O čemu ti pišeš? Pa nije SDP izbacio Nikšića, sam je sebe izbacio psovanjem i vrijeđanim prisutnih članova GO. Onakvo ponašanje zaslužuje protjerivanje iz države i oduzimanje akademskog zvanja. D Nikšić je u pravu oko većine stvari, ali je morao naći načina da to kulturno saopšti, bez primitivnog diskursa. Meni se ono iskreno gadilo i SDP je dobro postupio, sačuvali su ugled partije.putokaz1 wrote:To je grande greška SDP
Ustvari SDP se vraća gdje je bio 2014,oni sto su ulazili 2016-2018 polako odlaze
Kako stvari stoje za načelnike Lukavca i Živinica je bolje da nisu SDP,svakako nemaju OV većinu a 2020 u Živinicama neće ni imat a Lukavac možda sa DF om
Istjerati čovjeka koji je protiv Koalicije s SDA je APSURD
Opet će Damir Nikšić biti Nezavisni kandidat za načelnika Centra ,BHblok će imati nekog svog,dvojicu svojih,te će SDA Ajnadžić opet pobjediti i sve ukrug
Vjerovao sam do rezučtata izbora da od SDP ima NEČEG ali trenutno su gori od SDA po ponašanju
SDP
-
zbiljovski
#54301 Re: SDP
-
putokaz1
#54302 Re: SDP
SDA je ''izgubila'' TK jedino Februar-Oktobar 2018 kad se pričaloizvrsni direktor wrote:Sto je babi milo to joj se i snilo....a na javi, u stabu raste bojazanc da sda gubi i tkputokaz1 wrote:SDP počeo da izbacuje sve one kojisu protiv koalicije s SDA
Damir Nikšić je prvi izbačen,slj na redu je Jasmin Imamović
GOTOVI SU
SDA se sad vraća NIKAD JAČA na TK
- malakh
- Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
- Grijem se na: ćumur
- Vozim: opel vektru
#54303 Re: SDP
treba pitati pristalice sdpa, a i one koji na ovom forumu brane sdp.
da li je bolje gurnuti sdp u zagrljaj sa pda ili sda? da li je ispravna ova odluka?
valjda je svima jasno da, ako sdp ostane u opoziciji u skupštini tuzlanskog kantona da će za četiri godine izgubiti apsolutno sve. prvo će im napasti zastupnike u skupštini kantona da izađu iz sdpa, zatim će im svim silama opstruirati sve i jednog općinskog načelnika (na način kako su to sdaovci činili u lukavcu, a ovaj put će to biti u suradnji sa pda) i na kraju, kao šlag na kraju torte će biti federalni zastupnici, podmetanja, diskreditacija na ličnoj osnovi i tako dalje.
odluka glavnog odbora je jasna, a ona glasi:
moj im je savjet da već počnu pisati i pripremati smrtovnicu za tuzlanski sdp, a neka to shvati kako tko hoće, jer je očito da će nova vlast u tk biti sda-pda-sbb, a isto tako je očito da unutar sdpa postoji mnogo radončićevih i kukićevih poslušnika.
da li je bolje gurnuti sdp u zagrljaj sa pda ili sda? da li je ispravna ova odluka?
valjda je svima jasno da, ako sdp ostane u opoziciji u skupštini tuzlanskog kantona da će za četiri godine izgubiti apsolutno sve. prvo će im napasti zastupnike u skupštini kantona da izađu iz sdpa, zatim će im svim silama opstruirati sve i jednog općinskog načelnika (na način kako su to sdaovci činili u lukavcu, a ovaj put će to biti u suradnji sa pda) i na kraju, kao šlag na kraju torte će biti federalni zastupnici, podmetanja, diskreditacija na ličnoj osnovi i tako dalje.
odluka glavnog odbora je jasna, a ona glasi:
nema sda, nema pda. za glavni odbor, sda i pda su isto, što znači da će sdp u tuzli biti opozicija.GO SDP je zadužio KO SDP TK da napravi program rada buduće Vlade koji će ponuditi kantonalnim organizacijama Naše stranke, Demokratske fronte, Saveza za bolju budućnost i Stranke za BiH.
moj im je savjet da već počnu pisati i pripremati smrtovnicu za tuzlanski sdp, a neka to shvati kako tko hoće, jer je očito da će nova vlast u tk biti sda-pda-sbb, a isto tako je očito da unutar sdpa postoji mnogo radončićevih i kukićevih poslušnika.
