Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Locked
1mustra

#5426 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by 1mustra »

Komrad wrote: nece niko plakati za ta tri kantona vjeruj
To je jasno, nadmudrivanje se vodi oko djelova 4-tog i 5-tog.
Komrad

#5427 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Komrad »

madner wrote:
1mustra wrote:SIPA nije neka specijalna jedinica koja moze zavodit red kroz sukobe sa kantonalnim mupovima. Da ce sve probleme u BiH rijeshit SIPA je malo naivno razmisljanje.

Ako dodje do zaostravanja situacije pojedini kantoni mogu jednostrano istupit iz Federacije i zatrazit status nalik onom koji ima Brcko distrikt. U jednom momentu ce morat doci do nekog dogovora, a ovo mi djeluje kao najbolje rjesenje. Ako ne bude dogovora, sve je jasnije kuda to vodi.
Tacno, specijalna jedinica je na nivou FMuPa :D
Hohoho mogu napustiti :D
A jos da zna ko specijalnom jedinicom komanduje :)
1mustra

#5428 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by 1mustra »

madner wrote: Tacno, specijalna jedinica je na nivou FMuPa :D
Tehnicki gledano, Federacija je njih napustila.
madner

#5429 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by madner »

Komrad wrote:
1mustra wrote:SIPA nije neka specijalna jedinica koja moze zavodit red kroz sukobe sa kantonalnim mupovima. Da ce sve probleme u BiH rijeshit SIPA je malo naivno razmisljanje.

Ako dodje do zaostravanja situacije pojedini kantoni mogu jednostrano istupit iz Federacije i zatrazit status nalik onom koji ima Brcko distrikt. U jednom momentu ce morat doci do nekog dogovora, a ovo mi djeluje kao najbolje rjesenje. Ako ne bude dogovora, sve je jasnije kuda to vodi.

nece niko plakati za ta tri kantona vjeruj
Tsk tsk. Za koga li ti govoris Bosnjacki nacionalisto :D
AliceInChains

#5430 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by AliceInChains »

madner wrote:
jovanbl wrote:
AliceInChains wrote:
:lol: Mislis, kao sto dolazi finansijska pomoc manjem blentitetu iz Srbije? :mrgreen: Dobra ova sala :mrgreen:

Nego, sta ti mislis, kome ce "treci entitet" prodavati njegove proizvode, koje trenutno ponajvise kupuje narod iz "drugog" dijela Federacije? :mrgreen:

Hoce li im Rebubliga Sumska isplacivati peMzije? :mrgreen: ili ce se i oni boriti za pemzijska prava u "drugom" dijelu Federacije? :mrgreen:
Ne mozes to porediti sa RS , koja kontrolise 49% teritorije BiH ii sustinski joj nije poprebna finansijska intervencija Srbije.

Ovo blentitet i Republika Sumska te kategorise kao neozbiljnog sagovornika, jer da si ozbiljan , shvatio bi da taj "blentitet" i "Republika Sumska" cine ono sto ti je pri srcu odnosno njen su sastavni dio njene gradivne jedinice , a kad nesto sagradis od "govna" kako bi to mogao nazvati ?
Molim te da ne impliciras da je BiH federalizacija. Sirenje lazi o ustavnom poredku jedine nam drzave nije prikladno i suskladno :D

Dakle drzava je neke svoje ovlasti prenjela na nize razine, ako je to ispod govno, onda bi drzava trebala razmisliti o vracanju prenesenih ovlasti.
Inace cini mi se u Jemenu od govna prave kuce :D
I sta ti je ovdje smijesno? :mrgreen: Ovo je isto tako dio kulture i obicaja, kao kod nasih susjeda zivot bez kupatila, kade, i solje :mrgreen: Za to se vrijedi boriti :mrgreen: Nije luksuz za svakoga jednak :mrgreen:
Last edited by AliceInChains on 23/03/2011 15:26, edited 1 time in total.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#5431 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Chmoljo »

jovanbl wrote: pri srcu raznih ljudi sa raznim imenima u proslosti je metak , sad je pitanje ocemo li zvati srpsku sumskom, ili federaciju pederacijom, ili cemo Banjaluku zvati tamnim vilajetom ili Sarajevo teheranom, ako izaberemo prve varijante, znaci da holcemo buducnost koja znaci kompromis, a u drugoj varijanti se nikako necemo moci dogovarati, i na kraju cemo opet doci u situaciju da ljudima i ovih i onih imena pri srcu bude najcesce metak.

