Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
dječak sa šibicama

#5426 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by dječak sa šibicama »

animus wrote:
klixoris wrote: Vala bi i red bio da legne kakav novi "dracarys"... :D
Zjape zmajevi ovako bezze na leru...
Zmajevi bi trebali da budu nesto ko 6. flota ali do sada su bili samo sminka. Vrijeme je da se ove harpijice malo srede, po malo idu na zivce sa ovim partizanskim ratom.
Zmajevi cekaju da se Zmajica Kraljica Kalisi dozove, ona je koliko ja to kuzim jos uvijek mlada, neiskusna, ne zna sta moze sta smije sta ne smije, jos se oslanja na savjetnike i nikako da "ubije djevojcicu" u sebi.

Ali kad se dohaviza, onda ce zmajevi letiti na sve strane. Ako se dohaviza, sva je nekakva korak naprijed dva nazad.

Inace, slazem se sa tvrdnjom neko je vec rekao, onaj vodja Neokaljanih uopce ne lici na nekog vojskovodju, vise mi lici na Dzeljadina s pijace, zene zene 3 gace 10 maraka, jos malo pa nestalo.

Tacno mu udijeliti kad ga vidis... lafo on zajeban.
duboka_misao

#5427 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by duboka_misao »

dječak sa šibicama wrote: Nego, podsjetite me, onaj stitonosa sto prati Briene, on je bitna licnost zato sto? ciju on krv ima u venama?
njemu se sva krv spustila u trecu nogu, samo po tome je bitna licnost :D
Juliuscezar

#5428 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Juliuscezar »

duboka_misao wrote:
dječak sa šibicama wrote: Nego, podsjetite me, onaj stitonosa sto prati Briene, on je bitna licnost zato sto? ciju on krv ima u venama?
njemu se sva krv spustila u trecu nogu, samo po tome je bitna licnost :D
Osim toga on je Robertovo kopile, mislim da je Ceresi naredila pokolj Robertove kopiladi a on se izvukao
duboka_misao

#5429 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by duboka_misao »

cini mi se da Payne nije kopiladija, mozda mislis na Gendrija?
omar little

#5430 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by omar little »

Tito_i_Partija wrote:
omar little wrote:aha, ja kazem da je prva vladarska kuca prije roberta bila targaryen. ti onda krenes guslati o 1389. i jos meni spotices nesto, jel? :D ko se igra velike srbije ovdje? :D
Vladarska kuca izgradjena na cemu? Pohvalama? Robert je kralj koji je izglasan i prihvacen od svih naroda u Westerosu, i samim tim sto nije im'o legitimnog sina, kraljevstvo pripada Stannisu kao najstarijem bratu. Simple as that.

Ali znam ja u cemu je stos. Ti ne gotivis Stannisa ni sekunde, pa hajmo onda da nam opet Albinosi vedre i oblace, kad nemere bit' Renly. :D
okej, stannis je legitiman nasljednik dok ne dodje neko sa vecom i jacom vojskom i dotuce ga. moze i tako, ali onda nema kukanja i prizivanja na nekakva "prava" na tron. sila garantira pravo. jer ste vi tako trazili. :D

inace, pogresno si me shvatio. :D istina ja stannisa ne gotivim ni blizu kao ti, niti sam fascinirana njegovim likom i djelom kao vecina ovdje, ali ga ne mrzim. ja sam stark girl :D, oni su meni najvazniji i najdrazi u ovoj seriji. meni se ideja kalisi kao kraljice svidjela tek sad ove sezone kada je postalo ocito da ce joj tyrion biti savjetnik (:fige:). to vec hocu da vidim, vladavinu tyriona. vise nego stannisa.
AleksoMKD

#5431 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by AleksoMKD »

Tito_i_Partija wrote:
Sta rece bolan? Za opste dobro? :lol: :lol: :lol:

