BHTelecom All About

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#54376 Re: BHTelecom All About

Post by mali_milojica »

diablobih wrote:Taj se bas usrecio, meni otisao mikrofon i slusalica na tom istom m4 aqua, zamjenili ga relativno brzo. Ali ima problema ovaj mobitel, pregrijava se dosta, pa opet imam problema sa tom slusalicom, jedva se cuje. Srecom necu se morati peglati s njim vise, osim sto cu ga koristiti kao drugi tel za neke druge stvari.
On se žali i na ovaj M5. I njega je nešto nosio na servis :roll: rekao je da više nikad neće uzeti Sony :lol:
Poučen njegovim iskustvom,a i svojim sa T3 (mada sam ja bio zadovoljan u 3god korištenja) nedavno sam prešao na Huawei :mrgreen:
zateznistub

#54377 Re: BHTelecom All About

Post by zateznistub »

Dr_Help wrote:
Leon16v wrote:Upadam ko padobranac

Xperia XA1, kupio u BHT, ne radi mikrofon, niko me ne cuje.

Pod garancijom.

Daju li zamjenski uređaj, koji uređaj daju obicno i koliko se ceka servis mog telefona ?

Hvala

Daju zamjenski telefon . Šalterski radnici mogu vas lično poslati kod ovlaštenog servisera koji zastupa određeni brand ali bolje je da vi insistirate da vi predate telefon šalterskom radniku on ga protokoliše i odnese u servis . Tada se dobije zamjenski uređaj u nivou vašeg paketa
Salterski radnici preuzmu aparat i ne ne šalju lično kod ovlaštenog servisera već predlože to kao opciju. Salterski radnik ne nosi aparat to radi brza pošta A2B. Zamjenski dobiješ onaj koji oni imaju na stanju nekad malo bolji nekad gori ali nikad ni blizu skupljih. Nesto slično kao ikad ostaviš auto na servis ostaviš A8 ili G7 a dobiješ Polo ili nesto slično kao zamjenu.
Nogo je veća šansa da ćeš zamjenski dobiti na salteru BHT-a nego u ovlaštenom servisu.
diablobih

#54378 Re: BHTelecom All About

Post by diablobih »

mali_milojica wrote:
diablobih wrote:Taj se bas usrecio, meni otisao mikrofon i slusalica na tom istom m4 aqua, zamjenili ga relativno brzo. Ali ima problema ovaj mobitel, pregrijava se dosta, pa opet imam problema sa tom slusalicom, jedva se cuje. Srecom necu se morati peglati s njim vise, osim sto cu ga koristiti kao drugi tel za neke druge stvari.
On se žali i na ovaj M5. I njega je nešto nosio na servis :roll: rekao je da više nikad neće uzeti Sony :lol:
Poučen njegovim iskustvom,a i svojim sa T3 (mada sam ja bio zadovoljan u 3god korištenja) nedavno sam prešao na Huawei :mrgreen:
Ma i ja cu tesko vise uzeti sony, ali dobro mozda se poprave za 5 godina kada budem mjenjao ovaj sto sam sad kupio.
drndalo

#54379 Re: BHTelecom All About

Post by drndalo »

Laertes wrote::-D Iskoristio 1817 bodova :igrac:
Ja se mogu hebat, 162 boda i zdravo... Ni do 5 KM smanjenja ne mogu dobaciti... Nakon 19 godina pretplate... :evil:
nepass1

#54380 Re: BHTelecom All About

Post by nepass1 »

ne citam ovu temu pa mozda je i bilo, halalite :mrgreen:
cujem nake price hoce novalic da smanji plate u bht, cak se suska i o strajku?!
ima li istine ili raja supljira?
Leon16v
Vozim: Staro željezo

#54381 Re: BHTelecom All About

Post by Leon16v »

diablobih wrote:
mali_milojica wrote:
Ma i ja cu tesko vise uzeti sony, ali dobro mozda se poprave za 5 godina kada budem mjenjao ovaj sto sam sad kupio.
Pa izgleda da vecina tih M4, M5, ili generalno ove novije Xperia generacije, imaju problema sa zagrijavanjem, slusalicama, mikrofonom, zvucnikom :roll:
tipler