ti covjece humanisto
da, a Zlatko i Tihić su primjer kako se koristi zapaljiva retorika i prave jednostrani potezi :oops:

glede ovog humanisto, ne trebaš biti ironičan... jer ja to jesam :) kao što ja nisam bio ironičan (fakat nisam) glede tvog imena, ili bar nicka koji je na forumu :wink:
madner

#5432 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by madner »

1mustra wrote:
Tehnicki gledano federacija je kreirala kantone. Dakle tehnicki gledano federacija moze iste i preustrojit :D
Komrad

#5433 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Komrad »

1mustra wrote:
Komrad wrote: nece niko plakati za ta tri kantona vjeruj
To je jasno, nadmudrivanje se vodi oko djelova 4-tog i 5-tog.
nema tu nadmudrivanja :)imate tri pa bujrum
ultima_palabra

#5434 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by ultima_palabra »

jovanbl wrote:
ultima_palabra wrote:Pa ni PC kao entitet ne može prikupljati PDV sa svog teritorija, a kamoli će neko fantomsko međukantonalno vijeće... ukoliko bi neko bio budala da to zanemari, onda to rješava SIPA, nema federalni MUP ništa sa tim.
Pare se onda raspoređuju preko UIO na entitete i distrikt Brčko... znači opet Federacija drži kantone za jajca :D
Moj Jovane, upoznaj zemlju da bi je više volio ;-)
To je jedini problem za taj "treci entitet" istina.

I tu nastaje frka opsta, jer hrvati ce reci, necemo da uplacujemo indirektne poretze na uio ukoliko ce ona vrsiti raspodjelu "nelegalnoj vlasti" u federaciji, te ce vjerovatno traziti da se raspodjela vrsi po kantonima ( kao prelazno rjesenje do rjesenja problema u federaciji ), to ovi lagumdzijini naravno nece prihvatiti, i tu nastaje opsti haos.

a to sa sipom ti je nerealno, pa ko cini sipu ? mislis da ce sipa uci u konflkt sa tim kantonima, nisam bas ubjedjen, mislim moze al to opet prozizvodi poslejdice o kojima sam govorio kad sam govorio o pokusaju nametanja
Pa federalna vlada će biti legalna nakon izbora delegata u DN, ako već sad nije... i na osnovu čega će oni to tražiti? Pa nisu Čović i Ljubić nadležni za ocjenu legalnosti :roll:
SIPU čine dobro uhljebljeni birokrati u istočnom Sarajevu :D I obavezni su da djeluju u slučaju kršenja državnih zakona... nema tu rasprave.
Kako god, HDZ-ovi su se prekombinovali... čak i da uspiju uvesti 3 kantona u neku vrstu ekonomske samoizolacije, privrednici tu najviše gube i brzo će otkazati podršku.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#5435 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Chmoljo »

AliceInChains wrote: I sta ti je ovdje smijesno? :mrgreen: Ovo je isto tako dio kulture i obicaja, kao kod nasih susjeda zivot bez kupatila, kade, i solje :mrgreen: Za to se vrijedi boriti :mrgreen: Nije luksuz za svakoga jednak :mrgreen:
lakše sa generalizacijama :)
madner

#5436 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by madner »

AliceInChains wrote:
madner wrote:Molim te da ne impliciras da je BiH federalizacija. Sirenje lazi o ustavnom poredku jedine nam drzave nije prikladno i suskladno :D

