Osmi Socrates wrote: ↑16/09/2021 16:53 A ovom gore što nadasve entuzijastično postira o ekonomskom rastu i budalaštinama k'o neki razdragani ekonomista na malo žešćim droZama, tako je i Hitler imao nevjerovatan ekonomski rast.
Međutim, da li je to prevashodno ono o čemu treba šupljirati razmišljajuće ljudsko biće na internetu kad još ni sve masovne grobnice Albanaca sa Kosova u Srbiji nisu otkopane?
Bez obzira na nacionalnost. Ono, 'nako, ljudski.
Dešavanja u Srbiji
-
Palmalma
#54276 Re: Dešavanja u Srbiji
-
llull
#54277 Re: Dešavanja u Srbiji
Opasno si opterecen i Bajom i pi.koustim, to sto je sada dosao na red taj praznik ne znaci da je njihov. Zaboli me za obojicu, mogu danas odmah nestati ili jos bolje robijati. Mislim da bi ti trebao da malo vise da citas istorijske knjige i to zapadnih autora mogao bi da naucis nesto.Osmi Socrates wrote: ↑16/09/2021 16:22Kakve veze ima Vučićev i Dodikov fašizam danas sa probijanjem Solunskog Fronta? To je pitanje koje sebi mora da postavi zdravorazuman, a bogami i obrazovan, čovjek bez obzira na naciju.llull wrote: ↑16/09/2021 08:06
Znas li koja je zastava Republike Srpske ??? Srpska zastava bez grba, i tu zastavu u RS i koriste i ona je regulisana Ustavom i zakonima.
U RS se ne koristi zastava Srbije.
https://hr.wikipedia.org/wiki/Zastava_Republike_Srpske
Sto se tice Vucica i gdje su ga bolje docekali, iskreno me zaboli ona stvar
Jbg sjeticemo se da su neciji djedovi nosili tu zastavu sa svastikom po BIH, a Srbi su izabrali taj datum zbog proboja Solunskog Fronta i pocetka oslobadjanja Srbije. Ako ne znas slobodno se malo obrazuj.
https://lat.rtrs.tv/vijesti/vijest.php?id=401390
Na stranu što se i Solunski Front srbomitomanizuje do neviđenih razmjera. Da bi se dokazalo šta? Što ga nisu probijali prije, nego kad je rat već bio odlučen u Evropi. Probili front protiv polumrtvog konja, a bez saveznika ne bi ni to uspjeli, i odmah praznik u to ime.
Mislim, jbt, obrazuj se malo šire od srpske mitomanije.
https://www.youtube.com/watch?v=nU-Ackx ... E24English
-
Osmi Socrates
#54278 Re: Dešavanja u Srbiji
Ni sa čim ja nisam opterećen. Ima li Srbija boljih političara od njih? Ono, da nisu opterećeni Velikom Srbijom, srpskim svetom, rehabilitacijom četništva, Ljotića i ostale gamadi?llull wrote: ↑16/09/2021 17:01Opasno si opterecen i Bajom i pi.koustim, to sto je sada dosao na red taj praznik ne znaci da je njihov. Zaboli me za obojicu, mogu danas odmah nestati ili jos bolje robijati. Mislim da bi ti trebao da malo vise da citas istorijske knjige i to zapadnih autora mogao bi da naucis nesto.Osmi Socrates wrote: ↑16/09/2021 16:22
Kakve veze ima Vučićev i Dodikov fašizam danas sa probijanjem Solunskog Fronta? To je pitanje koje sebi mora da postavi zdravorazuman, a bogami i obrazovan, čovjek bez obzira na naciju.
Na stranu što se i Solunski Front srbomitomanizuje do neviđenih razmjera. Da bi se dokazalo šta? Što ga nisu probijali prije, nego kad je rat već bio odlučen u Evropi. Probili front protiv polumrtvog konja, a bez saveznika ne bi ni to uspjeli, i odmah praznik u to ime.
Mislim, jbt, obrazuj se malo šire od srpske mitomanije.
https://www.youtube.com/watch?v=nU-Ackx ... E24English
Koliko ima takvih političara u Srbiji? Koliko im je glasačko tijelo? Ja sad neću o klerofašističkoj SPC. I to nije samo moje mišljenje nego i nekih uglednih ljudi i pisaca iz Srbije.
