Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
drug_profi

#5426 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by drug_profi »

dajdza-ze wrote:
drugi profil wrote:Joj Cirina Spanija nas rastavila u Zenici. Ljudi se smilovali pa malo pustili gas na kraju da i mi zabijemo.
Sa Turskom ukupno 1 bod izvukli i da oni nisu prosipali sakom i kapom gdje ne treba (Belgija, Estonija), mi bi bili max treci. Belgija ekipa u raspadu i na pocetku rekonstrukcije tima. Izgubila npr jos i od Armenije i od Estonije.
Ciri jedino sto se moze izdvojit kao plus jeste utakmica u Lisabonu gdje smo bili egal sa Portugalom (bez Ronalda) i donekle prva utakmica protiv Spanije. Ove demontaze ekipa koje su bile slabije od nas valjda se podrazumjevaju. Necemo i za to priznanja odavati.

Sta je Pape dobro uradio? Igrao protiv ekipa koje parkiraju bus i pobijedio ih. Francuze natjerao u ocaj u Parizu i prizivanje pomoci UEFE na poluvremenu. Ubio Grke u pojam. Odrzao pobjednicki mentalitet i nakon Slovacke u Zenici kad su svi vec poceli da se obrusavaju na tim. Ukratko uradio ono sto selektor i sef reprezentacije treba da radi.
A selektora bez greske necete naci, bar ne za male pare.
Bravo. Sve je tacno sto si napisao. Sve je pape sam uradio. Igraci nisu ni izlazili na teren. Sto bi kad imamo papeta. :skoljka:
Hajd ne budalesaj. Citaj sta pise.
dajdza-ze

#5427 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by dajdza-ze »

Ljudi sto prije svatite da je Safet ispodprosjecan trener, selektor ili sta god, manje cete se kasnije razocarati.
Rob_Atl

#5428 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Rob_Atl »

E jebga sad kad smo prosli na svjetsko igraci su zasluzni nije trener, a kad gubimo mjenjaj trenera, bosnji nikad ugodit :D :-)
OkoMeneBelo

#5429 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by OkoMeneBelo »

Rob_Atl wrote:E jebga sad kad smo prosli na svjetsko igraci su zasluzni nije trener, a kad gubimo mjenjaj trenera, bosnji nikad ugodit :D :-)
Nije niko rekao da trener nije dio tima koji je zasluzan, samo ste vi smijesni kad pricate o Susicu ko da je se sam kao underdog borio protiv svihu i uspio. Necudi me od vas amerikanaca i ta Rocky 2 scenarija.

A trenera mozes mjenati, igrace tesko.
luckylaka

#5430 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by luckylaka »

dajdza-ze wrote:Ljudi sto prije svatite da je Safet ispodprosjecan trener, selektor ili sta god, manje cete se kasnije razocarati.
Welcome back :D Od tebe vise i ne ocekujemo.
IcedMFEarth

#5431 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by IcedMFEarth »

Za trenutne ambicije reprezentacije, dakle za neki zapaženiji uspjeh na nekom takmičenju,vjerovatno Sušić nije adekvatan. Ali on nas je doveo do tog nivoa i donio mnogo dobrih stvari u repku i zato ga treba poštovati.
OkoMeneBelo

#5432 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by OkoMeneBelo »

IcedMFEarth wrote:Za trenutne ambicije reprezentacije, dakle za neki zapaženiji uspjeh na nekom takmičenju,vjerovatno Sušić nije adekvatan. Ali on nas je doveo do tog nivoa i donio mnogo dobrih stvari u repku i zato ga treba poštovati.
Naravno da ga treba postovati. Problem je sto te proglase cetnikom, islamofobom i ne-Esdeavcem cim ga malo kritikujes :D
Arteta

#5433 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Arteta »

Rob_Atl wrote:E jebga sad kad smo prosli na svjetsko igraci su zasluzni nije trener, a kad gubimo mjenjaj trenera, bosnji nikad ugodit :D :-)
:kiss: :thumbup:
jeza u ledja

#5434 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by jeza u ledja »

OkoMeneBelo wrote: Problem je sto te proglase ne-Esdeavcem cim ga malo kritikujes
Ne brini se Fabio, znamo da to nisi.
dajdza-ze

#5435 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by dajdza-ze »

luckylaka wrote:
dajdza-ze wrote:Ljudi sto prije svatite da je Safet ispodprosjecan trener, selektor ili sta god, manje cete se kasnije razocarati.
Welcome back :D Od tebe vise i ne ocekujemo.
Drug ocekivao vise ili ne to je moje misljenje. Ja za razliku od pojedinaca postujem tudja misljenja slagao se sa njima ili ne. Safet-fudbaler kapa dole. Safet-selektor (strateg) truba. Naravno da sam zadovoljan, sta zadovoljan prezadovoljan, plasmanom na sp ali mislim da je Safetova zasluga manja nego cinjenica da su se neke druge stvari poklopile. Toliko od mene ovaj put. :bih: :bih: :bih:
DonVitoN

#5436 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by DonVitoN »

Safet-fudbaler kapa dole. Safet-selektor (strateg) truba. Naravno da sam zadovoljan, sta zadovoljan prezadovoljan, plasmanom na sp ali mislim da je Safetova zasluga manja nego cinjenica da su se neke druge stvari poklopile. Toliko od mene ovaj put.

