fol je u tome sto to i nije neki "zanat"...Admir_1984 wrote:sve si upravu, al mene zivo zanima kako ovakvi jadovi i balavci znaju zanat, tj krasti auta i upadati u stanove. piše da je bio profesionalni lopov
ovaj je bio dugo godina ofiran, citav dan ispijao kafe i slicno, a vozao skupa auta
kako su mi inspektori objasnjavali kad sam zijanio auto, to je bukvalno par sati "obuke" - gazde uvale djeci alat, pokazu im par osnovnih caka i cao... vec sutra mogu mahnuti auto, nema neke pameti, lik podrobi bravu na vratima, udje, podrobi pogonsku, slomi bravu volana i pichi... i elektronske blokade se skontaju zacas... to je u biti kokosarski dio posla, auta poslije zastekaju u neku garazu ili u divljinu i onda preuzimaju gazde, tj. ili rezu kola za dijelove ili traze otkup...
za kuce jos jednostavnije, mada ne znam ni kako im se uopste isplati... vise niko normalan ne drzi lovu kod kuce, malo ko ima berbera na zidu, a prosla su i vremena kada se npr. za hifi sistem, racunar ili dvd mogla dobiti neka para, sve je vec postalo prejeftino... meni da ulete u stan mogli bi hajrovati jedino da marnu racunar (a nije neki), ili da pocnu cupat bijelu tehniku iz kuhinje, pa u kamion... jedino ako necija zena fakat voli nakit, pa ima par milja zlata u spavacoj