Demokratska fronta Željko Komšić

Škobo Habu

#54351 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Škobo Habu »

channel10 wrote: 06/09/2022 19:57

Bilo bi 2:1 kontra UKR i stava cijelog svijeta. Da li nam to treba?

Naravno i ti si oshajcan kao i bata i neki moderatori, slicnog mentalnog sklopa i.sklonostima ka majci Srbiji, Hrvatskoj i generalno kontra svoje drzave.
Šta znači biti "kontra svoje države"?

Misliti da je Komšić politička ubleha? Golemo. Salko, imamo kvislinga!

Za takve, kao ti, potpuno politički nepismene likove Komšić vam dođe kao nargila poslije teškog fizičkog rada. Drži vas u bestežinskom stadiju.
I kakve veze ima sve to sa Ukrajinom, koja je samo još jedna od Komšićevih ublehaški predstava, kada mu prvi partner - Izet-bey. dočekuje Sultana sa Stambola, koji oko Ukrajine vodi jednu perfidnu politiku koja niti smrdi, niti miriše.

Svako približavanje autokrati Erdoganu, u ovom trenutku, za Bošnjake je mlinski kamen oko vrata. Sve to pomno prate i EU, i Amerika.
Zbog toga je i to tvoje famozno "državničko ponašanje" Komšića samo jedna obična šarena laža. A Komšić je običan sužanj Izetbegovića.
saabsa

#54352 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by saabsa »

Mislio sam da je dno dna u životu agitovati i glasati za Ščepu... Onda su došli DF-ovci i pronašli novo dno ispod dna.
kluz franjo

#54353 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by kluz franjo »

Bloo wrote: 06/09/2022 21:36 Podsjecate me na likove iz Maxmagnusa :D
Ovaj u desetom kanalu mu dođe prije kao Đuro, a Šiber bi bio neki Adžem ili Reuf...
Point.

#54354 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Point. »

_BataZiv_0809 wrote: 06/09/2022 18:12
Point. wrote: 06/09/2022 18:08
U ovom slučaju je tako. Pitam se ima li trećeg........mislim, kandidata, opcije?

Imena, imena druže.
Nema, a i da ga ima svejedno je. Nista nece biti razlicito.

Osim sto ces imat manje prilike da sa jaranima u Geteborgu slavis kako im ga je Komsic sukno, jes im dobro reko, a onda odes kuci svedskim metroom, a na poslu te stite svedski zakoni koje je neko drugi izborio za tebe.

Nama koji smo ovdje nikakve razlike.
Pomalo si dosadan si sa tom pričom o Švedskoj. Kad si se već dotakao, ne živim u Geteborgu niti u tom gradu postoji metro.

Druga stvar, da je svejedno zašto su hns digli nebesa da se promijeni na njihov diskriminirajući prijedlog. Ne radi se ovdje samo o jednom mjestu i jednoj fotelji, nego način da se dođe do nje. Bude li po njihovom, onda neće biti svejedno za tebe i vas koji ste tu, bit će različito i itekako razlike.
kluz franjo

#54355 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by kluz franjo »

Za vaše dobro vas proglašavamo izdajnicima!

4 more years koalicije DF/SDA/HDZ!
:thumbup: :bih: :bih: :bih:
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#54356 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by _BataZiv_0809 »

Point. wrote: 06/09/2022 23:34

Pomalo si dosadan si sa tom pričom o Švedskoj. Kad si se već dotakao, ne živim u Geteborgu niti u tom gradu postoji metro.

Druga stvar, da je svejedno zašto su hns digli nebesa da se promijeni na njihov diskriminirajući prijedlog. Ne radi se ovdje samo o jednom mjestu i jednoj fotelji, nego način da se dođe do nje. Bude li po njihovom, onda neće biti svejedno za tebe i vas koji ste tu, bit će različito i itekako razlike.
Poenta price sa Svedskom, iako sam se zarekao sa sa vama koji ste vani ne pricam o unutrasnjoj politici, je da ti nemas nista od izbora Zeljka Komsica osim neke licne satisfakcije i inacenja. Skupo nas to kosta, a ti to ne osjetis.

Zbog te licne satisfakcije i zelje da ga se šukne anamo onima se i doslo u situaciju da HNS sad ucjenjuje i trazi izmjene ustava i izbornog zakona pod plastom price o biranju Zeljka Komsica bosnjackim glasovima. To o cemu ti pricas.

Drzava/Federacija u blokadi 4 godine, a ko biva dobro je sto imamo 2:1 u Predsjednistvu. Aha kako da ne, evo vidimo koliko je dobro. Tipicno klanje vola zbog kile mesa.