#54382 Re: BHTelecom All About

Post by tipler »

imam 270 ovih bonus bodova i čiko na 1444 mi kaže da moram imati 334 da bih iskoristio 10 km umanjenje računa,,ja mu kažem skini te mi bar 5 km a on kaže da moram imati min. za 10,a vidim na stranici o upustvu za bonus plus da je min 5 pa 10 ,20 itd.,jel to on mene zajebava ili je jedan od onih što mu se neda raditi pa me samo skinuo sa k.
tipler

#54383 Re: BHTelecom All About

Post by tipler »

imam 270 ovih bonus bodova i čiko na 1444 mi kaže da moram imati 334 da bih iskoristio 10 km umanjenje računa,,ja mu kažem skini te mi bar 5 km a on kaže da moram imati min. za 10,a vidim na stranici o upustvu za bonus plus da je min 5 pa 10 ,20 itd.,jel to on mene zajebava ili je jedan od onih što mu se neda raditi pa me samo skinuo sa k.
tipler

#54384 Re: BHTelecom All About

Post by tipler »

noviclan

#54385 Re: BHTelecom All About

Post by noviclan »

nepass1 wrote:ne citam ovu temu pa mozda je i bilo, halalite :mrgreen:
cujem nake price hoce novalic da smanji plate u bht, cak se suska i o strajku?!
ima li istine ili raja supljira?
Istina, ali nece biti sigurno strajka. A kad bi mogli kako spustiti platu bar za 50% nasim dragim parlamentarcima...
Del_Boy1

#54386 Re: BHTelecom All About

Post by Del_Boy1 »

tipler wrote:imam 270 ovih bonus bodova i čiko na 1444 mi kaže da moram imati 334 da bih iskoristio 10 km umanjenje računa,,ja mu kažem skini te mi bar 5 km a on kaže da moram imati min. za 10,a vidim na stranici o upustvu za bonus plus da je min 5 pa 10 ,20 itd.,jel to on mene zajebava ili je jedan od onih što mu se neda raditi pa me samo skinuo sa k.
Ovo podebljano je u pitanju nažalost.
Naravno da je moguće umanjiti račun za 5 KM.
drug_profi

#54387 Re: BHTelecom All About

Post by drug_profi »

drugi profil wrote:
TESLA_EDISON wrote:
drugi profil wrote:U naredne 3 godine max. ovo ide novom vlasniku. Ovi se toliko zaduzuju da bi ostali na vlasti da ce morati pristati na svaki uslov MMF-a.
Sad da se krene u privatizaciju ne može se sve završiti za 5-6 godina a ti bi ga za 3 prodao? MTEL u Srbiji se deset godina prodavao i niko ga nije htio. Nema od prodaje ništa.
Due diligence se zavrsi za godinu. Samo je pitanje kad ce MMF zavrnuti ruku Vladi.
Postoji opasnost da niko nece htjeti da kupi BHT, to je tacno. Samo to valjda govori najbolje o predmetu prodaje.
Medjutim uvijek je samo pitanje cijene jer svaka roba ima svog kupca.
Kad se ruka dobro zavrne, na sve se uslove pristaje, a glad i imperativ za ostankom na vlasti su veliki!
Evo gore priče od prije 9 dana, da bi se danas saznalo i ovo:

https://www.klix.ba/biznis/do-septembra ... /171227029.

Tako da ja prognoziram da ovo ima novog većinskog vlasnika najkasnije do opštinskih izbora 2020. Najpametnije bi bilo prodati 51%, ako kupac na to pristane. Ako ne, svakako će da bude kako MMF svira.
rizibizi

#54388 Re: BHTelecom All About

Post by rizibizi »

Eto nama generala Petraeusa u novu nezvanicnu posjetu. :D
predstavnik

#54389 Re: BHTelecom All About

Post by predstavnik »

Mogu li se bodovi iskoristiti da nekome trecem dokupis internet MB ko koristi ultru
agent_zero

#54390 Re: BHTelecom All About

Post by agent_zero »

rizibizi wrote:Eto nama generala Petraeusa u novu nezvanicnu posjetu. :D
Džabe sve ako ne bude zdrave (privatne) konkurencije, kao u regionu (čitaj: vip, tele2, telenor, telemach)...
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#54391 Re: BHTelecom All About

Post by konektovan »

