FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Locked
mujkoni

#5426 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by mujkoni »

Easy

Sent from my GT-I9195 using Tapatalk
It_is_a_Leclerc

#5427 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by It_is_a_Leclerc »

navedeni wrote:BLOKIRAN Youtube Kanal Fejs-tva, radi kradje snimaka sa RTV SLON... :lol:
Mobing nad radnicima, utaja poreza, neplaćanje radnika, zapošljavanje bez ugovora, sad još i neovlašteno emitiranje audio/video sadržaja... Vrijeme je za reakciju pravnog sistema države. Samo da ja ne budem kriv za to, pa da me i privedu. Gluho i ćoravo bilo.
navedeni

#5428 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by navedeni »

It_is_a_Leclerc wrote:
navedeni wrote:BLOKIRAN Youtube Kanal Fejs-tva, radi kradje snimaka sa RTV SLON... :lol:
Mobing nad radnicima, utaja poreza, neplaćanje radnika, zapošljavanje bez ugovora, sad još i neovlašteno emitiranje audio/video sadržaja... Vrijeme je za reakciju pravnog sistema države. Samo da ja ne budem kriv za to, pa da me i privedu. Gluho i ćoravo bilo.
Sad Senad od stida nece moci napasti RTV Slon nego ce napasti Youtube, urota youtube-a protiv Face tv-a hahahahah 8-)
AstorH

#5429 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by AstorH »

It_is_a_Leclerc wrote:SAFF i FACE na meti portala Petra Lukovića, našeg velikog prijatelja i ljudine. Naravno, Dušan Komarčević, autor priloga, urinira po "novinarstvu" samoprozvanog barda Senada H., Saffa i ostatka šljama i novinarskog mulja..

http://www.e-novine.com/drustvo/104010- ... dravu.html

Bravo E-novine ! Uvijek na strani istine, uvijek protiv nasilnika i lažova ! :thumbup:
Odlican tekst. Od sada su mi te novine u Feedly-u .

Sent from my iPad using Tapatalk
ExNihilo

#5430 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by ExNihilo »

It_is_a_Leclerc wrote:
Naravno da nećete. Ponavljam, ovo što ja pišem je moj lični stav. Ja nisam javno glasilo i mene zakon "ne hvata". Tim više što se zakon ne tiče foruma, već javnih glasila (sa vrlo jasnom definicijom - šta je javno glasilo). Prema tome, ponovit ću - Senad ima obavezu pred RAK-om suzdržavati se od prijetnji i kvalifikacija. Ja - nemam. :)
Kakve veze ima što je to tvoj lični stav? Kako te to (ili bilo drugog) amnestira odgovornosti? Odavno ništa gluplje ne pročitah. Lični stav su i fašizam, rasizam, ksenofobija. Po tvojoj logici, da je Senad došao ovdje i napisao niz tekstova u kojima poziva na linč dotične, to bi bilo sasvim ok?

Hajmo ovako, pošto si malo zbunjen i mijenjaš teze. Teoretski, o govoru mržnje možemo govoriti u dva konteksta. Prvo u okviru zakona koji bi tretirao govor mržnje, kao takav. To je ono na šta si ti referirao kada si rekao da Senada treba "privesti" (s obzirom da RAK nema ovlasti bilo koga privoditi). Ako može samo da mi preciziraš na koji zakon si, tačno, mislio? Koji je to zakon koji je Senad prekršio, pa ga treba privesti, a ti javnim blaćenjem ovdje - nisi? Konkretno, molim.

Drugi kontekst je RAK. RAK može onoga, ko širi govor mržnje, novčano kazniti ili oduzeti dozvolu. Što se toga tiče, ne znam zašto trošiš vrijeme i energiju na rondanje po forumu. Lijepo odeš i prijaviš Senada RAKu. Onda nas obavijestiš šta si postigao time. Dakle, učini nešto konrektno po pitanju svog ličnog stava.

BTW, ako može da citiraš gdje je to Senad "prijetio" dotičnoj, kako kažeš.
hladan.preminger

#5431 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by hladan.preminger »

Prikaz kako se pravi program na Face TV:

Image
OldMayor

#5432 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by OldMayor »

Sujeta i egoizam Hadzifejzovica ce unistiti ovu televiziju.

Meni su bili simpaticni, ajd imaju ko neki program, pokusavaju nesto, radili su prenose reprezentacije, ali Senadov CD jednostavno ne mogu vise da gledam.