-
putokaz1
#54304 Re: SDP
Rezultati izbora su takvi da su pobjednici
SDA-PDA-SBB-SBIH
Jer je SDA prije izbora ''sahranjena''
SDA-PDA-SBB-SBIH
Jer je SDA prije izbora ''sahranjena''
- kmirsad
#54305 Re: SDP
Nisam primjetio da plače, Priča isto što je pričao i do sada. A koliko sam ja shgvatio nikšiča tek ide analiza daljih isključenja iz partije...Moglo bi nešto i da bude od SDP-a, pa čak i da izborno profitira...plain vanilla wrote:Rekoh izbacise Niksica, eno place na fb
- kmirsad
#54306 Re: SDP
izvrsni direktor wrote:Sto je babi milo to joj se i snilo....a na javi, u stabu raste bojazanc da sda gubi i tkputokaz1 wrote:SDP počeo da izbacuje sve one kojisu protiv koalicije s SDA
Damir Nikšić je prvi izbačen,slj na redu je Jasmin Imamović
- malakh
- Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
#54307 Re: SDP
kmirsad wrote:Nisam primjetio da plače, Priča isto što je pričao i do sada. A koliko sam ja shgvatio nikšiča tek ide analiza daljih isključenja iz partije...Moglo bi nešto i da bude od SDP-a, pa čak i da izborno profitira...
kolega @kmirsade
nikome nije drago kada se nad njim demonstrira sila, a danas je bila klasična demonstracija silena damirom nikšićem.
nije pravedno da samo on leti iz sdpa, ali je ovim potezom on pokazao da politika nije za njega i da se treba posvetiti snimanju samog sebe. kasno je sada za bilo kakve govore, prijetnje ili prodike.
- kmirsad
#54308 Re: SDP
Ma dajte ljudi... čovjek je naglas rekao ono što večina u SDP-u misli...Napadju ga oni kojima je pomrsio račune...malakh wrote:kmirsad wrote:Nisam primjetio da plače, Priča isto što je pričao i do sada. A koliko sam ja shgvatio nikšiča tek ide analiza daljih isključenja iz partije...Moglo bi nešto i da bude od SDP-a, pa čak i da izborno profitira...
kolega @kmirsade
nikome nije drago kada se nad njim demonstrira sila, a danas je bila klasična demonstracija silena damirom nikšićem.
nije pravedno da samo on leti iz sdpa, ali je ovim potezom on pokazao da politika nije za njega i da se treba posvetiti snimanju samog sebe. kasno je sada za bilo kakve govore, prijetnje ili prodike.
Iskreno mislim da je ovo sa izbacivanjem Damira...taktika u utabvanje prtine za neko nova izbacivanja... večih štuka...ono kad otac ima namjeru prebiti djete delikventnog i devijantnog ponašanja, pukneš šamar i onom drugom koje nije ništa krivo...
- Bosanski_kralj
#54309 Re: SDP
Pregonio je Nikšić u svojim istupima. Forsiranje priče, ruralno vs. gradsko mu je totalni promašaj. Ako mu se istup na sjednici GO prije mjesec dana i može oprostiti, nije trebao nastaviti u tom smjeru.
- Prpa.ba
#54310 Re: SDP
Da li slicni zakljucci vrijede i za SDA koja kao pobjednicka stranka nije uspjela pronaci partnera u Kantonu Sarajevo? Raspad, krah, kolaps, horde razocaranih glasaca. 