"Za opste dobro" je definitivno bilo prvo u planu Aegonu kad je dos'o na Westeros. Htjeo je i Hitler da osvoji sve za opste dobro, al' jebiga, ne dadose covjeku. :lol: :D
Ironicno kolega, ironicno sam to mislio. Osvojio je jer je mogao.
E sad sto nisu stvorili imperiju da se ceo svet trese od njih, jebiga ko im je kriv, govna incestuozna.
bhnapoleon1 wrote: Osim toga on je Robertovo kopile, mislim da je Ceresi naredila pokolj Robertove kopiladi a on se izvukao
duboka_misao wrote:cini mi se da Payne nije kopiladija, mozda mislis na Gendrija?
I ja sam ih mesao u pocetku :D
Tito_i_Partija

#5432 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Tito_i_Partija »

omar little wrote: okej, stannis je legitiman nasljednik dok ne dodje neko sa vecom i jacom vojskom i dotuce ga. moze i tako, ali onda nema kukanja i prizivanja na nekakva "prava" na tron. sila garantira pravo. jer ste vi tako trazili. :D

inace, pogresno si me shvatio. :D istina ja stannisa ne gotivim ni blizu kao ti, niti sam fascinirana njegovim likom i djelom kao vecina ovdje, ali ga ne mrzim. ja sam stark girl :D, oni su meni najvazniji i najdrazi u ovoj seriji. meni se ideja kalisi kao kraljice svidjela tek sad ove sezone kada je postalo ocito da ce joj tyrion biti savjetnik (:fige:). to vec hocu da vidim, vladavinu tyriona. vise nego stannisa.
Stark girl koja podrzava dinastiju koja se srusila velikim dijelom zbog brutalnosti nad Starkovima. Svaka ti cast. :D :thumbup:
AleksoMKD

#5433 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by AleksoMKD »

omar little wrote:
okej, stannis je legitiman nasljednik dok ne dodje neko sa vecom i jacom vojskom i dotuce ga. moze i tako, ali onda nema kukanja i prizivanja na nekakva "prava" na tron. sila garantira pravo. jer ste vi tako trazili. :D

Ja sam Stanisa zavolio iz knjiga, vrlo interesantan lik.

Tvrdoglav do besvesti, jedino Davos moze da (malo) utice na njega ali nekako kul. Cilj mu je stabilna drzava gde zakon vazi za sve, od seljaka do najviseg kneza.
Jedini koji je kastrirao svoje vitezove zbog silovanja.

Inace i ja sam Starkov lojalost do kraja.
omar little

#5434 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by omar little »

u svijetu fantazije i zabave sve moze. :D i izvrces mi rijeci. ja rekoh da tek sad i iskljucivo zbog tyriona ne bih bila protiv vladavine targaryena. ne podrzavam ih, posebice ne od pocetka.

mahanje iz berlina :P :D :D
Tito_i_Partija

#5435 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Tito_i_Partija »

AleksoMKD wrote:
Ironicno kolega, ironicno sam to mislio. Osvojio je jer je mogao.
E sad sto nisu stvorili imperiju da se ceo svet trese od njih, jebiga ko im je kriv, govna incestuozna.
Pardon kolega, nastavnica Mirsada me je oborila iz Sarkazma prosle godine. :D
Juliuscezar

#5436 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Juliuscezar »

E jbg nek meni sad neko objasni razliku izmedju tog Pyna i Gendrija ili su oni jedan lik u seriji .

A koliko sam procitao legende spominju neki narod koji je dosao odjednom sa zapada, vidjet cete belaja kad otkriju ameriku :D .
Tito_i_Partija

#5437 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Tito_i_Partija »

AleksoMKD wrote:Tvrdoglav do besvesti, jedino Davos moze da (malo) utice na njega ali nekako kul. Cilj mu je stabilna drzava gde zakon vazi za sve, od seljaka do najviseg kneza.
Zbog ovog ga i ja podrzavam. Frajer je 100% dosljedan sto se zakona tice, nema zajebancije kako kome odgovara. Sve ima svoj red.
omar little wrote:u svijetu fantazije i zabave sve moze. :D i izvrces mi rijeci. ja rekoh da tek sad i iskljucivo zbog tyriona ne bih bila protiv vladavine targaryena. ne podrzavam ih, posebice ne od pocetka.