Dakle drzava je neke svoje ovlasti prenjela na nize razine, ako je to ispod govno, onda bi drzava trebala razmisliti o vracanju prenesenih ovlasti.
Inace cini mi se u Jemenu od govna prave kuce :D
I sta ti je ovdje smijesno? :mrgreen: Ovo je isto tako dio kulture i obicaja, kao kod nasih susjeda zivot bez kupatila, kade, i solje :mrgreen: Za to se vrijedi boriti :mrgreen: Nije luksuz za svakoga jednak :mrgreen:
Nisam implicirao tako nesto. Odbijanje kapitalistickog unutrasnjeg WC i averzija prema vodi su svakako ustavno pravo u Republici Srpskoj. Ovo Republika Srpska je bilo na engleskom napisano, jer po Deytonu kod obracanja strancima moraju koristiti isti naziv, kako neko ne bi pomislio da je to stvarno republika :D
luckypot

#5437 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by luckypot »

predlažem da se servocroati samostalno finansijski otcjepe na svakom mogućem nivou...i da ih finansiraju matične im države, jake ko beton...
ravno

#5438 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by ravno »

Zamislite sutra kako Hrvatska finansira Niku Lozančića, haj da i to vidimo.
luckypot

#5439 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by luckypot »

1mustra wrote:
korištenjem koje tehnike? solarne? sjedi, jedan, iz predmeta ustav, nadglasavanje i doglasavanje...
Romanija

#5440 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Romanija »

Sama prica 'nek' se odvoje kantoni pa cemo vidjeti kako ce prezivjeti' pokazuje i dokazuje da je SDP usao u sve ovo nepomisljeno i nepripremljeno. Zlatko je sve nesto pricao na teleringu ali nije rekao kakve instrumente misli upotrijebiti ako kantoni sa hrvatskom vecinom otkazu poslusnost - a IFOR i medjunardona murija sa dugim cijevima je daleka proslost.
nosara

#5441 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by nosara »

Romanija wrote:Sama prica 'nek' se odvoje kantoni pa cemo vidjeti kako ce prezivjeti' pokazuje i dokazuje da je SDP usao u sve ovo nepomisljeno i nepripremljeno. Zlatko je sve nesto pricao na teleringu ali nije rekao kakve instrumente misli upotrijebiti ako kantoni sa hrvatskom vecinom otkazu poslusnost - a IFOR i medjunardona murija sa dugim cijevima je daleka proslost.
Po stoti put... :-) Sta ovo konkretno znaci...?
1mustra

#5442 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by 1mustra »

nosara wrote:
Romanija wrote:Sama prica 'nek' se odvoje kantoni pa cemo vidjeti kako ce prezivjeti' pokazuje i dokazuje da je SDP usao u sve ovo nepomisljeno i nepripremljeno. Zlatko je sve nesto pricao na teleringu ali nije rekao kakve instrumente misli upotrijebiti ako kantoni sa hrvatskom vecinom otkazu poslusnost - a IFOR i medjunardona murija sa dugim cijevima je daleka proslost.
Na primjer, donesu odluku o istupanju iz Federacije i zatraze status slican Brckom?
luckypot

#5443 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by luckypot »

vremenski si u kašnjenju jednu deceniju, što je s obzirom na tvoj nick čak dramatičan napredak...
luckypot

#5444 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by luckypot »

1mustra wrote:
nosara wrote:
Na primjer, donesu odluku o istupanju iz Federacije i zatraze status slican Brckom?
na primjer, neka to učine...odmah poslije dodinog referenduma...
jovanbl

#5445 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by jovanbl »

Chmoljo wrote:
jovanbl wrote: pri srcu raznih ljudi sa raznim imenima u proslosti je metak , sad je pitanje ocemo li zvati srpsku sumskom, ili federaciju pederacijom, ili cemo Banjaluku zvati tamnim vilajetom ili Sarajevo teheranom, ako izaberemo prve varijante, znaci da holcemo buducnost koja znaci kompromis, a u drugoj varijanti se nikako necemo moci dogovarati, i na kraju cemo opet doci u situaciju da ljudima i ovih i onih imena pri srcu bude najcesce metak.

