Milorad Dodik ALL ABOUT

Locked
P.Starck

#54451 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by P.Starck »

Nije to mentalitet. To je rasistička tvrdnja. Mitomanija jeste, ona traje još od 90ih.
Samo im je nekada znala dati i dobre rezultate, pogotovo u sportu - "devedesetih je ceo svet bio protiv njih, a oni su samo želeli da igraju", "prospustili su priliku da zaigraju protiv prvog dream teama jer su bili pod embargom" itd.
Alfons Kauders

#54452 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Alfons Kauders »

P.Starck wrote:Nije to mentalitet. To je rasistička tvrdnja. Mitomanija jeste, ona traje još od 90ih.
Samo im je nekada znala dati i dobre rezultate, pogotovo u sportu - "devedesetih je ceo svet bio protiv njih, a oni su samo želeli da igraju", "prospustili su priliku da zaigraju protiv prvog dream teama jer su bili pod embargom" itd.
Kako moze biti rasisticka tvrdnja kada smo genetski isti narod?
mO k3

#54453 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by mO k3 »

arzuhal wrote:Ćirilica, 2012.

"I sad, kaže meni američki ambasador, a došao kod mene u kancelariju, zamisli, i kaže...kaže on meni, ha, ha, ha...kaže:"Mi hoćemo da srušite tu crkvu u Potočarima! Ona je provokacija za Bošnjake a i nema građevinsku dozvolu". Ja kažem:"Zašto da rušim, koja je to crkva?". On mi kaže a ja odmah nazovem telefonom i kažem:"Hoću da se toj i toj crkvi ODMAH izda dozvola!". Američki ambasador pobjesnio, ha, ha, ha..."

(Marić se smeje, omladina aplaudira)

Ćirilica, 2013.

"Ama došao je kod mene američki ambasador, sad ću vam ispričat ovo, slušaj...Kaže:"Srušite crkvu u Potočarima!". Ja kažem:"Neću da rušim crkvu! Nisam rušio ni džamije, neću da rušim ni crkvu!"...On meni došao da traži da rušim crkvu jer ona, kao, vrijeđa Bošnjake...Ha, ha, ha..."

(Marić se smeje, publika prati frenetičnim pljeskom)

Ćirilica, 2014.

"Sad ću vam ispričat, nije ovo prvi put da od mene Amerikanci nešto grubo zahtijevaju...Meni je došao američki ambasador i veli:"Gospodine Dodik, mi tražimo da naredite rušenje crkve u Srebrenici izgrađene iznad mezarja". Ha, ha, ha...Ja se samo nasmijem i kažem:"Ko da ruši crkvu, ja? Ne dolazi u obzir!". Kaže on meni:"Osjetit ćete snagu Amerike!". Kažem ja:"Ako je snaga Amerike da pokazuje silu nad malim narodom, onda izvol'te...". Al' kako su oborili nosevima, ha, ha, ha..."

(Mariće se smeje, auditorij se smeje i aplaudira)

Ćirilica, 2015.

"Nije to prvi put...Sad ću vam ispričat jednu situaciju...Meni je došao američki ambasador i tražio, ustvari zahtijevao da naredim rušenje crkve u Potočarima...Kaže da crkva provocira muslimane-Bošnjake, a i da nema dozvolu...Ja lijepo uzmem telefon i pred njim nazovem tamo i kažem da se crkvi odmah izda dozvola za izgradnju...Meni taj ambasador ljutito kaže:"Vi otvoreno izazivate i ne poštujete Sjedinje Američke Države!". Kažem ja:"Ja poštujem, ali vi ne poštujete mene, nas, Republiku Srpsku!" Ha, ha, ha...

(Marić se smeje, raja u publici oduševljena, plješću)

Ćirilica, 2016.

"Pa ja sam već jednom rekao američkom ambasadoru šta je trebalo, kada mi je došao u Banja Luku da traži rušenje crkve u Potočarima. Ja rek'o da od toga nema ništa, on poludio...ha, ha, ha...Kao, ko sam ja da se suprotstavljam Americi i američkim zahtjevima...Pa molim vas, ako mi budemo stalno ispunjavali želje Amerikanaca koje su, ustvari, želje političkog Sarajeva odnosno muslimana-Bošnjaka, Republika Srpska će nestati...Ambasador je bio bijesan, al' ja mu tako kažem - neću da rušim i doviđenja! Ha, ha, ha..."