Pa nemoj onda branit' neodbranjivo. Mi govorimo iskljucivo o legitimitetu nasljednika, i tu je Stannis neosporan. A tebi je to tesko da priznas. :D

A sto se tice Berlina, mislis na CL? Pa zar nisam neki dan rek'o da gotivim Barcu otprilike k'o i Bayern, jos prije prve utakmice? Nije ti to dobro, haman bi ti da me uvrijedis "below the belt" sto kazu amerikanci. :D :P
omar little

#5438 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by omar little »

AleksoMKD wrote:
omar little wrote:

Ja sam Stanisa zavolio iz knjiga, vrlo interesantan lik.

Tvrdoglav do besvesti, jedino Davos moze da (malo) utice na njega ali nekako kul. Cilj mu je stabilna drzava gde zakon vazi za sve, od seljaka do najviseg kneza.

Inace i ja sam Starkov lojalost do kraja.
ja nisam citala knjige pa ne znam, ovim u seriji me nije bas oborio s nogu. uopce nisam fascinirana odsijecanjem prstiju i tim nekim budalastinama koje se paradiraju pod pravdu i postenje. no, svi smo razliciti.
AleksoMKD

#5439 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by AleksoMKD »

Tito_i_Partija wrote:Mi govorimo iskljucivo o legitimitetu nasljednika, i tu je Stannis neosporan.
I na kraju krajeva Ned Stark je podrzavao Stannisa a ako znamo da je jedan jedini covek u Westerosu dosljedno postovao zakon i pravila to je Ned.
duboka_misao

#5440 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by duboka_misao »

bhnapoleon1 wrote:E jbg nek meni sad neko objasni razliku izmedju tog Pyna i Gendrija ili su oni jedan lik u seriji .

A koliko sam procitao legende spominju neki narod koji je dosao odjednom sa zapada, vidjet cete belaja kad otkriju ameriku :D .
Payne bio paz tyrionov, spasio mu ono malo zivota prekvalifikovan u stitonosu Brienne od Tartha
Gendry kopilan Robertov radio full time u kovacnici, skontali ga da je kopilan, melisandra ga razdjevicila a davos ga spasio i poslao brodicem u nepoznato.
suspect_zero

#5441 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by suspect_zero »

Joj onih guzica :oops: :D
Juliuscezar

#5442 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Juliuscezar »

duboka_misao wrote:
bhnapoleon1 wrote:E jbg nek meni sad neko objasni razliku izmedju tog Pyna i Gendrija ili su oni jedan lik u seriji .

Payne bio paz tyrionov, spasio mu ono malo zivota prekvalifikovan u stitonosu Brienne od Tartha
Gendry kopilan Robertov radio full time u kovacnici, skontali ga da je kopilan, melisandra ga razdjevicila a davos ga spasio i poslao brodicem u nepoznato.

Ja cijelo vrijeme kontam da je ovaj sa Brien ustvari taj kopilan i haver od Ayre.
AleksoMKD

#5443 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by AleksoMKD »

omar little wrote: ja nisam citala knjige pa ne znam, ovim u seriji me nije bas oborio s nogu. uopce nisam fascinirana odsijecanjem prstiju i tim nekim budalastinama koje se paradiraju pod pravdu i postenje. no, svi smo razliciti.
OK, mogli su ga malo bolje prokazati i barem spomenuti usput te detalje iz knjiga.
omar little

#5444 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by omar little »

Tito_i_Partija wrote:
omar little wrote:u svijetu fantazije i zabave sve moze. :D i izvrces mi rijeci. ja rekoh da tek sad i iskljucivo zbog tyriona ne bih bila protiv vladavine targaryena. ne podrzavam ih, posebice ne od pocetka.

