHTelecom All About
Ja znam Vraga kao neko ko afirmativno govori na forumu,kao nekoga ko je odmjeren i pomaže ljudima. I onda od sve 102. specijalne brdsko-motorizovane udarne TM brigade se on prepozna i javizateznistub wrote:Crni ke stvarno rega lik, koji ako neće pomoći, neće ni odmoći. Nešto kao i Mirza ovdje. Problem je jedno pet likova sa one teme i dva-tri sa ove koji samo peglaju i smaraju teme.mali_milojica wrote:Mislio sam da ćeš ti biti zadnji koji će se naći u postu![]()
- BarbaDue
#54465 Re: BHTelecom All About
Crnivrag, tebi čestitam na ostvarenom razultatu, međutim on ti ništa ne znači kod odabira operatera. Po meni ni jedan ni drugi nisu sjajni, a da bi mogli biti puno bolji to je sigurno. Odabiram BHT čak i ako je za 10tak maraka TM povoljniji, a nije. Znači beze se trudite da me uvjerite.
- zateznistub
#54466 Re: BHTelecom All About
Kad bih ja uradio onaj test ne bih dogurao ni do pola, ali to ne znaci da sam ovca za sisanje i kurbana pa da mi kao korisniku ne uvedu novi kanal već unazad godina a i vise. Ako misle da sačuvaju korisnike POD HITNO MORAJU uvesti nove kanale i povecati brzinu pristupa internetu jer ovo sto nuda danas sa kamarom jalovih kamera nije dostojno plaćanja usluge.BarbaDue wrote:Crnivrag, tebi čestitam na ostvarenom razultatu, međutim on ti ništa ne znači kod odabira operatera. Po meni ni jedan ni drugi nisu sjajni, a da bi mogli biti puno bolji to je sigurno. Odabiram BHT čak i ako je za 10tak maraka TM povoljniji, a nije. Znači beze se trudite da me uvjerite.
Last edited by zateznistub on 29/12/2017 21:19, edited 2 times in total.
- Rugafet
#54467 Re: BHTelecom All About
Ko se trudi da te uvjeri i u sta da te uvjeriBarbaDue wrote:Crnivrag, tebi čestitam na ostvarenom razultatu, međutim on ti ništa ne znači kod odabira operatera. Po meni ni jedan ni drugi nisu sjajni, a da bi mogli biti puno bolji to je sigurno. Odabiram BHT čak i ako je za 10tak maraka TM povoljniji, a nije. Znači beze se trudite da me uvjerite.
Pa ti koliko znam uopste ne mozes da uvedes Telemach jer ga nema u tvom kraju
-
Dr_Help
- BHTelecom podrška
#54468 Re: BHTelecom All About
Evo kod mene situacijeRugafet wrote:Ko se trudi da te uvjeri i u sta da te uvjeriBarbaDue wrote:Crnivrag, tebi čestitam na ostvarenom razultatu, međutim on ti ništa ne znači kod odabira operatera. Po meni ni jedan ni drugi nisu sjajni, a da bi mogli biti puno bolji to je sigurno. Odabiram BHT čak i ako je za 10tak maraka TM povoljniji, a nije. Znači beze se trudite da me uvjerite.![]()
Moj račun iznosi ovako
Moja TV Full - 49 KM
- NET 25mbps/100 mbpa (optika)
- Fiksni telefon (neograničena fiksna telefonija unutar BHT i prema ostalim operaterima stim da se uspostava naplaćuje 0,03 pf)
- Moja tv 1 STB
HD kanali - 4 km
HBO kanali 7 km
Pink+ kanali ( 30 tak kanala) 4 km
3 ultre vezao sam u paket 5km +5km +5km ( moja tv moj izbor )
1 pretplata u paketu 17km + 5km ( Moja tv moj izbor) Dobio telefon Alcatel pixie 4
* Moja tv moj izbor neograničen razgovor između članova grupe ( što mi se itekako jako isplatilo )
- BHTelecom - Bodovi lojalnosti ( za količinu koju platim veoma brzo skupim veliku količinu bodova koje sam iskoristio za umanjenje računa.