Ima li nade za išta normalno iz Srbije u dosljedno vrijeme, a da ujedno ima i političku moć? To treba da se pitaju Srbi koji ne žele ratove, a ne da nama šupljiraju ovdje o nekim ublehama, ekonomskim rastovima i Solunskim Frontovima.
Pa, jbt, još vas nisu ni informirali da je Prvi Svjetski Rat bio bez pozitivnih strana, da nije bilo dobrih. Ima tu još raznih stvari o kojima jednostavno niste informirani.
-
llull
#54279 Re: Dešavanja u Srbiji
Sva sreca ti si tu da kazes sve sto Srbi ne znaju ... a sto se tice rata ja sam samo cuo 2 politicara koji to spominju. A oni su iz Sarajeva.
A o obicnim ljudima sa sigurnoscu znam da niko ne zeli rat, samo se ti i takvi kao ti primate na price koje vam prodaju ona tri mamlaza u predsjednistvu. Ajd zdrao
A o obicnim ljudima sa sigurnoscu znam da niko ne zeli rat, samo se ti i takvi kao ti primate na price koje vam prodaju ona tri mamlaza u predsjednistvu. Ajd zdrao
-
Osmi Socrates
#54280 Re: Dešavanja u Srbiji
Jest, brt, tako ni Milošević nije želio rat devedesetih. Niti je SPC mobilizirala narod osamdesetih preko ubleha, mitova i budalaština.
Ubiše se srpski političari od miroljubljenja. Eno, Vulin pjeva Imagine.
-
llull
#54281 Re: Dešavanja u Srbiji
Samo prelistaj medije sada i vidi ko spominje rat i govori o tenkovima i puskama... mani me se svoje mantreOsmi Socrates wrote: ↑16/09/2021 17:22 Jest, brt, tako ni Milošević nije želio rat devedesetih. Niti je SPC mobilizirala narod osamdesetih preko ubleha, mitova i budalaština.
-
Osmi Socrates
#54282 Re: Dešavanja u Srbiji
Ne pravi se, brt, naivan. Nije to dobro.
Kad Vučić prestane sjediti na dvije stolice, kad se priznaju odluke međunarodnog suda oko rata devedesetih, kad SPC prestane da bude klerofašistička, kad četnici prestanu biti mainstream, itd. itd., onda možemo pričati da je Srbija faktor mira i stabilnosti u regionu.
Nisam spomenuo barem 150 stvari, jer ne da mi se diskutovati sa nekim ko se pravi naivan.
Kao što rekoh, i Milošević je bio verbalni mirotvorac početkom devedesetih. U ime tih i takvih šupljarija o miru iz Srbije, na kraju je završilo genocidom u Srebrenici.
Nego, brzo pritisak na Vučića da se vidi gdje su masovne grobnice Albanaca sa Kosova. I u tvoje ime su ih ubijali. Tako se gradi mir, a ne šupljiranjem o zastavama, Solunskim Frontovima i budaleštinama o srpskom svetu na internetu.
Kad Vučić prestane sjediti na dvije stolice, kad se priznaju odluke međunarodnog suda oko rata devedesetih, kad SPC prestane da bude klerofašistička, kad četnici prestanu biti mainstream, itd. itd., onda možemo pričati da je Srbija faktor mira i stabilnosti u regionu.
Nisam spomenuo barem 150 stvari, jer ne da mi se diskutovati sa nekim ko se pravi naivan.
Kao što rekoh, i Milošević je bio verbalni mirotvorac početkom devedesetih. U ime tih i takvih šupljarija o miru iz Srbije, na kraju je završilo genocidom u Srebrenici.
Nego, brzo pritisak na Vučića da se vidi gdje su masovne grobnice Albanaca sa Kosova. I u tvoje ime su ih ubijali. Tako se gradi mir, a ne šupljiranjem o zastavama, Solunskim Frontovima i budaleštinama o srpskom svetu na internetu.
-
Osmi Socrates
#54284 Re: Dešavanja u Srbiji
Dobro je, bar sam uticao na tebe da ne postiraš više Vučićeve ublehe o rastu ekonomije.
Nego, koji normalan čovjek može podnijeti da mu je četnik predsjednik države? Eto pitanje za današnji dnevnik.