Jednostavno lik je ko pokvarena ploca. Na stranu to sto mu je tema svaku drugu emisiju rat i kako je bogati on to sve pratio (a raja sto je bila na linijama se jelde zajebavala, senad nas je odbranio u studiju), ako i dovede nekog gosta, toliko ofirno pokusava da kao napada, a imam osjecaj da je intervju uvjezban i da je sagovornik pitanja imao jos prosle sedmice. Ali neki gledatelji koji ne vide sumu od drveta ce reci, joj vidi Senada kako ih reseta.

Toliko hvalisanja, a zasto? Mislim u cemu je poenta se hvalisati toliko, sebe i svoju televiziju? Pusti neka te drugi ocjenjuju, al jok oni ce to, oni ce rec da su najbolji, najljepsi, najvrijedniji itd. A realno program im je po sadrzaju daleko ispod ne znam Hayatovog ili OBN-a, a i ove dvije spomenute televizije su karina, pa sad skontajte gdje je Face.

I sve novinare je tako obucio, bukvalno mozes vidjeti da i je naredjeno da govore da su najbolji, najpametniji. Ajd mozda neko to i popusi, ali jebemu valjda i mi imamo mozak, pa mozemo ocjeniti sta valja, sta ne valja.
navedeni

#5433 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by navedeni »

OldMayor wrote:Sujeta i egoizam Hadzifejzovica ce unistiti ovu televiziju.

Meni su bili simpaticni, ajd imaju ko neki program, pokusavaju nesto, radili su prenose reprezentacije, ali Senadov CD jednostavno ne mogu vise da gledam.

Jednostavno lik je ko pokvarena ploca. Na stranu to sto mu je tema svaku drugu emisiju rat i kako je bogati on to sve pratio (a raja sto je bila na linijama se jelde zajebavala, senad nas je odbranio u studiju), ako i dovede nekog gosta, toliko ofirno pokusava da kao napada, a imam osjecaj da je intervju uvjezban i da je sagovornik pitanja imao jos prosle sedmice. Ali neki gledatelji koji ne vide sumu od drveta ce reci, joj vidi Senada kako ih reseta.

Toliko hvalisanja, a zasto? Mislim u cemu je poenta se hvalisati toliko, sebe i svoju televiziju? Pusti neka te drugi ocjenjuju, al jok oni ce to, oni ce rec da su najbolji, najljepsi, najvrijedniji itd. A realno program im je po sadrzaju daleko ispod ne znam Hayatovog ili OBN-a, a i ove dvije spomenute televizije su karina, pa sad skontajte gdje je Face.

I sve novinare je tako obucio, bukvalno mozes vidjeti da i je naredjeno da govore da su najbolji, najpametniji. Ajd mozda neko to i popusi, ali jebemu valjda i mi imamo mozak, pa mozemo ocjeniti sta valja, sta ne valja.

Na FPN-a vec uče o pojmu "Senadova ego hiperbola" :zjev:
navedeni

#5434 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by navedeni »

i usput: onaj website sad mogu ugasiti, jer bez video snimaka ne sluzi nice u :lol:
It_is_a_Leclerc

#5435 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

ExNihilo wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:
Naravno da nećete. Ponavljam, ovo što ja pišem je moj lični stav. Ja nisam javno glasilo i mene zakon "ne hvata". Tim više što se zakon ne tiče foruma, već javnih glasila (sa vrlo jasnom definicijom - šta je javno glasilo). Prema tome, ponovit ću - Senad ima obavezu pred RAK-om suzdržavati se od prijetnji i kvalifikacija. Ja - nemam. :)
Kakve veze ima što je to tvoj lični stav? Kako te to (ili bilo drugog) amnestira odgovornosti? Odavno ništa gluplje ne pročitah. Lični stav su i fašizam, rasizam, ksenofobija. Po tvojoj logici, da je Senad došao ovdje i napisao niz tekstova u kojima poziva na linč dotične, to bi bilo sasvim ok?

Hajmo ovako, pošto si malo zbunjen i mijenjaš teze. Teoretski, o govoru mržnje možemo govoriti u dva konteksta. Prvo u okviru zakona koji bi tretirao govor mržnje, kao takav. To je ono na šta si ti referirao kada si rekao da Senada treba "privesti" (s obzirom da RAK nema ovlasti bilo koga privoditi). Ako može samo da mi preciziraš na koji zakon si, tačno, mislio? Koji je to zakon koji je Senad prekršio, pa ga treba privesti, a ti javnim blaćenjem ovdje - nisi? Konkretno, molim.