Kakva je procedura kad hocu telefon odnijeti na servis??? Trebam li nositi u bht pa da to oni proslijede, ili mogu sam direktno u servis?
zateznistub

#54392 Re: BHTelecom All About

Post by zateznistub »

konektovan wrote:Kakva je procedura kad hocu telefon odnijeti na servis??? Trebam li nositi u bht pa da to oni proslijede, ili mogu sam direktno u servis?
Možeš i jedno i drugo. S tim da ćeš zamjenski prije dobiti na šalteru nego u servisu.
konektovan

#54393 Re: BHTelecom All About

Post by konektovan »

zateznistub wrote:
konektovan wrote:Kakva je procedura kad hocu telefon odnijeti na servis??? Trebam li nositi u bht pa da to oni proslijede, ili mogu sam direktno u servis?
Možeš i jedno i drugo. S tim da ćeš zamjenski prije dobiti na šalteru nego u servisu.
Servis ne daje zamjenski, sad dobio info.
zateznistub

#54394 Re: BHTelecom All About

Post by zateznistub »

konektovan wrote:
zateznistub wrote:
Servis ne daje zamjenski, sad dobio info.
U principu daje ali, navodno, nikad ih nemaju dovoljno...
konektovan

#54395 Re: BHTelecom All About

Post by konektovan »

Kao, operater se brine za te stvari.
mali_milojica

#54396 Re: BHTelecom All About

Post by mali_milojica »

diablobih wrote:
mali_milojica wrote:
Nakon što sam nedavno uzeo Huawei a Sony T3 ostavio malom da gleda crtice ponekad,jutros prc milojka. Ni daha ni glasa od njega. Izgleda ponovo matična otišla :D
E sad jedno pitanje,telekom garancija istekla,ali kad su ga prvi put pravili u garanciji na Garantni list stavili novi datum od prošle godine kao da je tel tada kupljen. Agram servis. Da li se podjoniti i otići ponovo kod njih i praviti se lud i tražiti da ga naprave jer je garancija na Sony 2god?
diablobih

#54397 Re: BHTelecom All About

Post by diablobih »

Da, produze garanciju kada poprave, bas iz takvih razloga.
drndalo

#54398 Re: BHTelecom All About

Post by drndalo »

Garancija na zamijenjeni dio ti ide iz ponove, dakle ako je opet isto, a unutar je 2 godine od zamjene, vici juhuhu...
mali_milojica

#54399 Re: BHTelecom All About

Post by mali_milojica »

Simptomi su isti kao i prvi put kad je matična riknula. Ništa onda,Agrame na tebe je red :D
predstavnik

#54400 Re: BHTelecom All About

Post by predstavnik »

Konkurencijsko vijeće BiH odnijelo je prije nekoliko dana rješenje kojim je utvrđeno da je United Media Distribution S.R.L., Bukurešt, Rumunija, putem svog zastupnika privrednog subjekta „SPORT KLUB“ d.o.o. Sarajevo, zloupotrijebio dominantan položaj budući da je tokom pregovaranja za zaključivanje ugovora o distribuciji sportskih kanala sa fudbalskim sadržajima visokog kvaliteta koji uključuju i prenos Live paketa engleske Premijer lige u Bosni i Hercegovini sa BH Telecomom Sarajevo primijenio različite uslove čime je ovu kompaniju doveo u neravnopravan i nepovoljan konkurentski položaj, te je zbog toga United Mediji izrečena novčana kazna od 250.000 KM.

Konkurencijsko vijeće BiH je utvrdilo da je United Media Distribution preko svog zastupnika „SPORT KLUB“ d.o.o. Sarajevo kršio dominantan položaj namjernim odugovlačenjem i nepotpisivanjem ugovora o distribuciji kanala "Sport Klub" sa BH Telecomom, na način da da je prilikom pregovaranja stalno nametao dodatne uslove koji nisu bili propisani "Općim uslovima za pružanje usluga", a koje nisu ispunili privredni subjekti koji su već imali zaključene ugovore o distribuciji navedenog kanala i time ograničili relevantno tržište na štetu korisnika usluga BH Telecoma.

Također, izrečena je novčana kazna subjektu United Media Distribution S.R.L. zbog kršenja Zakona o konkurenciji u visini od 250.000,00 KM.
Locked