Moj račun iznosi oko 94 km plus otplaćujem jedan telefon 50 km i još jedan rata 22 km
Sve u svemu oko 166
Jedina mana je ponuda kanala ako se osvrnem na te sportske kanale taj glupi sport klub ( koji je kvalitetan kanal) ali i to će doći , cjeloukupno sam zadovoljan i svojim prijateljima rado preporučujem BHTelecom . Dok mi nije došla optika imao sam HS sa kojim sa bio zadovoljan. ruku na srce , ali dok je bio HS KHB net
- avaks
#54469 Re: BHTelecom All About
Prosječnom korisniku ne treba više (doduše jednom) ako ih je par onda belajzateznistub wrote: Kad bih ja uradio onaj test ne bih dogurao ni do pola, ali to ne znaci da sam ovca za sisanje i kurbana pa da mi kao korisniku ne uvedu novi kanal već unazad godina a i vise. Ako misle da sačuvaju korisnike POD HITNO MORAJU uvesti nove kanale i povecati brzinu pristupa internetu jer ovo sto nuda danas sa kamarom jalovih kamera nije dostojno plaćanja usluge.
Bitno je da vikendom moRe jubito na HD, 4K će biti dok konkurencijsko vijeće sredi (valjda i te brzine neko ometa

- zateznistub
#54470 Re: BHTelecom All About
Da ne nabrajam taksativno. Ali sto je dosta, dosta je!Dr_Help wrote:Evo kod mene situacijeRugafet wrote:Ko se trudi da te uvjeri i u sta da te uvjeriBarbaDue wrote:Crnivrag, tebi čestitam na ostvarenom razultatu, međutim on ti ništa ne znači kod odabira operatera. Po meni ni jedan ni drugi nisu sjajni, a da bi mogli biti puno bolji to je sigurno. Odabiram BHT čak i ako je za 10tak maraka TM povoljniji, a nije. Znači beze se trudite da me uvjerite.![]()
Moj račun iznosi ovako
Moja TV Full - 49 KM
- NET 25mbps/100 mbpa (optika)
- Fiksni telefon (neograničena fiksna telefonija unutar BHT i prema ostalim operaterima stim da se uspostava naplaćuje 0,03 pf)
- Moja tv 1 STB
HD kanali - 4 km
HBO kanali 7 km
Pink+ kanali ( 30 tak kanala) 4 km
3 ultre vezao sam u paket 5km +5km +5km ( moja tv moj izbor )
1 pretplata u paketu 17km + 5km ( Moja tv moj izbor) Dobio telefon Alcatel pixie 4
* Moja tv moj izbor neograničen razgovor između članova grupe ( što mi se itekako jako isplatilo )
- BHTelecom - Bodovi lojalnosti ( za količinu koju platim veoma brzo skupim veliku količinu bodova koje sam iskoristio za umanjenje računa.
Moj račun iznosi oko 94 km plus otplaćujem jedan telefon 50 km i još jedan rata 22 km
Sve u svemu oko 166
Jedina mana je ponuda kanala ako se osvrnem na te sportske kanale taj glupi sport klub ( koji je kvalitetan kanal) ali i to će doći , cjeloukupno sam zadovoljan i svojim prijateljima rado preporučujem BHTelecom . Dok mi nije došla optika imao sam HS sa kojim sa bio zadovoljan. ruku na srce , ali dok je bio HS KHB net

Da napomenem, ako se poprave glede kanala i brzine, rado ću se vratiti.
- diablobih
#54471 Re: BHTelecom All About
Lijepo pise u saopcenju da neki (znamo svi koji) ne zele da plate kao ostali operateri (eronet, mtel itd.) vec zele nize cijene. I onda se sere, a ko ih koci da uvedu viasat kanale i ostale mnogobrojne kanale?
Fino je sto su neki zadovoljni da placaju za uslugu 100 KM, i da budu zadovoljni brzinom od 25 Mbit/s i malobrojnim kanalima, mislim fino za firmu.
