Sta vas najvise nervira kod vozaca

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
zdruzdjo

#5426 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by zdruzdjo »

relax11 wrote:Ja vozim sredinom i cesto mi blicaju 8)
Ma mozda su ti ugasena svjetla ili vrata otvorena pa te upozoravaju.
:izet: :izet:
Last edited by zdruzdjo on 08/11/2015 13:35, edited 1 time in total.
zdruzdjo

#5427 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by zdruzdjo »

relax11 wrote:Ja vozim sredinom i cesto mi blicaju 8)
Ma mozda su ti ugasena svjetla ili vrata otvorena pa te upozoravaju.
:izet: :izet:
supercali

#5428 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by supercali »

zdruznjo i tebi izgleda vrata otvorena pa dajes odgovor i u lijevu i u desnu traku :D
zdruzdjo

#5429 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by zdruzdjo »

supercali wrote:zdruznjo i tebi izgleda vrata otvorena pa dajes odgovor i u lijevu i u desnu traku :D
Jutarnja kahva, pa jos se krmeljalo.
Nabucco

#5430 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Nabucco »

zdruzdjo wrote:
Nabucco wrote:
Ovo u vezi blicanja.. :D . Sudeci po broju lajkova, nije jedini.... Svaki put na toj dionici naletim na par ovih debila....
Evo ja javno izjavljujem da sam ja jedan od tih debila.
Ako se ne svidja izrovana cesta onda starom se ide.
Tu redovno ima ljudi koji voze desnom polako. Sto je ok jer zakon tako nalaze i zdrav razum.
A onda imas likova koji bi eto da voze 70ak ali lijevom. E pa ako ja preticem nekoga iz desne ko vozi 60 ili vozim malo vise a imam nekoga ko malkice gusla u lijevoj, e pa blicacu.
Ja isto tako vozim tuda lijevom a kad vidim da mi se neko priblizava, sklonim se u desnu i kad prodje onda se vratim u lijevu. Vozi buraz sretno ti bilo ne cekaj na mene.
Ne cekam da pocem smetati pa da mi blica. Znam da i moja voznja nije po zakonu ali bar se trudim da ne smetam nekome.
Na auto putu (ovom nasem) kad vidim ove srećice sto eto malo odluce voziti lijevom sporije, stvarno bih bio u stanju prisilno voditi na hemijsku kastraciju.
Isto i na ovoj dionici od ilidze. Vozi buraz desnom 40 ako hoces ali pusti mene.

Drug nismo se razumili, upravo sam i ja taj koji blica... I njije ovo jedini slucaj samo na ovoj dionici, ima guslaša u lijevoj traci i na autoputu prema Zenici.. ALi dole ako nema nikog u desnoj, obilazim, mrsko mi usporavati...
zdruzdjo

#5431 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by zdruzdjo »

Nabucco wrote: Drug nismo se razumili, upravo sam i ja taj koji blica... I njije ovo jedini slucaj samo na ovoj dionici, ima guslaša u lijevoj traci i na autoputu prema Zenici.. ALi dole ako nema nikog u desnoj, obilazim, mrsko mi usporavati...

Sorry buraz. Greska u komunikaciji.
Kio

#5432 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Kio »

Kada krenes da pretices na autoputu, normalno lijevom trakom i onda baja ubrza u desnoj i tako :lol:
zdruzdjo

#5433 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by zdruzdjo »

Kio wrote:Kada krenes da pretices na autoputu, normalno lijevom trakom i onda baja ubrza u desnoj i tako :lol:
E onda, ako mi se javi mali crveni sa ramena, ide frc u manju brzinu, obilazenje, a onda lagano ispred baje nerviranje smanjivanjem i povecavanjem brzine nasumicno bez ikakve potrebe. To ako bas imam vremena i ne zurim.
mahalas505

