Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Da sebe citiram.
Ostavio sam auto kod majstora da mi popravi ovo što ventilacija ne puše u šajbu.
Rekao mi je uzeti 250 KM samo što će sve "raskopati" pa opet vratiti. Plus dijelovi koji budu trebali. Za njih nisam ni pitao jer me već onih 250 KM presjeklo.
Bolhe da ste odvezli u ovlasteni servis, sad ti moze naplatit sta hoce
Ipak je samo dio table skinuo tj. izvršio zamjenu motorića.
150 KM sve ukupno. Ne bih u ovlaštenom tako dobro prošao.
to se nikad ne zna, 50/50 su sanse i kod majstora i kod ovlastenog
Da sebe citiram.
Ostavio sam auto kod majstora da mi popravi ovo što ventilacija ne puše u šajbu.
Rekao mi je uzeti 250 KM samo što će sve "raskopati" pa opet vratiti. Plus dijelovi koji budu trebali. Za njih nisam ni pitao jer me već onih 250 KM presjeklo.
Bolhe da ste odvezli u ovlasteni servis, sad ti moze naplatit sta hoce
Ipak je samo dio table skinuo tj. izvršio zamjenu motorića.
150 KM sve ukupno. Ne bih u ovlaštenom tako dobro prošao.
Izgleda da i majstor prati forum, s obzirom da mu nisi govorio za kraci i laksi put
Ja se unaprijed izvinjavam znam da je bilo slicnih postova , uglavnom trebao bih da narucim ovaj senzor sa autohub-a. Je li imao neko iskustva, narucivao sa ove stranice,sve uredno?
kabal1337 wrote: ↑28/02/2025 11:56
sta sprijecava ljude da ukinu taj nepotrebni termostat?
Pa taj drugi je povezan sa EGRom ja mislim, znaci ako se ukine EGR i on bi prestao biti problem (naravno onda ce se auto sporije zagrijavati).
Mali termostat sam nasao, ali taj bezpovratni ventil ne mogu nigdje nac jer vecina mehanicara cak i ne zna za njega, cak su slicni fizicki sa tim termostatom i citao sam da su im mehanicari znali zamjenit pa pogresno postavit.
@PUG 207 1.4hdi uvijek bio na 80c i rijetko kad na 90 jedino u guzvama preko ljeta, i tako sam vozio 3 godine
kabal1337 wrote: ↑28/02/2025 11:56
sta sprijecava ljude da ukinu taj nepotrebni termostat?
Pa taj drugi je povezan sa EGRom ja mislim, znaci ako se ukine EGR i on bi prestao biti problem (naravno onda ce se auto sporije zagrijavati).
Mali termostat sam nasao, ali taj bezpovratni ventil ne mogu nigdje nac jer vecina mehanicara cak i ne zna za njega, cak su slicni fizicki sa tim termostatom i citao sam da su im mehanicari znali zamjenit pa pogresno postavit.
@PUG 207 1.4hdi uvijek bio na 80c i rijetko kad na 90 jedino u guzvama preko ljeta, i tako sam vozio 3 godine
Stavljao je neko link na citav set sistema termostata sa crijevima, nije nesto ni puno skupo bilo, govorili su da je to jedini nacin da bude covjek miran (neko vrijeme ).
kravamuzara wrote: ↑28/02/2025 11:51
Znam ih koji su odustali i jednostavno voze sa temperaturom 70
vauvau jebiga
Ja sam tek uzeo auto pa cu probat rijesit da mali zamjenim i ako nađem taj bezpovratni ventil i vidjet sta ce majstor rec, ako ne proradi jebaji ga i ja cu ga tako derat. Grijanje radi i više nego odlično moram smanjit da se ne preznojim tako da tu nemam problema. Mada Audi je smislio sistem da pošto se upravo to dešava da ubace dodatnu "elektricnu grijalicu" koja pripomaže grijanju jer se inace ne bi zagrijao nikad
kako imam ovog hibrida i na displeyu sta radi u momentu, kocim dosta vise nego sto sam prije, da sto prije napunim baterije da me nabija nogom el motor kad pun gas stisnem
kravamuzara wrote: ↑28/02/2025 11:51
Znam ih koji su odustali i jednostavno voze sa temperaturom 70
vauvau jebiga
Ja sam tek uzeo auto pa cu probat rijesit da mali zamjenim i ako nađem taj bezpovratni ventil i vidjet sta ce majstor rec, ako ne proradi jebaji ga i ja cu ga tako derat. Grijanje radi i više nego odlično moram smanjit da se ne preznojim tako da tu nemam problema. Mada Audi je smislio sistem da pošto se upravo to dešava da ubace dodatnu "elektricnu grijalicu" koja pripomaže grijanju jer se inace ne bi zagrijao nikad
Nije to Audi smislio, nego je to izvedba cijelog koncerna, bez obzira na motorizaciju i taj problem na 2.0 tdi.
@artur morgan je pisao detaljno ovdje oko tog problema.