:thumbup: :thumbup:
drug_profi

#5437 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by drug_profi »

Mislim ipak da je neki prosjek. Ispodprosjecan trener ni sa dobrim igracima ne moze ostvariti rezultat, bez obzira koliko srece imao.
Nama uglavnom ne pada na pamet covjeka smjenjivati radi uspjeha. Ko ozbiljno misli da smo mi kao ekipa kadri na SP osvojiti vise od tri boda, taj je nerealan, pa sve da nam je i Svabo na klupi.
Po mom misljenju uspjeh je ostvaren. Sve preko 0 bodova je bonus. Ja od nase ekipe ocekujem samo da ne dopuste da nas iko nakanta sa vise od dva razlike. Ali posto smo mi iz Bosne, kod nas je realnost amputirana, tako da niko ne shvata da su se i Iran i Nigerija obradovali kad su nas ugledali. Mozemo mi ostati neporazeni u bar jednoj utakmici i to je po meni extra.
A vlazne snove o 4 ili 6 bodova, ja necu sanjati.
I da, mozda bi sa drugim trenerom sanse bile vece, ali mi nemamo pravo tjerati Papeta.
OkoMeneBelo

#5438 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by OkoMeneBelo »

drugi profil wrote:
Mislim ipak da je neki prosjek. Ispodprosjecan trener ni sa dobrim igracima ne moze ostvariti rezultat, bez obzira koliko srece imao.
Nama uglavnom ne pada na pamet covjeka smjenjivati radi uspjeha. Ko ozbiljno misli da smo mi kao ekipa kadri na SP osvojiti vise od tri boda, taj je nerealan, pa sve da nam je i Svabo na klupi.
Po mom misljenju uspjeh je ostvaren. Sve preko 0 bodova je bonus. Ja od nase ekipe ocekujem samo da ne dopuste da nas iko nakanta sa vise od dva razlike. Ali posto smo mi iz Bosne, kod nas je realnost amputirana, tako da niko ne shvata da su se i Iran i Nigerija obradovali kad su nas ugledali. Mozemo mi ostati neporazeni u bar jednoj utakmici i to je po meni extra.
I da, mozda bi sa drugim trenerom sanse bile vece, ali mi nemamo pravo tjerati Papeta.
:shock: :?

Koji gubitnicki mentalitet. Pa jesil ti pogledao kadar Irana? Njima je Dejagah kojeg je Dzeko davio glavna zvijezda. Netrazi niko da deremo Argentinu, ali normalna stvar je da se s Nigerijom borimo za prolazak u drugo kolo.
http://en.wikipedia.org/wiki/Iran_natio ... rent_squad

Iran nije nista bolji od Litvanije. Nigerija je malo jaca od nas.
Butmiran

#5439 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Butmiran »

Trebali bi pokrenuti kakvu akciju da smijenimo Papeta, valjda bi tako pojedinim bila duša na mjestu.
Butmiran

#5440 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Butmiran »

PAPE ODLAZI
Bosanski_kralj

#5441 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Bosanski_kralj »

Ide se u krajnost sa kritikovanjem Sušića, jes da ima nekih očiglednih propusta, ali popustite malo.

Ono što se meni baš i ne sviđa je mogućnost da dođe do produženja ugovora i da nas on vodi u kvalifikacijama za EP 2016, bojim se da će doći do zasićenja i njega i igrača. To nikad ne donese ništa dobro.
luckylaka

#5442 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by luckylaka »

Butmiran wrote:Trebali bi pokrenuti kakvu akciju da smijenimo Papeta, valjda bi tako pojedinim bila duša na mjestu.
:thumbup: Ja sam za Mihajlovica ili Stimca
drug_profi

#5443 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by drug_profi »

OkoMeneBelo wrote:
drugi profil wrote:
:shock: :?

Koji gubitnicki mentalitet. Pa jesil ti pogledao kadar Irana? Njima je Dejagah kojeg je Dzeko davio glavna zvijezda. Netrazi niko da deremo Argentinu, ali normalna stvar je da se s Nigerijom borimo za prolazak u drugo kolo.
http://en.wikipedia.org/wiki/Iran_natio ... rent_squad

Iran nije nista bolji od Litvanije. Nigerija je malo jaca od nas.
Sjedi ba malo, poij sok, oguli jabuku. Razmisli pa onda izvali.
Iran ima prednost iskustva. Ali njih ipak mozda mozemo dobiti. Sad se ovdje opet vrati na moj post pa procitaj iznova. Nas cilj je bio plasman i to je ostvareno - znaci sve ostalo je bonus. Sa prvenstva donesemo bod ili tri od Irana. Ekstra. Izvrsno, nismo bili epizodisti.
Cetiri ili sest? - bilo bi to planetarno iznenadjenje. U tekmi protiv Nigerije sve ide njima na ruku.
Raspored, klima, iskustvo... Nema tih priprema koje ce nase mlitavce pripremiti na 90 minuta trke u amazonskoj klimi protiv afrikanaca koji se radjaju i odrastaju u slicnoj. Zadnjih pola sata ce nam trebati cudo, ako dotle vec ne bude rjeseno u njihovu korist.
jeza u ledja

#5444 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by jeza u ledja »

Boljka africkih reprezentacija je sto ne igraju disciplinovano, a to je nama ogromni plus, jer mi obicno protiv disciplinovanih ekipa padamo, a sa ovako ubitacnim napadom je lakse dati takvoj ekipi gol.
Isto vrijedi i za Iran, protiv kojeg smo definitivno favoriti.