#5434 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by mahalas505 »

nightvision wrote:Tebi je neko mogao presjeci putanju i iz iduce ulice kako bi prosao pravo kroz kruzni tok i duzan si ga propustiti. Nije moj problem sto se to tebi ne dopada ali takva su pravila.
Nesto mi zvuci pogresno, mozes se malo pojasniti sta se htjelo reci ovdje?
nightvision

#5435 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by nightvision »

mahalas505 wrote:
nightvision wrote:Tebi je neko mogao presjeci putanju i iz iduce ulice kako bi prosao pravo kroz kruzni tok i duzan si ga propustiti. Nije moj problem sto se to tebi ne dopada ali takva su pravila.
Nesto mi zvuci pogresno, mozes se malo pojasniti sta se htjelo reci ovdje?
Bas kao na slici, ulazis u kruzni tok lijevom trakom iz kraka 4 i ulazis odmah u unutrasnju traku jer ces kruziti i iskljuciti se ponovo u krak 4. U momentu dok ti obavljas tu radnju u kruzni tok se kroz desnu traku ukljucuje vozilo iz kraka 3 koje ima namjeru proci pravo kroz kruzni tok desnom trakom i iskljuciti se u krak 2. Iako bi po pravilu drugo vozilo trebalo sacekati tebe da ti zavrsis prolazak kroz kruzni tok u praksi a pogotovo tamo gdje ima malo vise saobracaja to se nece dogoditi i sasvim je moguce da ce ti novo vozilo presjeci putanju dok vanjskom trakom prolazi kroz kruzni tok a u momentu kada ti iz unutrasnje treba da se iskljucis iz kruznog toka. Takodje, moze se desiti da je drugo vozilo vecih gabarita i krece se sporije pa ces ga sustici u kruznom tomku i naci ce ti se u putanji u momentu kada ti trebas da se iskljucis iz kruznog toka. U oba slucaja moraces propustiti to drugo vozilo. ispravi me ako grijesim.
Image
nightvision

#5436 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by nightvision »

Laertes wrote:
zdruzdjo wrote: Evo ja javno izjavljujem da sam ja jedan od tih debila.
Tu redovno ima ljudi koji voze desnom polako. Sto je ok jer zakon tako nalaze i zdrav razum.
A onda imas likova koji bi eto da voze 70ak ali lijevom. E pa ako ja preticem nekoga iz desne ko vozi 60 ili vozim malo vise a imam nekoga ko malkice gusla u lijevoj, e pa blicacu.
Ja isto tako vozim tuda lijevom a kad vidim da mi se neko priblizava, sklonim se u desnu i kad prodje onda se vratim u lijevu. Vozi buraz sretno ti bilo ne cekaj na mene.
Ne cekam da pocem smetati pa da mi blica. Znam da i moja voznja nije po zakonu ali bar se trudim da ne smetam nekome.
Na auto putu (ovom nasem) kad vidim ove srećice sto eto malo odluce voziti lijevom sporije, stvarno bih bio u stanju prisilno voditi na hemijsku kastraciju.
Isto i na ovoj dionici od ilidze. Vozi buraz lijevom 40 ako hoces ali pusti mene.
:thumbup:
Takvih kao ovaj gore je pun ovaj bosanski vilajet, nezavisno od toga kakva je desna traka. Cesta za zapadni ulaz u Tuzlu je nova, al' jopet Šumaheri u lijevu i guslaju 55.
Ogranicenje na toj cesti je 70. Sve dok covjek vozi maximalno po ogranicenju nemas mu sta zamjeriti. Ako vozi sporije onda mu mozes zamjeriti sto ne vozi desnom trakom. I mene takve stvari zivciraju ali ni u jednom slucaja nemamo osnova da mu blicamo jer se nije duzan skloniti, nije na autoputu.
Nabucco