Pa nemoj onda branit' neodbranjivo. Mi govorimo iskljucivo o legitimitetu nasljednika, i tu je Stannis neosporan. A tebi je to tesko da priznas. :D

A sto se tice Berlina, mislis na CL? Pa zar nisam neki dan rek'o da gotivim Barcu otprilike k'o i Bayern, jos prije prve utakmice? Nije ti to dobro, haman bi ti da me uvrijedis "below the belt" sto kazu amerikanci. :D :P
nema legitimiteta, u tome i jeste poenta cijelog serijala. ja ti gore fino kazem da ako stannisu i robertu dajes legitimitet onda ga moras dati svakome ko na silu uzme prijestolje. ukljucujuci i one koji su dosli prije 300 godina i klanjem zasjeli. i sve tako u krug. ja govorim o principu, a ti o grupaciji/obitelji koja ti se svidja pa ih zato stavljas na tron.

demokracija kao nenasilan i garantiran prijenos vlasti izgleda kao sasvim okej rjesenje sada za nas mali westeros svijet. :D :D

ma, znam da jesi. salim se samo malo s berlinom. :D
Juliuscezar

#5445 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Juliuscezar »

omar little wrote:
Tito_i_Partija wrote:

nema legitimiteta, u tome i jeste poenta cijelog serijala. ja ti gore fino kazem da ako stannisu i robertu dajes legitimitet onda ga moras dati svakome ko na silu uzme prijestolje. ukljucujuci i one koji su dosli prije 300 godina i klanjem zasjeli. i sve tako u krug. ja govorim o principu, a ti o grupaciji/obitelji koja ti se svidja pa ih zato stavljas na tron.

demokracija kao nenasilan i garantiran prijenos vlasti izgleda kao sasvim okej rjesenje sada za nas mali westeros svijet. :D :D

ma, znam da jesi. salim se samo malo s berlinom. :D

Robert je imao i krvno pravo na prijestolje, jeste da je bilo prilicno slabo ali ipak je postojala veza sa Targerijanovim. Ne zaboravimo da Daniris kao zensko ne moze naslijediti tron po zakonu. Znaci trenutno najvise prava ima Stannis
dječak sa šibicama

#5446 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Ali Stannis nema zmajeve.
omar little

#5447 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by omar little »

kad smo vec kod zmajeva, da li zna neko osim uskog kruga ljudi na dvoru (vecinom lannisteri te njihovi pajdasi) da je 1) kalisi ziva 2) da ima zmajeve?
koliko se ja sjecam samo su lannisteri raspravljali o njoj i zmajevima, ne sjecam se da je bilo ko drugi to spominjao. ili sam zaboravila i smetnula? kako stannisova vjestica u tim svojim vizijama, ili sta vec, ne vidi zmajeve kao opasnost/prijetnju?
Juliuscezar

#5448 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Juliuscezar »

omar little wrote:kad smo vec kod zmajeva, da li zna neko osim uskog kruga ljudi na dvoru (vecinom lannisteri te njihovi pajdasi) da je 1) kalisi ziva 2) da ima zmajeve?
koliko se ja sjecam samo su lannisteri raspravljali o njoj i zmajevima, ne sjecam se da je bilo ko drugi to spominjao. ili sam zaboravila i smetnula? kako stannisova vjestica u tim svojim vizijama, ili sta vec, ne vidi zmajeve kao opasnost/prijetnju?

Ako uzmemo da je na kraljevskom vijecu dok je Robert bio ziv raspravljano o Daniris i da li je treba ubiti, mozemo pretpostaviti i da Stanis zna da je ziva. Za zmajeve ne znam, oni su se kasnije izlegli, jedino ako vjestica nije kako dojavila.

Ma Stannis da postuje stare religije i da nije fanatik za vatrom bi bio super, ovako bi se mogao uvuci u vjerski sukob.
dječak sa šibicama

#5449 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Za Kalisi znaju, koliko sam ja vidio, a zmajevi... pa, vidjeli ste izraz lica tuljka u zadnjoj nepizodi, kad je vidio zmaja kako leti. Ocit znak da nije imao pojma da zmajevi postoje, a ako nije znao on, ne zna onda niko.

Jedino, ovaj sto ga je zarobio, kako vec, Rodjo? :D on je dojavljivao u Dubrovnik sve o Kalisi, zato ga je i protjerala, zar ne? ako jeste, onda bi logicno bilo da je dojavio i za zmajeve.
Rockefeller

#5450 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Rockefeller »

Lanisteri znaju za zmajeve. Pričali su o tome još u drugoj ili trećoj sezoni. Kalisi se pandža k'o velika sa onim tipom, Dario Naharis.
Post Reply