SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Alfons Kauders

#5426 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by Alfons Kauders »

Admir_1984 wrote:sve si upravu, al mene zivo zanima kako ovakvi jadovi i balavci znaju zanat, tj krasti auta i upadati u stanove. piše da je bio profesionalni lopov

ovaj je bio dugo godina ofiran, citav dan ispijao kafe i slicno, a vozao skupa auta
fol je u tome sto to i nije neki "zanat"...

kako su mi inspektori objasnjavali kad sam zijanio auto, to je bukvalno par sati "obuke" - gazde uvale djeci alat, pokazu im par osnovnih caka i cao... vec sutra mogu mahnuti auto, nema neke pameti, lik podrobi bravu na vratima, udje, podrobi pogonsku, slomi bravu volana i pichi... i elektronske blokade se skontaju zacas... to je u biti kokosarski dio posla, auta poslije zastekaju u neku garazu ili u divljinu i onda preuzimaju gazde, tj. ili rezu kola za dijelove ili traze otkup...

za kuce jos jednostavnije, mada ne znam ni kako im se uopste isplati... vise niko normalan ne drzi lovu kod kuce, malo ko ima berbera na zidu, a prosla su i vremena kada se npr. za hifi sistem, racunar ili dvd mogla dobiti neka para, sve je vec postalo prejeftino... meni da ulete u stan mogli bi hajrovati jedino da marnu racunar (a nije neki), ili da pocnu cupat bijelu tehniku iz kuhinje, pa u kamion... jedino ako necija zena fakat voli nakit, pa ima par milja zlata u spavacoj
tag33

#5427 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by tag33 »

Ne znam jesam li ja jedini koji je primijetio ove stomacine drotovima...
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#5428 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by Velkoski »

Meni kada su obili stan, uzeli su bezicni telefon :roll:

Usli kroz balkon, komsija gled'o i nista nije uradio. :D Nikada ih nisu nasli naravno.
Tvrtko II Kotromanić

#5429 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by Tvrtko II Kotromanić »

meni su kroz otvoreni prozor u kupatilu usli i stigli uzeti samo procesor od racunara jer sam tad ja krenuo otkljucavati vrata i ulaziti u stan :-)
naravno oni su kidnuli i naravno nisam nikad otkrio ko je niti sam vidio taj procesor opet a to mi je odmah na pocetku "istrage" i ljubazno rekao drot :bih:
Edin H.

#5430 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by Edin H. »

Tvrtko II Kotromanić wrote:meni su kroz otvoreni prozor u kupatilu usli i stigli uzeti samo procesor od racunara jer sam tad ja krenuo otkljucavati vrata i ulaziti u stan :-)
naravno oni su kidnuli i naravno nisam nikad otkrio ko je niti sam vidio taj procesor opet a to mi je odmah na pocetku "istrage" i ljubazno rekao drot :bih:
Lopovi, IT genijalci, cuj maznuli procesor :shock:
Alfons Kauders

#5431 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by Alfons Kauders »

Tvrtko II Kotromanić wrote:meni su kroz otvoreni prozor u kupatilu usli i stigli uzeti samo procesor od racunara jer sam tad ja krenuo otkljucavati vrata i ulaziti u stan :-)
meni su pokusali uci kroz prozor... dvojica... i to dok sam bio kuci :-)

nisam nasilan tip, nisam "fajter" i nikad nisam drzao oruzje u kuci, cak ni pajser ili bejzbol palicu... :D u zadnje vrijeme se dvoumim - bolje je imati nesto i zapucati bez upozorenja nego da me nenaoruzanog ubije neki kolega ovog uplakanog goveda...

jedini problem je sto bi onda zavrsio u zatvoru... al pisaj ga - ako mi neko obija stan dok sam u njemu, racunam da pacijent garant nije dosao da krade telefone i racunare, vec da pocini oruzanu pljacku... :D
I am Happy
Location: Profil/Postavke. Vracam avatar koji mi klix redovno izbrise

#5432 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by I am Happy »

leet wrote:Meni kada su obili stan, uzeli su bezicni telefon :roll:

Usli kroz balkon, komsija gled'o i nista nije uradio. :D Nikada ih nisu nasli naravno.
I meni, ali vjerovao ili ne..samo jebeni telefon :D bez baze-punjaca :lol: :lol:
valjda kontali da je mobitel ili sta vec :)
Nazalost nisu samo to odnijeli...ali to je fakat vrhunac idiotizma