(Marić se smeje, publika aplaudira strasno)

Ćirilica, 2017.

"I ne samo to, evo još jedan primjer: crkva u Potočarima, iznad Memorijalnog centra. Došao meni američki ambasador sa zahtjevom da se ta crkva sruši jer, kao, vrijeđa i provocira Bošnjake! Pa i nas vrijeđa i provocira što stalno govore da je u Srebrenici bio genocid, kad svi vrlo dobro znamo da nije bio! Nema šanse da rušim crkvu, nikad nisam srušio ni džamiju, neću ni crkvu. Ambasador pobjesnio, počeo da mi prijeti. Ja kažem"Do vas je...", ha, ha, ha...

(Marić se smeje, publika prati sve aplauzom)
Ćirilica, 2018.
Sad ću vam ispričat, nije ovo prvi put da od mene Amerikanci nešto grubo zahtijevaju...Meni je došao američki ambasador i veli:"Gospodine Dodik, mi tražimo da naredite rušenje crkve u Srebrenici izgrađene iznad mezarja". Ha, ha, ha...Ja se samo nasmijem i kažem:"Ko da ruši crkvu, ja? Ne dolazi u obzir!". Kaže on meni:"Osjetit ćete snagu Amerike!". Kažem ja:"Ako je snaga Amerike da pokazuje silu nad malim narodom, onda izvol'te...". Al' kako su oborili nosevima, ha, ha, ha..."
..... :mrgreen:

2019,2020 ... :mrgreen: ako prezivi amerikance
glockov kolac

#54454 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by glockov kolac »

Mile je na Cyrillici gostovao vise puta nego Enes Begovic, Hanka Paldum i dr Solakovic na Hayatu zajedno
arzuhal

#54455 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by arzuhal »

glockov kolac wrote:Mile je na Cyrillici gostovao vise puta nego Enes Begovic, Hanka Paldum i dr Solakovic na Hayatu zajedno
:lol:
skupljac_zeljeza

#54456 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by skupljac_zeljeza »

SmokingMan wrote:...mada im je samo Dževad nedostajao u tom njihovom začaranom krugu šarlatanstva ...
Kad je njima Dževdo ekspert kome se vjeruje onda nije ni čudo ovo...

skupljac_zeljeza

#54457 Re: RE: Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by skupljac_zeljeza »

animus wrote: Ovo on ponavlja maltene svaki put. Uvijek ista prica svaki put i svaki put mu aplaudiraju. Znam da je mozak tih slusalaca ograničen ali pitanje je kad će shvatiti da se ponavlja i da to nije interesantno vise.
On ne misli tako. Evo i u Oslobođenju...
On je podsjetio da su Amerikanci prekinuli kontakt sa njim kada je odbio da u kontinuitetu uradi nekoliko stvari, te naveo reformu policije, odbijanje reforme Ustava čime bi se izgubio značaj državotvornosti Republike Srpske, a da je ključno bilo to što je odbio da sruši crkvu u Potočarima što je od njega tražio bivši američki ambasador u BiH.

- Kad sam odbio i rekao da neću da srušim, oni su sutradan izašli sa saopštenjem u kome su naveli da je Milorad Dodik nekooperativan i da se sa njim ne može doći do nekih zajedničkih projekata i poslova, rekao je Dodik i dodao da mu ne predstavlja smetnju što se sa njim ne susreću kada dolaze u Banjaluku.

http://www.oslobodjenje.ba/vijesti/bih/ ... ena/191883
SmokingMan

#54458 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by SmokingMan »

On je kritično podjeljen iznutra da bi bio kompletna ličnost. :D
apsidejzi

#54459 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by apsidejzi »

Cekaj malo, nisam znao da je Dodik saslusan od strane tuzilastva! Kad i gdje? Ima li iko vise info o tome. Ovo se haman na mala vrata uvelo?

https://www.klix.ba/vijesti/bih/mladen- ... /170124040
Ranije su u predmetu o organizovanju referenduma o Danu RS-a koji je Ustavni sud BiH zabranio saslušani predsjednik RS-a Milorad Dodik te drugi visoki zvaničnici bh. entiteta Republika Srpska.
JThomas

#54460 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by JThomas »

bilo je, nije da nije.
emmir1

#54461 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by emmir1 »

Ova odlazeća došla u Foču da provocira.