Fino je sto su neki zadovoljni da placaju za uslugu 100 KM, i da budu zadovoljni brzinom od 25 Mbit/s i malobrojnim kanalima, mislim fino za firmu.
- BarbaDue
#54472 Re: BHTelecom All About
Istina. Mada to nema veze.Rugafet wrote:Ko se trudi da te uvjeri i u sta da te uvjeriBarbaDue wrote:Crnivrag, tebi čestitam na ostvarenom razultatu, međutim on ti ništa ne znači kod odabira operatera. Po meni ni jedan ni drugi nisu sjajni, a da bi mogli biti puno bolji to je sigurno. Odabiram BHT čak i ako je za 10tak maraka TM povoljniji, a nije. Znači beze se trudite da me uvjerite.![]()
Trude se svojski, možda ne ti ali ih ima bruka. Dođu ovdje podastiru nekakve cjenovnike, pišu o svakojakim pogodnostima TM. Na svaki mogući način pokušavaju uvjeriti korisnike BHT da su u zabludi. Hoćeš li da ti qotam takve postove?
-
zippoo87
#54473 Re: BHTelecom All About
svaka cast na ostvarenom rezultatucrnivrag wrote:
-
zippoo87
#54474 Re: BHTelecom All About
ljudi moji,ja i 40 KM jedva halalim za ovu trenutnu ponudu a vi placate 100+ KM i opet zadovoljni 
pa ovo je 2017. godina bolan a ni jednog HD kanala...pa udjem na kodi,tamo sve FHD a neki i 4K
u njemaca svi kanali FHD ,svi sportski FHD
dzaba nama teelvizori od 50+ inca FHD/4K TV,kada je rezolucija slike iz 2000.
a da ne pricam o brzini interneta...pa HD ace streamovi mi bufferuju ili ako ne bufferuje,onda ne mogu ni google otvoriti,stream pojede sav bandwith...pisao sam o ovome najmanje 3 puta
pa ovo je blogu plakati
ja ne vidim da se telekom oko bilo cega trudi,da pokusava nesto,da barem postuje vlastite korisnike,da barem pismene ljude stavi u call centar,kulturne a ne nesposobne debile koji veze sa vezom nemaju ni o cemu i samo te prespoje,pa te opet prespoje ili kazu nazovi ponovo ,pa te prespoje
pa nismo u ratu,da moramo sve trpiti,posebno gdje ima i drugih opcija
pa ovo je 2017. godina bolan a ni jednog HD kanala...pa udjem na kodi,tamo sve FHD a neki i 4K
a da ne pricam o brzini interneta...pa HD ace streamovi mi bufferuju ili ako ne bufferuje,onda ne mogu ni google otvoriti,stream pojede sav bandwith...pisao sam o ovome najmanje 3 puta
pa ovo je blogu plakati
ja ne vidim da se telekom oko bilo cega trudi,da pokusava nesto,da barem postuje vlastite korisnike,da barem pismene ljude stavi u call centar,kulturne a ne nesposobne debile koji veze sa vezom nemaju ni o cemu i samo te prespoje,pa te opet prespoje ili kazu nazovi ponovo ,pa te prespoje
-
jarobot
#54475 Re: BHTelecom All About
HD strimovi ne buferuju samo zbog tvog interneta , nego je značajan faktor i izvor sa kog strim dolazi -toliko o strimovanju.zippoo87 wrote:ljudi moji,ja i 40 KM jedva halalim za ovu trenutnu ponudu a vi placate 100+ KM i opet zadovoljni
pa ovo je blogu plakati
Porediš Njemačku i BiH.
Ja ću to ovako uporediti da smo Njemačka operateri kao Telemah ne bi tamo poslovali ni jednu sekundu na način na koji posluju u BiH krenuvši od postavljanja infrastrukture do prijave broja korisnika ,plaćanja poreza i da dalje ne nabrajam.
Pa majku mu u Njemačkoj ne smiješ ni šljivu usaditi a da ne prijaviš ,a kamoli povući kabal preko šljive ili udariri banderu u javnu svojinu bez rigorozni odobrenja od grada države komšije itd