EDIT :

@Edin H.
Vala bas... hajd da su ram, graficku ili HDD, ali brate kako procesor :lol:
sinuhe

#5433 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by sinuhe »

Da, toliko opaasnih a nigdje boksera. Nekad smo imali boksera. To je bio nekad popularan sport.
2407

#5434 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by 2407 »

Ma valjda mu marnuli kuciste, gdje ce procesor :shock:

Mom jaranu lopov razbio staklo na autu, usao, pojeo cokoladu poslusao muziku koju je imao u autu, ukrao radio i napisao na omotu od cokoladae:" Kakvu ovo muziku slusas jebo ti mater svoju?" :mrgreen: :lol:
I am Happy

#5435 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by I am Happy »

2407 wrote:Ma valjda mu marnuli kuciste, gdje ce procesor :shock:

Mom jaranu lopov razbio staklo na autu, usao, pojeo cokoladu poslusao muziku koju je imao u autu, ukrao radio i napisao na omotu od cokoladae:" Kakvu ovo muziku slusas jebo ti mater svoju?" :mrgreen: :lol:
hahahahahaha
bas sam se nasmijao :lol: :lol: :lol:
I da je vic, jako je :D
bordo gandalf
Grijem se na: Gree Hansol 12

#5436 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by bordo gandalf »

2407 wrote:Ma valjda mu marnuli kuciste, gdje ce procesor :shock:

:shock: :lol: :lol: :lol: a sta ti slusa jaran? :lol:
Alfons Kauders

#5437 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by Alfons Kauders »

Yahel wrote:
leet wrote:Meni kada su obili stan, uzeli su bezicni telefon :roll:

I meni, ali vjerovao ili ne..samo jebeni telefon :D bez baze-punjaca :lol: :lol:
valjda kontali da je mobitel ili sta vec :)
Nazalost nisu samo to odnijeli...ali to je fakat vrhunac idiotizma

EDIT :

@Edin H.
Vala bas... hajd da su ram, graficku ili HDD, ali brate kako procesor :lol:
ma garant kuciste marnuli...

inace lopovima ne ide s informatikom... sjecam se da je iza rata bilo situacija da ulete npr. u firmu i marnu monitore i tastature... ne kontajuci da su kucista uopste bitna, ko da kradu commodore 64...

a punjaci su tek cirkus... jaran godinama radi u jednom servisu... i redovno dodju imbecili da traze punjac za laptop koji su mahnuli u drugoj radnji prije par dana, a naravno svi se znaju i kad sta "odleprsa" javljaju jedni drugima... i da bude jos ofirnije, posto nerijetko ne znaju ni koji model imaju, ocitaju s naljepnica onaj kurac part number/SKU ili kako se vec zove... pa traze npr. punjac za Acer G2250Y GHT-2134-522-BZ-W, a takvih uvezeno u bosnu pet komada i jedan marnut neki dan...

nikako da skontaju da bi mozda bilo bolje da traze jebeni univerzalni punjac
Tvrtko II Kotromanić

#5438 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by Tvrtko II Kotromanić »

ma ja ba, kuciste su odnijli, jbg ne razumijem se ja u tu it terminologiju :D
kako god oni su to hapili
novi.dan.nova.nafaka

#5439 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by novi.dan.nova.nafaka »

poznanik wrote:
Melami wrote:da covjek ne povjeruje. PA sta je on mislio kad je to uradio?
Ne treba tvrditi da je "on" počinilac, iz iskustva sličnih načina tjeranja djece znam da su starije žene bile počinioci
Zato i jesam maksuz slikao onaj natpis ispred jednog od ulaza u Zenici - hej ba, čak su maksuzije odštampali i postavili. :x
Alfons Kauders wrote:ja kontam to odradila neka djeca na zutom, kad ono govedo od 27 godina, ozenjen, moze volu rep iscupat... i sad place ko curica... nema sta, "zajeban frajer"

mrcina od stotinjak kila koja nije imala muda da se suprotstavi duplo starijem covjeku od sebe, vec ga upuco ko kera na kucnom pragu... sa 27 godina u guzici "jeben lik" voza audija A3 i u slobodno vrijeme upada ljudima u kuce ko kokosar... a onda cvili kad ga uhapse... nek stedi suze, trebace mu narednih dvedesetak godina u zenici