Mislim, jbt, četnici su pobili i desetine hiljada Srba sigurno. Kako, jbt, onda četnik predsjednik Srbije? Đe to ima?
Nego, koji normalan čovjek može podnijeti da mu je četnik predsjednik države? Eto pitanje za današnji dnevnik.
Mislim, jbt, četnici su pobili i desetine hiljada Srba sigurno. Kako, jbt, onda četnik predsjednik Srbije? Đe to ima?
- muha_sa
-
džakailibu
#54286 Re: Dešavanja u Srbiji
Sta je ovo? Jesu li to Bugari navalili?vatrogasac wrote: ↑16/09/2021 14:12Nećemo se praviti budale. Taj praznik Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave je usmjerene na bh entitet rs sa vrlo jasnim ciljem. Nema mnogo veze sa Srbima u Hrvatskoj, Crnoj Gori i na Kosovu, tek usputno spomenuto. Od jezika, pisma pa do zastava. Znači, ponovo u večernju školu da se uči ćirilica ili će se pisati kazne.llull wrote: ↑16/09/2021 08:06
Znas li koja je zastava Republike Srpske ??? Srpska zastava bez grba, i tu zastavu u RS i koriste i ona je regulisana Ustavom i zakonima.
U RS se ne koristi zastava Srbije.
https://hr.wikipedia.org/wiki/Zastava_Republike_Srpske
Sto se tice Vucica i gdje su ga bolje docekali, iskreno me zaboli ona stvar![]()
Milorad Dodik naveo je da je srećan jer Srbija i Republika Srpska na isti dan usvajaju zakon o zaštiti ćirilice i jezika. "Ono što je bitno, jeste da svaka promjena bude identična sa onom u Srbiji. Uspjeli smo danas da imamo pravo na to, " kazao je Dodik.
Zakonom su također predviđene i kazne za kršenje odredbi od 1.000 do 5.000 KM (500 do 2.500 eura) za organe, organizacije i druga pravna i fizička lica ukoliko u "pravnom prometu" ne koriste ćirilicu, no Zakonom nije definisano šta se podrazumijeva pod ˝pravnim prometom˝.
Istovjetne kazne predviđene su i za organizatore kulturnih i drugih manifestacija.
![]()
- vatrogasac
#54287 Re: Dešavanja u Srbiji
Milanović ih i juče, a i danas sa Đukanovićem ismijava:
Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović je izjavio kako ne može vjerovati da „Srbi nemaju šta važnije i pametnije raditi“ od uvođenja praznika koji „zadire u unutarnje politike drugih država“.
-
zilog
#54288 Re: Dešavanja u Srbiji
Mogao sam i pretpostaviti da je Vucic dao Dragoslavu Bokanu da rezira onaj cirkus jucer... 
Cudo nisu Beli Orlovi bili negdje u scenariju?
Cudo nisu Beli Orlovi bili negdje u scenariju?
-
costacurta
#54289 Re: Dešavanja u Srbiji
Ou yeah88Sioux wrote: ↑16/09/2021 14:20 Najvažniji su mir i stabilnost.
Prema podacima Republičkog zavoda za statistiku promet u industriji ukupno, u Srbiji u julu veći je za 25,4 odsto u odnosu na jul 2020. godine, a u odnosu na prosek iz te godine godine, veći je za 34,9 odsto.
Ako se posmatra po sektorima, u julu 2021, u odnosu na jul 2020. godine, u sektoru rudarstva zabeležen je pad prometa u industriji od 5,8 odsto, a u sektoru prerađivačke industrije zabeležen je rast od 25,9 procenata.
Posmatrano po tržištima, u julu 2021. godine, u odnosu na isti mesec 2020. godine, promet u industriji na domaćem tržištu beleži rast od 29,6 odsto, a na inostranom tržištu rast od 19,3 procenta.
Prva polovina 2021. - dobit 97 miliona evra: Veća proizvodnja i investicije recept za uspeh EPS
Beograd -- Prihodi veći i od planiranih, proizvedeno je osam odsto više energije nego u istom periodu prošle godine.
Uspešan trend poslovanja Javnog preduzeća "Elektroprivreda Srbije" pokazali su i poslednji finansijski rezultati po kojima je u prvoj polovini 2021. godine ostvarena neto dobit od 11,5 milijardi dinara odnosno oko 97 miliona evra. Profit od januara do juna bio je za oko 1,5 milijardi dinara veći nego u istom periodu 2019. i 2020. godine, iako se poslovalo u otežanim uslovima prouzrokovanim pandemijom COVID-19.
