FC Barcelona

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

skenderija04

#54426 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

studeni76 wrote: Uprava Dortmunda je godinama poznata po losoj transfer politici. E ove godine se pojavio neko ko je gori od njih pa sad imaju na kome pokazivat "misice". Josh znaju da su ovi ocajni a imaju bruku para. Win-win situacija, dobro ce na kraju zaradit a pred navijacima su pokazali snagu.
Btw kolika je otkupna klauzula u Leovom novpm ugovoru? Cisto da se vidi koliko su sposobni u pregovorima sa agentima
Jos nije potpisao novi ugovor. Sve je dogovoreno, ali fali pecat.

Ne znam za ove iz Dortmunda. Ako poredis sa Liverpoolom i njihovim stavom, ovi su nejasni. U slucaju Liverpoola , Barsini "pregovaraci" izgledaju poput ulicnih prodavaca parfema dupljaka. Dosadni, nametljivi i uvijek na odvratan nacin. U slucaju Dortmunda mi se cini da im je usao strah , jer zele da prodaju, ali su se malo preracunali. Kao kad hoces da odgrizes vise nego sto moze da stane u usta. Sada svako malo izlaze sa nekim izjavama, u stilu "vrijeme istice" i sl. Ovaj ce na kraju doci i za 80-
skenderija04

#54427 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

LSD wrote:
Slažem se Skenda :thumbup:

Mediji konstantno turiraju raju sa raznim vijestima. Ali uprava im svojim potezima i izjavama daju povoda.
Prvo Bellerin, pa Verratti, dva transfer promašaja, zatim afera Neymar i razne izjave oko toga, potom Coutinho, pa ludilo sa Paulinhom, evo sad drama sa Dembeleom itd...pa sad evo Iniesta višpe nije siguran šta i kako dalje.
jbg, to nadrka raju, tolika kolicina gluposti i oprecenih vijesti....više se ne zna ko šta piše, šta se radi.
A onda saznamo da uopšte nisu produžili ugovor sa Messijem, dakle Mestre javno laže kao što je lagao da Neymar nece otici....pa ne može se to raditi u jednom takvom klubu, nije vrbanjuša.
I na kraju , kazu da ce platiti klauzulu Serija, istu koja je i bila u junu :D

Dakle planski odradjeno.

Ali vidi, to nije samo ovo ljeto. To su ljudi koji su pustili dzaba Sandra. To su ljudi koji su natrpali svlacionicu buranijom To su ljudi koji su prodali Grimalda za milion. To su ljudi koji ne znaju sta se desava oko njih. Dakle nije samo ovo ljeto problematicno. Nesposobna grupa ljudi, kojoj su pridodali Seguru da ih postroji :D

Pa da najveci mrzitelj Barse dodje tesko da bi gore napravio
skenderija04

#54428 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

Distortion wrote:Ako opozicija u Barceloni ne iskoriste ove trenutke onda ne znam kad ce. Cinjenjica je da ova garnitura ljudi gubi povjerenje, da nisu sposobni da vode klub onako kako se jedan klub vodi.
Razumijem da su pod pritiskom zbog gubitka Neymara ali ici sa ciframa i davati 100 mil za Dembelea, kao sto skenderija kaze nedokazanog klinca, je nonsense. Sto je najgore, niko nece odgovarati za te promasaje.

Sad su se mediji raspisali o City-u i Guardioli kako zele platiti 300 mil € a koliko su dosad ovog ljeta potrosili na pojacanja? :-)

Messi trazi konkretna pojacanja jer vidi da je uprava nesposobna. Igracima je moral pao. Iniesta razmislja da napusti klub a ikona je kluba.

Da se ja pitam, ovaj trenutni prijelazni rok mi nebi docekali Robert i Braida. Koje su to ublehe.

Blizi se kraj augusta a pojacanja nema. Sezona pocinje...
Ublehe., tacno.

Ja ocekujem da se "pobune" ovi koji su u startu odjebani i da pokazu da se na njih moze racunati. Deulo, SergiRo, Paco, Rafinha.... Ako toga ne bude, dzaba sva pojacanja. Sve je sada u rukama igraca.
AmiĐa_Idriz

#54429 Re: FC Barcelona

Post by AmiĐa_Idriz »

Samo ne znam kako i na koji nacin su se nakotili toliki uhljupi u klubu kao sto je Barcelona...ybg, nije Girona u pitanju.
Point.

