solidan.
Moderator: _BataZiv_0809

Knjiga po kojoj je snimljen film je inspirisala i noviju njemačku seriju "Mi smo talas" ("Wir sind die Welle"), koja je nažalost nešto slabija. Ovdje klinci samoinicijativno, svako motivisan ispravljanjem nepravde koja je im je nanešena, počinju raditi grupne akcije, i malo po malo stvari se izmaknu kontroli kada postanu ekstremna lijeva teroristička organizacija._BataZiv_0809 wrote: ↑10/08/2021 12:48
Koliko malo fali do fasizma....sjajan film![]()
Hvala nekome ko ga je naveo na temi sarajevo crna hronik![]()
Mogu i ja.....noge maje miralem.
Fuhhhhhh
johnnykola wrote: ↑14/08/2021 18:16
![]()
Nemojte fulati kao što i Zomri napisa Tribute to Wim Wenders ako neko nije gledao njegove filmove. Lajt melanholični prikaz života i svih njegovih momenata. Paris, Texas i Nebo nad Berlinom naročito. Sinoć sam gledao Deset u pola. Fini, lajt omaž Sarajevu. Kurić i Navojec su imali jake momente. Ne može Džeko, ma ne može Džeko sam. Hahahaha.![]()
![]()
I nikad nisam dirao macu.
![]()
![]()
Farhadijev novi je na festivalu. Otac s Oscarom nagrađenim Hopkinsom u njemu itd. Uživajte u filmovima.
![]()
Neda mi se nesto americki remakemilejovic1971 wrote: ↑17/08/2021 07:17 https://www.imdb.com/title/tt4558376/?ref_=fn_al_tt_1
simpa prica
Nisam u Sa trenutnozomri wrote: ↑14/08/2021 23:42 @Bato, iskoristi priliku pogledaj Wendersa na velikom ekranu, čak i ako si gledao ove must see filmove. pregledao sam manje više cijeli opus, ali kontam ovo ne propustiti. nebo nad berlinom na velikom platnu? gdje da potpišem?!
od ostalih gledao sam novi poredak od ovog meksikanca, mogu preporučiti kao film za protresanje i razmišljanje. nije sad bez mana, ali o tome možemo kada i ako pogledaš.

Onda Paris, Texas pa ako ti se svidi pogledaj njegov "origin" story_BataZiv_0809 wrote: ↑17/08/2021 11:22Nisam u Sa trenutnozomri wrote: ↑14/08/2021 23:42 @Bato, iskoristi priliku pogledaj Wendersa na velikom ekranu, čak i ako si gledao ove must see filmove. pregledao sam manje više cijeli opus, ali kontam ovo ne propustiti. nebo nad berlinom na velikom platnu? gdje da potpišem?!
od ostalih gledao sam novi poredak od ovog meksikanca, mogu preporučiti kao film za protresanje i razmišljanje. nije sad bez mana, ali o tome možemo kada i ako pogledaš.![]()
Nebo nad Berlinom nisam uspio pogledati do kraja. Mozda dam nekad ponovo sansu, jednostavno mi je "preumjetnicki" cak i za slavensku dusu poput moje. Mozda nesto drugo pogledam pa cemo razmijeniti koju
Mozes mi i preporuciti sta da pogledam od njega. Na listi mi je samo Buena Vista Social Club.![]()