- kmirsad
#54311 Re: SDP
Slažem se da je mogao nači slikovitiju i istio tako efektnu komparaciju koja je mogla podiči ovakvu buru , ali sa manje kolatrlne štete od ove koju je izabrao.Bosanski_kralj wrote:Pregonio je Nikšić u svojim istupima. Forsiranje priče, ruralno vs. gradsko mu je totalni promašaj. Ako mu se istup na sjednici GO prije mjesec dana i može oprostiti, nije trebao nastaviti u tom smjeru.
Nisam siguran da je trebao zaustaviti započeti perfomans... Ipak je rezultat perfomansa došo tek danas. Pitanje je da li bi ovaj sjajni rezultat se dogodio da je zaustavio završne činove.
A rezultat je strahobalan. Svima nama na TK je dao nadu da se i nama može dogoditi bajka koja se dešava u KS.
A ako se dogodi... SK i TK... to je garant konačne pobjede građanske opcije i kraj ovog pakla kojeg živimo.
Viktorija bi se zakotrljala, sviu će joj se sklanjati s puta, mijenjati dresove... i svi će htjeti biti njen dio i dobiti plaketu za zasluge... jer ovo više niko ne bi mogao zaustaviti.
- malakh
#54312 Re: SDP
ma ne lupaj. kakva su to poredjenja sa djecom. svasta, a i prvi put čujem.kmirsad wrote:Ma dajte ljudi... čovjek je naglas rekao ono što večina u SDP-u misli...Napadju ga oni kojima je pomrsio račune...malakh wrote:kmirsad wrote:Nisam primjetio da plače, Priča isto što je pričao i do sada. A koliko sam ja shgvatio nikšiča tek ide analiza daljih isključenja iz partije...Moglo bi nešto i da bude od SDP-a, pa čak i da izborno profitira...
kolega @kmirsade
Iskreno mislim da je ovo sa izbacivanjem Damira...taktika u utabvanje prtine za neko nova izbacivanja... večih štuka...ono kad otac ima namjeru prebiti djete delikventnog i devijantnog ponašanja, pukneš šamar i onom drugom koje nije ništa krivo...
kazes rekao je ono sto većina unutar sdpa misli? zašto ga nitko nije podrzao u tome i rekao da je u redu da se psuju majke lazovicu, komsicu, pejanovicu i da je u redu da javno priča kako će doći sa nekima i na nosilima ih vratiti u tuzlu. kao da je balavac, a ne čovjek od pedeset kuka.
sve sto je damir poslije pričao je ostalo u sjenci njegovog klošarskog ponašanja i zasluženo je izbačen.
nego da još nešto razjasnimo. priča oko damira Nikšića je dosta zanimljiva. njega su žednog preko vode preveli masic i cengic, tako sto su ga oni doveli u sdp, izlobirali da bude na listi, iskoristili ga za glasove i kampanju, iskoristili njegov mandat vise za borbu sa sarajevskim dfom, prevarili ga za ministarstvo prostornog uredjenja, iskoristili ga da uleti na sjednicu glavnog odbora i da se kao jalijas ponese na istoj, glumeći kabadahiju koji će odjeci ruke onima koji podrže bijedica i na kraju od njega digli ruke.
sada isti taj damir nosi epitet osobe koja je sklona konfliktima i vrijedanju i koja je izbačena iz sdpa, kao delikvent zbog nedolicnog ponašanja, a cengicu i masivu se stvarno treba odati priznanje. vidi se lagumdzijina škola.
i da, neće uskoro biti novih izbacivanja iz sdpa.
- nemampojma0
#54313 Re: SDP
Ti si bas onako mastovit lik...nekako epski nastrojen, zeljan velikih djela i rezultata i onda das sebi tu umjetnicku slobodu koja veze nema sa stvarnoscu. Cuj pobjeda gradjanske opcije, a u timu PDA, SBB, NiP i ASDA. De malo...ohani sto kazu. Umij se, sto reko tvoj uzor Damir Brezopoljac, razbistri misli. Ako je gradjansko to gore nabrojano..hebo takvo gradjansko onda.kmirsad wrote:Slažem se da je mogao nači slikovitiju i istio tako efektnu komparaciju koja je mogla podiči ovakvu buru , ali sa manje kolatrlne štete od ove koju je izabrao.Bosanski_kralj wrote:Pregonio je Nikšić u svojim istupima. Forsiranje priče, ruralno vs. gradsko mu je totalni promašaj. Ako mu se istup na sjednici GO prije mjesec dana i može oprostiti, nije trebao nastaviti u tom smjeru.