#54430 Re: FC Barcelona

Post by Point. »

Licno niti vjerujem da je Messi voljan ici iz Barce niti da je Barca voljna pustiti Messija. Ovo je mozda prva veca kriza kako je Messi postao superzvijezda, cisto sumnjam da je on tip koji ce odmah pobjeci.
skenderija04

#54431 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

AmiĐa_Idriz wrote:Samo ne znam kako i na koji nacin su se nakotili toliki uhljupi u klubu kao sto je Barcelona...ybg, nije Girona u pitanju.
Razmontirao je ekipu koja je radila odlicno: Zubizarreta, Valentin i Julia. Nakon sranja u San Sebastijanu neko je morao da visi. Objesili su te ljude i sve su dali u ruke MSN-u- Prva sezona Tripla kruna i nakon toga lagano urusavanje ugleda. Sve sto se radi na kratku stazu ganjajuci momentalni instant uspjeh je osudjeno da zavrsi ovako
Nadzorna_ploca

#54432 Re: FC Barcelona

Post by Nadzorna_ploca »

Ali zamisli kakva je opozicija kad ni ovakvo stanje ne mogu da preokrenu u svoju korist. Ko BH politicka scena znaci. :mrgreen:
Mislim nije sad da je fijasko ali ocigledno je da su mutni svi ti transferi. Plus ne mozes nikoga prodati a trziste je nikad vece. Cudno.
skenderija04

#54433 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

Nadzorna_ploca wrote:Ali zamisli kakva je opozicija kad ni ovakvo stanje ne mogu da preokrenu u svoju korist. Ko BH politicka scena znaci. :mrgreen:
Mislim nije sad da je fijasko ali ocigledno je da su mutni svi ti transferi. Plus ne mozes nikoga prodati a trziste je nikad vece. Cudno.
I opozicija mora da se osvježi Ne mogu isti likovi toliko dugo pričati istu stvar i očekivati da ih izaberu Laporta je isti kao i prije 20 godina kada je poveo glasanje o povjerenju protiv Núñeza Tada je bio osvježenje Sada je olinjali lovac na šanse Treba neko novi mladji I pripremljen
Nadzorna_ploca

#54434 Re: FC Barcelona

Post by Nadzorna_ploca »

skenderija04 wrote:
Nadzorna_ploca wrote:Ali zamisli kakva je opozicija kad ni ovakvo stanje ne mogu da preokrenu u svoju korist. Ko BH politicka scena znaci. :mrgreen:
I opozicija mora da se osvježi Ne mogu isti likovi toliko dugo pričati istu stvar i očekivati da ih izaberu Laporta je isti kao i prije 20 godina kada je poveo glasanje o povjerenju protiv Núñeza Tada je bio osvježenje Sada je olinjali lovac na šanse Treba neko novi mladji I pripremljen
Ma ne mislim uopste na Laportu. Nije se valjda sve svelo na njega.
skenderija04

#54435 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

Odlično pitanje Volio bih da nije
Gandalf

#54436 Re: FC Barcelona

Post by Gandalf »

Meni nije jasno zašto sada kao zamjenu za Neymara ne dovedu sebi Mahreza, lik je brz, odličan dribler, zabija golove, iskusan igrač a nije prestar, cijena sitnica, nekih 40 miliona eura što je ništa za današnje tržište. Ne kažem da je on WC klasa ala Neymar, ali u ovom trenutku bi sigurno dosta pomogao u napadu.

Monaco u svom rosteru ima nekoliko kvalitetnih veznjaka, imao ih je još i više u Junu, Barca se pravila ćorava iako sredina bar čitavu deceniju nije bila ovako slaba. U PSG-u je trenutno buvljak, moraju prodavat' igrače poput Moure, Pastorea, Draxlera, a oni se i dalje peglaju s Dortmundom i LFC-om, iako iz oba kluba ih glat odbijaju na dnevnoj bazi.
skenderija04

#54437 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

Gandalf wrote:Meni nije jasno zašto sada kao zamjenu za Neymara ne dovedu sebi Mahreza, lik je brz, odličan dribler, zabija golove, iskusan igrač a nije prestar, cijena sitnica, nekih 40 miliona eura što je ništa za današnje tržište. Ne kažem da je on WC klasa ala Neymar, ali u ovom trenutku bi sigurno dosta pomogao u napadu.