ti covjece humanisto
da, a Zlatko i Tihić su primjer kako se koristi zapaljiva retorika i prave jednostrani potezi :oops:

glede ovog humanisto, ne trebaš biti ironičan... jer ja to jesam :) kao što ja nisam bio ironičan (fakat nisam) glede tvog imena, ili bar nicka koji je na forumu :wink:
Problem je sto ti kao globalni moderator ne samo sto tolerises , nego stajes u zastitu takvom ( potpuno neprimejrenom) rjecniku o ( svidjelo se to bilo kome ili ne) ustavno -pravnim odrednicama Bosne i Hercegovine i njenim teritorijalnno-administrativnim jedinicama.

Potpuno je to jednako kao kada bi ja sada BiH nazvao nekim pogrdnim imenom , ustav je regulisao kako naziv BiH tako i RS i Federacija BiH .

To cak prevazilazi granice sporadicne sale i na ovom forumu koji je sastavni dio javnog i jako citanog portala sarajevo-x , pocinje da bude uobicajeni vokabular.

Sa stanovista nekog ko zivi u Banjaluci i Republici Srpskoj koje su sastavni dio BiH ciji je Sarajevo po tom istom ustavu glavni grad , smatram to uvredljivim vokabularom koji ima podrsku globalnog moderatora sarajevo -x foruma
Romanija

#5446 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Romanija »

Ako ne postuju bilo koju odluku federalne vlade koja ima ingerencije nad kantonima.
Komrad

#5447 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Komrad »

Romanija wrote:Ako ne postuju bilo koju odluku federalne vlade koja ima ingerencije nad kantonima.
et nek ne postuju ... koga briga bolan bolan
luckypot

#5448 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by luckypot »

jovanbl wrote:
Chmoljo wrote:

ti covjece humanisto

Problem je sto ti kao globalni moderator ne samo sto tolerises , nego stajes u zastitu takvom ( potpuno neprimejrenom) rjecniku o ( svidjelo se to bilo kome ili ne) ustavno -pravnim odrednicama Bosne i Hercegovine i njenim teritorijalnno-administrativnim jedinicama.

Potpuno je to jednako kao kada bi ja sada BiH nazvao nekim pogrdnim imenom , ustav je regulisao kako naziv BiH tako i RS i Federacija BiH .

To cak prevazilazi granice sporadicne sale i na ovom forumu koji je sastavni dio javnog i jako citanog portala sarajevo-x , pocinje da bude uobicajeni vokabular.

Sa stanovista nekog ko zivi u Banjaluci i Republici Srpskoj koje su sastavni dio BiH ciji je Sarajevo po tom istom ustavu glavni grad , smatram to uvredljivim vokabularom koji ima podrsku globalnog moderatora sarajevo -x foruma
taj problem ćemo lako rješiti poštovanjem ustava i medj. prava - rs je izraz volje srpskog naroda+institucije rs su počinile genocid u srebrenici = ...(sabrati sam)...

ali sve će to biti puno lakše kad se ti prestaneš pretvarati da si "banjolučanin srbin" itd itd...

zaboravio sam dodati (tek da ne bude zabune) - sarajevo je glavni grad BiH, glavni grad srba kao srpske dijaspore (po ustavu srbije) je beograd...tako da nema potreba da posjećuješ inostrane forume, google translator nije baš najbolje razvijen..
Last edited by luckypot on 23/03/2011 15:49, edited 1 time in total.
ultima_palabra

#5449 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by ultima_palabra »

jovanbl wrote:
Chmoljo wrote:

ti covjece humanisto

Ja bih se otcepio od mrskog i nametnutog foruma :D
ravno

#5450 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by ravno »

Izgleda da i Dodina tajna služba tapka u mraku, pa evo navalili na forum po info. A usput nas mogu i naučiti kulturi izražavanja. Selamet
Locked