1000 KM platacappy_tempo wrote:citam i ne mogu vjerovati. ko ce bolan imati podrsku? imat ce podrsku da ih rastave od zivota,a ne da im se redovno placa njihovo izivljavanje. ko bolan zivi na rubu zivota? isti oni koji svaki mjesec po 1000+KM prime? kako li ja zivim koji sam za 2 godine jedva 500KM dobio,a i to sto sam dobio sam odma prosljedio dalje. kako vas bolan vise nije stid. KANTON svaki mjesec prosljedi pare, ko sta radi sa parama treba da tuzilastvo rijesi ali od cistacice do direktora da preceslja. vi nesto strajkute,hocete regres,a 100 miliona duga napravili. boga oca ste dobili i sve ste sjebali, neki dan vidim i nove autobuse ste razjebali da bi stare pravili. i vladu nabijem na neku stvar da se odma razumijemo ali nabijem gras jos vise. niste ni cunga lunga zasluzili,a ne plate jos molim te zahtjevaju tacno u minut da im se isplati plata. nemate pravo ni zakon ni nista da zaustavite komplet saobracaj, ako vam se ne svidja kao sto zateznistub kaze dajte otkaz, ima 500 000 ljudi u drzavi koji bi jedva docekali da to rade. kad ste mangupi sto ne odete u tuzilastvo pa fino ne kazete gdje su pare. da da pardon, radnici jadni ne znaju nista o tome...samo sto i ptice na grani vise znaju,a jos radnici 98% ih moze naci dokaz gdje su grdne pare koje su dosle u gras. naravno sto bi ovo radili jer ce ih onda vise od pola pasti zbog kradje i prevareNEOPLAN wrote:neki wrote:@zatezni stub
@neoplan
Hajmo iskreno, podrzavate li vas dvojica ovaj strajk, uzimajuci kompletnu situaciju u drzavi i tesku ekonomsku situaciju sa preko 500 hiljada nezaposlenih, smatrate li da je opravdano nenajavljeno pokrenuti strajk i onemoguciti 150 000 ljudi da odu na posao i 150 000 djece i studenata da odu u skolu?
Iskreno DA ili NE?
Iskreno - NE. Naravno da ne podržavam nikakve obustave, na kraju svi ispaštamo.
Ali me izbaci iz cipela jednostrano sagledavanje stvari, izbace me iz cipela nasi "dobri Bošnjani" koje boli k što 90% radnika GRAS-a danima živi na rubu ne egzistencije već života.
Dajem podršku svakom radniku koji se bori za sebe, za svoja prava, za svoj posao, pa bio on iz GRAS-a ili iz bilo koje druge propale firme. Znam kako je biti gladan, biti zeljan svega, znam kako je nemati i zato sam uz te ljude.
Ne podrzavam obustavu, zato sto mislim da se sve to moze drugacije rijesiti. Medjutim, onome ko to treba da rjesava obustava odgovara, jer tako se gradjani okrecu protiv GRAS-a, a ne protiv njega, iako je on kriv za sve.
Ja da sem na mjestu radnika GRAS-a sad bih pustio 5-6 tramvaja, 5-6 trolejbusa i buseva da glavne saobracajnice pokrijeu kakvim takvim prijevozom. Ostatak radnika i vozila pravac pred Kanton i opkoliti zgradu i ne dati bagri napolje dok se nesto ne rijesi, pa ako treba i danima tako stajati, drzati Skenderiju u blokadi, a sigurno bi dobili i podrsku gradjana i ostalih ugrozenih radnika, i moglo bi se nesto postici ne samo za GRAS vec i za grad i drzavu.
GRAS-ovci nisu svjesni koliku moc imaju u rukama i da imaju pameti da ih povede moglo bi svasta biti.
Medjutim, u GRAS-u su infiltrirani ljudi koji doprinose ovakvom stanju, koje odgovara kriminalcima na vlasti koji pune dzepove.
Boli javno laganje Ministra Bubice koji kaže da su obaveze Kantona ispunjene zaključno sa Martom. Ako je tako zašto je isključena struja, zašto ljudi nisu dobili platu? nemojte Ministre javno lagati i Gras i građane.
zateznistub jest do mene je sto nisam prije 10 godina se pokupio i otisao iz ove jebene drzave. sad da odem sa posla i sta onda? da sjedim kuci i jebem majke kako nema posla? ovako makar nesto kao ucim,radim,iskustvo pa valjda ce kao izletiti nesto bolje...nije kod mene situaacija sto firma ima pare,a direktor nece da isplati, nego sto su nas sjebali sa svih strana od nekih zakona,pravila,korupcije,stimanja poslova,tendera...
Digli kredit 20 000 KM sa ratom 350 KM
Ostaje 650 KM
Digli kreditnu karticu sa ratom 100 KM, ostaje 550 KM na nas petero. I ok nekako se zivi.
Onda bagra ne uplati ovih 500 KM obustava banci, i banka blokira racun i skine svojih 500 KM, a nama ostane 50 KM za mjesec dana. Iako je sa platne liste uredno odbijena rata i za kredit i za karticu. I ko je tu kriv?