Monaco u svom rosteru ima nekoliko kvalitetnih veznjaka, imao ih je još i više u Junu, Barca se pravila ćorava iako sredina bar čitavu deceniju nije bila ovako slaba. U PSG-u je trenutno buvljak, moraju prodavat' igrače poput Moure, Pastorea, Draxlera, a oni se i dalje peglaju s Dortmundom i LFC-om, iako iz oba kluba ih glat odbijaju na dnevnoj bazi.
Marhez ili neko drugi, nije ni vazno. Slazem se da ima igraca koji po dobroj cijeni mogu doprinjeti da ova ekipa lici na nesto. Ali problem je u ljudima koji odlucuju . Oni dobijaju samar za samarom, i ne znaju gdje udaraju. Za svaki potez koji zele napraviti prvo se pitaju " a sta ce javnost reci?" ili " I sta ako opet useremo?" Potpuno pogubljeni i pod pritiskom. Kada se radi u takvoj situaciji tesko da se i razmislja na ispravan nacin. Barcelona je u ovom trenutku mentalno blokiran klub. To je najgore od svega. Nema plana, nema smjernica, danas je utakmica i niko ne prica o njoj, veliki broj igraca i ne zna koji status ima. Jedni se boje dolazaka, drugi se boje odlazaka, treci se boje i jednog i drugog. Danas pocinje liga i Barcelona ima skoro 30 igraca od kojih sedmorica nemaju ni broj. Jasno je da trenutno samo par igraca i trener mogu da usmjere ovaj haos ka mirnoj luci. Ovaj prelazni rok ce zavrsiti na vjerovatno isti nacin na koji je poceo - u haosu.
ioannes

#54438 Re: FC Barcelona

Post by ioannes »

onaj moura je za mene fantastičan igrač....
nije mi jasno kako se onako "jeftino" prodaje
skenderija04

#54439 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

ioannes wrote:onaj moura je za mene fantastičan igrač....
nije mi jasno kako se onako "jeftino" prodaje
Jovetic 6 miliona

Ovo ljeto je je sve van kontrole. Neymar i jos par visokih transfera su ucinili svoje
skenderija04

#54440 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

OFICIAL: Stegen,Semedo,Mascherano, Umtiti,Alba, Rakitic,Busquets,Roberto, Messi,Alcácer y Deulofeu.
AmiĐa_Idriz

#54441 Re: FC Barcelona

Post by AmiĐa_Idriz »

skenderija04 wrote:OFICIAL: Stegen,Semedo,Mascherano, Umtiti,Alba, Rakitic,Busquets,Roberto, Messi,Alcácer y Deulofeu.
Kazu 4-2-3-1

Roberto, Messi i Deulofeu iza Paca.
Charuga
Globalni moderator

#54442 Re: FC Barcelona

Post by Charuga »

Ko bude gledao vjerujem da će se dobro preznojiti ... 8-)
skenderija04

#54443 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

AmiĐa_Idriz wrote:
skenderija04 wrote:OFICIAL: Stegen,Semedo,Mascherano, Umtiti,Alba, Rakitic,Busquets,Roberto, Messi,Alcácer y Deulofeu.
Kazu 4-2-3-1

Roberto, Messi i Deulofeu iza Paca.
Ko zns

4231,433,442...Valverde je tener koji nema nikakvih problema sa sistemima Takticki je izuzetno bogat i ne drzi se jednog sistema ko pijan pelota. Mogli bi vidjeti sve u toku jedne utakmice. Ovaj tener je odlican
Last edited by skenderija04 on 20/08/2017 19:38, edited 1 time in total.
R9..

#54444 Re: FC Barcelona

Post by R9.. »

Ja mislim da ce Barca ovo dobit!
skenderija04

#54445 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

Charuga wrote:Ko bude gledao vjerujem da će se dobro preznojiti ... 8-)
Danas ce biti lako jer se Setien nudi . Slicno kao Paco Jemez svojevremeno.
Tito_i_Partija

#54446 Re: FC Barcelona

Post by Tito_i_Partija »

skenderija04 wrote:
Ustat' na noge kad se spominje Babo Laporta. :-D
skenderija04

#54447 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

Tito_i_Partija wrote:
skenderija04 wrote:
Ustat' na noge kad se spominje Babo Laporta. :-D
Eh,babo Laporta :D :D :D
AmiĐa_Idriz

#54448 Re: FC Barcelona

Post by AmiĐa_Idriz »

Sta su ovo isarane tribine, slaba posjeta..da nisu ova sranja zadnjih dana u gradu uticala?
skenderija04

#54449 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

AmiĐa_Idriz wrote:Sta su ovo isarane tribine, slaba posjeta..da nisu ova sranja zadnjih dana u gradu uticala?
Nije nikome do fudbala danas
Sid the sloth

#54450 Re: FC Barcelona

Post by Sid the sloth »

S.Roberto na Iniestinoj poziciji? Zanimljivo.
Post Reply