I da je bogdom taj Komsic donio sta opipljivo, pa da kazes jebes mu mater vrijedilo je rizika. Nego ni to. 2 izborna ciklusa kupi glasove na retorici da je protiv nacionalista i lopova SDA, a onda odmah skoci sa njima u koaliciju i vjerna je pudlica Bakira Izetbegovica.
Point.

#54357 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Point. »

_BataZiv_0809 wrote: 07/09/2022 06:30
Point. wrote: 06/09/2022 23:34

Poenta price sa Svedskom, iako sam se zarekao sa sa vama koji ste vani ne pricam o unutrasnjoj politici, je da ti nemas nista od izbora Zeljka Komsica osim neke licne satisfakcije i inacenja. Skupo nas to kosta, a ti to ne osjetis.

Zbog te licne satisfakcije i zelje da ga se šukne anamo onima se i doslo u situaciju da HNS sad ucjenjuje i trazi izmjene ustava i izbornog zakona pod plastom price o biranju Zeljka Komsica bosnjackim glasovima. To o cemu ti pricas.

Drzava/Federacija u blokadi 4 godine, a ko biva dobro je sto imamo 2:1 u Predsjednistvu. Aha kako da ne, evo vidimo koliko je dobro. Tipicno klanje vola zbog kile mesa.

I da je bogdom taj Komsic donio sta opipljivo, pa da kazes jebes mu mater vrijedilo je rizika. Nego ni to. 2 izborna ciklusa kupi glasove na retorici da je protiv nacionalista i lopova SDA, a onda odmah skoci sa njima u koaliciju i vjerna je pudlica Bakira Izetbegovica.
Nikakvo šukanje nije nego želja da državu BiH, čiji sam državljanin, predstavlja neko ko je stvarno za tu državu a ne neko koji je ni ne doživljava kao svoju domovinu.

IZ je jasan i ja ne vidim zašto se treba naguziti HNS i pristajati na njihove ucjene čim im izborni rezultati nisu po volji. Kako zabraniti nekome da glasa za x a ne za y? Tu je srž problema. Ograničavati i sužavati pravo biranja i da se bude biran da ne bi naljutio neke treće je pogrešna taktika. ŽK je samo izgovor za HNS da dobiju treći entitet, izbornu jedinicu, nazovi kako hoćeš isti qurac.

Da je dobro što imamo 2:1 se pokazalo npr sa onim govorom u UN te otkazivanja susreta sa zločinačkim ministrom Lavrovom.
dr_Evil

#54358 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by dr_Evil »

Point. wrote: 07/09/2022 07:58

Da je dobro što imamo 2:1 se pokazalo npr sa onim govorom u UN te otkazivanja susreta sa zločinačkim ministrom Lavrovom.
I sta imamo mi od toga sto stmo ga metli Lavrovu, osim sto sada snimaju emisije da Bosnu treba denacificirati, sta imamo od govora u UN-u osim sto sada USA i Njemacka daju podrsku Schmidtu da nametne IZ.

Manite se suplje ljudi, Komsic je stetocina prve kategorije koja je dala guzice kiBri za par javnih preduzeca. Obraz Senade!
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#54359 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by _BataZiv_0809 »

Nikakvo šukanje nije nego želja da državu BiH, čiji sam državljanin, predstavlja neko ko je stvarno za tu državu a ne neko koji je ni ne doživljava kao svoju domovinu.

IZ je jasan i ja ne vidim zašto se treba naguziti HNS i pristajati na njihove ucjene čim im izborni rezultati nisu po volji. Kako zabraniti nekome da glasa za x a ne za y? Tu je srž problema. Ograničavati i sužavati pravo biranja i da se bude biran da ne bi naljutio neke treće je pogrešna taktika. ŽK je samo izgovor za HNS da dobiju treći entitet, izbornu jedinicu, nazovi kako hoćeš isti qurac.

Drzavu ti predstavlja Predsjednistvo. Prva nadleznost je vodjenje vanjske politike. Dakle ne 1, ne 2 clana nego sva 3.

IZ ne treba mijenjati, ali smo se doveli u situaciju da je te izmjene sad i Evropa stavila na sto. Bravo mi.

Govor u UN, ok lijepo je to, odrzao ga je svojevremeno i Dragan Covic i sta bi? Nista.

Zlocinackog ministra je primila njegova kolegica po rangu-Bisera Turkovic. Predsjednistvo bi po rangu trebalo da primi Putina a ne Lavrova. BiH nije uvela sankcije Rusiji, to u Evropi nisu uradile jos samo Srbija i Bjelorusija, a sve sa Komsicem u Predsjednistvu.

Eh sad koju ja korist od toga imam kao drzavljanin BiH koji zivi ovdje, koji svaki mjesec od svoje plate puni fondove i budzete, koji imam namjeru ostati ovdje i zasnovati porodicu? A koju korist imas ti koji zivis negdje daleko i nekoj drugoj drzavi doprinosis?
palermo

#54360 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by palermo »

Date ljudi da se malo saberemo, mobilisemo I nekako izguramo Borjanu za predsjednistvo. Nema mira na forumu dok se to ne desi, a forumski nemiri nisu nikom u interesu.

