Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post Reply
Drvosjeca iz Dejcica

#5426 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Uljudbeni opet pokazuju svoje prave "europske" vrijednosti. :oops:
Sarajevo: Oštećena skulptura "Nermine, dođi", uhapšen državljanin Hrvatske
House

#5427 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by House »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:Uljudbeni opet pokazuju svoje prave "europske" vrijednosti. :oops:

Lovro na braniku "nositelja europskih vrijednosti"
Better Man

#5428 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Better Man »

House wrote:
Drvosjeca iz Dejcica wrote:Uljudbeni opet pokazuju svoje prave "europske" vrijednosti. :oops:

Lovro na braniku "nositelja europskih vrijednosti"
Oštečenje skulpture je zaista žalosno, ali osvrnimo se malo na autora iste. Autor Mesud kečo je isti onaj Mesud kečo koji je ponizio sve roditelje i rodbinu ubijene djece Srajeva s onim ruglom od spomenika za koji je nplatio skoro 2 milion KM. Spomenik ne da nije nikakvo njegovo orginalno djelo, već je prekopiran iz skandinavskih zemalja gdje se takve skulpture nalaze na svakom koraku. Glede ove skulpture treba znati da ju je samoincijativno napravio i da ju je htio premjestiti u Srebrenicu, ali na račun poreskih obveznika. Tražio je od Grada Sarajeva i općina da mu plate izradu skulpture i da mu plate da istu premjesti u Srebrenicu. Kako mu nisu htjeli to platiti, jer nisu ni tražili od njega da je napravi, on je odlučio da ih tuži. Još jednom da ponovim da je za svaku osudu oštečenje skulpture i počinioca treba kazniti, ali obzirom koje autor iste, nije ni zaslužio ništa bolje.
bingov buraz

#5429 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by bingov buraz »

Vjerovatno ju je unistio iz estetskih razloga :oops:
Tako su i isilovci u Palmiri isto.
Maraschino

#5430 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Maraschino »

Projekat HB je velikosrpski projekat.

Sve receno.
Škobo Habu

#5431 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Škobo Habu »

Ono što je najtragičnije u cijeloj priči jeste da je samo par portala herceg-bosanske provijencije prenjelo vijest o strašnom devastiranju spomenika.
Na "Poskoku", tom najdemokratičnijem portalu u vascijelom Univerzumu koji služi za "dekontaminaciju" medijskog prostora, ni riječi. Na HMS - ništa, tamo je glavna vijest da je izvjesni Dževad prijetio izvjesnom Zeleniki smrću zato što se javno, u emisiji "Zabranjeni forum", izjasnio Hrvatom!?
Fakat, čovjek ti prijeti pištoljem usred Sarajeva, a ti ni mukajet da to prijaviš policiji? Izvjesni Zelenika je stvarno peh.
Šalu na stranu, ali jasno je da hrvatski mediji u BiH, u konkretnom slučaju, postupaju po oprobanom receptu totalitarističkih režima - ne objaviš vijest- ona se nije ni desila.
"Evropske vrijednosti"!?

B.t.w, mora se odati priznanje za korektnost Bljesku i Dnevniku.ba. :thumbup:
Drvosjeca iz Dejcica

#5432 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Better Man wrote:
Oštečenje skulpture je zaista žalosno, ali osvrnimo se malo na autora iste. Autor Mesud kečo je isti onaj Mesud kečo koji je ponizio sve roditelje i rodbinu ubijene djece Srajeva s onim ruglom od spomenika za koji je nplatio skoro 2 milion KM. Spomenik ne da nije nikakvo njegovo orginalno djelo, već je prekopiran iz skandinavskih zemalja gdje se takve skulpture nalaze na svakom koraku. Glede ove skulpture treba znati da ju je samoincijativno napravio i da ju je htio premjestiti u Srebrenicu, ali na račun poreskih obveznika. Tražio je od Grada Sarajeva i općina da mu plate izradu skulpture i da mu plate da istu premjesti u Srebrenicu. Kako mu nisu htjeli to platiti, jer nisu ni tražili od njega da je napravi, on je odlučio da ih tuži. Još jednom da ponovim da je za svaku osudu oštečenje skulpture i počinioca treba kazniti, ali obzirom koje autor iste, nije ni zaslužio ništa bolje.
Jes, i neka ga je srušio jer je autor Mesud Kečo shupak. :roll: :(
512MB

#5433 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by 512MB »