#5437 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Nabucco »

nightvision wrote:
Laertes wrote:
zdruzdjo wrote: Evo ja javno izjavljujem da sam ja jedan od tih debila.
Isto i na ovoj dionici od ilidze. Vozi buraz lijevom 40 ako hoces ali pusti mene.
:thumbup:
Takvih kao ovaj gore je pun ovaj bosanski vilajet, nezavisno od toga kakva je desna traka. Cesta za zapadni ulaz u Tuzlu je nova, al' jopet Šumaheri u lijevu i guslaju 55.
Ogranicenje na toj cesti je 70. Sve dok covjek vozi maximalno po ogranicenju nemas mu sta zamjeriti. Ako vozi sporije onda mu mozes zamjeriti sto ne vozi desnom trakom. I mene takve stvari zivciraju ali ni u jednom slucaja nemamo osnova da mu blicamo jer se nije duzan skloniti, nije na autoputu.
De mi majketi onda objasni zasto se sve auto škole, ako imaju dvije trake, prestrojavaju u krajnju desnu ?
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#5438 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by bitanga_sa_otesa »

Nabucco wrote:
De mi majketi onda objasni zasto se sve auto škole, ako imaju dvije trake, prestrojavaju u krajnju desnu ?
pa i ako ima 3 trake ide se u desnu ,bar mene tako ucili kad sam polagao prije 20 godina...zbog istog razloga teretna vozila placala kazne kad ne voze desnom trakom...ali bolje da sutimo sad ce salva napada kako u gradu nema spore trake......samo na autoputu....
nightvision

#5439 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by nightvision »

Nabucco wrote:De mi majketi onda objasni zasto se sve auto škole, ako imaju dvije trake, prestrojavaju u krajnju desnu ?
Zato sto voze ispod ogranicenja a znaju da usijane glave nemaju strpljenja i da zure da ne zakasne negdje inace ce izgubiti milijarde maraka ako stignu 2 minuta kasnije. Mozel' bit da je zato?
nightvision

#5440 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by nightvision »

bitanga_sa_otesa wrote:
Nabucco wrote:
pa i ako ima 3 trake ide se u desnu ,bar mene tako ucili kad sam polagao prije 20 godina...zbog istog razloga teretna vozila placala kazne kad ne voze desnom trakom...ali bolje da sutimo sad ce salva napada kako u gradu nema spore trake......samo na autoputu....
potrazi ako hoces sta sam par mjeseci rekao na ovu temu. sto se tice teretnih vozila isto sto i ti, za njih postoje dodatna pravila. takodje, izuzetno velika teretna vozila bez posebne potrebe i namjene i nemaju dozvolu kretanja kroz grad.
u svakom slucaju u gradu nema spore trake jer postoje iskljucenja i lijevo i desno. ili hoces da kazes da se vozila koja se krecu sporije a trebaju iskljuciti lijevo, ne smiju, ili ce prekrsiti zakon prestrojavanjem?
kada je rijec o gradskoj voznji nema spore trake, mozemo samo racunati na nekakvu kulturu i razumijevanje.
bitanga_sa_otesa

#5441 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

nightvision wrote: potrazi ako hoces sta sam par mjeseci rekao na ovu temu. sto se tice teretnih vozila isto sto i ti, za njih postoje dodatna pravila. takodje, izuzetno velika teretna vozila bez posebne potrebe i namjene i nemaju dozvolu kretanja kroz grad.
u svakom slucaju u gradu nema spore trake jer postoje iskljucenja i lijevo i desno. ili hoces da kazes da se vozila koja se krecu sporije a trebaju iskljuciti lijevo, ne smiju, ili ce prekrsiti zakon prestrojavanjem?
kada je rijec o gradskoj voznji nema spore trake, mozemo samo racunati na nekakvu kulturu i razumijevanje.
nemam ja sta traziti,ja sam ti rekao kako je i kako sam naucio,a nisam ja sam ,neka se jave stariji pa ce ti potvrditi da je kako sam ja napisao.i ne valjaj gluposti cuj ne moze skrenuti lijevo....prestrojice se raskrsnicu prije skretanja lijevo u lijevu traku ,nece voziti od nedjarica do skenderije lijevom.....
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#5442 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by un1ted »

To sto si ti ucio prije 30 godina kad su bila neka druga pravila, a bogami i druga drzava, zadrzi za sebe. Pricamo o trenutnom stanju, te trenutnom zakonu. U gradu Sarajevu, NE POSTOJI brza, ili spora traka. Ako mislis drugacije, citiraj clan zakona.