Drugi kontekst je RAK. RAK može onoga, ko širi govor mržnje, novčano kazniti ili oduzeti dozvolu. Što se toga tiče, ne znam zašto trošiš vrijeme i energiju na rondanje po forumu. Lijepo odeš i prijaviš Senada RAKu. Onda nas obavijestiš šta si postigao time. Dakle, učini nešto konrektno po pitanju svog ličnog stava.

BTW, ako može da citiraš gdje je to Senad "prijetio" dotičnoj, kako kažeš.
A po kojem to zakonu bi Paulinu Janusz trebalo protjerati iz države jer je ono, a što su predlagali Senadovi sljedbenici ?!
Kako rekoh, taj post je pisan "jezikom Senada Hadžifejzovića i njegove pastve" i jasno sam to naznačio na kraju posta. Dakle, kako god nema zakonskog osnova za Paulinin progon, tako nema ni za hapšenje (ni za paljenje, što sam također predložio) Senada, bar ne po osnovu govora mržnje. To što je lik notorni kriminalac koji, em što potkrada vlastite radnike, sad se dao i u krađu od konkurentskih televizija, je druga fela, i tu bi država trebala reagovati, da je ima.

Gdje je Risto Đogo direktno prijetio Bošnjacima ? Gdje je HTV prijetio Srbima u Zagrebu, kad su čitali njihove adrese u Dnevniku ? Stvaranje atmosfere u kojoj se gledatelju sugerira da je Paulina Janusz "ONO" (dakle, nečovjek, neljudska kreatura), je ozračje u kome se zapravo od tog gledatelja traži da na bilo koji način pokaže "onom" da nije dobrodošao, da ne zaslužuje život, i šta su već žbrgljavi Senadofili škrabali po Facebooku.

Opet ponavljam, Senad je prekršio član 17. i član 18. stav 1. Pravilnika o emitovanju RAK-a. RAK ne može hapsiti, ali može kažnjavati, Naročito što se u pomenutim članovima prijeti svim javnim glasilima, dakle nosiocima licence za emitovanje (što ja, podsjetit ću, nikako nisam), da će biti kažnjeni i do 150.000 maraka, ako svojim jezikom budu dovodili u opasnost sigurnost i imovinu drugog. Možda bi to bilo i dobro. Da Senči, bar nekako, vrati dug državi koji je nastao zlostavljanjem omladine koju je "zapošljavao".
karanana

#5436 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by karanana »

Pa prijavi. Eto znas i clan i stav. 150 milja, dovoljno da ga zakljucas.
StupskaBitanga

#5437 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by StupskaBitanga »

Koji cirkus
OldMayor

#5438 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by OldMayor »

Da ponovimo!

Hasan Hoti - znači lopov!

:D

Svaka cast Face-u na ovim tekmama, ali ponavljam, preporodili bi se kad bi se Senad ostavio voditeljskog posla. Dosta mu je 2459 dnevnika ili koliko vec. Broji ih lola jos od studentskih dana. :-D
luckylaka

#5439 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by luckylaka »

karanana wrote:Pa prijavi. Eto znas i clan i stav. 150 milja, dovoljno da ga zakljucas.
Ma nema on muda za to.Tip je vjerovatno opterecen Senadom(il mu je Senad sjebo karijeru il mazno curu)i ne nudi nista konkretno nego se polemika svodi na protjerati,zapaliti,zaostala dijaspora,glupi gledaoci bla,bla i sto je jos jadnije sve to kod moderacije prolazi.Da sam ja kojim slucajem pozvao ,,na protjerati i zapaliti,,kako bi mi se moderacija fino zahvalila.Ovako je samo dozvoljen nepristojno drkanje po forumu.Ali moze im se.Halal vera :-)P.S.,, zamislite kome ta nakupina Senadovih dijaspora-zombija,,ovakvo pisanje samo dovodi do zakljucka da bi se doticni mozda ipak trebao obratiti nekome za pomoc dok jos nije kasno.
navedeni

#5440 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by navedeni »

Sto nece niko od fejsovaca da objasni sto su krali snimke sa RTV Slon? Mozda bude u dnevniku
It_is_a_Leclerc