jebote kad se sjetim ko su u mojoj mahali prije 20 - 25 godina bili zajebani tipovi... nisu se plasili batina, ni masovnih tuca tipa jedan-na-x, nisu se plasili noza, murije, a '92 se nisu plasili ni JNA... i ne, nisu plakali kad padnu... i nisu bezveze ubijali ljude... i nisu bili sminkeri s bijesnim autima, vec su se bavili kriminalom zato jer su bili kokuzi... a mimo toga su radili postene i teske poslove, najcesce na bausteli

a ova danasnja gamad imaju tri banke u guzici, nikad nisu radili dana u zivotu, nikad nisu nazuljali ruke, nikad se nisu muski pobili, vec silu prosipaju na slabijim, jos ni za to nemaju muda, pa kompenziraju pistoljem za pojasem...

i hvala avazu sto je objavio ovu sliku, treba napraviti jumbo plakat... i nezvanicno naloziti sudskoj policiji da nako usput prscu idiote koje privode suzavcem, taman kad ih istresu pred sud... da vide djeca koja se furaju na "jebene likove" kako takvi zavrse - ko uplakane pickice
svaka čast na postu Alfonse (konačno da se u nečemu nas dvojica slažemo) ! :thumbup:
I am Happy

#5440 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by I am Happy »

pirpa wrote:
Yahel wrote:Trebamo plakati, to ce sigurno pomoci njoj i njenim roditeljima.
Da joj je ispod 10 godina, covjek bi se nasikirao... ovako sam 100% siguran da je ona to svojom voljom uradila.Nije vala slucajnost da joj pasosa nema u kuci ;-)
U svakom slucaju jadni roditelji...
nemoj boga ti plakati al nemoj se ni sladiti tudzom nesrecom.
sto vise upoznajem ljude sve vise volim zivotinje :x
http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... /120617095

Ni jedne :roll:

Edit: Ne sladim se nedo Bog...ali ja ovo ne smatram nesrecom...
Nesreca je ovo sto je ova jadna curica ni kriva ni duzna pogodjena flasom u glavu.... i sto ce citav zivot nositi oziljak...
Da ne pricamo o boli i kako je u njenim godinama nositi savove....
Sto je najgore...tog konja niko nece uhvatiti, niti ce odgovarati...

Kod Munire su krivi roditelji.... i njihova porodicna situacija...
Ne kontam kako nisu primjetili nista cudno u ponasanju njihovog djeteta
Last edited by I am Happy on 17/06/2012 18:35, edited 2 times in total.
I am Happy

#5441 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by I am Happy »

Alfons Kauders wrote:
inace lopovima ne ide s informatikom... sjecam se da je iza rata bilo situacija da ulete npr. u firmu i marnu monitore i tastature... ne kontajuci da su kucista uopste bitna, ko da kradu commodore 64...

a punjaci su tek cirkus... jaran godinama radi u jednom servisu... i redovno dodju imbecili da traze punjac za laptop koji su mahnuli u drugoj radnji prije par dana, a naravno svi se znaju i kad sta "odleprsa" javljaju jedni drugima... i da bude jos ofirnije, posto nerijetko ne znaju ni koji model imaju, ocitaju s naljepnica onaj kurac part number/SKU ili kako se vec zove... pa traze npr. punjac za Acer G2250Y GHT-2134-522-BZ-W, a takvih uvezeno u bosnu pet komada i jedan marnut neki dan...

nikako da skontaju da bi mozda bilo bolje da traze jebeni univerzalni punjac
Telefon je bio na svom onom kucistu :D bez njega ga moze samo baciti :lol:
A to za punjace sve znam :) jbg bitno je nesto uzeti...kad su vec usli u stan ...
Zato se kod nas moze naci jeftinih televizora,laptopa,telefona.... sto je najgore kod ovih nasih lopova svaki tv ima istu cijenu :lol:
tag33

#5442 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by tag33 »

Joj Munire, pala u skoli, konta zivot je gotov, dopisivala se sig. sa nekim momcicem preko fejzbuka i samo pasos pod ruku i pravac Split :-) ovi moderni tinejdžeri iz dana u dan sve gori..
bonkla