Vozim normalno, ako uslovi dozvoljavaju vozim iznad ogranicenja (razumno), ali ako ja vozim lijevom trakom 60km/h mozes samo gledati i mahati, nista vise.
zunazu

#5443 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by zunazu »

Prespora vožnja, prebrza vožnja, žurba da prođe na semaforu, ubacivanje ispred kolone na pješački na skretanjima, nekorištenje žmigavaca... kad malo bolje razmislim, nervira me sve što je mimo propisa jer ne volim stoku na cesti kad već imaju pašnjake i livade.

Još moram dodati da su najčešći prestupnici vozači golfova (posebno 2 i 3) i ponekad promijenim traku da ne bih morao da ih gledam ispred sebe. Je3ena seljadija.
bitanga_sa_otesa

#5444 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

un1ted wrote:To sto si ti ucio prije 30 godina kad su bila neka druga pravila, a bogami i druga drzava, zadrzi za sebe. Pricamo o trenutnom stanju, te trenutnom zakonu. U gradu Sarajevu, NE POSTOJI brza, ili spora traka. Ako mislis drugacije, citiraj clan zakona.

Vozim normalno, ako uslovi dozvoljavaju vozim iznad ogranicenja (razumno), ali ako ja vozim lijevom trakom 60km/h mozes samo gledati i mahati, nista vise.
ne znas ni procitati sta pise ...prije 20....pravila su samo prepisana iz te ,tebi i slicnim tebi ,''mrske'' drzave....nisam placen da mislim i nesto mi se ne da prepucavat s budalama,a zadrzavati u sebi necu nista ,pogotovo zbog takvih imbecila koji su dobili vozacku naguzove i koji i prave najvecu guzvu u sarajevu vozeci se 30-40km/h lijevom trakom i tipkajuci po fb i viberu....izvini zurim odoh da ne smetam... :run: :run:
mahalas505

#5445 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by mahalas505 »

nightvision wrote:Bas kao na slici, ulazis u kruzni tok lijevom trakom iz kraka 4 i ulazis odmah u unutrasnju traku jer ces kruziti i iskljuciti se ponovo u krak 4. U momentu dok ti obavljas tu radnju u kruzni tok se kroz desnu traku ukljucuje vozilo iz kraka 3 koje ima namjeru proci pravo kroz kruzni tok desnom trakom i iskljuciti se u krak 2. Iako bi po pravilu drugo vozilo trebalo sacekati tebe da ti zavrsis prolazak kroz kruzni tok u praksi a pogotovo tamo gdje ima malo vise saobracaja to se nece dogoditi i sasvim je moguce da ce ti novo vozilo presjeci putanju dok vanjskom trakom prolazi kroz kruzni tok a u momentu kada ti iz unutrasnje treba da se iskljucis iz kruznog toka.
Zar ovo nisu dvije kontradiktorne izjave?
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#5446 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by konektovan »

Mene moj instruktor ucio da nema spore trake gradu, ima tome 15 godina, a iskreno nisam ni pokusavao da nesto rovim po zakonu o saobracaju, koji clan, ako ga ima, opisuje navedenu tematiku. :mrgreen:
mirza_15

#5447 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by mirza_15 »

Ne postoji spora traka kroz grad niti je bilo ko duzan da se sklanja iz lijeve trake (govorim o ove tri kroz grad). I jako spora voznja se tretira kao ugrozavanje saobracaja i moze se sankcionisati, ali ne govorimo o tome. Govorimo o 50 kmph gdje je ogranicenje 60, a mozes voziti 70. Mozes zamisliti situaciju gdje se neko primice raskrsnici lijevom trakom sa namjerom da skrene lijevo, a lik mu blica da se skloni :lol: glupost! Autoskole, autobusi itd. imaju svoja pravila koja vaze samo za njih.
supercali