I dalje ostajem pri tome da su sanse protiv Ngr, pa tako i za prolazak grupe fifti-fifti.
drug_profi

#5445 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by drug_profi »

jeza u ledja wrote:Boljka africkih reprezentacija je sto ne igraju disciplinovano, a to je nama ogromni plus, jer mi obicno protiv disciplinovanih ekipa padamo, a sa ovako ubitacnim napadom je lakse dati takvoj ekipi gol.

I dalje ostajem pri tome da su sanse protiv Ngr, pa tako i za prolazak grupe fifti-fifti.
Fifti-fifti u najboljem slucaju. Slazem se. Dacemo mi gol i Nigeriji i Iranu, mozda i vise njih, ali je pitanje koliko cemo primiti.
U slucaju Nigerije ako ga primimo prvi, sto utakmica bude dalje odmicala, mi cemo sve vise padati, a moracemo igrati na sve ili nista, i bice veliko nista.
luckylaka

#5446 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by luckylaka »

jeza u ledja wrote:Boljka africkih reprezentacija je sto ne igraju disciplinovano, a to je nama ogromni plus, jer mi obicno protiv disciplinovanih ekipa padamo, a sa ovako ubitacnim napadom je lakse dati takvoj ekipi gol.

Sanse za drugo mjesto su otvorene svima.Niko nije izraziti favorit premda mi mislimo da mi upravo to jesmo.Kako nas sluzi zdravlje igraca ja tacno molim Boga da nasi ne budu standarni u svojim klubovima :D Mujdza se oporavi povrijedi se Salihovic,nikad dva dobra sastaviti.Sa kompletnom ekipom imamo realne sanse za drugo ali..sta nosi narednih 4-5 mjeseci(igraci,pripreme,pojacanja..)tek cemo da vidimo gdje smo.
jeza u ledja

#5447 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by jeza u ledja »

Dobro eto protiv Ngr je fifti-fifti, a za prolaz sansa 40%, Ngr 40%, a Iranu 20%.

Nisam uopste rekao da smo najbolji od ovih, to valjda znaci fifti-fifti.

Pretpostavljam da kladionice kazu slicno, cak pretpostavljam da nama daju blagu prednost na Nigerijom, jer smo iz Evrope i imamo bolji rejting.

Ako je protiv njih sansa 50%, protiv Irana je mozda 65%, a protiv Argentine 20%.

Moje odokativno misljenje, s kojim nije bas da otkrivam toplu vodu.
OkoMeneBelo

#5448 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by OkoMeneBelo »

@drugi profil

Pa ti neznas o cemu pricas? Prvo kazes da bi bod protiv Nigeriji bio "planetarno iznenadjenje" ( :shock: ) kasnije kazes da je moguce da su nam sanse fifty-fifty. Dalje pricas o nekakvim iskustvu iranaca, kakvo bolan iskustvo? Mislis onaj bod protiv Angole prije desetak godina? :D

Da ponovim: Iran je na nivou Latvije. Moguce je da uzmu bod svima ali su ipak skoro svi na SP-u veliki favoriti protiv njih. Sto se tice nigerije slazem se s lakijem i jezom, ma da nisam bas toliki optimista. Mi imamo jaku prvu postavu (u pet deka smo s svicarskom od koje se ocekuje puno) ali je problem nas kadar. Mi imamo dva kvalitetna napadaca, ostale zamjene su cisti prosjek. Hajrovic zna malo da zaguti kad udje s klupe ali neznam kako bi igro od prve. Jednostavno, moraju nam se kockice posloziti s kartonima i povredama.
DonVitoN

#5449 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by DonVitoN »

Iran je na nivou Latvije.
:ljulja: :facepalm:
OkoMeneBelo

#5450 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by OkoMeneBelo »

DonVitoN wrote:
Iran je na nivou Latvije.
:ljulja: :facepalm:
Malo sam pretjerao.

Imaju Dejaguh koji bi realno imao mjesta u nasoj reprezentaciji.
kapiten im je Nekunam koji je imao finu karijeru, 6 dobrih sezona u Osasuni, sada neznam kakav je.
Davari je standardan golman Eintrachta iz Braunschweiga,
Jahanbakhsha nisam nikada gledao ali sudeci po statistici to im je buduca zvijezda i mogo bi nam praviti problema.

To je to sto se iranaca tice. Moguce je da podcjenujem par igraca iz domace lige ali je cinjenica da Iran nikada nebi imao sanse kvalifikovati se iz UEFA-zone.

U pet deka s Litvanijom. :)
Post Reply