#5441 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

luckylaka wrote:
karanana wrote:Pa prijavi. Eto znas i clan i stav. 150 milja, dovoljno da ga zakljucas.
Ma nema on muda za to.Tip je vjerovatno opterecen Senadom(il mu je Senad sjebo karijeru il mazno curu)i ne nudi nista konkretno nego se polemika svodi na protjerati,zapaliti,zaostala dijaspora,glupi gledaoci bla,bla i sto je jos jadnije sve to kod moderacije prolazi.Da sam ja kojim slucajem pozvao ,,na protjerati i zapaliti,,kako bi mi se moderacija fino zahvalila.Ovako je samo dozvoljen nepristojno drkanje po forumu.Ali moze im se.Halal vera :-)P.S.,, zamislite kome ta nakupina Senadovih dijaspora-zombija,,ovakvo pisanje samo dovodi do zakljucka da bi se doticni mozda ipak trebao obratiti nekome za pomoc dok jos nije kasno.
Izvolite, prijavite me. Ako sam prekršio bilo koje pravilo, spreman sam snositi odgovornost. Uvjeren sam da nisam. Smatram da su ljudi koji su prijetili jednoj djevojci na Facebooku, zbog čega je ona napustila ovu državu, najobičnije pizdice, sramna banda koja u glavi nema ni zrno bibera, a kamoli mozak, i koja sljedi poput zombija ono što im se sa FACE-a poruči. To je moje duboko uvjerenje. I ako trebam biti kažnjen zbog njega, bring it on.

Što se polemike tiče, misim da ste zadnji koji može i ima pravo držati lekcije, jer sam u prethodna tri posta praktički objasnio svoje stavove, čak i dao zakonsku osnovu za iste, dok se vi traljavim forumskim doskočicama bavite analizom moje ličnosti.

Ja vas neću vrijeđati i preporučivati ništa. To nije moj stil,a vi ste ipak stariji čovjek, te mi elementarni kućni odgoj ne dopušta da idem tako nisko ;)
luckylaka

#5442 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by luckylaka »

It_is_a_Leclerc wrote:
luckylaka wrote:
Izvolite, prijavite me. Ako sam prekršio bilo koje pravilo, spreman sam snositi odgovornost. Uvjeren sam da nisam. Smatram da su ljudi koji su prijetili jednoj djevojci na Facebooku, zbog čega je ona napustila ovu državu, najobičnije pizdice, sramna banda koja u glavi nema ni zrno bibera, a kamoli mozak, i koja sljedi poput zombija ono što im se sa FACE-a poruči. To je moje duboko uvjerenje. I ako trebam biti kažnjen zbog njega, bring it on.

Što se polemike tiče, misim da ste zadnji koji može i ima pravo držati lekcije, jer sam u prethodna tri posta praktički objasnio svoje stavove, čak i dao zakonsku osnovu za iste, dok se vi traljavim forumskim doskočicama bavite analizom moje ličnosti.

Ja vas neću vrijeđati i preporučivati ništa. To nije moj stil,a vi ste ipak stariji čovjek, te mi elementarni kućni odgoj ne dopušta da idem tako nisko ;)
Tvoj kucni odgoj ti dozvoljava da pozivas na protjerivanje i paljenje i da gledatelje Facetv nazivas pogrdnim imenima.Svaka cast.I ne trebas biti kaznjen zasto bi :-)
omar little

#5443 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by omar little »

:lol: sjajno.
jesu to krali od slona izvjestavanje o poplavama?
hrastov žižak

#5444 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by hrastov žižak »

haha, megaloman svakim danom po pedalj dublje u mulju :lol:
NeenaSa

#5445 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by NeenaSa »

Banksy wrote:Davno rekoh, SH treba stručnu pomoć, već odavno. Da ne bi završio u hendeku, k'o Bakir H.
Nažalost. I nije smiješno.
Detto.
Sva iole dobronamjerna kritika nije vrijedila.
ExNihilo

#5446 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by ExNihilo »

It_is_a_Leclerc wrote:
A po kojem to zakonu bi Paulinu Janusz trebalo protjerati iz države jer je ono, a što su predlagali Senadovi sljedbenici ?!
Kako rekoh, taj post je pisan "jezikom Senada Hadžifejzovića i njegove pastve" i jasno sam to naznačio na kraju posta. Dakle, kako god nema zakonskog osnova za Paulinin progon, tako nema ni za hapšenje (ni za paljenje, što sam također predložio) Senada, bar ne po osnovu govora mržnje. To što je lik notorni kriminalac koji, em što potkrada vlastite radnike, sad se dao i u krađu od konkurentskih televizija, je druga fela, i tu bi država trebala reagovati, da je ima.