#5448 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by supercali »

bitanga_sa_otesa wrote:
nightvision wrote: potrazi ako hoces sta sam par mjeseci rekao na ovu temu. sto se tice teretnih vozila isto sto i ti, za njih postoje dodatna pravila. takodje, izuzetno velika teretna vozila bez posebne potrebe i namjene i nemaju dozvolu kretanja kroz grad.
nemam ja sta traziti,ja sam ti rekao kako je i kako sam naucio,a nisam ja sam ,neka se jave stariji pa ce ti potvrditi da je kako sam ja napisao.i ne valjaj gluposti cuj ne moze skrenuti lijevo....prestrojice se raskrsnicu prije skretanja lijevo u lijevu traku ,nece voziti od nedjarica do skenderije lijevom.....
Nece se voziti lijevom al nece ni desnom nego srednjom jer je to "brza" traka u svakom gradu
Nabucco

#5449 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Nabucco »

Ama ljudi moji ko prica o sporoj traci u gradu, sta vam je... Citajte malo.... Ni ja ni @bitanga tu sporu traku, nismo ni spomenuli.. Po pravilu dužan si recimo butmirskom voziti desnom trakom, pa onda cesta prema dobrinji iz nedžarica.... Znaci da vozis 250 nasat, ako imaju dvije trake i obje su slobodne, dužan si voziti desnom, bez obzira na ogranicenje...
Nabucco

#5450 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Nabucco »

nightvision wrote:
Nabucco wrote:De mi majketi onda objasni zasto se sve auto škole, ako imaju dvije trake, prestrojavaju u krajnju desnu ?
Zato sto voze ispod ogranicenja a znaju da usijane glave nemaju strpljenja i da zure da ne zakasne negdje inace ce izgubiti milijarde maraka ako stignu 2 minuta kasnije. Mozel' bit da je zato?

Nije tačno !

Upravo ovdje auto škole najviše riskiraju, jer ima ublehaša kojima je mrsko voziti 30metara i pustiti da se prestoji, vec pocnu obilaziti, a kandidat se može prebaciti tek kad je cesta čista... Jednostavno, ne prestrojiš se u desnu, traku gubiš bodove, 2 puta se tokom ispita ne prestrojiš, pao si... Pa jedan poznanik mi je instkrutkor za ove vece kategorije.. Recimo kamionom do 7.5t moraš se prestrojiti u desnu i vrati u lijevu na družini od svega 300njak metara ( od glavne ceste na alipašinu pa do Džemala Bijedića.... A to što su auto škole spore, to su u 90% krivi instruktori... Mada ja nisam primjetio da su nešto puno na otvorenoj sporti, vecinom su to malo sporiji startovi.. eh, Jedina razlika je sto on mora voziti 50 na svim cestama (osim na glavnoj, gdje je dozvoljeno 60, i na onim mjestima gdje je 40 ogranicenje ( a po novom gradu je to cesta pojava)). Pa ti kao svjesni vozač. koji si do sada spasio milione života zato što si vozio desnom trakom po ogranicenju i nisi dao bržima da te prestignu jer eto vozis po ogranicenju, bi trebao znati ta ogranicenja u gradu.. Ili ipak se landara 70-80 ? Isto tako trebao bi znati, da se kroz svaku raskrsnicu mora proci oprezno i smanjtii brzinu, iako zadržavaš pravac kretanja, znaci ogranicenje 50, vozis 47, da ne bi prešao ogranicenje, prilazis raskrsnici spustas na 40 i tako vozis...
I jos jednom... MANI TE SE LJUDI TE GLUPE NAVIKE VOZNJE DESNOM STRANOM NA AUTO PUTU, PRONIJECE VAS NEKO... Nisu ovo vise vremena kad 95% auta ima snagu ispod 70ks... Ima auta od 500-600ks na našim ulicama... Njemu za razvuci 300km/h, treba manje od minute i nekih 2500metara....
Post Reply