Nisam siguran da je trebao zaustaviti započeti perfomans... Ipak je rezultat perfomansa došo tek danas. Pitanje je da li bi ovaj sjajni rezultat se dogodio da je zaustavio završne činove.
A rezultat je strahobalan. Svima nama na TK je dao nadu da se i nama može dogoditi bajka koja se dešava u KS.
A ako se dogodi... SK i TK... to je garant konačne pobjede građanske opcije i kraj ovog pakla kojeg živimo.
Viktorija bi se zakotrljala, sviu će joj se sklanjati s puta, mijenjati dresove... i svi će htjeti biti njen dio i dobiti plaketu za zasluge... jer ovo više niko ne bi mogao zaustaviti.
Ti si meni uvijek mirisao na PDA, samo si to vjesto maskirao, ali je ipak vidljivo
P.S.
Ptic koji prvi propjeva prvi se i usere
- Prpa.ba
#54314 Re: SDP
PDA i SBB zlo za Bosnjacki narod, cetnici i ustase, koalicija sa njima je izdaja domovine.
https://interview.ba/vijesti/item/16362 ... -sda-i-pda
http://balkans.aljazeera.net/vijesti/iz ... ckom-braku
- kmirsad
#54315 Re: SDP
Smanji nervozu i bijes... nema potrebe da mi govoriš da " lupam "...
Nova izbacivanja i enaliziranja devijantnog ponašanja u SDP u periodu koji slijedi, je najavio N.Nikšić, ne ja.
Treba li link ?
Nova izbacivanja i enaliziranja devijantnog ponašanja u SDP u periodu koji slijedi, je najavio N.Nikšić, ne ja.
Treba li link ?
- kmirsad
#54316 Re: SDP
Prpa.ba wrote:PDA i SBB zlo za Bosnjacki narod, cetnici i ustase, koalicija sa njima je izdaja domovine.![]()
-
emric
#54317 Re: SDP
Odlična je vijest da su šutnuli psihopatu Damira Nikšića. Nevjerovatno mi je da je neko i primio u stranku tako beskorisnu pojavu bez ikakvih kvaliteta i rezultata iza sebe.
- malakh
#54319 Re: SDP
javno se izvinjavam ukoliko si se našao uvrijeđen u prvom dijelu mog posta i doista nisam nervozan. više sam ogorčen na današnji postupak i ono što se događalo na glavnom odboru. naravno da nitko ni ne pomišlja da iz stranke izbaci bijedića, laguma i ekipu. samo da ponovim što sam već napisao.kmirsad wrote:Smanji nervozu i bijes... nema potrebe da mi govoriš da " lupam "...
Treba li link ?
kazes rekao je ono sto većina unutar sdpa misli? zašto ga nitko nije podrzao u tome i rekao da je u redu da se psuju majke lazovicu, komsicu, pejanovicu i da je u redu da javno priča kako će doći sa nekima i na nosilima ih vratiti u tuzlu. kao da je balavac, a ne čovjek od pedeset kuka.
sve sto je damir poslije pričao je ostalo u sjenci njegovog klošarskog ponašanja i zasluženo je izbačen.
nego da još nešto razjasnimo. priča oko damira Nikšića je dosta zanimljiva. njega su žednog preko vode preveli masic i cengic, tako sto su ga oni doveli u sdp, izlobirali da bude na listi, iskoristili ga za glasove i kampanju, iskoristili njegov mandat vise za borbu sa sarajevskim dfom, prevarili ga za ministarstvo prostornog uredjenja, iskoristili ga da uleti na sjednicu glavnog odbora i da se kao jalijas ponese na istoj, glumeći kabadahiju koji će odjeci ruke onima koji podrže bijedica i na kraju od njega digli ruke.
sada isti taj damir nosi epitet osobe koja je sklona konfliktima i vrijedanju i koja je izbačena iz sdpa, kao delikvent zbog nedolicnog ponašanja, a cengicu i masivu se stvarno treba odati priznanje. vidi se lagumdzijina škola.
i da, neće uskoro biti novih izbacivanja iz sdpa.