Gdje je Risto Đogo direktno prijetio Bošnjacima ? Gdje je HTV prijetio Srbima u Zagrebu, kad su čitali njihove adrese u Dnevniku ? Stvaranje atmosfere u kojoj se gledatelju sugerira da je Paulina Janusz "ONO" (dakle, nečovjek, neljudska kreatura), je ozračje u kome se zapravo od tog gledatelja traži da na bilo koji način pokaže "onom" da nije dobrodošao, da ne zaslužuje život, i šta su već žbrgljavi Senadofili škrabali po Facebooku.

Opet ponavljam, Senad je prekršio član 17. i član 18. stav 1. Pravilnika o emitovanju RAK-a. RAK ne može hapsiti, ali može kažnjavati, Naročito što se u pomenutim članovima prijeti svim javnim glasilima, dakle nosiocima licence za emitovanje (što ja, podsjetit ću, nikako nisam), da će biti kažnjeni i do 150.000 maraka, ako svojim jezikom budu dovodili u opasnost sigurnost i imovinu drugog. Možda bi to bilo i dobro. Da Senči, bar nekako, vrati dug državi koji je nastao zlostavljanjem omladine koju je "zapošljavao".

Dakle, nema zakona? Kako ga onda "treba privesti"? Kako privesti nekoga zbog radnje koja u zakonu nije definirana kao prekršaj? Pojasni mi, molim te, jer kasnije kažeš:
It_is_a_Leclerc wrote:Što se polemike tiče, misim da ste zadnji koji može i ima pravo držati lekcije, jer sam u prethodna tri posta praktički objasnio svoje stavove, čak i dao zakonsku osnovu za iste, dok se vi traljavim forumskim doskočicama bavite analizom moje ličnosti.
Ima ili nema zakona, hoćeš li se odlučiti? Pravilnik RAKa nije zakon.

Što se tiče RAKa - manje sranja po forumu, već im se obrati. Pokaži građansku svijest, uputi kritiku na pravu adresu. Naravno da nećeš to učiniti, jer RAK definira govor mržnje kao:
Audiovizuelne medijske usluge i medijske usluge neće ponižavati, zastrašivati ili podsticati na nasilje ili diskriminaciju protiv lica ili grupe na osnovu spola, rase, etničke pripadnosti, nacionalnosti, vjere ili uvjerenja, invalidnosti, posebnih potreba, dobi, seksualne orijentacije, društvenog porijekla ili na osnovu bilo koje druge okolnosti koja ima za svrhu ili posljedicu da bilo kojem licu onemogući ili ugrožava priznavanje, uživanje ili ostvarivanje na ravnopravnoj osnovi, njegovih prava i sloboda.
što nema veze s onim što je Senad učinio.

Za kraj, da zaključimo, Senad ipak nije prijetio Paulini, kako si tvrdio, već je to neki implicitni kontekst koji si ti izvukao iz njegovog govora, koji ne mora uopće odgovarati stvarnosti, već je isključivo tvoja lična interpretacija?
Kemal Malovčić

#5447 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by Kemal Malovčić »

Jednom sam gledao klip i mislim da ima elemenata govora mržnje.

Ali eto ukinuli su kanal i ne mogu ga gledati opet.
Kemal Malovčić

#5448 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by Kemal Malovčić »

Paulina je bomba i bombona ^_^

a Senad je običan kreten.

Pozzzz.
Država

#5449 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by Država »

hrastov žižak wrote:haha, megaloman svakim danom po pedalj dublje u mulju :lol:
Njega jedino može izvaditi da mu zemljak Fahro pobjedi, pa da mu on odobri onih 10 miliona KM što je tražio od Razvojne Banke... :lol:
Last edited by Država on 28/05/2014 21:04, edited 1 time in total.
Srebrni

#5450 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by Srebrni »

A SAD - SPEKTAKL! FACE organizuje veliku humanitarnu akciju. Sav marketinški prihod od utakmica biće doniran žrtvama poplava. Da je drugačija situacija rekao bih - svaka čast. Ali ne smijem ni pomisliti koliko radnika nije isplatio.. užas...
Locked