EPS je poslovao pozitivno iako je cena električne energije za domaćinstva značajno niža nego u regionu i Evropi. Tako je u prvoj polovini ove godine prosečna cena za domaćinstva na garantovanom snabdevanju bila 7,59 dinara po kilovat-satu, od čega je cena električne energije 3,69 dinara po kWh, a 3,9 dinara po kWh cena pristupa i korišćenja distributivnog sistema, što nije prihod EPS-a.
Zabeležen je rast poslovnih prihoda koji su u prvoj polovini ove godine bili za devet odsto veći od planiranih i iznosili su 150,7 milijardi dinara. Od ukupnih poslovnih prihoda, 95 odsto čini prihod od prodaje električne energije, osnovnog EPS-ovog proizvoda.
"Termoelektrane i hidroelektrane 'Elektroprivrede Srbije' iz domaćeg uglja i hidro potencijala proizvedu dovoljno električne energije za pouzdano i stabilno snabdevanje celog srpskog tržišta. Čuvamo energetsku nezavisnost i stabilnost Srbije. Pored snabdevanja oko 3,6 miliona EPS-ovih kupaca - domaćinstava, fabrika, bolnica, škola, preduzetničkih radnji, trgovina, uspešno trgujemo i berzama struje. I sve to zahvaljujući stručnim i vrednim inženjerima, rudarima i drugim zaposlenima EPS-a", istakao je Milorad Grčić, v. d. direktora JP EPS.
Plansko investiranje i stručan rad zaposlenih EPS-a vide se u proizvodnim rezultatima. U prvoj polovini 2021. godine proizvedeno je ukupno 18,3 milijarde kilovat-sati, što je za osam odsto više nego u istom periodu prošle godine. Odlična hidrologija i modernizovani agregati omogućili su da hidroelektrane proizvedu 7,2 milijarde kilovat-sati što je čak za 53 odsto više nego u prvih šest meseci 2020. godine. Proizvodnja EPS-ovih hidroelektrana od januara do juna ove godine bila je najveća proizvodnja u prvoj polovni godine posmatrano u periodu od 1990. godine do danas, prenosi Blic.
Za šest meseci ove godine investicije EPS-a iznosile su 15,4 milijarde dinara, a zahuktavaju se postojeći projekti i pripremaju novi.
"Cilj je da i u narednim decenijama Srbija ima pouzdanu proizvodnju električne energije, obezbeđenu energetsku nezavisnost i potpuno ispunjene ekološke norme. Bez energetske nezavisnosti, nema ni privrednog razvoja, niti sigurne budućnosti za naredne generacije", kaže Grčić.
Neki od ključnih investicionih projekata za stabilnu proizvodnju električne energije u narednim godinama su izgradnja bloka snage 350 megavata „Kostolac B3“, projekti odsumporavanja dimnih gasova u obrenovačkim termoelektranama TENT A i TENT B, revitalizacija agregata u najvećoj srpskoj hidroelektrani „Đerdap 1“. Pripremaju se i novi projekti koji će omogućiti da Srbija ima dovoljno električne energije za domaće potrebe, ali i za izvoz na regionalno i evropsko tržište. Jedan od tih projekata je i reverzibilna hidroelektrane "Bistrica" koja će obezbediti potreban nivo balansne rezerve i uslove za priključenje novih kapaciteta za proizvodnju energije iz obnovljivih izvora, pre svega vetroparkova i solarnih elektrana.
Po APR-u, dug Zvezde je 61.761.000 evra! I to po preseku od 31.12.2020, a danas je septembar 2021. godine! BDO je svoje rekao, a sada oni koji su minirali skupštinu kada se o ovoj temi ponela rasprava nikako da se izjasne! Svesni da dug nije 61 milion, već mnogo veći, skoro 73 miliona evra! Sada nema gde, nisu zli opozicionari, partizanovci, mrzitelji Zvezde dali tu cifru, već ljudi koji se tim poslom bave decenijama u nazad!