Uvjeren sam da mi to mozemo
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#54361 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by _BataZiv_0809 »

Palermo emotivno o savezu HDZ-SDA: Bili smo i ostat cemo partneri.
palermo

#54362 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by palermo »

_BataZiv_0809 wrote: 07/09/2022 09:08 Palermo emotivno o savezu HDZ-SDA: Bili smo i ostat cemo partneri.
Ma pusti bolan Palerma, nebitan lik, nego daj da ozbiljno pristupimo zadatku I nekako iizguramo Borjanu
dr_Evil

#54363 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by dr_Evil »

palermo wrote: 07/09/2022 09:29

Ma pusti bolan Palerma, nebitan lik, nego daj da ozbiljno pristupimo zadatku I nekako iizguramo Borjanu
Nemamo je mi sta gurat ili ne, svakako ce SDA uradit sve da HDZ bude u vlasti kao i do sada, ako treba i ministra finansija od vrha do dna vertikale samo da se partneri ne ljute.

Clan predsjednistva je samo karikatura, vazno je srusiti platformu da se HDZ ubaci u vlast. Ha ya!

Komsic ili Borjana, who cares
Point.

#54364 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Point. »

dr_Evil wrote: 07/09/2022 08:02

I sta imamo mi od toga sto stmo ga metli Lavrovu, osim sto sada snimaju emisije da Bosnu treba denacificirati, sta imamo od govora u UN-u osim sto sada USA i Njemacka daju podrsku Schmidtu da nametne IZ.

Manite se suplje ljudi, Komsic je stetocina prve kategorije koja je dala guzice kiBri za par javnih preduzeca. Obraz Senade!
Stali smo na stranu civilizovanog svijeta a ne proruskog sveta. Tu smo sliku poslali.

I ako je who cares je li ŽK ili Borjana, čemu onda ovolika dreka.
Last edited by Point. on 07/09/2022 09:57, edited 1 time in total.
BHCluster

#54365 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by BHCluster »

Kmeka danima a onda who cares. :lol:
palermo

#54366 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by palermo »

dr_Evil wrote: 07/09/2022 09:32

Nemamo je mi sta gurat ili ne, svakako ce SDA uradit sve da HDZ bude u vlasti kao i do sada, ako treba i ministra finansija od vrha do dna vertikale samo da se partneri ne ljute.

Clan predsjednistva je samo karikatura, vazno je srusiti platformu da se HDZ ubaci u vlast. Ha ya!

Komsic ili Borjana, who cares
Pa to ti I govorim, svejedno je, pa daj onda da se.organizujemo, poguramo Borjanu I forum se smiri. Shvatas
Point.

#54367 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Point. »

_BataZiv_0809 wrote: 07/09/2022 08:16

Drzavu ti predstavlja Predsjednistvo. Prva nadleznost je vodjenje vanjske politike. Dakle ne 1, ne 2 clana nego sva 3.

IZ ne treba mijenjati, ali smo se doveli u situaciju da je te izmjene sad i Evropa stavila na sto. Bravo mi.

Govor u UN, ok lijepo je to, odrzao ga je svojevremeno i Dragan Covic i sta bi? Nista.

Zlocinackog ministra je primila njegova kolegica po rangu-Bisera Turkovic. Predsjednistvo bi po rangu trebalo da primi Putina a ne Lavrova. BiH nije uvela sankcije Rusiji, to u Evropi nisu uradile jos samo Srbija i Bjelorusija, a sve sa Komsicem u Predsjednistvu.

Eh sad koju ja korist od toga imam kao drzavljanin BiH koji zivi ovdje, koji svaki mjesec od svoje plate puni fondove i budzete, koji imam namjeru ostati ovdje i zasnovati porodicu? A koju korist imas ti koji zivis negdje daleko i nekoj drugoj drzavi doprinosis?
Znamo svi razlog zbog čega BiH nije uvela sankcije RF a tu ŽK sam ne može ništa realno. Da je Čovke bilo bi dva su protiv a jedan za i to bi bila vrlo ružna slika za poslati.
dr_Evil

#54368 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by dr_Evil »

Point. wrote: 07/09/2022 09:51
Stali smo na stranu civilizovanog svijeta a ne proruskog sveta. Tu smo sliku poslali.
E bas fino za nas da smo odbili Lavrova 2 godine prije agresije na Ukrajnu i opravdane antiruske histerije da pokazemo da nismo dio proruskog sveta, Vidis kako su Komsic i Dzaferovic 2 godine ispred Amerike i Njemacke, vizionari.