#5443 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by bonkla »

tag33 wrote:Joj Munire, pala u skoli, konta zivot je gotov, dopisivala se sig. sa nekim momcicem preko fejzbuka i samo pasos pod ruku i pravac Split :-) ovi moderni tinejdžeri iz dana u dan sve gori..
ja ne znam koji debil moras biti da padnes iz 3 predmeta.. i to u drugom :lol:

isao sam u istu skolu. prva dva razreda su p* dim da se tako izrazim. peticom prolazio... ali treci je zato najjebeniji. tada nisam knjige tako kako treba i prosao sam cetvorkom. da sam se malo potrudio prosao bi i peticom mada tu je najveci problem bio mentalni sklop profesora... :lol:

da ne naglabam. žao mi je majke sto se sekira :|
Alfons Kauders

#5444 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by Alfons Kauders »

Image

jel samo do mene ili i vama ova pozadina lici na omanju plantazu cannabis sative?

i slazem s yahel... djevojka pobjegla od kuce radi ocjena, nista novo, nista neobicno, ne treba od toga praviti dramu, najvjerovatnije ce se sve dobro zavrsiti (kao i u metar slicnih apela za pomoc)

a njena vrsnjakinja na alipasinom fasovala flasu u glavu, cijeli zivot joj valja nositi oziljke, a nesto ne vidim javne apele da se pronadje komad budale koji je bacio bocu...

dakle malo perspektive nije na odmet

jedna je svojom voljom otisla haman na more, radi losih ocjena... a druga je ni kriva ni duzna unakazena jer nam u zgradama stanuju zivotinje koje bi trebalo strpati u ludaru...
bonkla

#5445 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by bonkla »

mene interesuje gdje su ovi nasi ufurani tipovi i klosari. Pun ih je grad i traze tuču. Eto nek tog sto je bacio flašu nalemaju. Em sto ce se zabavit em sto im neko nece zamjerit :-)
cappy_tempo

#5446 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by cappy_tempo »

bonkla wrote:mene interesuje gdje su ovi nasi ufurani tipovi i klosari. Pun ih je grad i traze tuču. Eto nek tog sto je bacio flašu nalemaju. Em sto ce se zabavit em sto im neko nece zamjerit :-)
sa 50kg i van dam filmskim udarcima :mrgreen:. ja tvrdim kad bi raja pocela vracati ovim mangupima u pokusaju da bi se oni za 15 dana smirili i malo sutra bi tersali
Kinaski

#5447 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by Kinaski »

bonkla wrote:
tag33 wrote:Joj Munire, pala u skoli, konta zivot je gotov, dopisivala se sig. sa nekim momcicem preko fejzbuka i samo pasos pod ruku i pravac Split :-) ovi moderni tinejdžeri iz dana u dan sve gori..
ja ne znam koji debil moras biti da padnes iz 3 predmeta.. i to u drugom :lol:

isao sam u istu skolu. prva dva razreda su p* dim da se tako izrazim. peticom prolazio... ali treci je zato najjebeniji. tada nisam knjige tako kako treba i prosao sam cetvorkom. da sam se malo potrudio prosao bi i peticom mada tu je najveci problem bio mentalni sklop profesora... :lol:

Koji mentalni sklop moras biti da napises ovakav post
Jokericious

#5448 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by Jokericious »

187 wrote:
bonkla wrote: ja ne znam koji debil moras biti da padnes iz 3 predmeta.. i to u drugom :lol:

Koji mentalni sklop moras biti da napises ovakav post
Sto? To nesto slagao momak? Pa kako je nije sramota pasti iz tri predmeta? :-)
zipoo

#5449 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by zipoo »

Ko sto neko rece uzeti otisak prstiju i sve ce se saznati u roku od 12 h. Ali ti je to za nasu policiju strana rijec. Dosta lopovcica bi palo kad bi uzimali otiske prstiju.
Alimen

#5450 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by Alimen »

Nakon sinocnog javljanja preko FTV-a gledateljka se javila, da je vidjela Muniru Zildžić u 22-23h ispred (BURCH) "International School" na Ilidzi.

Pa smo danas sa porodicom kontaktirali direktora Mustafa Dogan. I ako je vikend, odmah se odazvao i licno s nama pregledao video snimke. Na kojima se jasno vide svi koji su u tom periodu izlazili,ulazili pa i prolazili ispred objekta. Na žalost nismo uocili nestalu osobu. Ovom prilikom se želimo zahvaliti gospodinu direktoru.

Image

Uploaded with ImageShack.us
Locked