Dodatni problem Crvene zvezde biće i ona dva "oproštena kredita" od strane Agrobanke i Marfin banke u ukupnom iznosu od 22,5 miliona evra, a sa njima bi dug iznosio vrtoglavih više od 84 miliona evra.
Realno je očekivati da zaključno sa ovom godinom dug bude 90 miliona i u nekom trenutku moguća je tužba zbog prevare koja je učinjena sa Agrobankom, što je više od 100 miliona evra duga! Dug može biti manji samo pod uslovom da se do sledećeg leta rasproda ceo tim u kome ima potencijala za oko 10 miliona prihoda.
-
llull
#54290 Re: Dešavanja u Srbiji
Hahahahahahahha sad bi ti Terzic rekao razlikuju se stvarni i racunovodstveni dug ahahahaha...
Inace veceras je Vucic OPET pocascen od strane navijaca Partizana sa skandiranjem "VUCICU PEDERU"
Inace veceras je Vucic OPET pocascen od strane navijaca Partizana sa skandiranjem "VUCICU PEDERU"
-
costacurta
#54291 Re: Dešavanja u Srbiji
Naravno, Za sve su krivi Đilas i Belivuk. Ali zato je tu Siniša Mali, Zvezdin Hari Poter da izbriše dug 
-
Emiremir33
#54292 Re: Dešavanja u Srbiji
Terzić je pričao da " dobro stoje finansijski",a gdje je lova od lige šampiona ,koliko su zaradili.....
-
Emiremir33
#54293 Re: Dešavanja u Srbiji
Prije mjesec dana ovo je neko objavio na FB ja mislio zeza se ,Zvezda u dugovima u dubiozi....Emiremir33 wrote: ↑16/09/2021 22:21Terzić je pričao da " dobro stoje finansijski",a gdje je lova od lige šampiona ,koliko su zaradili.....
-
88Sioux
#54294 Re: Dešavanja u Srbiji
costacurta wrote: ↑16/09/2021 21:51Ou yeah![]()
Po APR-u, dug Zvezde je 61.761.000 evra! I to po preseku od 31.12.2020, a danas je septembar 2021. godine! BDO je svoje rekao, a sada oni koji su minirali skupštinu kada se o ovoj temi ponela rasprava nikako da se izjasne! Svesni da dug nije 61 milion, već mnogo veći, skoro 73 miliona evra! Sada nema gde, nisu zli opozicionari, partizanovci, mrzitelji Zvezde dali tu cifru, već ljudi koji se tim poslom bave decenijama u nazad!
Dodatni problem Crvene zvezde biće i ona dva "oproštena kredita" od strane Agrobanke i Marfin banke u ukupnom iznosu od 22,5 miliona evra, a sa njima bi dug iznosio vrtoglavih više od 84 miliona evra.
Realno je očekivati da zaključno sa ovom godinom dug bude 90 miliona i u nekom trenutku moguća je tužba zbog prevare koja je učinjena sa Agrobankom, što je više od 100 miliona evra duga! Dug može biti manji samo pod uslovom da se do sledećeg leta rasproda ceo tim u kome ima potencijala za oko 10 miliona prihoda.
-
llull
#54295 Re: Dešavanja u Srbiji
Tu se uzasno krade, Partizan isto nije puno bolji ali valjda nisu mogli toliko da trose... usralo nas sa mladim igracima i jeftinim pojacanjima koja su prodana dobro. A kod njih je haos... Plus su im banke oprastale dugove ( po necijem naredjenju )
-
TamaraTaca
#54296 Re: Dešavanja u Srbiji
Odgledala klip. Strašno. Ove profi navijače treba iza brave.
- HarTar
#54297 Re: Dešavanja u Srbiji
Bolje da si kakvu saFunicu odgledala
-
llull
#54298 Re: Dešavanja u Srbiji
Grobari se makar pobiju kada ih napadnu placeni navijaci koji ne daju na Vucica, a kod ovih sve pod konac. Prava vojska napredna.
- zarko.filip
#54299 Re: Dešavanja u Srbiji
Jos da skandiranje Vucicu dolazi iz razloga lose ekonomske situacije,malih plata,zato sto je lik psiho....pa da Vam i covjek povjeruje u iskrene namjere.
-
llull
#54300 Re: Dešavanja u Srbiji
Izmedju ostalog dolazi i zbog toga... Eno dao je pare KK pa opet ga vrijedjaju ...