A sad da se posjetimo zasto su ga odbili, sto nije bilo zastave BiH na sastanku sa Dodikom te sto je iskazao podrsku rezolucije NSRS-a. To je isti skandal kao sto sada Dodik odbija Njemackog ambasadora, samo sto sada nama godi pa se ne ibretimo nego navijamo.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#54369 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by _BataZiv_0809 »

_BataZiv_0809 wrote: 07/09/2022 09:08 Palermo emotivno o savezu HDZ-SDA: Bili smo i ostat cemo partneri.
Guraj ti to sa vasim trabantima.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#54370 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by _BataZiv_0809 »

Point. wrote: 07/09/2022 09:57
Znamo svi razlog zbog čega BiH nije uvela sankcije RF a tu ŽK sam ne može ništa realno. Da je Čovke bilo bi dva su protiv a jedan za i to bi bila vrlo ružna slika za poslati.
I da je bio Covke isto bi bilo, ne bismo uveli sankcije Rusiji. Ruzna slika je svakako otisla. Sta ti mislis da nekom puca kurac sto su 2 clana bila za sankcije?
BHCluster

#54371 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by BHCluster »

dr_Evil wrote: 07/09/2022 09:58
Point. wrote: 07/09/2022 09:51
E bas fino za nas da smo odbili Lavrova 2 godine prije agresije na Ukrajnu i opravdane antiruske histerije da pokazemo da nismo dio proruskog sveta, Vidis kako su Komsic i Dzaferovic 2 godine ispred Amerike i Njemacke, vizionari.

A sad da se posjetimo zasto su ga odbili, sto nije bilo zastave BiH na sastanku sa Dodikom te sto je iskazao podrsku rezolucije NSRS-a. To je isti skandal kao sto sada Dodik odbija Njemackog ambasadora, samo sto sada nama godi pa se ne ibretimo nego navijamo.
Ja mislim da si ovdje sam sebe prekucao, usporediti dvije suprotne stvari i reci da su iste. :lol:
BHCluster

#54372 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by BHCluster »

_BataZiv_0809 wrote: 07/09/2022 10:03
Point. wrote: 07/09/2022 09:57
I da je bio Covke isto bi bilo, ne bismo uveli sankcije Rusiji. Ruzna slika je svakako otisla. Sta ti mislis da nekom puca kurac sto su 2 clana bila za sankcije?
Pa kad je tako sto onda kmecite danonocno?
dr_Evil

#54373 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by dr_Evil »

BHCluster wrote: 07/09/2022 10:03

Ja mislim da si ovdje sam sebe prekucao, usporediti dvije suprotne stvari i reci da su iste. :lol:
DOdik odbija ambasadora jer je Njemacka rezolucijom podrzala BiH, Bakir odbija Lavrova jer je podrzao rezoluciju NSRS-a o vojnoj neutralnosti.

Isti qrc, inace je BiH drzava ekonomski jaka kao Singapur, i ima nukelarnu kao Izrael, ima da svakoga postavimo na njihovo mjesto, ona nama dosli glumit diplomate ovdje, sikret caci pred hauster pa tamo mi diplomatske veze ostvaruj.

Jedna nam godi, druga ne, skandal je isti.
kakotakonikako

#54374 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by kakotakonikako »

BHCluster wrote: 07/09/2022 10:06
_BataZiv_0809 wrote: 07/09/2022 10:03

Pa kad je tako sto onda kmecite danonocno?
:bih:
BHCluster

#54375 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by BHCluster »

dr_Evil wrote: 07/09/2022 10:08
BHCluster wrote: 07/09/2022 10:03

DOdik odbija ambasadora jer je Njemacka rezolucijom podrzala BiH, Bakir odbija Lavrova jer je podrzao rezoluciju NSRS-a o vojnoj neutralnosti.

Isti qrc, inace je BiH drzava ekonomski jaka kao Singapur, i ima nukelarnu kao Izrael, ima da svakoga postavimo na njihovo mjesto, ona nama dosli glumit diplomate ovdje, sikret caci pred hauster pa tamo mi diplomatske veze ostvaruj.

Jedna nam godi, druga ne, skandal je isti.
Kakvoj vojnoj neutralnosti kad su kadrovi tog Dodika potpisali ZAKON O ODBRANI BOSNE I HERCEGOVINE gdje je sve definisano po tom pitanju. Znaci rezolucija je protiv zakonita i to je Rusija podrzala i zbog toga dva clana predsjednistva su reagovala. Sad idemo na drugi dio a to je da Dodik glasao protiv davanja agremana njemackom ambasadoru pa je povuka vitalni interes po tzv "rs". I to dvoje isto? Sad se iskreno nadam da je i tebi jasno gdje sinapravio gresku.
Post Reply