Na pitanje da li očekuje da će je predsjednik SAD Donald Tramp povući sa mjesta ambasadora u BiH, Kormakova je ponovila da je ona profesionalni diplomata i da je posvećena da ostane u BiH. "Mi imamo dvije vrste ambasadora - dvije trećine su profesionalni, a jedna su politički imenovani, i oni podnose ostavke kada se mijenja administracija. To je poznata tradicija u SAD. Pošto sam ja profesionalni diplomata, posvećena sam tome da ostanem u BiH, jer je ovo veoma zanimljivo i složeno mjesto", dodala je Kormakova.

Više detalja na: http://www.nezavisne.com/novosti/bih/Ko ... -EU/409441
ja71

#54462 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by ja71 »

profesionalni diplomata :izet:

ko ono plasira price da su nama Balkancima dodijeljene trecerazredne diplomate :D
Hemel

#54463 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Hemel »

apsidejzi wrote:Cekaj malo, nisam znao da je Dodik saslusan od strane tuzilastva! Kad i gdje? Ima li iko vise info o tome. Ovo se haman na mala vrata uvelo?

https://www.klix.ba/vijesti/bih/mladen- ... /170124040
Ranije su u predmetu o organizovanju referenduma o Danu RS-a koji je Ustavni sud BiH zabranio saslušani predsjednik RS-a Milorad Dodik te drugi visoki zvaničnici bh. entiteta Republika Srpska.
Image
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#54464 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by pici »

Jopet po nejaČi... tVumpe srBine...pomagajjjjj
Tomahawk11
Globalni moderator

#54465 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Tomahawk11 »

Cuj, zanimljivo joj :mrgreen:
Ne moze to tako....pa nece penziju zaraditi u tzv. BiH :oops: 8-)
Acid25

#54466 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Acid25 »

Sad moraju uvesti novi termin: poluodlazeća administracija. :lol:
prljavi Hare
Location: Šta se ono u Njujorku plavi,Donaldovi prameni na glavi

#54467 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by prljavi Hare »

Evo jedna anegdota vezana za Guardiana za koju zna možda par ljudi.Helem,jedne prilike kaže Guardianu američki ambasador da sruši
crkvu u Potočarima jer ova kao nema građevinsku dozvolu i kao smeta Bošnjacima,a Guardian će ti njemu..... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Image
Banksy

#54468 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Banksy »

:lol:
Acid25

#54469 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Acid25 »

:mrgreen:
Image
Tomahawk11
Globalni moderator

#54470 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Tomahawk11 »

PreCjednik pjeva Trumpu na inaGuraciji :izet:

http://www.epovid.com/vids/mp4/2017/01/4067.mp4

:lol: :lol: :lol:
Last edited by Tomahawk11 on 24/01/2017 14:27, edited 1 time in total.
SmokingMan

#54471 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by SmokingMan »

prljavi Hare wrote:Evo jedna anegdota vezana za Guardiana za koju zna možda par ljudi.Helem,jedne prilike kaže Guardianu američki ambasador da sruši
crkvu u Potočarima jer ova kao nema građevinsku dozvolu i kao smeta Bošnjacima,a Guardian će ti njemu..... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Image
Podbradak godine. :D :D
Acid25

#54472 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Acid25 »

Image
Predsjednik Republike Srpske (RS) Milorad Dodik najavio je da će zakon o Ustavnom sudu BiH biti tema njegovog sastanka s liderom HDZ-a Draganom Čovićem u četvrtak u Banjoj Luci.
http://vijesti.ba/clanak/345046/dodik-s ... m-sudu-bih
dobojlija81

#54473 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by dobojlija81 »

Dodik: Zvizdića su u Srbiji lažno predstavili :D

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik naglasio je da Savjet ministara BiH nije adekvatan sagovornik nijednoj od vlada u regionu, te da je to, prema ustavu, pomoćno tijelo Predsjedništva BiH.

https://www.fokus.ba/vijesti/bih/dodik- ... li/603220/
artime

#54474 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by artime »

Ma sada moze raspisivati udare, sada ga niko nece j... ni 2%
Sa_u_srcu

#54475 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Sa_u_srcu »

Cucn'o je dobro Dodo...
Locked