Za rusenje ovog spomenika holokaustu i genocidu treba nekom letit glava
Hafis

#5434 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

Škobo Habu wrote:Ono što je najtragičnije u cijeloj priči jeste da je samo par portala herceg-bosanske provijencije prenjelo vijest o strašnom devastiranju spomenika.
Na "Poskoku", tom najdemokratičnijem portalu u vascijelom Univerzumu koji služi za "dekontaminaciju" medijskog prostora, ni riječi. Na HMS - ništa, tamo je glavna vijest da je izvjesni Dževad prijetio izvjesnom Zeleniki smrću zato što se javno, u emisiji "Zabranjeni forum", izjasnio Hrvatom!?
Fakat, čovjek ti prijeti pištoljem usred Sarajeva, a ti ni mukajet da to prijaviš policiji? Izvjesni Zelenika je stvarno peh.
Šalu na stranu, ali jasno je da hrvatski mediji u BiH, u konkretnom slučaju, postupaju po oprobanom receptu totalitarističkih režima - ne objaviš vijest- ona se nije ni desila.
"Evropske vrijednosti"!?

B.t.w, mora se odati priznanje za korektnost Bljesku i Dnevniku.ba. :thumbup:
Ne kontam. To je valjda toliko sramotan čin za BiH Hrvate, da se nisu čak ni usudili objaviti tu vijest na svojim portalima??
Nigdje veze.
SG-1

#5435 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by SG-1 »

Hafis wrote: Ne kontam. To je valjda toliko sramotan čin za BiH Hrvate, da se nisu čak ni usudili objaviti tu vijest na svojim portalima??
Nigdje veze.
pa ovaj što je srušio spomenik je musliman i živi u hrvatskoj tj tamo je i rođen, ali bez obzira za vandalizam treba neko odgovarat a možda je u talu s kečom?
Hafis

#5436 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

SG-1 wrote:
Hafis wrote: Ne kontam. To je valjda toliko sramotan čin za BiH Hrvate, da se nisu čak ni usudili objaviti tu vijest na svojim portalima??
Nigdje veze.
pa ovaj što je srušio spomenik je musliman i živi u hrvatskoj tj tamo je i rođen, ali bez obzira za vandalizam treba neko odgovarat a možda je u talu s kečom?
Iskreno, pretpostavljao sam to, čim je naglašeno da je ''državljanin R Hrvatske'.
Obično kad je nešto u pozitivnom kontekstu onda je ''Bosanac porijeklom iz BiH'' - Ibrahimović, a kad je nešto u negativnom kontekstu onda je ''državljanin Srbije'' - Mevlid Jašarević.
Drvosjeca iz Dejcica

#5437 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

SG-1 wrote:
Nigdje veze.
Samo ime ne znači danas ništa. Je li onaj bivši ministar izjašnjavao se kao Hrvat a nosio muslimansko ime i proijeklo. Ovo gnusno pravdanje od strane Hafisa, koji je na mojoj ignore listi ali eto citiraju ga na žalost drugi, je samo još jedan pokazatelj stanja duha tog naroda. Strašno! :oops:
SG-1

#5438 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by SG-1 »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Samo ime ne znači danas ništa. Je li onaj bivši ministar izjašnjavao se kao Hrvat a nosio muslimansko ime i proijeklo. Ovo gnusno pravdanje od strane Hafisa, koji je na mojoj ignore listi ali eto citiraju ga na žalost drugi, je samo još jedan pokazatelj stanja duha tog naroda. Strašno! :oops:
Pa dobro ignor služi za one koji nisu dovoljno inteligentni i boli ih istina pa im mozak ne može procesuirat informacije drugačije od jednoumlja koje ih prati.
Hafis

#5439 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

SG-1 wrote:
Pa dobro ignor služi za one koji nisu dovoljno inteligentni i boli ih istina pa im mozak ne može procesuirat informacije drugačije od jednoumlja koje ih prati.
Mislim da sam ja vlasnik najveće ignor liste na forumu.
SG-1

#5440 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by SG-1 »

Hafis wrote:
SG-1 wrote:
Mislim da sam ja vlasnik najveće ignor liste na forumu.
ja koliko vidim tebi su ovdje dali ulogu nekog neo fašiste i HDZ šupka, nije ti lako.
Hafis

#5441 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

A inače, vijest je ipak ćorak, slabo analizirana, inače ne bi bila na ovoj temi o ''HDZ specijalitetima''...što ti je brzopletost :)

Počelo se od ''uljudbenih koji opet pokazuju svoje prave "europske" vrijednosti'', pa preko šutnje Poskoka i ostalih ''hrvatskih'' medija u BiH, da bi se kada su se stvari iskristalizirale prešlo na patriJotsku priču - i klasičnu vadionu - popovanje o pokazatelju duha jednog BiH naroda.
SG-1

#5442 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by SG-1 »