- kmirsad
#54320 Re: SDP
Damir Nikšić
56 min. ·
Mala pikanterija sa sjednice:
Jedva je bilo ostalo za kvorum jer je "Bijedićeva Tuzla" napustila sjednicu prije glasanja o mom isključenju. Namjerno, da ne bi bilo kvoruma i da ja ne bi bio isključen, jer su namjeravali protestovati zbog toga i svoje nezadovoljstvo mojim ostankom u partiji iskoristiti kao argument za ponovno glasanje o njihovoj koaliciji sa SDA u TK.
Koji hohštapleri!
Kada malo razmislim, zaista su u pravu svi oni koji su se uvrijedili kada sam ovu struju umjesto "seljačinama" ili nekim gorim izrazom nazvao "ruralnom Tuzlom". "Ruralno" je više nego nezaslužen kompliment za ove likove sa dna kace.
Javno se izvinjavam čitavoj "ruralnoj BiH" zbog toga i priznajem da sam grdno pogriješio asocirajući taj izraz sa veoma lošim i bahatim ljudima.
- kmirsad
#54321 Re: SDP
Naravno da mi nije drago kada neko ničim izazvan kaše da "lupam". Ali izvinjenje prihvačeno.
ta će u nastavku raditi rukovodstvo SDP-a ne znam. Prenio sam ono što je N. Nikšić najavio da će raditi.
ta će u nastavku raditi rukovodstvo SDP-a ne znam. Prenio sam ono što je N. Nikšić najavio da će raditi.
- ultima_palabra
#54322 Re: SDP
Sta bi od peticije?emric wrote:Odlična je vijest da su šutnuli psihopatu Damira Nikšića. Nevjerovatno mi je da je neko i primio u stranku tako beskorisnu pojavu bez ikakvih kvaliteta i rezultata iza sebe.
- Better Man
#54323 Re: SDP
Ako su već nekog htjeli izbaciti, onda su trebali izbaciti SDA špijuna Lagumdžiju, a ne Nikšića. Problem Damira Nikšića je što je bez dlake na jeziku i što je pr vi u SDP-u koji se usudio neke ljude nazvati pravim imenom.
- malakh
#54324 Re: SDP
ako javno nesto kazemo za nekoga, npr da je kriminalac, lopov, spijun ili bilo sto drugo, moramo za to imati dokaze. ako nemamo dokaza, naravno da cemo biti tuzeni i da cemo platiti sve to.Better Man wrote:Ako su već nekog htjeli izbaciti, onda su trebali izbaciti SDA špijuna Lagumdžiju, a ne Nikšića. Problem Damira Nikšića je što je bez dlake na jeziku i što je pr vi u SDP-u koji se usudio neke ljude nazvati pravim imenom.
neka se damir zahvali lazovicu i ekipi sto nece da ga tuze i da ga lome preko suda.
- ultima_palabra
#54325 Re: SDP
Nidje veze... nije on nikoga poimenice prozvao.malakh wrote:ako javno nesto kazemo za nekoga, npr da je kriminalac, lopov, spijun ili bilo sto drugo, moramo za to imati dokaze. ako nemamo dokaza, naravno da cemo biti tuzeni i da cemo platiti sve to.Better Man wrote:Ako su već nekog htjeli izbaciti, onda su trebali izbaciti SDA špijuna Lagumdžiju, a ne Nikšića. Problem Damira Nikšića je što je bez dlake na jeziku i što je pr vi u SDP-u koji se usudio neke ljude nazvati pravim imenom.
neka se damir zahvali lazovicu i ekipi sto nece da ga tuze i da ga lome preko suda.