Hafis wrote:A inače, vijest je ipak ćorak, slabo analizirana, inače ne bi bila na ovoj temi o ''HDZ specijalitetima''...što ti je brzopletost :)

Počelo se od ''uljudbenih koji opet pokazuju svoje prave "europske" vrijednosti'', pa preko šutnje Poskoka i ostalih ''hrvatskih'' medija u BiH, da bi se kada su se stvari iskristalizirale prešlo na patriJotsku priču - i klasičnu vadionu - popovanje o pokazatelju duha jednog BiH naroda.
Važno je biti bošnjak, psi laju karavane prolaze, sve će proći samo je SDA vječna itd itd :lol:
Hafis

#5443 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

SG-1 wrote:
Hafis wrote:
SG-1 wrote: Mislim da sam ja vlasnik najveće ignor liste na forumu.
ja koliko vidim tebi su ovdje dali ulogu nekog neo fašiste i HDZ šupka, nije ti lako.
A to. Jeste, od strane nekoliko bezveznih prašinara kako ih ja zovem. I to me strašno jako pogađa, budući se radi o veoma koherentnim osobama. Ma bezze, obićna sića i ne čitam šta pišu,uvijek jedne te iste gluposti i nekakvo luzersko qurcenje.
Ali ima zato dosta drugih kvalitetnih članova, pa i ja ponekad ponešto naučim ili čujem novo, ozbiljno.
SG-1

#5444 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by SG-1 »

Hafis wrote: A to. Jeste, od strane nekoliko bezveznih prašinara kako ih ja zovem. I to me strašno jako pogađa, budući se radi o veoma koherentnim osobama. Ma bezze, obićna sića i ne čitam šta pišu,uvijek jedne te iste gluposti i nekakvo luzersko qurcenje.
Ali ima zato dosta drugih kvalitetnih članova, pa i ja ponekad ponešto naučim ili čujem novo, ozbiljno.
Pa dobro puštaju ti polako krv da budeš hallal proizvod.

junaci revolucije :D

Image
spreca

#5445 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by spreca »

SG-1 wrote:
Nigdje veze.
u hrvatskoj se naglo povecao broj muslimana......sve Lovre su postali muslimani i sad se zovu Lutvo :lol:
Drvosjeca iz Dejcica

#5446 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

SG-1 wrote:
Ali i za one koji su bezorazni, trolovi i slični. Ko će na takve trošiti vrijeme...ipak intaligencija je relativna stvar.
Hafis

#5447 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

Ovako se formira javno mnenje, a postoje slični primjeri i u povijesti, da sad ne nabrajam:

Sarajevo: Oštećena skulptura "Nermine, dođi", uhapšen državljanin R Hrvatske ...
Hrvatski državljanin uhićen u Sarajevu zbog oštećenja spomenika ...
VANDALSKI POHOD Hrvatski državljanin uhićen u Sarajevu zbog .....
Oštećena skulptura srebreničkog oca Rame u Sarajevu: Priveden hrvatski državljanin...
Incident u BiH: Hrvatski državljanin uhićen u Sarajevu zbog oštećenja ...

I na kraju prašinari to ubace na temu ''.....sa HDZ-ovim specijalitetima...'' i sad se ti Hafise pravdaj patriJotama za ''uljudbu'' :)
SG-1

#5448 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by SG-1 »

Hafis wrote:Ovako se formira javno mnenje, a postoje slični primjeri i u povijesti, da sad ne nabrajam:

Sarajevo: Oštećena skulptura "Nermine, dođi", uhapšen državljanin R Hrvatske ...
Hrvatski državljanin uhićen u Sarajevu zbog oštećenja spomenika ...
VANDALSKI POHOD Hrvatski državljanin uhićen u Sarajevu zbog .....
Oštećena skulptura srebreničkog oca Rame u Sarajevu: Priveden hrvatski državljanin...
Incident u BiH: Hrvatski državljanin uhićen u Sarajevu zbog oštećenja ...

I na kraju prašinari to ubace na temu ''.....sa HDZ-ovim specijalitetima...'' i sad se ti Hafise pravdaj patriJotama za ''uljudbu'' :)
Pa naravno forum je pun likova iz službe za djela i nedjela koji su vazda spremni po naređenju stranačkih šefova otvarati huškačke i proljev teme.
Novak20

#5449 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Novak20 »

Objaviše li motiv i ime tog punoljetnog Hrvata inicijala K.L. koji je uništio spomenik u Sarajevu ???
SG-1

#5450 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by SG-1 »

Novak20 wrote:Objaviše li motiv i ime tog punoljetnog Hrvata inicijala K.L. koji je uništio spomenik u Sarajevu ???
Kasim Luburić :lol: :lol: :lol:
Post Reply